mcharis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 σχεδον ολοι λιγο πολυ κανουμε ορθογραφικα λαθη, αλλα προσπαθω να καταλαβω πως γινεται να κανεις ορθογραφικα λαθη οπως αυτο εδω: "για σου τι κανις, μιν σταιναχοριεσε, και μιν νεβριαζης" το παραπανω ειναι ενα πολυ απλο παραδειγμα, συνομιλώ με εναν γνωστο, και δεν στεριωνει λεξη σωστη! κυριολεκτικα, χωρις να το δραματοποιω το θεμα. και αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι, αφου εισαι μεσα στο ιντερνετ, σιγουρα διαβαζεις, διαβαζεις σχολια, διαβαζεις ποστ, πολλα πραγματα, δεν εχει παρατηρησει εστω στις μικρες και καθημερινες λεξεις πως γραφονται? και μηπως καποιοι ανθρωποι εχουν πολυ προχωρημενο, να το πω προβλημα? διαφορετικο εγκεφαλο? μηπως δεν λειτουργει οπως στους αλλους ανθρωπους το τμημα του εγκεφαλου που θυμαται ορθογραφια και γραφη? αυτο βεβαια πεφτει και στην κατηγορια της δυσλεξιας, σιγουρα, και εγω εχω ενα μικρο προβλημα, δεν θυμαμαι ολες τις λεξεις, και επειδη για πολλα χρονια ζουσα και στο εξωτερικο, εχω ξεχασει καποιες λεξεις που δεν χρησιμοποιω καθημερινα, αλλα πιανω τον εαυτο μου τουλαχιστον οταν διαβαζω στα ελληνικα κατι, να παρατηρω και πως γραφονται, με λιγα λογια ενδιαφερομαι....... δεν ειναι οτι ενδιαφερομαι για να πουλησω μουρη, το κανω και για να εξασκω τον εγκεφαλο μου, πιστευω οτι κανει καλο να κανουμε τετοιες ασκησουλες, εχω διαβασει οτι γενικα κανει καλο, οπως και σπαζοκεφιαλιες, μαθηματικα και τετοια. σε ενα επιπεδο ναι εκνευρίζομαι, αλλα απο την αλλη ρωταω να μαθω και απο αλλους μηπως ειναι καποιο προβλημα που μπορει να εχει ο εγκεφαλος. το πιο σπαστικο ειναι οτι μου την πεφτει κι ολας..... χαχαχαχαχαχα δεν ειναι κακος, απλα δεν ειναι και κατι που μπορω να πω οτι θα με ελκουσε σε εναν ανθρωπο. Και πρωτου πεσετε να με φατε, οτι πανω απο ολα να με ενδιαφερει να ειναι ενας καλος ανθρωπος, οχι δεν ειναι και ο Γκαντι, ουτε ενας εξαιρετικά καλος και αγνος ανθρωπος.......εχει τα θεματακια του....... 2
4saken Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Η δικια μου απορια ειναι με ποια λογικη καποιος να γραφει οικοπεδω.Γιατι ωμεγα?Τι φαση?δεν σου αρεσει το στανταρακι ομικρον και πας για την εκπληξη με το ωμεγα? 15
mcharis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Πρωτού... ελκούσε... αυτα ειναι τα δικα μου λαθη? για πε ποια ειναι τα σωστα διοτι το google δεν μου τα βγαζει! χαχαχαχαχαχα ναι οπως ειπα, ολοι λιγο πολυ κανουμε λαθη........ λιγο η κουραση, λιγο η καθημερινοτητα, λιγο το ενα λιγο το αλλο, ξεχνας καποιες λεξεις, και πολλες λεξεις...... εδω μιλαμε οτι ο ανθρωπος δεν σκαμπαζει ουτε μια!!!! δεν υπαρχει μια λεξη σωστη! πως γινεται αυτο?????? και εχει και παιδια, μα καλα δεν εχει κατσει να διαβασει ποτε τα παιδια του? η φιλη μου που και αυτη ηταν ανορθογραφη, μετα απο εναν χρονο που καθεται και διαβαζει την μικρη της εχει φτασει σε επιπεδο να με διορθώνει! ειμαι πολυ υπερήφανη γι αυτην! εγω δεν εχω προβλημα να με διορθωνει ο αλλος, αντιθετα το θελω, και η μανα μου με διορθωνει συνεχεια. 1
Hellaslover Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Η δικια μου απορεια ειναι με ποια λογικη καποιος να γραφει οικοπεδω.Γιατι ωμεγα?Τι φαση?δεν σου αρεσει το στανταρακι ομικρον και πας για την εκπληξη με το ωμεγα? Λογικα απο το "εδω" (η μπορει να σκεφτονται καποια στιγμη εδω θα χτισω, αρα οικος+εδω) Τα ορθογραφικα λαθη τα κανουν συνηθως μεγαλοι σε ηλικια που δεν εμαθαν ποτε και ουτε νοιαζονται
zio10 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Λογικα απο το "εδω" (η μπορει να σκεφτονται καποια στιγμη εδω θα χτισω, αρα οικος+εδω) Τα ορθογραφικα λαθη τα κανουν συνηθως μεγαλοι σε ηλικια που δεν εμαθαν ποτε και ουτε νοιαζονται Νομίζω και πολλοί νεότεροι κάνουν πολλά λάθη. Μάλλον δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ούτε οι ίδιοι αλλά ούτε και οι δάσκαλοι - καθηγητές στα σχολεία. Στην πληκτρολόγηση τουλάχιστον μπορεί κάποιος να περιορίσει πολύ τα λάθη με την αυτόματη διόρθωση και είναι πιο ευανάγνωστα τα κείμενα.
gokuthelegend Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 σχεδον ολοι λιγο πολυ κανουμε ορθογραφικα λαθη, αλλα προσπαθω να καταλαβω πως γινεται να κανεις ορθογραφικα λαθη οπως αυτο εδω: "για σου τι κανις, μιν σταιναχοριεσε, και μιν νεβριαζης" το παραπανω ειναι ενα πολυ απλο παραδειγμα, συνομιλώ με εναν γνωστο, και δεν στεριωνει λεξη σωστη! κυριολεκτικα, χωρις να το δραματοποιω το θεμα. και αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι, αφου εισαι μεσα στο ιντερνετ, σιγουρα διαβαζεις, διαβαζεις σχολια, διαβαζεις ποστ, πολλα πραγματα, δεν εχει παρατηρησει εστω στις μικρες και καθημερινες λεξεις πως γραφονται? και μηπως καποιοι ανθρωποι εχουν πολυ προχωρημενο, να το πω προβλημα? διαφορετικο εγκεφαλο? μηπως δεν λειτουργει οπως στους αλλους ανθρωπους το τμημα του εγκεφαλου που θυμαται ορθογραφια και γραφη? αυτο βεβαια πεφτει και στην κατηγορια της δυσλεξιας, σιγουρα, και εγω εχω ενα μικρο προβλημα, δεν θυμαμαι ολες τις λεξεις, και επειδη για πολλα χρονια ζουσα και στο εξωτερικο, εχω ξεχασει καποιες λεξεις που δεν χρησιμοποιω καθημερινα, αλλα πιανω τον εαυτο μου τουλαχιστον οταν διαβαζω στα ελληνικα κατι, να παρατηρω και πως γραφονται, με λιγα λογια ενδιαφερομαι....... δεν ειναι οτι ενδιαφερομαι για να πουλησω μουρη, το κανω και για να εξασκω τον εγκεφαλο μου, πιστευω οτι κανει καλο να κανουμε τετοιες ασκησουλες, εχω διαβασει οτι γενικα κανει καλο, οπως και σπαζοκεφιαλιες, μαθηματικα και τετοια. σε ενα επιπεδο ναι εκνευρίζομαι, αλλα απο την αλλη ρωταω να μαθω και απο αλλους μηπως ειναι καποιο προβλημα που μπορει να εχει ο εγκεφαλος. το πιο σπαστικο ειναι οτι μου την πεφτει κι ολας..... χαχαχαχαχαχα δεν ειναι κακος, απλα δεν ειναι και κατι που μπορω να πω οτι θα με ελκουσε σε εναν ανθρωπο. Και πρωτου πεσετε να με φατε, οτι πανω απο ολα να με ενδιαφερει να ειναι ενας καλος ανθρωπος, οχι δεν ειναι και ο Γκαντι, ουτε ενας εξαιρετικά καλος και αγνος ανθρωπος.......εχει τα θεματακια του....... Προς το παρόν το μήνυμά σου δεν έχει ούτε έναν τόνο, και έχεις βάλει αγγλικό ερωτηματικό αντί για ελληνικό. Μάλλον τώρα που το ξαναδιαβάζω, ναι, έχει έναν τόνο, μάλλον σου ξέφυγε. Φυσικά σε καταλαβαίνω, οι τόνοι είναι το λιγότερο. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 σχεδον ολοι λιγο πολυ κανουμε ορθογραφικα λαθη, αλλα προσπαθω να καταλαβω πως γινεται να κανεις ορθογραφικα λαθη οπως αυτο εδω: "για σου τι κανις, μιν σταιναχοριεσε, και μιν νεβριαζης" Αυτά δεν είναι ορθογραφικά λάθη. Greeklish είναι με ελληνικό πληκτρολόγιο. Μπαμ κάνει. Η λύση σε τέτοια περίπτωση είναι απλή. Τους λες να πατήσουν ταυτόχρονα shift + alt. Τρθστ με!
mclein Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 alt + F4 ειναι η λυση σε τετοιες συζητησεις. 2
papoys1 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Η δική μου άποψη είναι ότι η ορθογραφία είναι κατά πρώτο λόγο έμφυτο προσόν σε κάθε άνθρωπο. Θυμάμαι μικρός που μεγαλώναμε στην ίδια οικογένεια με τους ίδιους γονείς με τον αδελφό μου που είναι 4 χρόνια μεγαλίτερος από μένα μου έδινε να του διορθώνω τα κείμενά του γιατί έκανε αρκετά λάθη. Δεν είναι ότι εγώ διάβαζα περισσότερο,νομίζω ότι αυτός ήταν πιο μελετηρός,απλά εγώ είχα καλή αντίληψη της ορθογραφίας από μικρός. Τώρα για ακραίες περιπτώσεις ε εκεί ας το διασκεδάζουμε και ας μην φτάνουμε στο σημείο να προσβάλουμε αυτόν που τα γράφει.Ας κάνουμε ότι δε βλέπουμε τα λάθη του. Θα τον ενθαρρύνουμε έτσι να ξαναγράψει κάτι που το έχει ανάγκη και που ξέρεις. Μπορεί με τον καιρό να λιγοστέψουν τα λάθη του. 2
zio10 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Η δική μου άποψη είναι ότι η ορθογραφία είναι κατά πρώτο λόγο έμφυτο προσόν σε κάθε άνθρωπο. Θυμάμαι μικρός που μεγαλώναμε στην ίδια οικογένεια με τους ίδιους γονείς με τον αδελφό μου που είναι 4 χρόνια μεγαλίτερος από μένα μου έδινε να του διορθώνω τα κείμενά του γιατί έκανε αρκετά λάθη. Δεν είναι ότι εγώ διάβαζα περισσότερο,νομίζω ότι αυτός ήταν πιο μελετηρός,απλά εγώ είχα καλή αντίληψη της ορθογραφίας από μικρός. Τώρα για ακραίες περιπτώσεις ε εκεί ας το διασκεδάζουμε και ας μην φτάνουμε στο σημείο να προσβάλουμε αυτόν που τα γράφει.Ας κάνουμε ότι δε βλέπουμε τα λάθη του. Θα τον ενθαρρύνουμε έτσι να ξαναγράψει κάτι που το έχει ανάγκη και που ξέρεις. Μπορεί με τον καιρό να λιγοστέψουν τα λάθη του. Όντως δεν είναι ωραίο να κοροϊδεύεις κάποιον για την ορθογραφία του. Εμένα μπορεί να με ενοχλεί κάπως αλλά οκ το προσπερνάω. Η ειρωνεία δεν είναι ωραία επειδή δεν ξέρουμε και την κάθε περίπτωση. Μπορεί κάποιος να είναι ξένος, να λείπει χρόνια, να έχει κάποιο θέμα δυσλεξίας κλπ. 2
Sheogorath Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Σε καταλαβαίνω ts. Και εγώ έχω έναν φίλο, που εδώ και πολλά χρόνια, από το λύκειο, ακομα γράφει: "εσει", "κανης", και αλλά πολλά. Απλα μερικοί είναι στα @@ τους. 1
BadBoy Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Όντως δεν είναι ωραίο να κοροϊδεύεις κάποιον για την ορθογραφία του. Εμένα μπορεί να με ενοχλεί κάπως αλλά οκ το προσπερνάω. Η ειρωνεία δεν είναι ωραία επειδή δεν ξέρουμε και την κάθε περίπτωση. Μπορεί κάποιος να είναι ξένος, να λείπει χρόνια, να έχει κάποιο θέμα δυσλεξίας κλπ. Σύμφωνοι, απλά όταν ανοίγεις ένα θέμα για την ορθογραφία πρέπει να φροντίζεις πρώτα απ' όλα να είσαι εσύ σωστός. Ειδικά το αγγλικό ερωτηματικό δε μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί αβλεψία ή τυχαίο σφάλμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα