Προς το περιεχόμενο

Είσαι φιλόζωος; Τώρα θα δεις εσύ....


ny_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω να ανοίξω καιρό θέμα εδώ, και είπα να ανοίξω ένα(ακομα :P) για να συζητήσουμε σε νορμάλ επίπεδο ενα θέμα που πραγματικά εμένα είναι ένα από τα πολλά που με απασχολούν.

 

Γενικά να σας πω ότι μένω Αμερική, και έρχομαι 2 φορές τον χρόνο Ελλάδα για vacation και μαζί με αυτό να δω την αδερφή μου.

 

Λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα και ημέρα Παρασκευή έβγαλα ένα από τα σκυλιά μου για την καθιερωμένη απογευματινή βόλτα, τα πηγαίνω μεγάλες βόλτες γενικά λόγου φυλής και πριν φτάσουμε στο σπίτι τα πηγαίνω σε ενα γειτονικό πάρκο που έχει πράσινο για να πάρουν "μυρωδιές".

 

Έτσι λοιπόν πέρασε ένας τύπος γύρω στα 50 προφανώς μη μορφωμένος και χωρίς επίπεδο και άρχισε να μου κάνει παρατήρηση γιατί είχα τον σκύλο μου στο πράσινο και γενικά γιατί είχα το σκυλί στο πάρκο μεσα.

Με ήρεμο τρόπο του εξήγησα ότι ο σκύλος είναι στο λουρί και ότι αν θα λερώσει κάπου έχω μαζί μου σακούλα και όλα τα σχετικά, αυτός συνέχισε τα δικά του και με φωνή σε υψηλά για εμένα επίπεδα. Του ζήτησα με εμφανής πιο δυνατή φωνή να μου επιδείξει κάποιο νομικό πλαίσιο που μου απαγόρευε κάτι τέτοιο και εγώ θα ζητούσα συγνώμη και θα έφευγα αν είχα άδικο..

Εδω ανοίγω μια παρένθεση για να τονίσω και να πω ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως νόμος που να απαγορευει την προσέλευση οικοσιτου σκύλου σε πάρκα αρκεί να είναι στον οδηγό και να μαζεύονται τυχόν ακαθαρσίες (δεν θυμάμαι ακριβώς τον αριθμό του νόμου αλλά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί εύκολα να τον βρει) επίσης τυχόν πινακίδες που βάζει ο δήμος με απαγορευτικά περί σκύλου κλπ είναι 100% παράνομες και αν έχεις όρεξη μπορείς να το τραβήξεις πάρα πολύ.

 

Στη συνέχεια της ιστορίας μου αυτός δεν μου απάντησε πάνω σε αυτό και ξανα άρχισε τα ίδια, είπε ότι πληρώνει τον Δήμο για καθαρίζει τις βρωμιές που κάνω εγω, ότι το σκυλί μου είναι εγκληματίας και σκοτώνει όταν βρει ευκαιρία (ότι ναναι) και γενικά τέτοιες ασυναρτησίες. Γενικά εγώ δεν του απάντησα χαμογέλασα και μίλησα αγγλικά όχι βρισιά όμως, και ειλικρινά δεν θυμάμαι τι ειπα απλά η γλώσσα καμία φορά στις εναλλαγές ελληνικό αγγλικά μπερδεύεται..

 

Και σκάει μπροστά μου και μου αρπάζει το δεξί χέρι και μ είπε εμένα εβριζες; χαχαχα oh my gosh.. Ο σκύλος πηδηξε πάνω του γιατί το θεώρησε επίθεση και έχει εκπαιδευτεί για αυτον κυρίως τον λόγο, τον έριξε κάτω στο πράσινο και ήταν ακριβώς πρόσωπο με πρόσωπο χωρίς να τον πειράξει καθόλου, ο μάγκας Έλληνας σιωπή, δίνω ωστόσο εντολή στον μικρό να τον αφήσει, και φεύγει με την μια από δίπλα του και έρχεται και κάθεται δίπλα μου σε στάση προσοχής..

 

Σηκώνεται και είπε θα ρίξω φαρμάκι στο βρωμοσκυλο σου, και εκεί ήταν που τα πήρα στο κρανίο γιατί έχω θέματα με τέτοιους εγκληματίες, τον πιάνω από λαιμό και του τραβάω κουτουλιά έτσι απλά, και επιτόπου πήρα αστυνομία, για καλή μου τύχη μια κοπέλα από το διπλανό σπίτι με μια φίλη της είδαν από την αρχή τι έγινε και με υποστήριξαν όταν ήρθαν οι αστυνομικοί.

 

Το αποτέλεσμα; του κανα μήνυση για απειλή και για άσκηση βίας.. Ας ελπίσουμε να με θυμάται και να μην ξανα κάνει μαγκιές σε άλλα άτομα που τυχόν δεν θα μιλήσουν και θα τα βρει βολικά.

 

Όλη αυτό το έγραψα επίσης και για να διαβάσουν τυχόν άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, και να τους πω ότι υπάρχει σε κάθε περιοχή ο εισαγγελέας υπηρεσίας για ζώα, και δεν αστειεύεται καθόλου, καλείται την αστυνομία αρχικά και ύστερα ζητάτε τον εισαγγελέα υπηρεσίας..Επίσης αν καταθέσεις μήνυση για απειλή ενός ζώου αυτή γίνετε χωρίς καμία απολύτως χρέωση.

 

Αυτά μόνο στην Ελλάδα, μου έχουν ξανά συμβεί παρόμοια περιστατικά εδώ αλλά όλα έληγαν χωρίς πρόβλημα και ήμασταν μετά μέλι γάλα γιατί καταλάβαιναν τι προσπαθούσα να τους εξηγήσω, είναι πολλοί ανόητοι που αφήνουν ακαθαρσίες των ζώων τους αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι και θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα μικρό ποσοστό που υπάρχει ακόμα και κανει κάτι τέτοιο.

 

Στην Αμερική υπάρχουν εκτάσεις ολόκληρες αποκλειστικά μόνο για σκυλιά, εδώ τόσα λεφτά υπήρχαν τα έτρωγε η γυναίκα του Άκη να πάρει κουρτίνες αντί να κάνουν ένα τέτοιο έργο.

 

Εσάς σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο; Γενικά ποιες οι αντιδράσεις σας;

 

Τα φιλιά μου

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Βάζε τον σκύλο σου να χέζει στο σπίτι σου

μην προσπαθείς να διαβάλεις κόσμο στο ίντερνετ

Αρχικά δεν προσπαθώ να διαβαλλω κάποιον, μιλάω για περιστατικό που μου συνέβη προ λίγων ημερών, δεν ήξερα ότι έπρεπε να πάρω την γραπτή άδεια σου για να πω την άποψή/γνώμη μου φίλτατε.

 

Για το τι θα κάνει ο σκύλος μου η το οποιοδήποτε σκυλί αλλού ατόμου δεν είναι επίσης δική σου αρμοδιότητα, εμπίπτει στις δικές μου αρμοδιότητες ή του εκάστοτε ιδιοκτήτη, εφόσον τηρώ τον νόμο και πηγαίνω μέσω αυτού εσυ μπορείς απλά να κάθεσαι και να με κοιτάς προσπαθώντας να βρεις "το λάθος" σε αυτό που κάνω.

 

:D

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάζε τον σκύλο σου να χέζει στο σπίτι σου

μην προσπαθείς να διαβάλεις κόσμο στο ίντερνετ

Τι διαβολική σύμπτωση

Συχνάζετε και στο ίδιο παρκάκι και στο ίδιο φόρουμ

  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως άμα είχα θηλυκό γαβ γαβ θα το ονόμαζα Φατμέ για τον αυτονόητο λόγο.

Συγχώρεσε με που δεν κατάλαβα τον αυτονόητο λόγο.... Αν δεν βαριέσαι εξήγησε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτός είχε σίγουρα άδικο στην αρχή, δεν είχε λόγο να ασχοληθεί μαζί σου αφού δεν του έδωσες και κανένα δικαίωμα. Αφού εξελίχτηκε έτσι όπως εξελίχτηκε όμως απλά δέχτηκε τη μήνυση και δεν έκανε τίποτα; Αυτός δηλαδή δεν έκανε μήνυση και για το σκυλί που τον έριξε κάτω και για σένα που τον χτύπησες;

 

Θέλω να πω ότι μπορεί να μπλέξεις κι εσύ αν έγιναν έτσι τα πράγματα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαλαρά σηκώνει μήνυση που τον χτύπησες και του όρμηξε ο σκύλος σου.Και όπως λες τον έριξε κάτω,προφανώς είναι και μεγαλόσωμος ο σκύλος.

Μου φαίνεται ο νόμος λέει ότι πρέπει να τον έχεις συνεχώς κρατημένο από το λουρί (για να αποφευχθούν περιπτώσεις βίας) όταν είσαι σε τέτοιους χώρους.
Και ζητάς και τα ρέστα;

Κακώς για μένα που ο τύπος δεν έπαιξε λιγάκι θέατρο- λιποθυμίες κτλ.-την ώρα που τον έριξε ο σκυλος σου κάτω.
Εκεί στο αμέρικα έτσι κάνετε;Εκπαιδεύετε τα ζώα να επιτίθονται;

Επεξ/σία από palawiaris
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εκει στο αμερικα,εχουν και οπλα.μπορει το σκυλακι και ο ιδιοκτητης του,να ηταν εν τοπο χλοερο τωρα,ή το αναποδο.δεν θα ετρεχαν με μηνυσεις....πολιτισμενα πραγματα......αν ειναι να τους μοιασουμε,να τους μοιασουμε σε ολα.εκτος,αν παλι παρουμε μονο τα στραβα τους,οπωςφορολογηση και ασφαλιστικο.....δεν θα το αντεξω ξανα....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεχνάτε όμως ότι ο άλλος κινήθηκε επιθετικά εναντίων του και μάλιστα έχει και 2 μάρτυρες, άρα δεν πα να χτυπήσει και 15 μηνύσεις; Στο κενό θα πέσουν όλες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι εμφανης η αντιπαθεια μεγαλου μερους του ελληνικου πληθυσμου για τα κατοικια,ιδιαιτερα τα σκυλια και επισης και για τους ιδιοκτητες τους.Εκτος βεβαια αν μιλαμε για κανεναν ασβερκο με κανα μπουλντογκ που λεει ο λογος μπορει να εχεις και τις ιδιες αποψεις στην πολιτικη.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν έχω πρόβλημα με τους σκύλους είχα κάποτε μικρός νομίζω ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν επιτρέπονται..

Όσο χαζός και αν είναι ο άλλος καλύτερα να έφευγες και να τελείωνε εκεί.

Φαντάσου να του έκανε ζημιά ο σκύλος τωρσ θα έτρεχες, επίσης δεν ξέρουμε τι ζημιά θα του έκανε θα είχες τύψεις για μια ζωή.

Οπότε αφού είμαστε Ελλάδα όταν βλέπεις τέτοια σήκω φύγε, είμαστε πίσω πολλά χρόνια σε σχέση με Αμερική ευτυχώς η δυστυχώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...