Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχει πέσει στην αντίληψή μου ότι έχουν εδώ κ περίπου 1,5-2 χρόνια αρχίσει οι εταιρίες να υποβαθμίζουν την ποιότητα του καφέ. Μιλάω πάντα για καφέ αλεσμένο, έτοιμο στο εμπόριο άλλα και φρεσκοαλεσμένο από καφεκοπτεία.

Στο συγγενικό μου και φιλικό περιβάλλον όσοι πίνουν σκέτο όπως κι εγώ άλλωστε το έχουν παρατηρήσει κι αυτοί

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα είναι τα εξής:

 

- Αρκετά ασθενέστερη γεύση, χρειάζεται η διπλάσια δόση άλλα και πάλι δεν καταλαβαίνεις καφέ

- Άρωμα που πρέπει να τραβήξεις μυτιές για να μυρίσει όπως παλιότερα, που απλά έφερνες την κούπα κοντά σου ή πέρναγες δίπλα.

 

Αυτά τα έχω παρατηρήσει σε όλη τη γκάμα προϊόντων από στιγμιαίο καφέ (αυτός κι αν έχει απογίνει όχι οτι τον θεωρώ καφέ άλλα τελοσπαντων), μέχρι τις καλύτερες μάρκες αλεσμένου όπως Illy, Lavazza κτλ. Έχουν γίνει όλοι όπως κάτι μάρκες της σειράς στο Lidl.

Στο στιγμιαίο ειδικά και στον εσπρέσσο τον αλεσμένο (και τον φρεσκοαλεσμένο απο καφεκοπτείο) μου θυμίζουν τη γεύση από φθηνότερα υποκατάστατα που έφερναν προμηθευτές σε φίλο μου με καφετέρια. Κάποια στιγμή του είχαν φέρει διάφορα σακούλια με τιμές ανα κιλο για να κάνουμε δειγματοληψία.

Ε λοιπόν το ένα χειρότερο από το άλλο ειδικά ένα πρέπει να ήταν 1 μέρος στιγμιαίος,1 μέρος χρώμα,1 μέρος διοξείδιο του τιτανίου(filler).

Ήθελες 6(!!!) κουταλιές για να φθάσεις την ένταση από δύο κουταλιές Νesface (έτος 2013-14).

Τώρα έχει αρχίσει ο nescafε να θυμίζει αυτόν!

Ελληνικός καφές, φρεσκοαλεσμένος, τα ίδια!

Για εσπρέσσο ή Γαλλικό επίσης!

 

Πίνω 2 καφέδες τη μέρα γεμάτους, για να μην παρεξηθώ εως junkie που αν δε πιεί 6 δε μπορεί να σταθεί (βέβαια αν το στομάχι μου δε διαμαρτυρόταν θα έφθανα ανετα τους 4)

 

Αυτά δεν είναι προσωπικές απόψεις άλλα τουλάχιστον 20 με 30 ατόμων που δε βάζουν 1 κιλό μαλακίες στους καφέδες τους επομένως το καταλαβαίνουν. Έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο;

 

Επίσης υστερόγραφο αν διαβάζει κάποιος από εταιρία: Κόφτε τις μαλακίες με τα μάρκετινγκ και τις κούπες που είναι για γίγαντες, κι έχουν σκοπό να αυξήσουν την κατανάλωση, κι ανεβάστε την ποιότητα εκεί που ήταν. 

  • Like 16
  • Thanks 1
  • Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω μαζί σου, τα ίδια βλέπω στο στιγμιαίο καφέ. Στο σπίτι επειδή φτιάχνω φραπέ, τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι βάζω παραπάνω ποσότητα καφέ και πάλι δεν είναι τόσο δυνατός όσο παλιότερα.

Πριν κάνα χρόνο σταμάτησα να παίρνω nescafe γιατί εκτός από την ένταση, είχε αρχίσει να με χαλάει και η γεύση. Από τότε παίρνω Jacobs αλλά κι εκεί άρχισαν τα ίδια μάλλον. Εν τω μεταξύ έχουν ανεβάσει και αρκετά τις τιμές, ναι, μπήκε παραπάνω φόρος, αλλά δεν νομίζω να είναι 50 λεπτά στα 100 γραμμάρια

  • Like 3
Δημοσ.

ναι, μπήκε παραπάνω φόρος, αλλά δεν νομίζω να είναι 50 λεπτά στα 100 γραμμάρια

https://www.google.gr/amp/s/www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/136599/pikro-kanoun-ton-kafe-apo-1-1-2017-o-efk-kai-i-forologiki-grafeiokratia/amp

 

Για τον στιγμιαίο είναι 4€+ΦΠΑ 24%= 4.96€ το κιλό, άρα ναι: 0.5€ στα 100 γραμμάρια. Καλωσορίσατε στην Ελλάδα.

  • Like 2
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω μαζί σου, τα ίδια βλέπω στο στιγμιαίο καφέ. Στο σπίτι επειδή φτιάχνω φραπέ, τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι βάζω παραπάνω ποσότητα καφέ και πάλι δεν είναι τόσο δυνατός όσο παλιότερα.

Πριν κάνα χρόνο σταμάτησα να παίρνω nescafe γιατί εκτός από την ένταση, είχε αρχίσει να με χαλάει και η γεύση. Από τότε παίρνω Jacobs αλλά κι εκεί άρχισαν τα ίδια μάλλον. Εν τω μεταξύ έχουν ανεβάσει και αρκετά τις τιμές, ναι, μπήκε παραπάνω φόρος, αλλά δεν νομίζω να είναι 50 λεπτά στα 100 γραμμάρια

 

To θέμα είναι ότι δεν είναι μόνο στο στιγμιαίο που είναι ο χειρότερος όλων ποιοτικά. Είναι ακόμη κ στους φρεσκοαλεσμένους. Κάποια μαλακία έχουν κάνει στις φυτείες ή στα logistics.

Δημοσ.

Δηλαδή συνεννοήθηκαν όλες οι εταιρίες μαζί να αραιώσουνε την πρώτη ύλη, και αυτό μας φαίνεται πιθανότερο από το να έχουν συνηθίσει/αποκτήσει ανοχές στην γεύση τα άτομα που πίνουν συνέχεια καφέ και δεν τους πιάνει τίποτα πλέον?

  • Like 13
Δημοσ.

Δηλαδή συνεννοήθηκαν όλες οι εταιρίες μαζί να αραιώσουνε την πρώτη ύλη, και αυτό μας φαίνεται πιθανότερο από το να έχουν συνηθίσει/αποκτήσει ανοχές στην γεύση τα άτομα που πίνουν συνέχεια καφέ και δεν τους πιάνει τίποτα πλέον?

Καρτελ

  • Like 2
Δημοσ.

Κατσε ρε φιλε θες να πινεις τον ιδιο καφε με τον γερμανο και το σουηδο? Οοοοοχι στην πτωχευμενη χωρα σου θα πινεις οτι πινουν στην ουγκαντα. Ετσι μας εχουν πια οι εταιριες γιατι ειμαστε αφραγκοι.

  • Like 4
Δημοσ.

https://www.theguardian.com/inequality/2017/sep/15/food-brands-accused-of-selling-inferior-versions-in-eastern-europe

 

Μάλλον μας αλλάξανε tier και μας γκρουπάρουν με τους Ανατολικοευρωπαίους πλέον.

 

επειδή δούλευα σε πολύ γνωστή πολυεθνική με καταναλωτικά προϊόντα (σαμπουάν, απορυπαντικά κτλ..), μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η εταιρία στην Ευρώπη παρήγαγε και πωλούσε δυο κατηγορίες προϊόντων: τα 'υψηλής ποιότητας' που ήταν ότι καλύτερο υπήρχε και το πουλούσαν στην Αγγλία, Γερμάνια κτλ... και τα υποδέεστερης ποιότητας που τα πουλούσαν στη Ανατολική Ευρώπη (Ρουμάνια, Βουλγαρία κτλ..), αλλά και Τουρκία Αίγυπτο... Ενώ η διαφορά στην ποιότητα είναι σαφέστατα εμφανής, το προϊόν έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο brand name και στο 80% των περιπτώσεων η συσκευασία από μπροστά ήταν ακριβώς η ίδια. 

 

Η Ελλάδα από το 1990 λάμβανε από τις κέντρικές αποθήκες της Ευρώπης προιόντα υψηλής ποιότητας. Αυτό το οποίο ξεκίνησε να συμβαίνει από το 2012 όταν και οι τζίροι και τα κέρδη έπεσαν σημαντικά ήταν ότι τα HQ της εταιρίας πήραν την απόφαση σιγά σιγά να μας γυρίσουν σαν χώρα από τα προιόντα υψηλής ποιότητας στα προιόντα χαμηλής ποιότητας, διατηρώντας φυσικά την ίδια τιμή. Τονίζω, ότι δεν υπάρχει διαφορά στο πακέτο, μόνο το προιόν αλλάζει...

 

Μπορεί κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει και με τον καφέ...

  • Like 21
Δημοσ.

Δηλαδή συνεννοήθηκαν όλες οι εταιρίες μαζί να αραιώσουνε την πρώτη ύλη, και αυτό μας φαίνεται πιθανότερο από το να έχουν συνηθίσει/αποκτήσει ανοχές στην γεύση τα άτομα που πίνουν συνέχεια καφέ και δεν τους πιάνει τίποτα πλέον?

 

 

Υπάρχει παγκόσμιο πρόβλημα με τον καφέ και την σοκολάτα (κακάο) η παραγωγή συρρικνώνεται σε μερικά χρόνια μπορεί να μην έχουμε φυσικό καφέ και σοκολάτα για διάφορους λόγους.

 

https://www.nytimes.com/2016/09/23/science/climate-change-threatens-worlds-coffee-supply-report-says.html

 

https://www.sciencealert.com/it-looks-like-a-worldwide-coffee-shortage-is-inevitable

 

 

https://www.ft.com/content/0da4ec0e-d982-11e6-944b-e7eb37a6aa8e?mhq5j=e7

 

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/nov/21/cocoa-crisis-world-chocolate-stash-melting-away

 

http://www.npr.org/sections/thesalt/2017/03/03/518328252/a-dip-in-global-prices-creates-cocoa-crisis-for-ivory-coasts-farmers

  • Like 4
Δημοσ.

Ελληνικό έπαιρνα πάντα από το Σκλαβενίτη χύμα κομμένο εκείνη τη στιγμή.

 

Μετά τις αρχές του χρόνου αν και κράτησε την ίδια τιμή απορροφώντας όλη την αύξηση και μπράβο του και εγώ

μερικές φορές έχω την εντύπωση πως είναι χάλια η γεύση του θυμίζοντας όχι καφέ αλλά κριθάρι και ρεβύθι

που έπιναν οι προπαππούδες μας γιατί δεν είχαν λεφτά για γνήσιο καφέ. .

 

Παίρνω σφραγισμένο Λουμίδη τα ίδια και χειρότερα.Άρα θα συμφωνήσω και εγώ με κάποιους.Ή έχει πέσει 

παγκοσμίως η ποιότητα του παραγώμενου καφέ ή η Ελλάδα έχει δεχτεί υποβάθμιση προιόντων από τις εταιρείες.

Nes cafe τον έκοψα τελείως γιατί θεωρώ απαράδεκτη τη γεύση του τελευταία και πίνω μόνο φρέντο εσπρέσο.

 

Λέτε οι παγκόσμιες εταιρείες εμάς τους Έλληνες  να μας πάνε και πάλι σε μίξη ρεβύθι - κριθάρι  και λίγο καφέ για χρώμα.

  • Like 3
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω κι εγώ, πίνω μόλις έναν (γαλλικό συνήθως) την ημέρα, αλλά τον θέλω δυνατό, εδώ και ένα χρόνο βάζω διπλάσια ποσότητα καφέ και τελευταία πάλι δεν γίνεται όσο δυνατός θα έπρεπε. Να ζητήσω να μου φέρουν από έξω λέτε να δω μήπως θα έχει διαφορά; ;-)

  • Like 1
Δημοσ.

Same problem here  στο σπιτι πινω φραπε (nescafe) και γαλλικο (διαφορες μαρκες) παντα σκετο.Στον frape εχω φτασει τις 3 κουταλιες για να εχω περιπου το ιδιο αποτελεσμα σε ενταση σε σχεση με την 1,5 κουταλια που εβαζα τα τελευταια 7χρονια.....Στον γαλλικο αναλογα την μαρκα και εκει διπλασια ή και τριπλασια δοση.Γαλλικο μου εφεραν και απο γερμανια και ελβετια αλλα και εκει τα ιδια χαλια.Απο εξω freddo επερνα για αρκετο καιρο απο γνωστη αλυσιδα αλλα το τελευταιο εξαμηνο και εκει η ποιοτητα επεσε οποτε πλεον δοκιμαζω διαφορα μαγαζια για να δω που θα καταληξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...