Προς το περιεχόμενο

Νέα "γυάλινα" iPhone 8 και iPhone 8 Plus


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με μια διαφορετική ονομασία από αυτή που περιμέναμε, τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 κυκλοφορούν στις 22 Σεπτεμβρίου, και στη χώρα μας μία εβδομάδα μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα iPhone έχουν παρόμοιο σχεδιασμό με το παρελθόν, ωστόσο τώρα το μεταλλικό στοιχείο που κυριαρχούσε έδωσε την θέση του στο γυαλί, που κυριαρχεί τόσο στην πρόσοψη όσο και στην “πλάτη”.

 

Οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν σε Silver, Space Gray καθώς και σε ένα νέο χρυσαφί χρώμα (7-layer color process) και είναι κατασκευασμένες από κράμα αλουμινίου αεροδιαστημικής τεχνολογίας, που είναι 50% ανθεκτικότερο. Επίσης το γυαλί που αγκαλιάζει σχεδόν το σύνολο της συσκευής, είναι από τα ανθεκτικότερα στον κόσμο. Χάρη στην ύπαρξη γυαλιού στην πλάτη, τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση Qi.

 

Τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus εξοπλίζονται με το νέο A11 Bionic SoC (το οποίο είναι εξαπύρηνο, με δύο υψηλής απόδοσης πυρήνες και τέσσερις οικονομικούς από άποψη κατανάλωσης πυρήνες). Το διπύρηνο άρθρωμα είναι 25% ταχύτερο από το A10 ενώ το τετραπύρηνο άρθρωμα είναι 70% ταχύτερο από το A10. Πέρα από την εξαπύρηνη CPU, στο εσωτερικό του A11 Bionic SoC της Apple βρίσκουμε την πρώτη GPU που σχεδίασε η εταιρεία.

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Οι δύο συσκευές αντέχουν στη σκόνη και στο νερό, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την Apple για να εγκαταστήσει στερεοφωνικά ηχεία στις συσκευές της.

 

Όσον αφορά στις οθόνες, το iPhone 8 διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών ενώ το iPhone 8 Plus οθόνη 5,5 ιντσών, οπότε και σε αυτό το σημείο, πέρα από τις βελτιώσεις στην τεχνολογίας οθόνης True Tone (εξαιρετική χρωματική ακρίβεια, cinema wide color gamut και 3D touch), δεν έχουμε αλλαγές. Όσον αφορά στο True Tone, η οθόνη προσαρμόζει τη θερμοκρασία χρώματος ανάλογα με το φως στον περιβάλλοντα χώρο.

 

Όσον αφορά στον τομέα της κάμερας, το iPhone 8 διαθέτει κύρια κάμερα 12 Megapixels που βασίζεται σε έναν ολοκαίνουριο αισθητήρα με “deeper pixels”, νέο χρωματικό φίλτρο και οπτική σταθεροποίηση της εικόνας. Το iPhone 8 Plus από την άλλη διαθέτει δύο κάμερες, που βασίζονται επίσης σε δύο αισθητήρες 12 Megapixels που είναι ολοκαίνουριοι, με οπτική σταθεροποίηση εικόνας και με συστήματα φακών με διάφραγμα f/1.8 (wide angle) και f/2.8 (telephoto). Όσον αφορά στην υποστήριξη βίντεο, υποστηρίζεται λήψη 4K στα 60fps αλλά και 1080p με 240fps για slow motion.

 

Για πρώτη φορά, ένα iPhone υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και συγκεκριμένα το πρότυπο Qi που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στα Android smartphones. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αξεσουάρ φόρτισης που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά είναι συμβατά με το IPhone 8 ενώ η ίδια η Apple παρουσίασε ένα νέο ασύρματο φορτιστή της Belkin αλλά και μια δική της πρόταση, το AirPower που μπορεί να φορτίσει ασύρματα το Apple Watch Series 3 και τα AirPod (μέσω ειδικής θήκης).

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Και τα δύο μοντέλα κυκλοφορούν στις 22 Σεπτεμβρίου με διπλάσια χωρητικότητα για το αρχικό μοντέλο καθώς και μια δεύτερη έκδοση με χωρητικότητα 256GB. Συγκεκριμένα το IPhone 8 θα κοστίζει $699 με χωρητικότητα 64GB ενώ το iPhone 8 Plus των 64GB θα κοστίζει $799.

 


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αλλα ειναι "τζαματο" :P

To "τζαμ" or not to "τζαμ";;;

 

 

Το άρθρο αναφέρει για αλλαγές (αν δεν κάνω λάθος) στο 3D touch. Τι είδους αλλαγές είναι αυτές;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα απο τα πιο σημαντικα features που διευκολυνουν τον χρηση ειναι οτι επιτελους υποστηριζουν ασυρματη φορτιση!

Πολυ θετικο!

 

Ας θυμηθουμε τι ελεγαν διαφοροι μερικους μηνες πριν:

http://www.insomnia.gr/topic/621758-iphone-7-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B8%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B5/page-20?do=findComment&comment=55109309

 

Οι τρέχουσες προτάσεις της αγοράς, που ζητούν από το χρήστη να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη συσκευή και μάλιστα να τη βάλει και σε συγκεκριμένο σημείο, όχι απλά δεν υπερτερούν από το καλώδιο φόρτισης, αλλά είναι και υποδεέστερες. Η πρόταση δε, να έχεις και την βάση "ασύρματης" φόρτισης, αλλά και καλώδιο φόρτιστης δίπλα - δίπλα (ώστε αν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις ενώ φορτίζεις να μπορείς) ταιριάζει απόλυτα σε εταιρείες όπως η Samsung ή τα πρόβατά τους, καθώς πέρα από το ότι γεμίζεις καλώδια το χώρο σου και τον κάνεις να μοιάζει με server rack, είναι και δύσχρηστο.

 

http://www.insomnia.gr/topic/652942-%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-iphone-8-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-12-%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1/page-2?do=findComment&comment=55909893

 

Όσο αναφορά για την ασύρματη φόρτιση, φημολογείται ότι θα είναι long range (true wireless και όχι απλώς inductive) και το περιφεριακό δεν θα είναι έτοιμο στην κυκλοφορία του iPhone.

....

Εάν επαληθευτούν αυτά, τότε δεν θα έχουμε να κάνουμε απλά με copy/paste features από ανταγωνιστές αλλά πραγματική βελτίωση της τεχνολογίας με πρακτικές μεθόδους και όχι απλά gimmicks που συνήθως τρέχουν να βάλουν πρώτες άλλες εταιρίες...

http://www.insomnia.gr/topic/625504-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF-ios-101-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-portrait-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82-iphone-7/page-2?do=findComment&comment=55221016

 

..άλλο τόσο gimmick είναι και το υποτιθέμενο "wireless" charging σε άλλες συσκευές. Κι εκείνο wireless για τους "ιθαγενείς" είναι μιας και πάλι έχεις ένα καλώδιο από την πρίζα μέχρι τη συσκευή και η μοναδική διαφορά είναι ότι δεν κουμπώνεις το βίσμα επάνω της και την τοποθετείς επάνω στο φορτιστή.

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο τροπος που δουλευει το Face ID ειναι ο ορισμος της καινοτομιας.

 

Σε αντιθεση με κατι αλλες εταιριες (ονοματα δεν λεμε) που απλα χρησιμοποιουν την καμερα του κινητου.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανένας απολύτως λόγος να το πάρει όποιος ήδη έχει Iphone 7 ή ακόμα και 6s. Το Design ακριβώς το ίδιο και η διαφορά στην δύναμη αμελητέα.

 

Το Iphone X φαίνεται καλό αλλά χωρίς Touch ID είναι Deal breaker για εμένα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κράμα αλουμινίου αεροδιαστημικής τεχνολογίας???????

Επίσης το γυαλί που αγκαλιάζει σχεδόν το σύνολο της συσκευής, είναι από τα ανθεκτικότερα στον κόσμο.?????

οντως????

τρεχατε χωριανοιιιιιιι η apple θα σωσει τον κοσμο με τις καινοτομιες της

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τραγικο το Χ το 7 απλα αλλαξε επεξεργαστη και καπως εμφανιση (τα μονα + η ασυρματη φορτιση και τα 64gb) εγινε 8. Μονο apple watch 3 σοβαρη αναβαθμιση.

Μετα απο το πρωτο iphone το 2007 (2g, 3g, 4, 5s, 6s τα κινητα μου τη τελευταια δεκαετια) παραγγειλα μολις το s8

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποπκόρν κοκακόλα και παμε!!!

Νταξ σεβομαι αππλ αν κ ειμαι στο αλλο στρατοπεδο αλλα τα 8ρια είναι περσινα ξινα σταφύλια. Το Χ ωραίο αλλα ακόμα πιο πανακριβο.. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...