pontez2 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Πόσο χρόνο όμως?Εντός του συμβολαίου, όσο χρειαστεί. Πληρωσέ του μεσίτη του ανθρωπου να βρει σπιτι και τη μετακόμισή του. Οποιος έχει τα γέννια έχει και τα χτένια. Αν ο ενοικιαστης τη κοπανισει στο 3μηνο παραπονιόμαστε και ζητάμε να μας πληρωσει όλα τα ενοικια για το συμβόλαιο. Αν θέλουμε εμεις να τον βγάλουμε διοτι αποφασισαμε να κάνουμε ιδιοκατοικηση εντος συμβολαίου όλα καλά? Ε δε πάει έτσι και πουθενά στην Ευρωπη δε λειτουργει έτσι. 2
sotirisl Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Αλλο να δώσει χρόνο ρε, εδώ μιλάμε μπαμ και κάτω φεύγεις γίνεται; Κοίτα, την ημέρα που υπογράψεις το συμβόλαιο, ξέρεις αυτομάτως και πότε λήγουν τα 3 χρόνια. Συνεπώς, ίσως είναι καλή ιδέα μερικούς μήνες πριν να γίνεται μια κουβέντα πιο πριν με τον ιδιοκτήτη για τις προθέσεις του καθενός. Τώρα για το τι θεωρείται έγκαιρη ειδοποίηση, αυτό είναι πολύ σχετικό. Στην Αγγλία που νοικιάζω σπίτι, στον τύπο συμβολαίου που εχω υπογράψει (assured tenancy agreement που είναι και ο πιο κοινός για απλή οικογενειακή στέγη), έγκαιρη προειδοποίηση θεωρείται δυο μήνες (με κάποις εξαιρέσεις, π.χ. διακινηση ναρκωτικών μέσα στο σπίτι κτλ). Το να έρθει ο ιδιοκτήτης στην Ελλάδα να σου πει φύγε αύριο και να μην σου δώσει περιθώριο δυο ή τρεις μήνες να φύγεις αν εισαι εντάξει με τις υποχρεώσεις σου, το θεωρώ παράλογο. Εκτός φυσικά αν του έχεις σπάσει όλο το σπίτι, τα έχεις κάνει όλα λίμπα, δεν έχεις πληρώσει ενοίκια, κοινόχρηστα, νερό για πάνω από ένα χρόνο κτλ κτλ. Εκεί θεωρώ αναμενόμενο ότι θα θέλει να σε διώξει χθες
vairass Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Πόσο χρόνο όμως? 4-6 μήνες φίλε, παιδιά έχω Δεν μιλάω για εμένα γενικά το θέτω... Εμένα έγινε ανανέωση αλλά κάποτε θα λήξει.. Θέλω 6 μήνες πριν έγγραφο να φύγω. Μια μετακόμιση θέλει 2000 μάγκες, δεν τα λες και λίγα. 1
sotirisl Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Εντός του συμβολαίου, όσο χρειαστεί. Πληρωσέ του μεσίτη του ανθρωπου να βρει σπιτι και τη μετακόμισή του. Οποιος έχει τα γέννια έχει και τα χτένια. Αν ο ενοικιαστης τη κοπανισει στο 3μηνο παραπονιόμαστε και ζητάμε να μας πληρωσει όλα τα ενοικια για το συμβόλαιο. Αν θέλουμε εμεις να τον βγάλουμε διοτι αποφασισαμε να κάνουμε ιδιοκατοικηση εντος συμβολαίου όλα καλά? Ε δε πάει έτσι και πουθενά στην Ευρωπη δε λειτουργει έτσι. Στην Αγγλία καθώς και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που έχω ζήσει και ενοικιάσει σπίτι (Γενεύη, Ελβετία και Μόναχο, Γερμανία), συνήθως ο ενοικιαστής και ο ιδιοκτήτης συζητούνε αν θέλουν να υπάρχει ένα break clause. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι στο συμβόλαιο προστίθεται ένας όρος, όπου ενοικιαστής και ιδιοκτήτης συμφωνούνε και οι δυο να έχουν το δικαίωμα να διακόψουν πριν την λήξη του συμβολαίου την ενοικίαση. Αν ο όρος αυτός δεν υπάρχει στο συμβόλαιο, ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να σε διώξει πριν την λήξη του συμβολαίου (εκτός και αν ΔΕΝ πληρώνεις το ενοίκιο ή διακινείς ναρκωτικά κτλ..). Επίσης αν εσύ σηκωθείς και φύγεις, θα πρέπει να πληρώσεις όλα τα ενοίκια που απομένουν μέχρι την λήξη του συμβολαίου. Επίσης, συμφωνείς ότι η ανανέωση του συμβολαίου ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ και πως όταν έρθει εκείνη η ημέρα, πρέπει να έχεις ήδη βγει από το σπίτι. Τέλος, αποκλείεται το ενδεχόμενο σιωπηρής, ή προφορικής ανανέωσης (δηλαδή δεν θεωρείται εννομη). Αν ο όρος αυτός υπάρχει στο συμβόλαιο, τότε έξι μήνες μετά την εναρξη του συμβολαίου, μπορεί όποιος από τους δυο θέλει (ιδιοκτήτης και ενοικιαστής) για όποιο λόγο θέλει να διακόψει την εκμίσθωση χωρίς καμία άλλη υποχρέωση. Οπότε, πριν υπογράψεις το συμβόλαιο, ξέρεις, ή τουλάχιστον εχεις διαπραγματευτεί τι δικαιώματα έχει ο καθένας. Αυτά καταγράφονται σε συμβόλαιο για να ξέρει ο καθένας τι ακριβώς έχει συμφωνήσει. 1
kage Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Παλιοτερα πριν μπει η δηλωση ενοικιασης στα ακινητα του ταξις στα 'αοριστου' δηλ. μετα την 3ετια και οι 2 το εσπαγαν οποτε ηθελαν... Τωρα στην ουσια αναγκαζεσαι να δηλωνεις στο ταξις ημερομηνιες οποτε δεν γινεται αοριστου.... Επειδη το κοβω να μην εχει γινει κατι απο τα παραπανω (σιγουρα με καποιο προστιμο νομιζω 100ε για μη δηλωση ενοικιασης),με δικηγορο μπορει να τον βγαλει εξω εφοσον περασε η 3ετια. Μεχρι και να αλλαξει κλειδαρια και να βγαλει τα πραγματα εξω με καταμετρηση απο δικαστικο επιμελητη. Τελος μπορει πλεον να ζητησει αυξηση οσο θελει με το νεο συμβολαιο και οχι βαση τιμαριθμου(σαν συνεχεια προηγ.συμβολαιου) οποτε αφου αρνηθει παλι φευγει...
Moderators Inuyasha Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 4-6 μήνες φίλε, παιδιά έχω Δεν μιλάω για εμένα γενικά το θέτω... Εμένα έγινε ανανέωση αλλά κάποτε θα λήξει.. Θέλω 6 μήνες πριν έγγραφο να φύγω. Μια μετακόμιση θέλει 2000 μάγκες, δεν τα λες και λίγα. Βρε καλέ μου άνθρωπε δεν μιλάμε να σε βγάλω πριν λήξει το συμβόλαιο κάναμε συμβόλαιο πχ 1/1/2015, και εσύ μου λες στις μια 1/1/2018 ξες μάστορα δεν γουστάρω να φύγω από το σπίτι γιατί γέννησε η γάτα μου, αν εσύ πριν λήξει το συμβόλαιο δεν φρόντισες να έρθεις να μιλήσουμε αν θα μείνεις η όχι εμένα μου δίνεις να καταλάβω ότι δεν σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις να μένεις στην οικία που σου νοικιάζω, Τώρα τι μου λες εσύ εγώ έχω παιδιά σκυλιά γατιά δεν μου λέει κάτι κάναμε συμβόλαιο έληξε, τι θα κάνω με τι οίκημα είναι δικό μου θέμα έληξε το συμβόλαιο και δεν θέλω να το ανανεώσω τέλος 2
vairass Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Βρε καλέ μου άνθρωπε δεν μιλάμε να σε βγάλω πριν λήξει το συμβόλαιο κάναμε συμβόλαιο πχ 1/1/2015, και εσύ μου λες στις μια 1/1/2018 ξες μάστορα δεν γουστάρω να φύγω από το σπίτι γιατί γέννησε η γάτα μου, αν εσύ πριν λήξει το συμβόλαιο δεν φρόντισες να έρθεις να μιλήσουμε αν θα μείνεις η όχι εμένα μου δίνεις να καταλάβω ότι δεν σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις να μένεις στην οικία που σου νοικιάζω, Τώρα τι μου λες εσύ εγώ έχω παιδιά σκυλιά γατιά δεν μου λέει κάτι κάναμε συμβόλαιο έληξε, τι θα κάνω με τι οίκημα είναι δικό μου θέμα έληξε το συμβόλαιο και δεν θέλω να το ανανεώσω τέλος Νταξει δεν λέω ότι έχεις άδικο, αλλά με παιδιά δεν με βγάζεις τόσο εύκολα, άσε που δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα έκανε κάτι τέτοιο, μόνο τρελός θα πέταγε φτωχή οικογένεια στο δρόμο, τουλάχιστον οι Έλληνες έχουμε ανθρωπιά. Τώρα σε κάποιο καρναβάλι που στο παίζει μάγκας και δεν φεύγει σκίσιμο μέχρι όσο πάει εννοείται.
webparts Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Ευχαριστουμε για την ...ενημερωση!!!Τα ξερεις ολα εσυ. Αφου ρε αγορι μου γραφεις οτι γραφεις και μετα λες γνωμη μου. Εισαι σοβαρος? Εδω δεν ψαχνουμε για γνωμες,ψαχνουμε τις νομιμες λυσεις. Για γνωμες αντε να γραψεις τι ταινια ειδες σημερα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Εντός του συμβολαίου, όσο χρειαστεί. Φαντάζομαι ότι οι 3 αυτοί μήνες που έγραψε στο αρχικό post είναι αφού πέρασε η 3ετία...
Moderators Inuyasha Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Νταξει δεν λέω ότι έχεις άδικο, αλλά με παιδιά δεν με βγάζεις τόσο εύκολα, άσε που δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα έκανε κάτι τέτοιο, μόνο τρελός θα πέταγε φτωχή οικογένεια στο δρόμο, τουλάχιστον οι Έλληνες έχουμε ανθρωπιά. Τώρα σε κάποιο καρναβάλι που στο παίζει μάγκας και δεν φεύγει σκίσιμο μέχρι όσο πάει εννοείται. Εγώ αντε αν με πιάσεις αφού λήξει το συμβόλαιο και με νορμάλ τρόπο μου το ζητήσεις μπορεί να σου πω ξες σε αφήνω άλλους 3 μήνες, αλλά όπως γράφω και εσύ σαν ενοικιαστής καλό ειν μην περιμένεις να πάει πχ 2/1/18 για να μου πεις ξες μάστορα τελικά θέλω να μείνω στο σπίτι Εγώ πχ τον ενοικιαστή πάντα του ξεκινάω την συζήτηση κάνα 3πριν τη λήξη του συμβολαίου για να δω τι έχει σκοπό να κάνει, αν μου πει ότι δεν θα κάτσει τον ενημερώνω ότι θα βάλω αγγελία πχ το σπίτι και ίσως χρειαστεί να μπω με ενδιαφερόμενο να το δείξω
sotirisl Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Γενικά το θέμα νομίζω είναι τι κάνεις αν ο ενοικιαστής δεν θέλει να φύγει για τον xyz λόγο, ακόμα και αν έχει περάσει η 3ετια και έχεις δώσει και μια καλή (τουλάχιστον 3 μήνες) ειδοποίηση...
vairass Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Εγώ αντε αν με πιάσεις αφού λήξει το συμβόλαιο και με νορμάλ τρόπο μου το ζητήσεις μπορεί να σου πω ξες σε αφήνω άλλους 3 μήνες, αλλά όπως γράφω και εσύ σαν ενοικιαστής καλό ειν μην περιμένεις να πάει πχ 2/1/18 για να μου πεις ξες μάστορα τελικά θέλω να μείνω στο σπίτι Εγώ πχ τον ενοικιαστή πάντα του ξεκινάω την συζήτηση κάνα 3πριν τη λήξη του συμβολαίου για να δω τι έχει σκοπό να κάνει, αν μου πει ότι δεν θα κάτσει τον ενημερώνω ότι θα βάλω αγγελία πχ το σπίτι και ίσως χρειαστεί να μπω με ενδιαφερόμενο να το δείξω Δεκτό φίλε συμφωνώ αν το πάμε έτσι.. Μιλάμε όμως για την περίπτωση του ts.. Δεν συμπεριφορά.
fylatos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Κοίτα, την ημέρα που υπογράψεις το συμβόλαιο, ξέρεις αυτομάτως και πότε λήγουν τα 3 χρόνια. Συνεπώς, ίσως είναι καλή ιδέα μερικούς μήνες πριν να γίνεται μια κουβέντα πιο πριν με τον ιδιοκτήτη για τις προθέσεις του καθενός. Τώρα για το τι θεωρείται έγκαιρη ειδοποίηση, αυτό είναι πολύ σχετικό. Στην Αγγλία που νοικιάζω σπίτι, στον τύπο συμβολαίου που εχω υπογράψει (assured tenancy agreement που είναι και ο πιο κοινός για απλή οικογενειακή στέγη), έγκαιρη προειδοποίηση θεωρείται δυο μήνες (με κάποις εξαιρέσεις, π.χ. διακινηση ναρκωτικών μέσα στο σπίτι κτλ). Το να έρθει ο ιδιοκτήτης στην Ελλάδα να σου πει φύγε αύριο και να μην σου δώσει περιθώριο δυο ή τρεις μήνες να φύγεις αν εισαι εντάξει με τις υποχρεώσεις σου, το θεωρώ παράλογο. Εκτός φυσικά αν του έχεις σπάσει όλο το σπίτι, τα έχεις κάνει όλα λίμπα, δεν έχεις πληρώσει ενοίκια, κοινόχρηστα, νερό για πάνω από ένα χρόνο κτλ κτλ. Εκεί θεωρώ αναμενόμενο ότι θα θέλει να σε διώξει χθες Πάντως για να σε διώξει Αγγλία από assured tenancy πρέπει να σου στείλει section 8 notice. Είναι αυτό που λέμε και εδώ στο θέμα αγωγή επιστροφής μισθίου. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που μπορεί να το κάνει. Και εκεί δεν είναι άπαξ και τελειώσει το συμβόλαιο φεύγεις. Ακόμα και αν το αναφέρει αυτό το συμβόλαιο, υπερισχύει η νομοθεσία της διμερούς συμφωνίας. Ψάξτο, δε σου κάνω πλάκα. Το θέλω να φύγεις φύγε, δεν παίζει πουθενά στον κόσμο και φυσικά όχι στην Αγγλία.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δεκτό φίλε συμφωνώ αν το πάμε έτσι.. Μιλάμε όμως για την περίπτωση του ts.. Δεν συμπεριφορά. Ο ts λέει ότι έχει λήξει το συμβόλαιο που έχουν και του λένε ότι θέλουν το ακίνητο για να μείνουν, ο ενοικιαστής από την άλλη δεν φεύγει +εφόσον δεν παίζει συμβόλαιο αν τους βάζει τα ενοίκια θα έχουν θέμα με την εφορία...
fylatos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Γενικά το θέμα νομίζω είναι τι κάνεις αν ο ενοικιαστής δεν θέλει να φύγει για τον xyz λόγο, ακόμα και αν έχει περάσει η 3ετια και έχεις δώσει και μια καλή (τουλάχιστον 3 μήνες) ειδοποίηση... Αν πληρώνει πας δικαστικά και αφήνεις τον δικαστή βάσει της νομοθεσίας της χώρας σου να αποφασίσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις