elpaso1 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Στην πολυκατοικια που ειμαι ενοικιαστης υπαρχει υπογειο παρκινγκ και στον ιδιο χωρο υπαρχουν και οι αποθηκες. Αποθηκη λογικα δικαιουμαι και εγω, ασχετως που δεν μου εχει πει κατι ο ιδιοκτητης. Το παρκινγκ επισης λογικα ειναι ιδιοκτητο. Δεν ειναι παρανομο να νοικιαζει εναντι αμοιβης τις θεσεις παρκινγκ; Επισης διαβασα αυτο : Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, οι ανώτατοι δικαστές δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το ότι στην πιλοτή δεν μπορεί κανείς, ούτε ιδιοκτήτης διαμερίσματος ούτε ενοικιαστής, ούτε τρίτος, να έχει ιδιόκτητη θέση σταθμεύσεως για το αυτοκίνητό του. Μάλιστα, στην απόφαση, κατηγορηματικά αναφέρεται, ότι αν τυχόν κάποιος ιδιοκτήτης διαμερίσματος ή τρίτος έχει συμβόλαιο που να του δίνει κυριότητα σε θέση στάθμευσης στην πιλοτή, το συμβόλαιο αυτό είναι δίχως άλλο, άκυρο. Μου κανει εντυπωση, καθως αν δε κανω λαθος στις περισσοτερες πολυκατοικιες ισχυει οτι ο καθενας εχει και το δικο του χωρο σταθμευσης, εστω και ατυπα.. Ετσι ειναι και στη δικια μου.
De@th L0rd Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Καλά τώρα ασχολείσαι με άλλη μια ιστορία που δε βγαίνει άκρη στις πολυκατοικίες... Ο καθένας στο πάργκινγ το χαβά του.
txcellas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Oτι λεει το καταστατικο φιλαρακι ισχυει. Ουτε ατυπα ουτε τιποτα.
gokuthelegend Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως άλλο είναι η πιλοτή και άλλο το υπόγειο πάρκινγκ. Το άρθρο που παρέθεσες αφορά πιλοτή.
doctorkostis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Το υπόγειο πάρκινγκ συνήθως είναι ιδιοκτησία, τελείως διαφορετικό από πυλωτή.
overpower Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που ανέβασες είναι για πυλωτή. Το υπόγειο μπορεί κανονικά να αγοραστεί και στην συνέχεια να το νοικιάσεις. Έχουμε αγορασμένο το υπόγειο πάρκινγκ σε ένα σπίτι σε πολυκατοικία που δεν χρησιμοποιούμε και το νοικιάζουμε χωρίς θέμα.
apostol1s Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Εφόσον καποιος εχει το υπόγειο στην ιδιοκτησία του το κάνει οτι θέλει,πάρκινγκ,σπίτι,αποθήκη Ο Άρειος πάγος μπορεί να λέει οτι θέλει,αλλά στην πράξη ισχύουν αλλά.
blackdeagle Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν νοικιάζεις σπίτι ή το αγοράζεις σου λέει ο ιδιοκτήτης αν μέσα στη τιμή έχει και μία θέση parking ή αν δεν έχεις και αν είναι free για ολους.
kirileman Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μου κανει εντυπωση, καθως αν δε κανω λαθος στις περισσοτερες πολυκατοικιες ισχυει οτι ο καθενας εχει και το δικο του χωρο σταθμευσης, εστω και ατυπα.. Ετσι ειναι και στη δικια μου. Συμβόλαιο μπορεί να μην επιτρέπεται να έχεις για ανοιχτή θέση στην pilotis, αποκλειστική χρήση, όμως, μπορείς να έχεις. Να αποτελεί, δηλαδή, παράρτημα/παρακολούθημα διαμερίσματος. Οι ανοιχτές θέσεις δεν μπορούν να έχουν χιλιοστά. 1
Jimys2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδή έχω υπόγειο πάρκινγκ, σας διαβεβαιώνω πως είναι όντως ιδιόκτητο. Τις "καλες" εποχές που το αγοράσαμε έκανε ένα 20ρικο.
DrLo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Αποθηκη λογικα δικαιουμαι και εγω, ασχετως που δεν μου εχει πει κατι ο ιδιοκτητης. Από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα ?
AristidisZ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Καλά ρε παιδιά νοικιάζετε σπίτια και δε ξέρετε αν έχετε αποθήκη και πάρκινγκ ; Καταρχάς αυτά τα γράφεις στα συμβόλαια Από κει και πέρα, να σου υπενθυμίσω (αν δε το έχεις δει) ότι για αυτούς τους χώρους (αποθήκη & υπόγειο πάρκινγκ) πληρώνεις εσύ δημοτικά τέλη μέσω της ΔΕΗ
haris_216 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 @ts Τα του υπογείου (αποθήκη, parking) είναι ιδιοκτησίες και τα κάνει ο ιδιοκτήτης ότι θέλει. Δεν υπάρχει "λογικά δικαιούμαι αποθήκη" αν δεν συζητήθηκε/καλύφθηκε κάτι τέτοιο στο συμβόλαιο ενοικιάσης. Για την πυλωτή, όπως ειπώθηκε, ναι μεν δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός αλλά μπορεί να έχει κάποιος αποκλειστική χρήση (πάντα γραπτώς εννοείται). Και για ν' απαντήσω και στο τίτλο του θέματος, τα υπόγεια parking μπορεί να είναι παράνομα ανάλογα με κατασκευή, διαστάσεις, νομική κατοχύρωση (πολεοδομική άδεια, συμβόλαιο) αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι όπου υπόγειο parking = παρανομία
teddy71 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Άν υπαρχει αποθηκη και δεν του αποδοθηκε απο τον ιδιοκτητη γιατι την θελει για ιδιοχρηση θα πρεπει τοτε ο ιδιοκτητης να του καταβαλει και το ποσο δημοτικων τελων και φορων που αναλογουν στην αποθηκη. Επισης τιθεται και το ζητημα αφου η αποθηκη αποτελει παρακολουθημα του διαμερισματος γιατι να παραμενει στη χρηση του ιδιοκτητη?
haris_216 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Άν υπαρχει αποθηκη και δεν του αποδοθηκε απο τον ιδιοκτητη γιατι την θελει για ιδιοχρηση θα πρεπει τοτε ο ιδιοκτητης να του καταβαλει και το ποσο δημοτικων τελων και φορων που αναλογουν στην αποθηκη. Επισης τιθεται και το ζητημα αφου η αποθηκη αποτελει παρακολουθημα του διαμερισματος γιατι να παραμενει στη χρηση του ιδιοκτητη? Γιατί πολύ απλά νοικιάζεις αυτό που θέλεις εσύ (ο ιδιοκτήτης) και έχει συμφωνήσει ο άλλος (ενοικιαστής). Αν δεν συζητήθηκε ή δεν καλύφθηκε στο συμβόλαιο και η αποθήκη απλά παραμένει στην χρήση του ιδιοκτήτη. Ο οποίος βέβαια μπορεί να την νοικιάσει νομιμότατα σε άλλον (όπως και το υπόγειο parking) Υγ. Επίσης "παρακολούθημα" του διαμερίσματος είναι μόνο η θέση στάθμευσης σε πυλωτή η οποία και δεν μπορεί να είναι ιδιοκτησία. Τα του υπογείου, όπως ξαναείπαμε, είναι ξεκάθαρες ιδιοκτησίες και άρα ο ιδιοκτήτης τα κάνει ότι θέλει (τα νοικιάζει με το σπίτι, τα νοικιάζει χωριστά σε άλλον ή τα κρατάει και τα χρησιμοποιεί ο ίδιος) 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα