Προς το περιεχόμενο

H Microsoft παρουσιάζει τις αλλαγές που φέρνει το Fluent Design στα Windows 10


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Microsoft αποκάλυψε στις αρχές της χρονιάς τη σχεδιαστική γλώσσα Fluent, υποσχόμενη σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση του λογισμικού της τα επόμενα χρόνια.

Το πρώτο μέρος των αλλαγών που φέρνει η νέα σχεδιαστική γλώσσα θα το δούμε στην επερχόμενη αναβάθμιση Fall Creators Update των Windows 10 η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο. Όμως η εταιρεία ετοιμάζει περισσότερες αλλαγές τους επόμενους μήνες, μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα "εφέ θαμπάδας" που είδαμε πριν αρκετά χρόνια στα Windows Vista.

 

Όλες οι σχεδιαστικές αλλαγές των Windows 10 εμφανίζονται σε ένα νέο βίντεο της Microsoft που κυκλοφόρησε σήμερα και στο οποίο βλέπουμε τις μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η εταιρεία. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Microsoft με την ονομασία Fluent έρχεται να αντικαταστήσει στην ουσία το Metro UI που γνωρίσαμε αρχικά στα Windows Phone και το οποίο στη συνέχεια επεκτάθηκε όχι μόνο στα Windows PC αλλά και σε εφαρμογές της εταιρείας για το iOS και το Android.

 

 

Η Microsoft εστιάζει στο φως, στο βάθος πεδίου, στην κίνηση και στην προοπτική για τη νέα της σχεδιαστική γλώσσα με animation που κάνουν το όλο περιβάλλον των Windows 10 να φαίνεται ότι κινείται όσο ο χρήστης αλληλεπιδρά μ' αυτό. Περιμένουμε να δούμε περισσότερες σχεδιαστικές αλλαγές στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 που για την ώρα έχει την κωδική ονομασία Redstone 4 και η οποία θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο. Η μεγαλύτερη από αυτές θα είναι η λειτουργία Cortana Collections όπου ο ψηφιακός βοηθός της Microsoft θα μπορεί να δει και να θυμάται τις συνήθειες του χρήστη κατά την πλοήγηση σε ιστοσελίδες. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι το Timeline για βελτίωση των σεναρίων χρήσης κοινών εφαρμογών μεταξύ των Windows PC, του iOS και του Android.

 

Link.png Site: TheVerge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

E ρε γκρίνια που έχει να πέσει αύριο με το update. :P

 

If it ain't broke, don't fix it λέει μια πολή σοφή παροιμία... Μιλώντας πέρα από το συγκεκριμένο ζήτημα, το πρόβλημα και η πηγή της γκρίνιας δεν είναι το ίδιο το περιεχόμενο της εκάστωτε αλλαγής, αλλά 2 απλά τα πράγματα:

1) η με το ζόρι τοποθέτησή της.

2) η μη ύπαρξη επιλογής εμφανίσεων/θεμάτων πανομοιώτυπων με προηγούμενες εκδόσεις των windows.

 

Δεν θα πείραζε κανέναν μια απλή προσθήκη όσο υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενός γνώριμου/οικείου και βασικά ελαφρύτερου περιβάλλοντος. Αν υπήρχε δυνατότητα θα έβαζα το theme των windows 98... Δεν με νοιάζει να είναι όμορφο το pc μου, απλά να κάνει την δουλειά του με όσο το δυνατό λιγότερους πόρους.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε δεν είπαν θα αλλάξουν ριζικά τον file explorer? που είναι?

 

δεν λέω όμορφα πράγματα αλλά έχουν καταντήσει με αυτό το design τα top-menus (menustrip, ribbon etc) να πιάνουν πολύ χώρο. Λες και είναι κινητό να ούμε που φτιάχνουν μεγάλα controls και δίνουν αέρα μάνα πατέρα. Αν είναι δυνατόν ένα calculator ή ημερολόγιο να πιάνει τόσο πολύ χώρο στην οθόνη.

 

disliked by microsoft fan.

 

disliked x2 τα χάλια ασπρόμαυρα icons.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανέμορφο. Για τους γνωστούς γκρινιάρηδες -που ευτυχώς αποτελούν μια ηχηρή μειοψηφία- υπάρχουν τα 20ετιας Windows XP με μια ωραιότατη ποικιλία ιών να τα συνοδεύουν.

  • Like 28
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο εγώ είμαι ευχαριστημένος με τα 10 ε? :P

 

έχεις αφήσει το καστομ theme ή έχεις αλλάξει χρώμα στο taskbar???? εγώ δεν μπορώ με τίποτα αυτή τη μαυρίλα.... κατά τα άλλα όμως τα w10 είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα.

 

ρε παιδιά έχω ρωτήσει 3 φορές και απάντηση Yok. πότε θα είναι διαθέσιμο το update/upgrade???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...