Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης καλή τακτική είναι να μαζεύονται άτομα και να προσπαθούν να σε μειώσουν, χωρίς να λένε τίποτα για την ταμπακιέρα. Για να νομίσει ο νηματοθέτης ότι είσαι φαιδρός και να εμπιστευτεί άλλους που δεν θα παραθέσουν ούτε μίσο λινκ για όσα λένε.

Άλλωστε, σε όλα τα θρεντ χτισίματος νέων συστημάτων, ποτέ δεν θα δεις ούτε μια πηγή, ούτε μία αιτιολόγηση του στυλ θα παρεις το Α για τον λόγο Β.

Θα κάνω μια απόπειρα καλής θέλησης.

Δεν θέλω να σε μειώσω.

Δεν ξυπνάω το πρωί και λέω τι θα κάνω σήμερα, ας μειώσω τον pirmen.

Φαντάζομαι κι εσύ το ίδιο.

To ίδιο πιστεύω και για πολλούς συμφρουμίτες εδώ μέσα.

Η αδυναμία σου στα intel cpu κι ο έκδηλος πόθος σου να μας πείσεις ότι η πορδή της intel μυρίζει εστραγκόν

δημιουργεί τις ''μειωτικές'' όπως λες αντιδράσεις.

Δεν είσαι αντικειμενικός και είσαι από τους ελάχιστους συμμετέχοντες που όταν αποδεικνύονται

κατάφορα λάθος μετά από σεντόνια ch l, συνεχίζεις στο ίδιο τέμπο απλά στο διπλανό νήμα.

Σπας καρύδια αδερφέ. Σε κανονικό forum θα ήσουν banαρισμένος με το ρεσιτάλ ανακρίβειας

και σκεδασμένης πληροφόρησης που αναπαράγεις.

• Like 2
  • Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση. Και το να λες κάποιον "βαμμένο" το ίδιο είναι(λες και θα ήμουν ο μόνος εδώ μέσα). Συνεχίζω απευθυνόμενος στον θεματοθέτη.

1. Λέει ο adtakhs ότι το IPC το μετράμε με ειδικά προγράμματα. Ας πούμε προγράμματα ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος.

Λάθος. Το μετράμε σε προγράμματα που χρησιμοποιούμε. Στο cinebench π.χ. οι kaby lake άρα και οι 8600Κ/8700Κ έχουν προβάδισμα 7% περίπου στα ίδια ρολόγια ανά πυρήνα. Στα games που είναι επίσης εκτελέσιμος κώδικας, δηλαδή πρόγραμμα, βλέπεις και μεγαλύτερες διαφορές. Αυτό μετράει αν είσαι ένας "καταραμένος" gamer και δεν γουστάρεις να βάζεις σε μαύρες λίστες διάφορα παιχνίδια σνομπάροντάς τα ως κακογραμμένα.

2. Υπάρχει μια προσπάθεια να εξισωθεί το ipc των τωρινών και μελλοντικών ίντελ με αυτό των ryzen. Για ένα και μοναδικό λόγο. Για να σε πείσουν ότι η ίντελ πουλάει κάτι δυσανάλογα ακριβότερο από αυτά που προσφέρει. Ότι σε κοροϊδεύει πουλώντας σου ακριβότερα λιγότερα cores. Άσχετα αν αυτά τα cores ρεφάρουν από ανώτερη αρχιτεκτονική και ρολόγια. Άσχετα αν δεν είναι όλα τα προγράμματα πολυνηματικά για να έχεις σταθερά καλές επιδόσεις με έναν ryzen.

Πράγμα που το βλέπεις σε όλα εκείνα τα bench που δεν είναι gpu bottlenecked. Ψάξε για bench ή ρώτα μας να σου δείξουμε.

Ακόμα και περιττή δύναμη να έχει ένας 8600Κ εσύ είπες ότι θες σύστημα για πέντε χρόνια. Οπότε και το περιττό για σήμερα θα μετρήσει μελλοντικά.

Δημοσ.

Ναι αγάπη μου.

Αυτό λέμε. Πώς σε βάθος 5 ετιας η περίπου 50% υψηλότερη επεξεργαστική ισχύς ενός 8/16 θα μετρήσει περισσότερο από τα υψηλότερα clock ενός 6/6.

Μέτρηση επεξεργαστικής ισχύος ΔΕΝ κανείς προφανώς με games ....

• Like 2
Δημοσ.

μα συζητάμε για τα games , οπότε εκεί μας ενδιαφέρει η απόδοση ανα πυρήνα.

μου θυμίζετε τους amdαδες που όταν στριμώχνονται λένε "και τι έγινε που με τον ΙΝΤΕΛ βγάζεις 20 fps περισσότερα , έτσι και αλλιώς και με τον ryzen παίζεις το παιχνίδι"

πάντως τώρα με τους 6πυρηνους οι ryzen θα έχουν σοβαρό πρόβλημα γιατί θα χάσουν το προβάδισμα ακόμη και στις ελάχιστες περιπτώσεις που ήταν μπροστά λόγω πολλαπλών πυρήνων. Κατ'εμε πρώτη ξεφτύλα θα την φάνε από τον ξεκλείδωτο 4πυρηνο Ι3 και θα λένε ότι κακώς παίρνεις 4πυρηνο ακόμη και αν είναι πολύ γρηγορότερος από τον 6πύρηνο στα games.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που θα συμβεί μάλλον είναι πτώση τιμής του 1600 στα επίπεδα του ξεκλείδωτου i3 και από εκεί και πέρα θα ισχύει ότι και τώρα με τον 7600k. Αν σε ενδιαφέρουν μόνο αυτά τα extra 15-20 παραπάνω καρέ στα games με 4 threads max στα 1080p με κάρτες επιπέδου 1070+ θα πάρεις τον i3 και θα πεις και ευχαριστώ για To price cut του 7600k (με μηδενική προοπτική αναβάθμισης στο άμεσο μέλλον βέβαια). Αν σε νοιάζουν όλα τα υπόλοιπα, τσιμπάς τον 1600 στην νέα μειωμένη τιμή. Win Win situation για τον καταναλωτή.

Εμένα αυτός που δε μου κάθεται καλά στο στομάχι είναι ο 8600k ~280-300 euros. Μπορεί να είναι beast για gaming, αλλά 6/6 με τόση μεγάλη διαφορά τιμής από τον 1600 είναι κάπως.

Δημοσ.

ιλος

α) αν φτιάξεις budget gaming pc τότε ο Ι3 θα είναι μονόδρορος μαζί με μια 1060 (όταν βγουν μητρικές κάτω από 90ευρώ)

γιατί σε αυτή την περίπτωση αναρωτιέσαι κάθε ευρώ που δίνεις πόσα πολύτιμα fps θα σου δώσει παραπανω.

β) Οσον αφορά τον 8600Κ , ποια παιχνίδια νομίζεις αξιοποιούν τα "χαμένα" threads?? Ελάχιστα! και πόσο κερδίζουν? ελάχιστα!

το SMT βοηθάει σε ελάχιστες περιπτώσεις και βοηθάει ελάχιστα , εδώ οι έξτρα πραγματικοί πυρήνες δίνουν 60..80% , τα threads στα ελάχιστα σενάρια που αξιοποιούνται δίνουν 10-20%

Δημοσ.
β) Οσον αφορά τον 8600Κ , ποια παιχνίδια νομίζεις αξιοποιούν τα "χαμένα" threads?? Ελάχιστα! και πόσο κερδίζουν? ελάχιστα!

το SMT βοηθάει σε ελάχιστες περιπτώσεις και βοηθάει ελάχιστα , εδώ οι έξτρα πραγματικοί πυρήνες δίνουν 60..80% , τα threads στα ελάχιστα σενάρια που αξιοποιούνται δίνουν 10-20%

Μα δε μιλάω για games. Εκεί ο 8600k θα είναι τέρας και υπεραρκετός στο 99% των περιπτώσεων μέχρι σήμερα. Μιλάω για productivity, multitasking, rendering, virtual machines κλπ ακόμα και streaming σε games (ειδικά με το xsplit). Στα ίδια λεφτά με τον 1700 θα παίξει μάλλον. γιατί να τον προτιμήσω?

Δημοσ.

Όχι φυσικά μόνο τα games είναι πραγματικό σενάριο λέμε!!!! Τι δεν καταλαβαίνεις;;;; :-) Εδώ με τους τετραπύρηνους χωρίς ht i5 όταν έλεγες ότι αν αρχίσει scandisk το antivirus υπάρχουν παιχνίδια που σέρνεται το σύμπαν σου λένε κλειστό και παίξε... Ρεαλισμός στο μεγαλείο του...

• Like 1
Δημοσ.

και ποιος σου είπε ότι στο handbrake/blender είναι ποιο γρήγορος ο r1700?

Με βάση αυτό εδώ ένας Ryzen @4Ghz είναι γρηγορότερος και από έναν I7 6950K stock

oc-handbrake.png

ενώ σε blender ο I7 6900K @ 4,4Ghz είναι περίπου στα ίδια με έναν R7 1700/1800X  στα 4.0Ghz 

gamersnexus-custom-blender-render.png

Δημοσ.

Κοιτάχτε. Αφενός παίζω παιχνίδια και σίγουρα θα με ενδιέφερε μια ικανοποιητική απόδοση (δεν είμαι gamer του ultra settings 4k κλπ, αρέσκομαι και σε medium - high) το θέμα είναι να αντέξουν σε βάθος χρόνου. Μέχρι στιγμής ο μέτριος 8320 που έχω την παλεύει. Υποθέτω με κάποιον ryzen για μένα τουλάχιστον η διαφορά θα είναι χαώδης.

Το 8% και 20% κλπ που αναφέρθηκε, δεδομένου ότι δεν τερματίζω τα παιχνίδια μου σε απαιτήσεις, πόσο αδιάφορο παίζει να μου περάσει;

Αφετέρου τώρα, οι coffee lake δε νομίζω να ξεκινήσουν με τις τιμές των τωρινών kaby lake. Σίγουρα θα είναι λίγο πιο τσιμπημένοι. Αυτήν την στιγμή αφού κατέλληξα σε ryzen 1700X θα μπορούσα να πω αντίστοιχα "ας πάω σε 7700k". Αλλά ο 7700Κ είναι χειρότερος από τον 8700Κ που αναμένεται να δούμε, ο οποίος 8700Κ θα έρθει πιο ακριβός αρχικά και κανείς δε ξέρει πότε ακριβώς θα πέσει στην αγορά.

Με άλλα λόγια λοιπόν είτε φτιάχνουμε το 1700Χ σύστημα που έγραψα, είτε δίνουμε παράταση να ασχοληθούμε με το σύστημά μου από του χρόνου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...