Προς το περιεχόμενο

Ο φορητός υπολογιστής Mi Notebook Pro είναι ο "MacBook Pro killer” της Xiaomi


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αλλά αυτό που κάθε laptop που δεν έχει OSX είναι "άχρηστο" επειδή δεν έχει το σουπερ-ντούπερ λειτουργικό σύστημα που δεν το πιάνει κανένας, θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο παραμύθι.

Marketing :)

Για να 'ρθουμε και στο θεμα που μιλαει για macbook killer,

Παλι μαρκετινγκ :)

Δεν παιζει για macbook killer με την καμια μονο και μονο που ερχεται με windows. Ακομα και να παιρνει MacOS δεν. Ισως αν η Apple εδινε το OS σε τριτους, ισως να μπορουσαμε να πουμε κατι τετοιο (χωρις να υπερβαλλουμε πολυ) 

Αυτοι που εκτιμουν το MacOS θα πανε σε MacOS, end of story.

Τωρα για το "It just works" (Που ειναι "It simply works" btw) ειναι σαν το "λευτα υπαρχουν" :D (oπως το καταλαβαινει κανεις δηλαδη)

Αυτο που θελει να πει ο ποιητης ειναι οτι "Just gets the job done" Τωρα αυτο μπορει και να υσχει ή και οχι ανα την περιπτωση του καθενος.(Marketing αφου) Το οτι Mac+OSX=Must για ορισμενους επαγγελματιες, δεν υσχει προφανως για ολους. (Να γιατι πχ η CAT βγαζει και ταμπλετς)

 

Τωρα στην περιπτωση σου συγκεκριμενα, που σπανε τα animations, κατι πιθανοτατα παρεμβαλεται στη java του osx ισως καποιο απο τα προγραματα που χρισημοποιεις κανει java related work και κρατaει την engine busy. 

Αν τωρα τα προγραματα ειναι idle και βλεπεις "σπασιματα" στα animation κατι buggιαζει ασχημα, δες το activity monitor, ψαξε για τυχων update. Διαφορετικα ισως εχεις hardware  error.

Μη ξεχνας οτι εν τελει ειναι απλως ενα λαπτοπ με οτι συνεπαγεται αυτο.

 

Επησεις ο Chrome (Και ο Firefox) εχει γονατησει και ποιο δυνατα συστηματα απο αυτο (Αν τo φορτωσεις με ακαταληλα plugins)

 

Μην κανετε ορισμενοι σαν να σας εβαλε καποιος το οπλο στον κροταφο, ειδες το macos; δε σου κανει; Προχωρα παρακατω. Ετσι απλα.

 

Τωρα καποιοι που το ειδαν και τους αρεσε καταλαβαινω γιατι μπορει να θελουν να το διαφημησουν.

 

αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι αυτοι που το ειδαν και δεν τους αρεσε γιατι σπευδουν να το δυσφημησουν.

 

Και για την ιστορια ολα τα macbook ειναι πια απλως "τουμπανισμενα" netbooks

 

Αλλα υπαρχουν και οι iMac (ΑΙΟ) και οι Mac Pro (Desktop)

 

Επησεις ολα μα ολα ειναι Π Α Ν Α Κ Ρ Ι Β Α για διαφορους λογους (Πχ το πλαστικο στα καλωδια της Apple ειναι somewhat βιοδιασπομενο (ΑΚΑ Enviromental friendly),) και αλλες τετοιες politically correct παπαντζες που αυξανουν ακομα το αρχικο κοστος. 

 

Και εν τελη, οπως ανεφερα νωριτερα:

Marketing :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γελάω με τον τίτλο, γελάω και με την αντιγραφή που πέρασε και στους φορητούς υπολογιστές, μετά τα κινητα.

 

Πιο σωστός τίτλος θα ηταν "το wannabe MAcBook του φτωχού"

 

....... .

χαχαχα  αυτο ακριβως .

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, όντως συναγωνίζεται το MacBook Pro.

 

Βρε μανία να βγάζουν το Ethernet και λειτουργικότητα για χάρη της ομορφιάς -_-

Μπορεις να χρησιμοποιησεις usb to ethernet ! Και ετσι θα ειναι και ομορφο και δεν χανεις αυτο που θες ! Δες το σαν προεκταση του lan καλωδιου ! Ολα στο μυαλο μας ειναι !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι μηχάνημα έχεις?

Εντελώς τυχαία "τρέχω" σχεδόν τα ίδια προγράμματα με εσένα, Safari, Chrome, Mail, Skype, Spotify, Xcode, NetBeans, Eclipse, Sublime Text, BBEdit, Terminal, Acrobat, Pages, Skim συνέχεια ανοικτά. Ο Safari χωρις υπερβολές 60-80 Tabs ανοικτά.

Όταν τελειώνω την δουλειά μου κατεβάζω μόνο την οθόνη και το laptop μπαίνει σε sleep. Την επόμενη μέρα ανοίγω την οθόνη και συνεχίζω.

Κλείνω τον υπολογιστή μια φορά κάθε ένα με ενάμιση μήνα. Όλα δουλεύουν (ειλικρινά) ρολόι χωρίς ίχνος προβλήματος, και με ταχύτητα.

Το Trackpad δουλεύει απίστευτα γρήγορα και αποτελεσματικά, με υπέροχα gestures όπως (μερικά): Swipe between pages, Launchpad, Show desktop, App Expose, Swipe between full-screen apps κ.α.

Το μηχάνημα μου: MacBook Pro 15" mid 2014 (i7, 16ram) - Sierra 10.12.6.

Όπως τα λες ακριβως. Επίσης, τα gestures είναι σημαντικό κομμάτι που αυξάνουν την παραγωγικότητα σε εργασία σε mbp. Έχω γνωστούς που δουλεύουν για χρόνια σε mbp και έχουν παράπονα αλλά το θέμα είναι ότι δούλευουν στο OSX όπως είχαν συνηθίσει να δουλεύουν με τα windows (αγνοώντας τα διαφορά gestures/shortcuts και την ιδιοσυγκρασία του λειτουργικού) και μετά δεν είναι ικανοποιημένοι. Το μηχάνημα φταίει και για αυτό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειμαι φαν της χιαομι για τα κινητα της αλλα στο θεμα λαπτοπ δεν μπορει να μπει στον ανταγωνισμο η χιαομι με την apple. δεν μπορουν να συγκριθουν τα macintosh με τα windows. ειναι πανεμορφο λαπτοπ με καλα χαρακτηριστηκα αλλα το λειτουργικο κανει την διαφορα. προτιμω να δουλεψω macbook 13'' παρα ενα πανεμορφο λαπτοπ με windows. o μονος λογος για να το αγορασει καποιος ειναι να το κανει να τρεχει hackintosh αλλα και παλι ο μπελας με τα updates σε κραταει πισω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρεαλιστικά και έχοντας χρησιμοποιήσει και τα δυο συστήματα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση χρήσης που να καλύπτει το MacOS και να μην καλύπτουν τα Windows. Το αντίθετο όμως γίνεται συνέχεια. Ούτε το Office δεν λειτουργεί σωστά. Μην αναφέρω την αστεία περίπτωση που λογιστής μου έφερε το MacBook του να περάσω Windows 8 για να μπορεί να χρησιμοποιήσει την σωστή έκδοση του Microsoft Office. Απο κει και πέρα πολύ καλή η εμπειρία χρήσης του MacOS χωρίς να προσφέρει τίποτα παραπάνω. Ένα ωραίο παιχνιδάκι να κάνει φιγούρα ο Neg στους φίλους του. Ειδικά αν είσαι φωτογράφος ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιείς MacOS αλλιώς δεν γίνεται είσαι εκτός κύκλου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω MBP 17" late 2016 (i7, 16GB) - Radeon Pro 460 (4GB) - Sierra 10.12.6. Το μηχάνημα δεν έχει κανένα "σοβαρό" πρόβλημα απόδοσης (πέραν από ψεγάδια όπως το ότι, γενικά, τα animations "σπάνε" σχεδόν πάντα, που το θεωρώ απαράδεκτο για τα χαρακτηριστικά του και την τιμή του και δε συμβαίνει σε Windows 10), αλλά δεν έχει και καμία διαφορά απόδοσης από το σταθερό μου, ο οποίος έχει καλύτερο επεξεργαστή, πολύ χειρότερη κάρτα γραφικών και τρέχει Linux (και Windows 10 σε Virtualbox). Κολλήματα τρώει, όπως κάθε υπολογιστής, μία στο τόσο αλλά γενικά μένει ανοικτός για μέρες (όπως και το Linux desktop).

 

Αυτό που εξηγώ είναι ότι είναι απλά ένα ακόμα όμορφο high-end laptop και τίποτα άλλο. Αν δεν είχε και τα ζητήματα με το ελατωματικό πληκτρολόγιο και τα τριξήματα στην πλάτη (γνωστά defects στο late 2016) θα ήμουν οκ, αλλά τώρα μου σπάει τα νεύρα, είναι η αλήθεια.

17 ίντσες? Μήπως εννοείς 15?  Αν έχει τα προβλήματα που λες γιατί δεν το γύρισες πίσω να στο αντικαταστήσουν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εμφανίζονται διάφοροι οι οποίοι έιχαν/έχουν Mac και δε βρίσκουν καμία διαφορά με windows :D θα σου πούνε τι έχεις photoshop στο Mac , έχουν και τα windows. Κι εκει θα θεωρούν οτι συγκρίθηκαν τα μηχανήματα. Ο απο πανω ας πουμε έχει Macbook 17" 2016 :P

 

Για να τελειώνουμε το Os της apple ειναι ο,τι πιο σταθερό υπάρχει διαθέσιμο για τον μέσο, το τονίζω, χρήστη. Ειναι με διαφορά το πιο γρήγορο, άμεσο, απροβλημάτιστο, σε μεγάλο βαθμό μη προσβαλλόμενο απο ιούς λειτουργικό σε σχέση με τα παράθυρα.

Οι υπολογιστές της Apple συνοδεύονται απο hardware κορυφαίας ποιότητας και σχεδιασμού.

 

Αυτά τα δυο μαζί το καθιστούν overkill πρόταση.

 

Υπάρχουν μηχανήματα με windows που στοιχίζουν 1000+ ευρώ και φαίνονται σαν των 300€. Πχ Lenovo yoga.

 

Αφήστε που ειναι ΓΕΛΟΙΟ να μιλάμε για υπολογιστή της Έν λόγω εταιρείας , όταν δεν ειναι εταιρεία που παράγει υπολογιστές!!! Δεν εχουμε ιδέα πως θα ειναι στην πράξη η υλοποίηση του, η αξιοπιστία του, τα service κλπ.

 

Τέλος, τα προϊόντα δεν ειναι μονο specs.

Αν ηταν έτσι θα συγκρίνονταν η Skoda με Mercedes επειδή έχουν κινητήρες με παρόμοιες ιπποδυνάμεις και τα 2 cruise control και φώτα led :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλεπω φιλοδοξα σχεδια η xiaomi! Ακου εκει macbook killer. Σε τι στοχευει δηλαδη, στο 0.1% της αγορας που εχει mac? Ποιος το χεζει το mac βρε xiaomi. Δεν ειμαστε ολοι φιλοδοξοι DJ's που θελουν να πουλ μουρ.


 σε μεγάλο βαθμό μη προσβαλλόμενο απο ιούς λειτουργικό σε σχέση με τα παράθυρα.

Ολοι οι ειδικοι στον πλανητη Γη διαφωνουν μαζι σου. Ισα ισα, λενε οτι ειναι με διαφορα μακραν το πιο τρυπιο λειτουργικο που εχει εμφανιστει ποτε στην ιστορια των λειτουργικων. Σε διαφορα events που γινονται καθε χρονο συνεχως για το ποιο λειτουργικο θα σπασει πρωτο, μαντεψε. ΚΑΘΕ φορα το mac ειναι, και μαλιστα, σπαει σε λιγα δευτερολεπτα! Τα υπολοιπα παιζει να θελουν εως και μερες!! Αλλα νταξει μωρε, μην αφηνεις την πραγματικοτητα να μπει εμποδιο στα πιστευω σου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι αυτο άλλωστε για τόσα χρονια δεν υπήρχαν ΚΑΝ antivirus για Apple. Μην ανησυχείς για μένα, μπαίνω στο insomnia και ενημερώνομαι επαρκώς.

Τωρα θα πάω να πουλήσω το Mac και θα παρω τη κινεζιά να το βγάζω φωτο -χωρίς να φαίνεται το καπάκι γιατί κατι λείπει εκει - να το ανεβάζω insta να χαίρομαι.

Με τα λεφτά που θα μου μείνουν θα παρω κι αλλα killers των Κινέζων κι έτσι πια θα μπαίνω insomnia χωρίς να φοβάμαι την κατακραυγή :D

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι αυτο άλλωστε για τόσα χρονια δεν υπήρχαν ΚΑΝ antivirus για Apple. Μην ανησυχείς για μένα, μπαίνω στο insomnia και ενημερώνομαι επαρκώς.

Τωρα θα πάω να πουλήσω το Mac και θα παρω τη κινεζιά να το βγάζω φωτο -χωρίς να φαίνεται το καπάκι γιατί κατι λείπει εκει - να το ανεβάζω insta να χαίρομαι.

Με τα λεφτά που θα μου μείνουν θα παρω κι αλλα killers των Κινέζων κι έτσι πια θα μπαίνω insomnia χωρίς να φοβάμαι την κατακραυγή :D

Σε επιασαν κοροιδο και σενα και πηρες macbook ,αυτο επρεπε να παρεις το Μi μην εισαι θυμα του marketing  και το 1/3 των χρηματων και τα κανει ΟΛΑ  καλυτερα . αχχαχχα.

Αφου στο λεει ο μπαμπης που δεν εχει κανεναν απο τα δυο .

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε επιασαν κοροιδο και σενα και πηρες macbook ,αυτο επρεπε να παρεις το Μi μην εισαι θυμα του marketing  και το 1/3 των χρηματων και τα κανει ΟΛΑ  καλυτερα . αχχαχχα.

Αφου στο λεει ο μπαμπης που δεν εχει κανεναν απο τα δυο .

Μετά θα δώσω και το golf και θα παρω το καινούριο fiat tipo, άλλωστε έχει κι αυτο 4 ρόδες και τιμόνι! :P

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλεπω φιλοδοξα σχεδια η xiaomi! Ακου εκει macbook killer. Σε τι στοχευει δηλαδη, στο 0.1% της αγορας που εχει mac? Ποιος το χεζει το mac βρε xiaomi. Δεν ειμαστε ολοι φιλοδοξοι DJ's που θελουν να πουλ μουρ.

Ολοι οι ειδικοι στον πλανητη Γη διαφωνουν μαζι σου. Ισα ισα, λενε οτι ειναι με διαφορα μακραν το πιο τρυπιο λειτουργικο που εχει εμφανιστει ποτε στην ιστορια των λειτουργικων. Σε διαφορα events που γινονται καθε χρονο συνεχως για το ποιο λειτουργικο θα σπασει πρωτο, μαντεψε. ΚΑΘΕ φορα το mac ειναι, και μαλιστα, σπαει σε λιγα δευτερολεπτα! Τα υπολοιπα παιζει να θελουν εως και μερες!! Αλλα νταξει μωρε, μην αφηνεις την πραγματικοτητα να μπει εμποδιο στα πιστευω σου. 

 

Τυχαίνει να είσαι μέλος των "ειδικών"?

Έχεις (μήπως) παρευρεθεί σε κάποιο από αυτά τα event? Και αν ΝΑΙ, σε ποιο? και ποιος προγραμματιστής μπήκε μέσα (σε μερικά δευτερόλεπτα)?

 

Εγώ πάντως έχω δει τον Stanley Jobson (ξέρεις ποιον εννοώ εε?) να χακάρει στο DEF CON conference.

 

hacker-reality-show-in-the-works-at-syfy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασική συζήτηση που συγκρίνονται Mac με ό,τι τύχει από φανατισμένα άτομα.

Θα μιλήσω από καθαρά επαγγελματική σκοπιά, μιας και τα Mac για σερφάρισμα και Facebook, όπως και τα PC, χάνουν κατά κράτος από μια οποιαδήποτε σοβαρή ταμπλέτα και για παιχνίδια δεν κάνουν.

Το τι laptop θα έχεις έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό σε τι περιβάλλον δουλεύεις γενικότερα. Και τους επαγγελματίες τους χάνει η Apple και αυτό φαίνεται από την στρατηγική της: η σειρά Pro βασίστηκε στο καθόλου πρακτικό design της και έχει χρόνια να ανανεωθεί. οι "κουβάδες" δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα παλιά macpro θηρία. Και επαγγελματίας που φεύγει από μια πλατφόρμα, δεν επιστρέφει πάλι. Οπότε δεν νομίζω να αλλάξει κάτι με τις νέες της ανακοινώσεις.

Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν iMac για επαγγελματικές δουλειές, όχι πάρα πολύ απαιτητικές. Οκ. Αλλά αυτοί είναι λίγοι και δεν θα καταλάβαιναν και καμία διαφορά από το αντίστοιχο PC.

Επιπλέον, η Apple με τις αλλαγές στο Final Cut έχασε και μεγάλο μέρος των πιστών της επαγγελματιών.

Όποιος υποστηρίζει πως τα μεν κρασάρουν και τα δε όχι, ή συγκρίνει ανόμοια μηχανήματα (το PC που έφτιαξε ο ανηψιός που ξέρει από τέτοια με ένα iMac) ή δεν έχει χρησιμοποιήσει άλλη πλατφόρμα.

Από ευχρηστία; Ένα θα πω: λειτουργικό που δεν δουλεύουν τα shortcuts παρά μόνο στα αγγλικά, δεν θα έπρεπε να ξαναδεί το φως της μέρας, για εμένα.

Ο κάθε ένας έχει τις προτιμήσεις του. Δουλεύ και στα δύο περιβάλλοντα και το OSX έχει κάποια θέματα, που ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ είναι απαράδεκτα. Σε άλλους αρέσει, και το σέβομαι.

 

Στο θέμα μας:

Ta "iPhone killers" και τα "Macbook killers" είναι βλακείες των δημοσιογράφων και των συντακτών για να κάνουν ντόρο. Δεν είναι δυνατόν μια εταιρία που φτιάχνει laptops με W10 να μην στοχεύει στη Lenovo, τη MIcrosoft, την Acer, την Dell, αλλά να στοχεύει στο υποπολλαπλάσιο ποσοστό της Apple. Για να κρατήσουμε τις αναλογίες των αυτοκινήτων, είναι σαν να βγάζεις μοντέλο για να χτυπήσεις το Twingo και όχι το Yaris, από πλευρά πωλήσεων και μόνο. Αντίπαλος του συγκεκριμένου laptop είναι τα τα XPS και τα αντίστοιχα laptops με windows, όχι τα Mac...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...