Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επισκέφθηκα δύο πόλεις πρόσφατα, Νάουσα και Βέροια. Στη Νάουσα υπάρχει ένας αυστηρός διοικητής της αστυνομίας και οι καταστηματάρχες εφαρμόζουν όλοι τον αντικαπνιστικό νόμο. Το κέντρο της Νάουσας ήταν σκηνικό από φαρ ουέστ μετά από το πέρασμα του μαυροφορεμένου καουμπόϊ. 5 γερόντια στα καφέ και άλλα 5 στις ταβέρνες. Στη Βέροια κάτσαμε σε μια καφετέρια που είχε τον περισσότερο κόσμο και που είχε εξωτερικά, κλειστό χώρο με σόμπες (έτσι επιτρέπεται) και ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ όμως καθόντουσαν εκεί. Το μαγαζί μέσα ήταν τέρμα άδειο.

Συμπέρασμα, η πλειοψηφία από αυτούς που διαμαρτήρονται, ή κάθονται σπίτι τους, ή όταν βγαίνουν κάθονται στο ίδιο χώρο με τον καπνιστή αλλά κατά τα άλλα το σκούξιμο και το "Ελλάδα μνιηηηηχ !" πάει σύννεφο.

• Απαντ. 406
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, webparts είπε

Εγω ανεφερα 2 περιστατικα και ειχα προβλημα με τη μια.Σου φαινεται περιεργο που θελω να μπαινει καθαρος αερας το πρωι στο σπιτι μου και οχι καπνος απο τσιγαρο;Βλεπω να απαντας σε λογια που δεν εχω πει,οποτε μαλλον εχεις καποιο προβλημα γενικοτερα.

Σου λέει ότι δεν κάνει κάτι παράνομο και δεν έχεις δικαίωμα (νομικά) να απαιτήσεις να αλλάξει τις συνήθειές του.

Το ότι άτυπα μπορείς να τα βρεις μαζί του είτε μέσω συζήτησης, είτε πλακώνοντάς τον στις μάπες, είναι εντελώς άλλο θέμα.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Joe-4 είπε

Επισκέφθηκα δύο πόλεις πρόσφατα, Νάουσα και Βέροια. Στη Νάουσα υπάρχει ένας αυστηρός διοικητής της αστυνομίας και οι καταστηματάρχες εφαρμόζουν όλοι τον αντικαπνιστικό νόμο. Το κέντρο της Νάουσας ήταν σκηνικό από φαρ ουέστ μετά από το πέρασμα του μαυροφορεμένου καουμπόϊ. 5 γερόντια στα καφέ και άλλα 5 στις ταβέρνες. Στη Βέροια κάτσαμε σε μια καφετέρια που είχε τον περισσότερο κόσμο και που είχε εξωτερικά, κλειστό χώρο με σόμπες (έτσι επιτρέπεται) και ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ όμως καθόντουσαν εκεί. Το μαγαζί μέσα ήταν τέρμα άδειο.

Συμπέρασμα, η πλειοψηφία από αυτούς που διαμαρτήρονται, ή κάθονται σπίτι τους, ή όταν βγαίνουν κάθονται στο ίδιο χώρο με τον καπνιστή αλλά κατά τα άλλα το σκούξιμο και το "Ελλάδα μνιηηηηχ !" πάει σύννεφο.

Ο αστυνομικός είναι όργανο, του μπουζούκι είναι όργανο κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, phanispal είπε

Σου λέει ότι δεν κάνει κάτι παράνομο και δεν έχεις δικαίωμα (νομικά) να απαιτήσεις να αλλάξει τις συνήθειές του.

Το ότι άτυπα μπορείς να τα βρεις μαζί του είτε μέσω συζήτησης, είτε πλακώνοντάς τον στις μάπες, είναι εντελώς άλλο θέμα.

Δε λεει αυτο,αλλα τελος παντων.

Δημοσ.

Ξαναλεω, κανεις νορμαλ ανθρωπος δε θα χει θεμα να συζητησει για κατι που κανει και σε ενοχλει, αν του μιλησεις σωστά. 

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Joe-4 είπε

Αυτο σημαινει οτι εχει περισσοτερες καφετεριες απ οσες σηκωνει η περιοχη.

Οι μισες επιχειρησεις στην Ελλαδα ειναι καφετεριες,μπαρ και σουβλατζιδικα. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Ότι θα κάθεται παρέα σε κλειστό χώρο, καπνίζοντας, με το μαγαζί να υποδύεται τον Πόντιο Πιλάτο, θα πάω να τους πω "παιδιά, δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε εσωτερικό χώρο" κι αυτοί θα σβήσουν τα τσιγάρα  και θα πουν "οκ αδερφέ".

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Λυπάμαι, αλλά έτσι είναι.

Προβλεπόμενο εύρος πραγματικών αντιδράσεων: Από νέτο κλάσιμο μέχρι φασαρία.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, xgol είπε

Ξαναλεω, κανεις νορμαλ ανθρωπος δε θα χει θεμα να συζητησει για κατι που κανει και σε ενοχλει, αν του μιλησεις σωστά. 

Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι δεν το εχω θεσει σωστα και οτι δεν παιζει να φταιει ο αλλος;
Το λες και το ξαναλες,απλα υποθετοντας οτι φταιω εγω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα απο τα κακά που έχουμε σαν λαός είναι το οτι παραγνωριστήκαμε/ έχουμε παραγνωριστεί/θα παραγνωριζόμαστε πάντα.
Περίμενα κάποιον πρόσφατα και έρχεται μια "κυρία" με το αυτοκινητάκι της, σταματάει, ανάβει αλάρμ, ανοίγει το τζάμι, πετάει το τσιγαράκι της στον δρόμο (πρώτο λαμπάκι), και παρκάρει μπροστά σε είσοδο πάρκινγκ (δεύτερο λαμπάκι).
Φαντάζομαι θα είναι αξιαγάπητη μαμά, αξιαγάπητη σύζυγος, κόρη, φίλη, κλπκλπ και αν εγώ την κακολογούσα θα ήμουν παράλογος, κακός άνθρωπος κλπ καθότι στην χώρα μας βασιλεύει το "έλα ρε φιλε".

Σε προέκταση αυτού, λαμβάνοντας υπόψη πως οι περισσότεροι άνθρωποι κάπως συνδέονται μεταξύ τους, αραγε όλοι αυτοί οι "ενοχλητικοί" του αντίπαλου στρατοπέδου, στην προκειμένη περίπτωση οι καπνιστές, αν ήταν φίλοι, γνωστοί μας, γκόμενοι μας, γυναίκες μας... θα άκουγαν κάτι απο εμάς ή επειδή έχουμε κάποια σχέση, δεν πειράζει βρε αδερφέ?
Κοινώς... εσύ που κράζεις τους καπνιστές για άσχημη απαράδεκτη συμπεριφορά, για παθητική επιβολή μιας κακιάς και επιβλαβής συνήθειας σε εμάς τους υπόλοιπους, στους γνωστούς σου έχεις την ίδια συμπεριφορά με εδώ?
Όταν θα βρεθείς με κάποιον φίλο κάπου, θα επικρατήσει η ίδια ένταση αν εκείνος ανάψει τσιγάρο? ή οι μη καπνιστές έχουν φίλους μόνο του ίδιου στρατοπέδου και το αντίστροφο?

Και σε προέκταση αυτής της προέκτασης....
Υπάρχει μη καπνιστής απο αυτούς που ενοχλούνται και σπάζονται με το ντουμάνι, που να πηγαίνει σε bar, μαγαζιά με λαικά, σκυλάδικα ή και τα συναφή, και γενικά να ακολουθεί αντίστοιχο lifestyle και αισθητική?
Το είχα πάντα απορία αυτό καθότι όσες φορές έχω βρεθεί σε οτιδήποτε τέτοιο, εξαιτίας γνωστών, πάντα έφευγα με τα ρούχα μου να μυρίζουν σαν να δούλευα υπερωρία πάνω απο το bbq και το έχω κόψει.

Επεξ/σία από scyther666
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, scyther666 είπε

Κοινώς... εσύ που κράζεις τους καπνιστές για άσχημη απαράδεκτη συμπεριφορά, για παθητική επιβολή μιας κακιάς και επιβλαβής συνήθειας σε εμάς τους υπόλοιπους, στους γνωστούς σου έχεις την ίδια συμπεριφορά με εδώ?
Όταν θα βρεθείς με κάποιον φίλο κάπου, θα επικρατήσει η ίδια ένταση αν εκείνος ανάψει τσιγάρο? ή οι μη καπνιστές έχουν φίλους μόνο του ίδιου στρατοπέδου και το αντίστροφο?

Ναι αμε.Το εχω πει και σε γονεις (παλιοτερα , οταν ζουσαμε στο ιδιο σπιτι ) και σε φιλους .Σβησε αυτη την σαχλαμαρα, μπουκωθηκαμε με την αηδια.Με αυτα τα λογια, στο υφος και στο τονο που φανταζεται , ευκολα νομιζω, καποιος..

Τους ..εκπαιδευσα και τα σβηνανε.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Snoob είπε

Ότι θα κάθεται παρέα σε κλειστό χώρο, καπνίζοντας, με το μαγαζί να υποδύεται τον Πόντιο Πιλάτο, θα πάω να τους πω "παιδιά, δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε εσωτερικό χώρο" κι αυτοί θα σβήσουν τα τσιγάρα  και θα πουν "οκ αδερφέ".

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Λυπάμαι, αλλά έτσι είναι.

Προβλεπόμενο εύρος πραγματικών αντιδράσεων: Από νέτο κλάσιμο μέχρι φασαρία.

Σου έτυχε ποτέ να πεις σε σερβιτόρο οτι ενοχλείσαι απο το κάπνισμα του διπλανού (σε κλειστό χωρο πάντα)  και αυτός να μην κάνει κάποια παρατήρηση;

Μου κάνει εντύπωση, διότι το τελευταίο καιρό παρατηρώ το "καπνίστε αλλά αν παραπονεθεί πελάτης, θα πρέπει να το σβησετε". Και μάλιστα αλλαγή τραπεζιού αν υπάρχει θεριακλής στη παρέα, όσο πιο απομονωμένα γίνεται.

Τι στο καλό μαγαζάτορες ειναι αυτοι? Δε φοβούνται μη τους γινει καμια καταγγελία εκεινη την ωρα και πληρωσουν πρόστιμο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Ναι αμε.Το εχω πει και σε γονεις (παλιοτερα , οταν ζουσαμε στο ιδιο σπιτι ) και σε φιλους .Σβησε αυτη την σαχλαμαρα, μπουκωθηκαμε με την αηδια.Με αυτα τα λογια, στο υφος και στο τονο που φανταζεται , ευκολα νομιζω, καποιος..

Και η συνέχεια? "ωπ συγγνώμη δεν ήξερα πως ενοχλεί" και το έσβησε? Ή να πω το άκρως τρελό.... μήπως ο γνωστός μας που θα πετάξει τη γόπα του απο το παράθυρο (σου έχουν βάλει σιχαμένε σταχτοδοχείο στο αυτοκίνητο, αλλά για κάποιον εξωγήινο λόγο σιχαίνεσαι να μαζεύονται τα τσιγάρα εκεί), θα γυρίσει να την μαζέψει απο κάτω απολογούμενος?
Έχω την ίδια φαντασία με τον Snoob σε αυτό, και θα τολμήσω να πω οτι..... said noone ever.

Επεξ/σία από scyther666
  • Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pontez2 είπε

Σου έτυχε ποτέ να πεις σε σερβιτόρο οτι ενοχλείσαι απο το κάπνισμα του διπλανού (σε κλειστό χωρο πάντα)  και αυτός να μην κάνει κάποια παρατήρηση;

Μου κάνει εντύπωση, διότι το τελευταίο καιρό παρατηρώ το "καπνίστε αλλά αν παραπονεθεί πελάτης, θα πρέπει να το σβησετε". Και μάλιστα αλλαγή τραπεζιού αν υπάρχει θεριακλής στη παρέα, όσο πιο απομονωμένα γίνεται.

Τι στο καλό μαγαζάτορες ειναι αυτοι? Δε φοβούνται μη τους γινει καμια καταγγελία εκεινη την ωρα και πληρωσουν πρόστιμο;

Πάρα πολλές φορές. Και σε ταβέρνα της γειτονιάς, και σε κεντρικό μαγαζί.

Μου έχει τύχει και το αντίστροφο, δηλαδή είμαι σε παρέα καπνιστών, το μαγαζί είναι ψιλό-άδειο, μας βολεύει σε τραπέζι στο χώρο μη καπνιστών. Μας βάζει εκεί με "την εξήγηση" πως "αν διαμαρτυρηθεί πελάτης" θα πάμε όσοι καπνίζουμε έξω. 

Ε, όσο ήρθες εσύ να μας πεις να σβήσουμε τα τσιγάρα, άλλο τόσο ήρθε κι αυτός, όση ώρα μας στραβοκοίταζαν οι απέναντι.

Αυτά, κύριοι, είναι υπεκφυγές. Ή εφαρμόζεις το νόμο ή δεν τον εφαρμόζεις.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, scyther666 είπε

Και η συνέχεια? "ωπ συγγνώμη δεν ήξερα πως ενοχλεί" και το έσβησε? Ή να πω το άκρως τρελό.... μήπως ο γνωστός μας που θα πετάξει τη γόπα του απο το παράθυρο (σου έχουν βάλει σιχαμένε σταχτοδοχείο στο αυτοκίνητο, αλλά για κάποιον εξωγήινο λόγο σιχαίνεσαι να μαζεύονται τα τσιγάρα εκεί), θα γυρίσει να την μαζέψει απο κάτω?
Έχω την ίδια φαντασία με τον Snoob σε αυτό, και θα τολμήσω να πω οτι..... said noone ever.

Μονο στους φιλους εχω <επιρροη>.Μερικοι σεβονται , μερικοι ειναι τζιχαντιστες αλλα το σβηνουν.Ξερουν οτι αν δεν το σβησουν , εχω σηκωθει απο το τραπεζι και τους εχω κλασει , ουτε γεια δεν θα τους πω.Μπορει να γυρισω στην σερβιτορα να και νης πω , μην με σερβιρεις, με γιδια δεν μπορω να κατσω

Μόλις τώρα, bluesattack είπε

Επεξ/σία από bluesattack
  • Super Moderators
Δημοσ.

Και για να κλείσω, θα σας πω απλά τι κάνω εγώ (δεν είμαι καπνιστής):

Ψηφίζω με το πορτοφόλι μου. Είσαι εντάξει; Γίνομαι πελάτης και σε συστήνω και σε άλλους. Δεν είσαι εντάξει; Καλή καρδιά. Έχει βρωμίσει η Αθήνα φαγάδικα και δεν συμμαζεύεται. Δεν υπάρχει λόγος να χαλιέμαι, όταν βγαίνω να φάω ένα πιάτο φαΐ. Πηγαίνω αλλού.

Δεν γίνεται να περνάς όλη την ημέρα σου "δίνοντας μάχες". Μάχες με το γαϊδούρι που με ένα σκουριασμένο παπί καβατζώνει δυο θέσεις πάρκινγκ, μάχη με το γαϊδούρι που σου κλείνει το πάρκινγκ για να περιμένει το γκομενέτο, μάχη με το γαϊδούρι που δεν μαζεύει τα σκατά του σκύλου του, μάχες με τους θεριακλήδες, μάχες, μάχες, μάχες.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έχω "δώσει μάχες" κατά καιρούς και συνεχίζω να δίνω. Μάχες και στη δουλειά να εισπράξω, μάχες να μου δώσουν τον ρημάδη τον ΦΠΑ να τον αποδώσω στο κράτος. Όλο μάχες είναι η ζωή μας. Αλλά, μία Κυριακή το μήνα βγαίνω να φαρμακώσω μια μπουκιά. Ντουμάνι το μαγαζί; Αντίο. Δεν χάθηκαν οι επιλογές.

Άλλωστε, είναι απολαυστικό να τους γυρνάς την πλάτη και να φεύγεις. Καμιά φορά, δεν είναι απαραίτητο να πέσει πρόστιμο για να "τσούξει".

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...