Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα ρολόι που υδροδοτεί 3 διαμερίσματα στην πολυκατοικία μίας θείας μου,έχει μαζευτεί ένα χρέος ετών και έχει φτάσει κοντά στα 700€.Ο λογαριασμός εκδίδεται στο παλιό επώνυμο της θείας μου και σ'ένα παλιό ΑΦΜ(μάλλον αυτό που είχε ο μακαρίτης πρώην άντρας της),αυτό που είχε δηλωθεί πριν από 45 χρόνια.

Το 3 διαμερίσματα που αφορούν στο υπερχρεωμένο ρολόι βρίσκονται στο ισόγειο και ΔΕΝ ανήκουν στην ίδια,ανήκουν σε συγγενικό της πρόσωπο το οποίο ενοικιάζει αυτά τα διαμερίσματα και τα οποία μέχρι χθες τουλάχιστον υδροδοτούνταν κανονικά παρά το χρέος!Εκείνη ζει στο β όροφο και φυσικά πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς της.

Πρόσφατα της παραδόθηκε ''Εξώδικη όχληση-πρόσκληση''(στο παλιό της όνομα και με το παλιό ΑΦΜ) από δικαστικό κλητήρα  η οποία αναφέρει ότι το ποσό πρέπει να πληρωθεί εντός 30 ημερών διότι διαφορετικά ''θα επιδιώξουμε την είσπραξη του ανωτέρω ποσού αναγκαστικά κατ'εφαρμογή του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων(ΚΕΔΕ) ή με κάθε άλλο νόμιμο μέσο και θα επιβαρυνθείτε επιπλέον με τα έξοδα διαδικασίας''.

Στο τέλος αυτό το χαρτί γράφει με κεφαλαία έντονα γράμματα ''ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ''.

Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση;Κινδυνεύει εκείνη από κάτι;

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξερω αμα κινδυνευει αλλα οταν υπαρχει θανατος κανεις ολες τις αλλαγες απο το ονομα μακαριτη σε ονομα ζωντανου αν η κλητευση ειναι στον μακαριτη τι να σου πω ας πανε στον ταφο να τα ζητησουν και αμα τα παρουν.Αλλιως ας παει με ληξιαρχεικη πραξη θανατου να πει ελειπα εξωτερικο ακ ιδεν ηξερα τι γινετε.Σορρυ αλλα 1 ρολο δινει νερο σε 3 διαμερισματα? η ενοικοι πως ακριβως πληρωνουν το κομματι που τους αναλογει?

Δημοσ.

Η θεία μου ζει ,στο παλιό της όνομα εκδίδεται ο λογαριασμός...ο πρώην άντρας της έχει πεθάνει εδώ και 40 χρόνια!

Σε κάποια παλιά σπίτια είχαν ένα ρολόι για 2-3 διαμερίσματα επειδή οι λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ δεν είναι μεγάλοι και σχετικά εύκολα μοιράζεται το ποσό αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό είναι μια λεπτομέρεια.Εκείνη την ενδιαφέρει να μην μπλέξει σε χρέος για το οποίο δε φέρει καμία ευθύνη σε ακίνητα που δεν της ανήκουν.

Δημοσ.

Νομίζω οτι απο αφμ πεθαμένου δεν μπορεί να εισπραχθεί χρέος εφόσον δεν εχει έσοδα,καταθέσεις,ακίνητα. Αλλα ας απαντήσει και καποιος αλλος για να εισαι σίγουρος.

Δημοσ.

efkola τα λες λίγο μπερδεμένα... Από τη μία λες πως η πολυκατοικία είναι της θείας σου, από την άλλη λες πως τα διαμερίσματα του ισογείου που υδροδοτούνται δεν της ανήκουν. Επίσης κάθε ΑΦΜ είναι μοναδικό και αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν αλλάζει ώστε να υπάρχει "παλιό" και "νέο", ούτε γίνεται το ΑΦΜ στο λογαριασμό να αντιστοιχεί σε άνδρα και το όνομα σε γυναίκα. Και τέλος δεν διευκρινίζεις το συγκεκριμένο ρολόι ποιο διαμέρισμα υποτίθεται πως υδροδοτεί, δεν γίνεται να έχει δηλωθεί στην ΕΥΔΑΠ ότι υδροδοτεί 3 διαμερίσματα.

Στην ουσία τώρα, τα χρέη προς τη ΕΥΔΑΠ ακολουθούν το ακίνητο, δηλαδή τον ιδιοκτήτη. Εφόσον το διαμέρισμα που υποτίθεται ότι υδροδοτεί το επίμαχο ρολόι είναι δικό της τότε είναι δικό της και το χρέος, αν το διαμέρισμα δεν είναι δικό της τότε δεν την αφορά.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έγραψα ότι της ανήκει όλη η πολυκατοικία...μάλλον μπερδεύτηκες με το ''στην πολυκατοικία της θείας μου'''...εννοούσα την πολυκατοικία που μένει.Τα μισά διαμερίσματα είναι δικά της, τα άλλα μισά ανήκουν σε συγγενή της.

Το ΑΦΜ που έχει δηλωθεί,εικάζω ότι ανήκε στον πρώην άντρα της και δηλώθηκε αυτό επειδή εκείνη δεν είχε βγάλει ακόμα ΑΦΜ.

Ο τρόπος που υδροδοτήθηκαν 3 διαμερίσματα με ένα κοινό ρολόι προ μισού αιώνα δεν ξέρω ποιος είναι αλλά είναι κάτι επουσιώδες.Άλλωστε γνωρίζω και άλλα παλιά σπίτια όπου ένα ρολόι υδροδοτεί περισσότερα από ένα διαμερίσματα.

Ευχαριστώ για την απάντηση(και τον apostol1s) και κρατάω το τελευταίο που γράφεις ότι δηλαδή δεν ''κινδυνεύει'' από κάτι διότι το ακίνητο δεν είναι δικό της.

Δημοσ.

Δεν έγραψα ότι της ανήκει όλη η πολυκατοικία...μάλλον μπερδεύτηκες με το ''στην πολυκατοικία της θείας μου'''...εννοούσα την πολυκατοικία που μένει.Τα μισά διαμερίσματα είναι δικά της, τα άλλα μισά ανήκουν σε συγγενή της.

Το ΑΦΜ που έχει δηλωθεί,εικάζω ότι ανήκε στον πρώην άντρα της και δηλώθηκε αυτό επειδή εκείνη δεν είχε βγάλει ακόμα ΑΦΜ.

Ο τρόπος που υδροδοτήθηκαν 3 διαμερίσματα με ένα κοινό ρολόι προ μισού αιώνα δεν ξέρω ποιος είναι αλλά είναι κάτι επουσιώδες.Άλλωστε γνωρίζω και άλλα παλιά σπίτια όπου ένα ρολόι υδροδοτεί περισσότερα από ένα διαμερίσματα.

Ευχαριστώ για την απάντηση(και τον apostol1s) και κρατάω το τελευταίο που γράφεις ότι δηλαδή δεν ''κινδυνεύει'' από κάτι διότι το ακίνητο δεν είναι δικό της.

Αυτό στα bold με μπερδεύει ακόμα. Εγώ θα το έθετα κάπως αλλιώς, θα έλεγα πως το πόσα και ποια διαμερίσματα υδροδοτεί στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη σύνδεση είναι επουσιώδες, το σημαντικό είναι ποιο διαμέρισμα έχει δηλωθεί ότι υδροδοτείται από το επίμαχο ρολόι.

Δημοσ.

Και εγω ξερω οτι χρέος του νερού ακολουθεί τον ιδιοκτήτη αλλα για καλο και για κακο ας πάει με το χαρτκ να ρωτήσει εναν δικηγόρο.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που φοβάμαι είναι αν μπορούν να βρουν το τωρινό της όνομα και ΑΦΜ και να μεταβιβάσουν εκεί το χρέος παρόλο που δεν της ανήκει το ακίνητο και να βρεθεί με ένα χρέος για το οποίο η γυναίκα δεν έχει καμία ευθύνη.

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Ο λογαριασμός εκδίδεται στο παλιό επώνυμο της θείας μου και σ'ένα παλιό ΑΦΜ(μάλλον αυτό που είχε ο μακαρίτης πρώην άντρας της),αυτό που είχε δηλωθεί πριν από 45 χρόνια.

Αυτό που φοβάμαι είναι αν μπορούν να βρουν το τωρινό της όνομα και ΑΦΜ και να μεταβιβάσουν εκεί το χρέος παρόλο που δεν της ανήκει το ακίνητο και να βρεθεί με ένα χρέος για το οποίο η γυναίκα δεν έχει καμία ευθύνη.

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!

Να ξέρεις ότι όταν κληρονομείς κάποιον παίρνεις μαζί και τα χρέη του όποτε για το χρέος του μακαρίτη συζύγου μια χαρά ευθύνη έχει.

Δημοσ.

To πόσα διαμερίσματα υδροδοτεί ο μετρητης δεν αφορα στην περίπτωση αυτη την ευδαπ αυτο που την ενδιαφέρει ειναι να εισπράξει την οφειλή απο το αφμ, αν έχει "πεθάνει το αφμ" θα τα πάρει απο τον κληρονόμο στον οποίον πήγε η κληρονομιά του (αφμ που πέθανε)

• Like 4
Δημοσ.

To πόσα διαμερίσματα υδροδοτεί ο μετρητης δεν αφορα στην περίπτωση αυτη την ευδαπ αυτο που την ενδιαφέρει ειναι να εισπράξει την οφειλή απο το αφμ, αν έχει "πεθάνει το αφμ" θα τα πάρει απο τον κληρονόμο στον οποίον πήγε η κληρονομιά του (αφμ που πέθανε)

Συμφωνω

Ts αυτο π λεει ο νικος ειναι.

(Υδραυλικος εδω :) )

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω

Ts αυτο π λεει ο νικος ειναι.

(Υδραυλικος εδω :) )

Ρε Στέλιο μια που εισαι του επαγγέλματος, αν κάνεις αίτηση διακοπης υδροδότησης σε ένα σπίτι (στην ΕΥΔΑΠ πχ για Αττική), μπορεί μετά ο οποιοσδήποτε να φέρει υδραυλικό και να έχει ξανά νερό ή αυτό ειναι κάτι που μονο τεχνικος της ΕΥΔΑΠ μπορει να το κάνει?

Επίσης υπάρχει περίπτωση να έχεις διαρροή νερού απ το ρολόι σου και να στο χρεώσουν κιόλας?

(ρωτάω διότι μια θειά που μένει εξωτερικό μου έκανε δηλωση και της έκοψα ΔΕΗ, νερά κτλ κτλ, αλλά φοβάται μη γυρίσει μετά απο κάποια χρόνια και της πουν οτι χρωστάει λόγω διαρροής :P :P -Φαντάσου που έχει καταντησει ο κόσμος...να φοβάται μη του χρεώσουν κάτι άκυρο :P )

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...