Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άμα το θύμα βρίσκεται σε προχωρημένη κατάσταση μέθης ή είναι αναίσθητο τότε προφανώς και δεν μπορεί να συνεναίσει με κανέναν τρόπο.

Αλλά εγώ αναφέρομαι σε κατάσταση όπου το θύμα έχει την συνείδηση και την ικανότητα να πει "όχι", "δεν θέλω" ή να απωθήσει και να σηκωθεί να φύγει. Αν δεν συμβεί κάτι από αυτά τότε δεν υπάρχει παρενόχληση και ό,τι γίνει είναι αμοιβαίο.

Εκτός και αν μερικοί βάζετε την γκόμενα/γκόμενο να υπογράψει χαρτί και το σφραγίζετε στο ΚΕΠ προτού φασώσετε, οπότε σε αυτήν την περίπτωση εγώ, τα 3/4 των γνωστών μου αλλά και του αντρικού πλυθησμού γενικότερα ήμαστε βιαστές

Νομίζω ότι μια τα λες έτσι και μια αλλιως.

Εγώ είπα πως το default για τη συναίνεση είναι όχι, και για να πας στο ναι χρειάζεται εσκεμμένη ενέργεια. Διαφωνούμε; Αν όχι, δε βλέπω πως γίνεται να συμφωνείς και ταυτόχρονα να λες ότι η αρχική σου τοποθέτηση "αν δεν πει όχι όλα καλά" ήταν ακριβής.

Υπόψη πως έχω ζήσει από πρώτο χέρι τη φάση περίεργα της συναίνεσης: η κάποτε μόνιμη σχέση μου, κοπέλα με μεγαλύτερο sex drive από το δικό μου, μου είπε μια φορά πως εκεί που εγώ νόμιζα ότι κάναμε role play αυτή όντως δεν ήθελε να κάνει σεξ εκείνη τη στιγμή, τουλάχιστον αρχικά. Έμεινα έκπληκτος γιατί ΠΟΤΈ δε θα μου είχε περάσει από το μυαλό αν δε μου το έλεγε. Και από τότε έχω μια διαφορετική ιδέα για το τι σημαίνει συναίνεση.

• Like 2
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για εντελώς διαφορετική υπόθεση; Προσπάθησε λίγο να μπεις στην θέση του άλλου, κάλο θα σου κάνει. Το πως θα αντιδρούσε ο καθένας μας και το πως θα αντιδρούσε ενας 14χρονος ανερχόμενος ηθοποιός, δεν έχει καμία σχέση.

Το κατάλαβα φίλε μου, αλλά έχει σχέση που ήταν ηθοποιός και όχι μανάβης... Αυτό λέω εγώ!!

Δημοσ.

Αν κάποιος είναι διατεθιμένος να κάνει εκπτώσεις στην ηθική του, όχι για να φάει, όχι για να επιβιώσει, όχι για να ταΐσει τα παιδιά του, αλλά για να κάνει καριέρα, έ, συγγνώμη, δεν μπορώ να δώσω ιδιαίτερη σημασία στον πόνο του, ή τουλάχιστον θα διαβάσω τα λεγόμενά του με αρκετή δόση σκεπτικισμού.

Πόσο μάλλον όταν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το συμβάν.

Δημοσ.

Πολλοι παντως θα επεσαν απο τα συννεφα.Θα εκφραζουν τον αποτροπιασμο τους , στο γυαλι ,απο το καλο τους προφιλ ,επιζητωντας την καθαρση .Δημοσιογραφοι , τηλεπαρουσιαστες θα τριβουν τα χερια τους.Σαν τον πολιτικο που πιαστηκε να παιρνει μιζα και ξαφνικα γινεται ο αποδιοπομπαιος τραγος.

• Like 2
Δημοσ.

Τί κάνει μια σεξουαλική παρενόχληση τέτοια;

Η συνέχιση της παρενόχλησης μετά το σημείο όπου έχεις εκδηλώσει σεξουαλικό ενδιαφέρον και πήρες αρνητική, αδιάφορη, ή καμιά απάντηση.

Παράλογο;

Δημοσ.

Νομίζω ότι μια τα λες έτσι και μια αλλιως.

Εγώ είπα πως το default για τη συναίνεση είναι όχι, και για να πας στο ναι χρειάζεται εσκεμμένη ενέργεια. Διαφωνούμε; Αν όχι, δε βλέπω πως γίνεται να συμφωνείς και ταυτόχρονα να λες ότι η αρχική σου τοποθέτηση "αν δεν πει όχι όλα καλά" ήταν ακριβής.

Υπόψη πως έχω ζήσει από πρώτο χέρι τη φάση περίεργα της συναίνεσης: η κάποτε μόνιμη σχέση μου, κοπέλα με μεγαλύτερο sex drive από το δικό μου, μου είπε μια φορά πως εκεί που εγώ νόμιζα ότι κάναμε role play αυτή όντως δεν ήθελε να κάνει σεξ εκείνη τη στιγμή, τουλάχιστον αρχικά. Έμεινα έκπληκτος γιατί ΠΟΤΈ δε θα μου είχε περάσει από το μυαλό αν δε μου το έλεγε. Και από τότε έχω μια διαφορετική ιδέα για το τι σημαίνει συναίνεση.

Δεν τα λέω μία έτσι μία αλλιώς το πόιντ ήταν από την αρχή συγκεκριμένο και το παράδειγμα κάποιου αναίσθητου μάλλον άκυρο.

Το θέμα είναι ότι κάποιος είτε επειδή είναι χαζός είτε επειδή είναι νάρκισσος και νομίζει ότι τον θέλουν όλες είτε για 1000 άλλους λόγους, μπορεί να κάνει μια κίνηση πεσίματος που του φαίνεται λογική εκείνη την στιγμή. Αν το θύμα δεν θέλει, τότε έχει την απόλυτη ευχέρεια να το δείξει (εννοείται πως δεν μιλάμε για περιπτώσεις αναίσθητου ατόμου ή για κάτω των πχ 12 ετών που δεν θα ξέρει πως να αντιδράσει).

Αν η τότε σχέση σου δεν ήθελε να κάνει κάτι, μπορούσε να σηκωθεί όρθια, και να πει με σοβαρό ύφος "ξέρεις, σήμερα δεν έχω όρεξη, αλήθεια" και να πάει στο δίπλα δωμάτιο.Δεν θα είχες καμία αμφιβολία μετά. Σε περίπτωση όμως που δεν μιλάμε να έχουν εμπλακεί role plays τα πράγματα είναι πιο απλά. Αρκεί να πει ότι δεν θέλει. Δεν είναι δύσκολο.

Αντίθετα, το να μην θέλει κάποιος αλλά να μην κάνει καμία κίνηση να πει κάτι, ή να φύγει, δεν έχει κανένα νόημα, και επίσης ακόμα και αν υπήρχε ένας τρίτος παρατηρητής μέσα στο δωμάτιο δεν θα μπορούσε να το διαχώρισει από έναν σύνηθες συναινετικό περιστατικό

• Like 1
Δημοσ.

Στο τελευταίο λεπτό λέει τι είδε στα γνωστά πιά πάρτυ του Hollywood.

Αξίζει ολόκληρο αν γουστάρει κανείς αηδία.

Δημοσ.

μπορούσε να σηκωθεί όρθια, και να πει με σοβαρό ύφος "ξέρεις, σήμερα δεν έχω όρεξη, αλήθεια" και να πάει στο δίπλα δωμάτιο.Δεν θα είχες καμία αμφιβολία μετά.

Δε θα επιμείνω στη διαφορά του "δεν πρέπει να πει όχι" και "πρέπει να πει ναι", όποιος θέλει να την καταλάβει την καταλαβαίνει.

Αλλά θέλω να ξεκινήσω μια συζήτηση με αφορμή το ότι άθελά σου υπογραμμίζεις αυτό που λέω και ταυτόχρονα φαίνεται πως δεν το καταλαβαίνεις.

Ναι, η κοπέλα μου ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ, με το δικό μου και το δικό σου το μυαλό, να κάνει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά της είπα μα γιατί δεν είπες απλά το όνομα μου, θα ήταν αρκετό.

Παρόλο λοιπόν που θα μπορούσε, λέμε εμείς, ΔΕΝ ΤΟ ΈΚΑΝΕ.

Εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις από αυτό έχοντας υπόψη και όσα είπα πριν;

Δημοσ.

Τι συμπέρασμα βγάζω για ποιον? Για την κοπέλα σου;

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες ότι "δεν το έκανε". Λογικά κάποια στιγμή κάτι έκανε, κάτι είπε αλλιώς θα το είχες συνεχίσει.

Άμα η άλλη δεν πει τίποτα μέχρι τέλους, και απλά συμμετέχει έστω και παθητικά(και είναι πολλές που σε αυτόν τον τομέα συμπεριφέρονται παθητικά είτε από ιδιοσυγκρασία είτε από βαρεμάρα) τότε δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο κριτήριο στοιχειοθετείται παρενόχληση/βιασμός. Πέρα τουλάχιστον από την τάση να βγάλουμε όλους τους άντρες βιαστές και κτήνη, όργανα της πατριαρχίας που είναι ευρύτατα διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο τελευταίο λεπτό λέει τι είδε στα γνωστά πιά πάρτυ του Hollywood.

Αξίζει ολόκληρο αν γουστάρει κανείς αηδία.

https://www.youtube.com/watch?v=oJhHwspZGcg

Δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγήσεις το τοπικ εκεί που θες αν και το άνοιξες εσύ. Στο λέω από τώρα για να μην κουράζεσαι ε...

Μου αρέσει αυτή η "guilty until proven innocent" λογική που επικρατεί σ' αυτά τα θέματα.

Είναι κοινή η αντίδραση του κοινού σε όλα αυτά τα θέματα, δεν συμβαίνει μόνο εδώ μέσα...

Εύκολα το πλήθος στήνει κρεμάλες και αν τελικά αποδειχθεί κάτι εκ των υστέρων, λεμε: έλα μωρέ σιγά ούτως ή άλλως ήταν καθίκι και του άξιζε...

Δημοσ.

Εδώ του έδωσαν Όσκαρ για τον Πιανίστα και επειδή το είχε σκάσει από τις ΗΠΑ για να μην τιμωρηθεί για το βιασμό ανήλικης, ΑΠΑΝΤΕΣ στο κοινό των Όσκαρ, όλα τα μεγάλα ονόματα του αφιέρωσαν standing ovation. Για να καταλάβεις για τι ΣΑΠΙΛΑ μιλάμε. Ήταν φυγάς με την κατηγορία της παιδεραστίας και εκείνοι τον χειροκροτούσαν λες και ήταν πολιτικός πρόσφυγας.

Το Χόλυγουντ είναι ότι πιο σάπιο στο χώρο της τέχνης. Τα φώτα, το χρήμα, η δόξα είναι απλά η βιτρίνα. Στο παρασκήνιο πρόκειται για συμμορία.

• Like 6
Δημοσ.

@mod

Το τόπικ αφορά σκάνδαλα του Hollywood,το τελευταίο βίντεο αποτελεί μια επιπλέον μαρτυρία για όσα συμβαίνουν εκεί,στο τελευταίο του λεπτό όπως ανέφερα.

Δεν έχω σκοπό να το οδηγήσω κάπου,παραμένω στο θέμα,μπορείς να γίνεις πιό συγκεκριμένος γιατί δε κατάλαβα το σκοπό της παρατήρησης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...