AtiX Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 19 λεπτά πριν, Spect~ είπε η καφετέρια ειναι κλειστος κοινόχρηστος χώρος εδώ άλλα διαβάζω... έχει αλλάξει κάτι?
Moderators Spect~ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 43 λεπτά πριν, AtiX είπε εδώ άλλα διαβάζω... έχει αλλάξει κάτι? http://news247.gr/eidiseis/hygeia/nea-tsoyxtera-prostima-gia-kapnisma-kai-hlektroniko-tsigaro.4573203.html Spoiler Οι χώροι απαγόρευσης Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα στους παρακάτω χώρους: α. Σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται Γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ κλπ). Επίσης σε χώρους εργασίας που ανήκουν σε ιδιωτικούς φορείς, καθώς και στους χώρους μακράς αναμονής του κοινού (αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, σταθμών λεωφορείων, επιβατικών σταθμών λιμένων κλπ) και στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής καθώς και στα παντός είδους κυλικεία. β. Σε όλες τις μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως: 1. Νοσοκομεία. 2. Ιδιωτικές Κλινικές. 3. Κέντρα Υγείας. 4. Περιφερειακά Ιατρεία. 5. Δημοτικά Ιατρεία. 6. Ιατρεία Νομικών Προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου (ΙΚΑ, κλπ) 7. Ιδιωτικά Ιατρεία – Οδοντιατρεία. 8. Φαρμακεία. 9. Λοιπές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). 10. Σε κάθε άλλο χώρο που δεν αναφέρεται παραπάνω, όπου παρέχονται υπηρεσίες υγείας. γ. Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση όπως: 1. Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά). 2. Σχολεία Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά). 3. Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και γενικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 4. Φροντιστήρια. δ. Στα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους. ε. Σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων. στ. Στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημοσίας χρήσης αυτοκινήτων, μετρητή (ταξί) και αγοραίων. ζ. Στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) συμπεριλαμβανομένων και των χώρων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου. η. Στα αεροδρόμια, εκτός των χώρων καπνιστών. θ. Στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών. 2 1
Zaknafein Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Εγώ αν και καπνιστής, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συζητάτε εδώ πέρα, ο νόμος είναι, παραδόξως για τα ελληνικά δεδομένα, ξεκάθαρος και χωρίς αστερίσκους. Απλά καλό είναι να μην φτάνετε και στο άλλο άκρο, τσουβαλιάζοντας όλους τους καπνιστές ή να έχετε παράλογες απαιτήσεις (να λέμε ότι ενοχλεί κάποιος που καπνίζει στο μπαλκόνι του πχ) 2
phanispal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, Zaknafein είπε ή να έχετε παράλογες απαιτήσεις (να λέμε ότι ενοχλεί κάποιος που καπνίζει στο μπαλκόνι του πχ) Ώπα, το να λέμε ότι μας ενοχλεί ο δίπλα που καπνίζει στο μπαλκόνι του δεν αποτελεί παράλογη απαίτηση. Παράλογο θα ήταν να του λέγαμε να μπει μέσα να καπνίσει. Κανείς δε μας απαγορεύει να ενοχλούμαστε. 1
Zaknafein Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Αυτό εννοούσα ρε συ, ελεύθερος είσαι να ενοχλείσαι και γιατί ο ουρανός είναι μπλε, αρκεί να μην έχεις την απαίτηση να αλλάξει 1
phanispal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Πάντως δεν είναι και τόσο «αστείο» το ζήτημα. Γυρνάς από τη δουλειά καλοκαιριάτικα, θες να την πέσεις στον καναπέ να ηρεμήσεις, και δε σε αφήνει ο διπλανός (όχι εσκεμμένα) με τα πάφα-πούφα. Θα μου πεις, με ποιον να τα πρωτοβάλεις, με το διπλανό, με τον άνεμο, με τη ζέστη που σε αναγκάζει να έχεις ανοιχτά, με την τύχη σου, με τι;
HALF EVIL Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δεν μπορεί εμείς μόνο να μην βρίσκουμε τη σωστή λύση βάσει της νομοθεσίας. Ή μπορεί; Το κάπνισμα απαγορεύεται στους χώρους που απαγορεύεται. Τελεία και παύλα. Τι ψάχνουμε παραπέρα; Ούτε μουτζαχεντίν κατά των καπνιστών , ούτε ανάγωγοι, θρασείς που γράφουν τους άλλους. 4
Zaknafein Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, phanispal είπε Πάντως δεν είναι και τόσο «αστείο» το ζήτημα. Γυρνάς από τη δουλειά καλοκαιριάτικα, θες να την πέσεις στον καναπέ να ηρεμήσεις, και δε σε αφήνει ο διπλανός (όχι εσκεμμένα) με τα πάφα-πούφα. Θα μου πεις, με ποιον να τα πρωτοβάλεις, με το διπλανό, με τον άνεμο, με τη ζέστη που σε αναγκάζει να έχεις ανοιχτά, με την τύχη σου, με τι; Με την ευαισθησία σου ή το χαλασμένο αρκουδίσιον; Εκτός αν έχει ανάψει κανά Cohiba, αυτά ενοχλούν κι εμένα. Σοβαρά τώρα, είναι περιπτώσεις που κι εγώ ενοχλούμαι από φαινομενικά "αστεία"-"υπερβολικά" πράγματα, αλλά έχω μάθει να τα ανέχομαι, έστω και οριακά, ώστε να μην με επηρεάζουν, κάτι άλλο δεν μπορείς να κάνεις. @HALF EVIL Ναι, αυτό λέω κι εγώ. Ως συνήθως στο Ελλαδιστάν έχουμε πρόβλημα με την εφαρμογή/τήρηση της νομοθεσίας.
phanispal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δεν ξέρω κατά πόσο το ζητούμενο είναι η αναισθητοποίηση σε διάφορα παρατράγουδα, δεν ενθουσιάζομαι στην ιδέα όμως. Αρκούδα γιατί να βάλω απογευματιάτικα και να έχω κλειστά παράθυρα καλοκαιριάτικα, αν δε με ενοχλεί η ζέστη δηλαδή.
MikeJ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Εντωμεταξύ είδα γράφανε σήμερα για πρόστιμο 1500 ευρώ αν καπνίζεις στο αυτοκίνητο και έχεις παιδί μέσα κάτω των 12 και γέλασα. Αν κοπεί έστω και ένα τέτοιο πρόστιμο να μου σφυρίξεις κλέφτικα.. Εδω δε μπορουν να εφαρμόσου τη νομοθεσία σε καταστήματα και θα το εφαρμόσουν σε κινούμενα οχήματα.
HALF EVIL Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, MikeJ είπε Εντωμεταξύ είδα γράφανε σήμερα για πρόστιμο 1500 ευρώ αν καπνίζεις στο αυτοκίνητο και έχεις παιδί μέσα κάτω των 12 και γέλασα. Αν κοπεί έστω και ένα τέτοιο πρόστιμο να μου σφυρίξεις κλέφτικα.. Εδω δε μπορουν να εφαρμόσου τη νομοθεσία σε καταστήματα και θα το εφαρμόσουν σε κινούμενα οχήματα. Εντάξει, αυτά προσωπικά τα βρίσκω υπερβολικά και εν τέλει ανεφάρμοστα. Έστω ότι ο βλάκας δεν καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο όταν έχει το παιδί του. Στο σπίτι του; Θα μπαίνει και εκεί η αστυνομία ; Και κάτω των 12; Αν είναι δηλ. 13 δεν τρέχει τίποτα; Ή θα κουβαλάει και ληξιαρχική πράξη γέννησης ; Αν δεν καταλάβει ότι κάνει κακό στο ίδιο του το παιδί , από εκεί και πέρα τι νόημα έχουν τα πρόστιμα. Και το βλάκας δεν πάει στο ότι καπνίζει γενικά έτσι; 1
webparts Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 29 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Με την ευαισθησία σου ή το χαλασμένο αρκουδίσιον; Εκτός αν έχει ανάψει κανά Cohiba, αυτά ενοχλούν κι εμένα. @HALF EVIL Α φταιμε εμεις που ειμαστε ευαισθητοι.. Το ακουσαμε και αυτο..
mp123 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Spect~ είπε Επιλογη μου να δερνω οποιον καπνιζει διπλα μου, εχω φυγει απο πολλα μερη που ειχα παει να φαω ή να πιω καφε/ποτο γιατι ηταν No punching. Το ιδιο κανε και εσυ. Σπιτι σου γιατι δεν καπνιζεις ποτε και πας στο μπαλκονι? Επισης υποθετω οτι αν ερθω να καπνισω στο δωματιο του νεογέννητου δεν θα σε ενοχλει ε? Το οτι βλαπτεις τον αλλον δεν σου λεει κατι ε? Εισαι σε εξωτερικο χωρο. Δεν απαγορευσε κανεις το καπνισμα σε ανοιχτους χωρους αλλα σε κλειστους. Next. 1=επελεγε μερη που ειναι no smoking οπως εγω επιλεγω μερη που ειναι smoking permit. 2=σπιτι μου ειναι σεβομε την γυναικα και το παιδι μου. 3=τωρα τι ασυναρτησιες ειναι αυτες που λες.τι δουλεια εχουν τα νεογεννητα σαν παραδειγμα.τιποτα δεν σεβεσε ;πηγε ο νου σου καν να το σκεφτεις αυτο που ειπες.λυπαμε Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2018 από mp123
Moderators Spect~ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Μόλις τώρα, mp123 είπε 1=επελεγε μερη που ειναι no smoking οπως εγω επιλεγω μερη που ειναι smoking permit. 2=σπιτι μου ειναι σεβομε την γυναικα και το παιδι μου. 3=τωρα τι ασυναρτησιες ειναι αυτρς που λες.τι δουλεια εχουν τα νεογεννητα σαν παραδειγμα.τιποτα δεν σεβεσε ;πηγε ο νου σου καν να το σκεφτεις αυτο που ειπες.λυπαμε 1= δεν υπαρχουν smoking permit μερη (κλειστού χώρου) 2=σεβεσαι τη γυναικα σου και το παιδι σου αλλα τον τριτο στα @@ σου ε? 3=ασυναρτησια γιατι? αμα το ενοχλει ή του κανει κακο να παει παραπερα.
mp123 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δεν λεμε οπως ειναι στα αεροδρομια κλειστου τυπου.αμα δεν υπαρχουν πινακιδες που να απαγορευετε το καπνισμα και βλεπεις οτι καπνιζουν μην πας.τι πιο απλο. Δεν γραφω κανεναν.οπως με σεβοντε ετσι σεβομε και δεν παω σε καφε η εστιατορια που ειναι no smoking. Ασυναρτησια λεω το παραδειγμα με το νεογεννητο. Το καλυτερο ειναι οπως σεβομε αυτους που δεν καπνιζουν να σεβεστε και εμας που καπνιζουμε.δεν κανουμε κατι κακο.στην τελικη αναλυση κακο του δικου μας εαυτου κανουμε.αποφυγε μας .ποιος σας ειπε πως θελουμε να πεθανουμε υγιεις.ο καπνος του τσιγαρου ειναι το τελευταιο πραγμα που προκαλει καρκινο κλπ.διαβαστε λιγο . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα