Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, paredwse είπε

Αυτό που ξέχασες να αναφέρεις είναι το πιο σημαντικό! Εφ'όσον δεν καταβάλεται έστω και ένα (1) ενοίκιο, πηγαίνεις για Διαταγή Απόδοσης Χρήσης Μισθίου, ήτοι χρόνος απόδοσης γύρω στον 1,5 μήνα. 

Η δικαιολογία "ψάχνω για σπίτι" δεν είναι καν δικαιολογία. Η απάντησή σου θα έπρεπε να είναι "μέχρι να βρείτε, θα πληρώνετε αυτό στο οποίο μένετε". Αλλά δεν χρειάζεται, προχώρα σε Διαταγή Απόδοσης. Ρώτα τον/την δικηγόρο σου: λιγότερο κόστος, πολύ πιο γρήγορα. 

Διορθωσε με αλλα αν (μετα την διαταγη αποδοσης μισθιου) πληρωσουν μπορουν να παραμεινουν, σωστα;

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Απο οσο ξερω, εφοσον δεν πληρωνουν το ενοικιο μπορεις να τους βγαλεις πολυ πιο γρηγορα εξω (αλλα παλι θα κοστισει), εχω ακουσει οτι αν δεν πληρωνουν η ολη διαδικασια διαρκει ενα με δυο μηνες αλλα επειδη δεν την ξερω καλα την διαδικασια οποτε ας την αναφερει καποιος αλλος που την ξερει καλυτερα.

ΥΓ. Τα λεφτα των ενοικιων που δεν εχεις παρει (και τα επομενα που μαλλον δεν θα παρεις) τα ξεχνας, μονο οταν ερθει η ωρα να πληρωσεις την εφορια θα τα θυμηθεις (επειδη φυσικα και θα πληρωσεις φορο για τα λεφτα που δεν εισεπραξες).

Ειλικρινά δεν με νοιάζουν τα ενοίκια χρειάζομαι το σπίτι διότι φιλοξενούμαι

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, eli6 είπε

Ειλικρινά δεν με νοιάζουν τα ενοίκια χρειάζομαι το σπίτι διότι φιλοξενούμαι

Παντως αυτο. Το οτι δεν σου εχουν βαλει τα 2 τελευταια ενοικια μπορεις να βρεις πατημα εκει. Αν δεν σου φαινοταν καλος ο δικηγορος στον οποιο πηγες, βρες καποιον αλλο. Αν και θεωρω οτι ειναι ρουτινας, πως να τα σκατωσει?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Διορθωσε με αλλα αν (μετα την διαταγη αποδοσης μισθιου) πληρωσουν μπορουν να παραμεινουν, σωστα;

Ναι,

μέχρι να βγει η απόφαση για την έξωση μετα την καταγγελία για τη μίσθωση,αυτό δηλαδή που έχει σκοπό να κάνει.Αν όμως δεν πληρώσουν άλλο ενοίκια, τοτε σε μερικούς μηνες τους βγάζει το δικαστήριο εξω,οπότε την συμφέρει να μην πληρώσουν για να μπει πιο γρήγορα στο ακίνητο της.

Όπως και να έχει θα πληρώσει εφόσων οι άλλοι δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

• Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, tsioulak said:

Όχι. Μπορούν να παραμείνουν εάν καταβάλουν τα οφειλόμενα μετά την αποστολή του εξωδίκου, εντός του 15νθημέρου που δίδεται υποχρεωτικά ως προθεσμία και πριν την έκδοση της διαταγής. Από τη στιγμή που εκδοθεί η διαταγή απόδοσης, εκτελείται. 

Και μάλιστα αυτή η καταβολή (εντός του 15νθημέρου) "συγχωρεί" την μη καταβολή μόνο μια φορά. Εάν επαναληφθεί, ούτε η εξόφληση δεν σταματά τη διαταγή απόδοσης.  

• Like 3
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, paredwse είπε

Όχι. Μπορούν να παραμείνουν εάν καταβάλουν τα οφειλόμενα μετά την αποστολή του εξωδίκου, εντός του 15νθημέρου που δίδεται υποχρεωτικά ως προθεσμία και πριν την έκδοση της διαταγής. Από τη στιγμή που εκδοθεί η διαταγή απόδοσης, εκτελείται. 

Και μάλιστα αυτή η καταβολή (εντός του 15νθημέρου) "συγχωρεί" την μη καταβολή μόνο μια φορά. Εάν επαναληφθεί, ούτε η εξόφληση δεν σταματά τη διαταγή απόδοσης.  

Εγώ μίλησα με το δικηγόρο μου είπε να κάνουμε αγωγή για ιδιοκατοικηση γτ έχει δικασιμη σε 3 μήνες . Απο οτι καταλαβα βγαίνουν 2 φορές το χρόνο 

Μόλις τώρα, eli6 είπε

Εγώ μίλησα με το δικηγόρο μου είπε να κάνουμε αγωγή για ιδιοκατοικηση γτ έχει δικασιμη σε 3 μήνες . Απο οτι καταλαβα βγαίνουν 2 φορές το χρόνο 

Μου ειπε οτι θα κανουμε καταγγελία μίσθωσης και η επιτυχία είναι 100%

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, eli6 είπε

Δικια μου συμβουλη ειναι να ξεκινησεις και τα 2, ξεκινα αγωγη για καταγγελια του μισθωματος αλλα ξεκινα και διαταγη πληρωμης.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, eli6 said:

Του είπες ότι δεν πληρώνουν μισθώματα; Ρώτα τον για την Διαταγή Απόδοσης Χρήσης Μισθίου. Γιατί αν στείλεις τώρα το εξώδικο, τους έχεις βγάλει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) το πολύ στις αρχές Ιανουαρίου. Το πολύ. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Δικια μου συμβουλη ειναι να ξεκινησεις και τα 2, ξεκινα αγωγη για καταγγελια του μισθωματος αλλα ξεκινα και διαταγη πληρωμης.

Αυτό μου είπε και ο δικηγόρος να τα κάνουμε όλα μαζί να μην μας πάρει χρόνια!!!

2 λεπτά πριν, paredwse είπε

Του είπες ότι δεν πληρώνουν μισθώματα; Ρώτα τον για την Διαταγή Απόδοσης Χρήσης Μισθίου. Γιατί αν στείλεις τώρα το εξώδικο, τους έχεις βγάλει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) το πολύ στις αρχές Ιανουαρίου. Το πολύ. 

2 λεπτά πριν, paredwse είπε

Κάθε καταγγελία είναι 350 ευρώ και η αλήθεια είναι ότι με δυσκολεύει πάρα πολύ. Προς το παρών είπαμε για καταγγελία μίσθωσης και αν δεν πληρώσει και το Νοέμβρη θα προχωρήσω και σε άλλη καταγγελία ( 600 ευρώ παίρνω αλλά σκέφτομαι έστω ότι θα μείνω σπίτι μου )

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, eli6 said:

Καλή φάση. :)

Κι εγώ αυτά θα λέω από εδώ και πέρα. Γηράσκω αεί διδασκόμενος. 

3 minutes ago, eli6 said:

Κάθε καταγγελία είναι 350 ευρώ και η αλήθεια είναι ότι με δυσκολεύει πάρα πολύ. Προς το παρών είπαμε για καταγγελία μίσθωσης και αν δεν πληρώσει και το Νοέμβρη θα προχωρήσω και σε άλλη καταγγελία ( 600 ευρώ παίρνω αλλά σκέφτομαι έστω ότι θα μείνω σπίτι μου )

Κάθε καταγγελία είναι 350 ευρώ ε;

Τι ηλίθιος που είμαι. :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paredwse είπε

Η εγώ!! Χαχα!! Ίσως έπρεπε  να έχω εσένα για δικηγόρο μου 

Δημοσ.
Just now, paredwse said:

Κοιτάς την αρνητική πλευρά. Μπορούμε να πούμε τι γδάρτης είναι ο άλλος όπου μετά βέβαια βγαίνει το όνομα και στους υπόλοιπους δικηγόρους.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, VonLoutsos said:

Κοιτάς την αρνητική πλευρά. Μπορούμε να πούμε τι γδάρτης είναι ο άλλος όπου μετά βέβαια βγαίνει το όνομα και στους υπόλοιπους δικηγόρους.

Να σου πω την αλήθεια, δεν συμφωνώ. Ο καθένας "κοστολογεί" τη δουλειά όπως επιθυμεί - άλλωστε ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι μονοπώλιο, μπορείς να επιλέξεις ελεύθερα. 

Οπότε περιορίζομαι να κρίνω τον εαυτό μου. Και την ηλιθιότητα που με δέρνει. :) 

• Like 1
Δημοσ.
21 minutes ago, paredwse said:

Να σου πω την αλήθεια, δεν συμφωνώ. Ο καθένας "κοστολογεί" τη δουλειά όπως επιθυμεί - άλλωστε ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι μονοπώλιο, μπορείς να επιλέξεις ελεύθερα. 

Οπότε περιορίζομαι να κρίνω τον εαυτό μου. Και την ηλιθιότητα που με δέρνει. :) 

Απορία, αδιάκριτη. Πόσο κάτω βρίσκεσαι εσυ;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, paredwse είπε

εδώ μου έχουν ζητήσει και 1000  ευρώ για έλενχο σε τίτλους ιδιοκτησίας  για ένα σπίτι 50 τμ στην Αθήνα.  το κάλο είναι οτι  λόγο δουλειάς συναναστρεφόμουν  καθημερινά με δικηγόρους  όποτε είχα την τύχη   να βρω τον τίμιο  έτσι βρήκα μια κοπέλα με 200 ευρώ , που έκανε καλή δουλειά και φυσικά εάν χρειαστώ κάτι θα την προτιμήσω σίγουρα.    στους 10 που ρώτησα πάντως 2 3 μου είπαν κάτω από 300 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...