*nenya* Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Επαναστατω XD συνεχιζω να ζηταω σακουλες στο σουπερμαρκετ. (Για τα καλαμακια δεν φοβαμαι, εχω στοκαρει μεχρι και για World War III.) 1
MikeJ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Βλέπω κάτι εντυπωσιακά στατιστικά για τη μείωση της σακούλας χάρη στο μέτρο. Ωραία ως εδώ. Θα ήθελα να δω όμως και αντίστοιχα στατιστικά για την αύξηση των πωλήσεων στις σακούλες σκουπιδιών, γιατί εγώ πχ από τότε που σταμάτησα να τις παίρνω δωρεάν (έχω πλέον υφασμάτινες επαναχρησιμοποιούμενες) και να τις χρησιμοποιώ στα σκουπίδια, αγοράζω κάθε λίγο από το lidl πακέτο με 30 σακούλες νομίζω (ίδιου μεγέθους περίπου με σούπερ μάρκετ) επειδή σκουπίδια συνεχίζουν να υπάρχουν και μετά τη χρέωση για τη σακούλα. Επίσης πιάνομαι και λίγο κορόιδο αφού οι σακούλες που αγοράζω βγαίνουν 5 cents το τεμάχιο ενώ η σούπερ μάρκετ κάνει 4 cents αλλά επειδή πάω κυρίως Lidl που κάνει 8 cents δε συμφέρει. 1
adi32 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Μα γιατί το λες, δε σε βολεύουν οι υφασμάτινες να βάζεις τα αποφάγια, τα υγρά φαγητά, τα σκατοχαρτα κλπ? Επίσης μπορείς να τα αδειάζεις χύμα στον κάδο να τρώνε και οι κατσαρίδες κλπ
TopicStrarter Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Γιαούρτι είπε στη σακούλα με τα φρούτα (είναι δωρεάν αυτή) να χώνει ό,τι μπορεί Είδα και εγώ μια γιαγιά που παρίστανε πως δεν είχε τα ψιλά για την σακούλα -το ξέρω γιατί απο την δική μου οπτική γωνία μπορούσα να δώ κέρματα στο πορτοφολάκι της- της χαρίσανε μια τα έβαλε όλα μέσα και έξω μετά απο το σουπερ έβγαλε μια διαφανής που πήρε απο τα λαχανικά και φρούτα και έβαλε τα άλλα μισά μέσα εκει 46 λεπτά πριν, MikeJ είπε Βλέπω κάτι εντυπωσιακά στατιστικά για τη μείωση της σακούλας χάρη στο μέτρο. Ωραία ως εδώ. Αυτά τα στατιστικά πως τα παίρνουν; θα ήθελα να ήξερα τι κάνουν και ξέρουν πόσες σακούλες πάνε στα σκουπίδια κτλ λέτε απλά να γράφουν τα δικά τους γιατί οκ ποιος θα τους ελέγξει; edit: Οκ το googlara το συγκρίνουν βάσει πωλήσεων σακούλας (αλλά ποιος κρατούσε τεφτέρι πόσες έφευγαν προτού εφαρμοστεί το μέτρο για να συγκρίνουν.. τεσπα) και λένε ότι βγάλανε περίπου 6 εκατομμύρια απο το μέτρο.... Εγώ αναρωτιέμαι όμως πόσα χρήματα χάθηκαν απο την παραγωγή σακούλας (γιατί φαντάζομαι κάποιος στην ελλάδα θα τις έκανε δεν θα τις παίρναμε εισαγωγή απο έξω... ) Πόσα λεφτά έχασε αυτός και πόσοι υπάλληλοι ενδεχομένως έχασαν ή μέλλεται να χάσουν την δουλειά τους ; Μήπως στην μια τσέπη βγάζουμε (αυτή που πάει στους εβραίους δανειστές και δυνάστες μας) και στην άλλη τσέπη (την δικιά μας των Ελλήνων πολιτών) μπάζουμε;;; Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2018 από TopicStrarter
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, MikeJ said: Θα ήθελα να δω όμως και αντίστοιχα στατιστικά για την αύξηση των πωλήσεων στις σακούλες σκουπιδιών Το καταλαβαίνεις όμως ότι όταν fullάρεις πχ την μαύρη σακούλα σκουπιδιών Χ λίτρων, "ξοδεύεις" λιγότερο πλαστικό από το να έβαζες τα ίδια λίτρα σκουπιδιών σε πολλές μικρές πλαστικές σακούλες (S/M) έτσι? Αν όχι, τότε έχω άσχημα νέα... Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2018 από ThReSh
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 28 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε edit: Οκ το googlara το συγκρίνουν βάσει πωλήσεων σακούλας (αλλά ποιος κρατούσε τεφτέρι πόσες έφευγαν προτού εφαρμοστεί το μέτρο για να συγκρίνουν.. τεσπα) Το ότι εμείς δεν τις πληρώναμε δεν σημαίνει οτι δεν τς πλήρωνε κανείς οπότε τα σούπερ μάρκετ που έκανα τις παραγγελίες για τις σακούλες έχουν όλα τα νούμερα για το πόσες "έφευγαν" πριν 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, TopicStrarter said: Εγώ αναρωτιέμαι όμως πόσα χρήματα χάθηκαν απο την παραγωγή σακούλας (γιατί φαντάζομαι κάποιος στην ελλάδα θα τις έκανε δεν θα τις παίρναμε εισαγωγή απο έξω... ) Πόσα λεφτά έχασε αυτός και πόσοι υπάλληλοι ενδεχομένως έχασαν ή μέλλεται να χάσουν την δουλειά τους ; Τότε να καπνίζουμε όλοι σαν φουγάρα για να μην χάνουν χρήματα οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες κτλπ κτλπ Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2018 από ThReSh
TopicStrarter Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, ThReSh είπε Το καταλαβαίνεις όμως ότι όταν fullάρεις πχ την μαύρη σακούλα σκουπιδιών Χ λίτρων, "ξοδεύεις" λιγότερο πλαστικό από το να έβαζες τα ίδια λίτρα σκουπιδιών σε πολλές μικρές πλαστικές σακούλες (S/M) έτσι? Αν όχι, έχω άσχημα νέα τότε... το σκέφτηκες ότι η μαύρη σακούλα έχει περισσότερο υλικό όμως επειδή ειναι πιο χοντρή; Επίσης ότι η σακούλα σούπερ διαλύεται με τον καιρό πλήρως χωρίς υπολείμματα επειδή ειναι φτιαγμένη ουτοσώστε να το κάνει αυτό (για οικολογικούς λόγους που το ξεχάσαμε ή το ξέχασαν αυτοί που βάλανε το μέτρο για να αρπάξουν λεφτά.. εχμ για να προστατεύσουν το περιβάλλον εννοώ... ) Η μαύρη (ή η οποιαδήποτε άλλη σακούλα σκουπιδιών) ΔΕΝ διαλύεται μένει ως έχει. 3 λεπτά πριν, ThReSh είπε Τότε να καπνίζουμε όλοι σαν φουγάρα για να μην χάνουν χρήματα οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες κτλπ κτλπ ναι γιατί ως γνωστόν η σακούλα σκοτώνει... Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2018 από TopicStrarter
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, TopicStrarter said: το σκέφτηκες ότι η μαύρη σακούλα έχει περισσότερο υλικό όμως επειδή ειναι πιο χοντρή; Επίσης ότι η σακούλα σούπερ διαλύεται με τον καιρό επειδή ειναι φτιαγμένη ουτοσώστε να το κάνεις αυτό (για οικολογικούς λόγους που το ξεχάσαμε ή το ξέχασαν αυτοί που βάλανε το μέτρο για να αρπάξουν λεφτά.. εχμ για να προστατεύσουν το περιβάλλον εννοώ... ) Η μαύρη (ή η οποιαδήποτε άλλη σακούλα σκουπιδιών) ΔΕΝ διαλύεται μένει ως έχει. Το πρόβλημα με αυτές των supermarket που "διαλύονται" είναι ακριβώς αυτό. Αυτά τα κομματάκια διαλύονται και καταλήγουν στην θάλασσα, ενώ παράλληλα δεν είναι αυτό που λέμε "βιοδιασπώμενες" για να μην μας πειράζει. Στις προηγούμενες σελίδες το εξηγούν αναλυτικότερα... 3 minutes ago, TopicStrarter said: ναι γιατί ως γνωστόν η σακούλα σκοτώνει... Μολύνει και την τροφική αλυσίδα... Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2018 από ThReSh
TopicStrarter Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Το πρόβλημα με αυτές των supermarket που "διαλύονται" είναι ακριβώς αυτό. Αυτά τα κομματάκια διαλύονται και καταλήγουν στην θάλασσα, ενώ παράλληλα δεν είναι αυτό που λέμε "βιοδιασπώμενα" για να μην μας πειράζει. Στις προηγούμενες σελίδες το εξηγούν αναλυτικότερα... δεν υπάρχουν κομμάτια εξαφανίζεται εντελώς η σακούλα μου έχει τύχει σε ράφι που βάζω σακούλες απο το σούπερ όταν δεν ήξερα και εγώ πως συμβαίνει και είχα αφήσει κάποιες πάνω απο 1 χρόνο και το μόνο που βρήκα ήταν σκόνη.. 2 λεπτά πριν, ThReSh είπε Μολύνει και την τροφική αλυσίδα... όχι... μπορεί αυτές για τα φρούτα να το κάνουν όχι οι του σούπερ και τέλος πάντων σε εμάς στην ελλάδα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και ούτε πάνε στην θάλασσα (που δεν θα υπήρχε πρόβλημα γιατί διαλύονται εντελώς) γιατί εμείς θάβουμε τα σκουπίδια στην γη δεν τα πετάμε στην θάλασσα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 1 minute ago, TopicStrarter said: δεν υπάρχουν κομμάτια εξαφανίζεται εντελώς η σακούλα μου έχει τύχει σε ράφι που βάζω σακούλες απο το σούπερ όταν δεν ήξερα και εγώ πως συμβαίνει και είχα αφήσει κάποιες πάνω απο 1 χρόνο και το μόνο που βρήκα ήταν σκόνη.. Από τα προηγούμενα posts που είπα πιο πριν... On 29/12/2017 at 15:41, DrLo said: Το βιοδισπόμενες με το να "γίνεται κομματάκια" δεν έχει κάποια σχέση. Για την ακρίβεια είναι τα δύο άκρα, το ένα θεωρητικά έχει σχεδόν μηδενικό "οικολογικό κόστος" το άλλο είναι ότι χειρότερο. Γι αυτό άλλωστε στοεύονται αυτού του τύπου οι σακούλες. Όχι http://schoolsrecycle.planetark.org/documents/doc-854-plastic-bags-factsheet-2012.pdf What Is A ‘Biodegradable Bag’? Biodegradable bags are made from plant-based materials like corn and wheat starch rather than petroleum. Under certain conditions when oxygen is present, biological processes break these bags down into molecules such as carbon dioxide, water and methane . Currently there are no mandatory standards in Australia regulating the amount of time it takes a biodegradable bag to fully biodegrade. However, ‘compostable bags’ generally refer to biodegradable bags that will biodegrade within 6 months if composte. What Is A ‘Degradable Plastic Bag’? ‘Degradable plastic bags’ (also known as ‘oxo-degradable plastic bags’) are made from petroleum products that contain metal compounds to help accelerate their breakdown. Oxygen, ultra-violet light and/or heat chemically weaken degradable plastic bags until they become brittle and fragment into smaller pieces. This process may take up to 5 years to occur. Oxo-degradable bags cannot be composted. To να θρυματίζεται σε μικρότερα κομμάτια μαι σακούλα με το χρόνο από μόνο του δεν είναι κάτι άξιο λόγου, μπορείς να το κάνεις και μηχανικά για οποιοδήποτε πλαστικό.
TopicStrarter Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, ThReSh είπε Από τα προηγούμενα posts που είπα πιο πριν... ναι το ότι δεν κάνουν για κομποστοποίηση τι σημασία έχει;
Jiakometi Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, TopicStrarter είπε ναι το ότι δεν κάνουν για κομποστοποίηση τι σημασία έχει; εεεεεε ......μήπως υποδυκνείει το γεγονός ότι δεν βίο-διασπώμενες....???
Getta Robo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 15 minutes ago, TopicStrarter said: δεν υπάρχουν κομμάτια εξαφανίζεται εντελώς η σακούλα μου έχει τύχει σε ράφι που βάζω σακούλες απο το σούπερ όταν δεν ήξερα και εγώ πως συμβαίνει και είχα αφήσει κάποιες πάνω απο 1 χρόνο και το μόνο που βρήκα ήταν σκόνη.. όχι... μπορεί αυτές για τα φρούτα να το κάνουν όχι οι του σούπερ και τέλος πάντων σε εμάς στην ελλάδα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και ούτε πάνε στην θάλασσα (που δεν θα υπήρχε πρόβλημα γιατί διαλύονται εντελώς) γιατί εμείς θάβουμε τα σκουπίδια στην γη δεν τα πετάμε στην θάλασσα... Οι οξοδιασπωμενες σακουλες δεν "εξαφανιζεται εντελως", διασπαται σχεδον σε σκονη, οπου μεταξυ αλλων δημιουργει τεραστια προβληματα στο οικοσυστημα των θαλασσων και οχι μονο. Για το που καταλληγουν και τι προβληματα δημιουργουν, υπαρχουν παρα πολλες ερευνες που θα σε διαφωτισουν. Τα πραγματα σε καθε περιπτωση δεν ειναι ουτε απλα, ουτε ευκολα διαχειρισιμα απο την κατασταση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 5 minutes ago, TopicStrarter said: ναι το ότι δεν κάνουν για κομποστοποίηση τι σημασία έχει; Με κάλυψαν οι προλαλλήσαντες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις