Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, tsioulak είπε

Καλα χαλαρωσε λιγο, δεν ειναι και mustard gas ο καπνος του τσιγαρου, αν ηταν τοσο επικίνδυνο για την δημοσια υγεια τοτε θα ειχε απαγορευτει η πωληση και η χρηση.

Επισης με τους φορους που πληρωνουμε εμεις οι καπνιστες (οσοι απο εμας δεν αγοραζουν λαθραια τουλαχιστον) μια χαρα εχουμε δικαιωμα, δεν λεω να καπνιζουμε σε παιδοτοπους και τετοια μαγαζια (και εγω δεν καπνιζω μεσα σε μαγαζια που ξερω οτι συχναζουν οικογενειες με παιδια ακομα και αν ειμαι ο μονος πελατης του μαγαζιου), αυτο που ειπε ο Jiakometi ειναι μια καλη ιδεα και θα βοηθουσε και τις δυο ομαδες πολιτων.

Η ημιμάθεια που φαίνεται από την 1η πρόταση αλλά και η αντίληψη ότι επειδή πληρώνεις φόρους έχεις δικαίωμα να μας μολύνεις σε καθιστά επικίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο.

• Like 6
  • Απαντ. 406
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μάλιστα.....

Ας κάνουμε ένα λογαριασμό.

Απειλές για χρήση μεταλικών αντικειμένων (με 24% Φ.Π.Α.).

Παρομίωση  με (αέριες) εκκρίσεις του σώματος.

Κλπ κλπ

Σεβόμενος το post του Snoob δεν συνεχίζω και ζητώ συγνώμη από τους politically correct, και μη καπνιστές και αποχωρώ.

Καλημέρα σας.

• Thanks 1
Δημοσ.

Τα είπε όλα ο φίλιππος.

Επειδή είναι ίδιο των μανιακών καπνιστών να μην υπολογίζουν την υγεία του διπλανού τους, στην περίπτωση που ο νόμος επέτρεπε κατάστημα καπνιστών, θα έπρεπε και το προσωπικό να υποφέρει και να αναπνέει 8 ώρες την καπνίλα. 8 ώρες, όχι 1 ώρα που θα πάει κάποιος για καφέ και θα φύγει...

Τώρα θα μου πείτε, ας προσλάβουν μανιακούς καπνιστές για προσωπικό. Τώρα μάλιστα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει ένα οξύμωρο σχήμα.

Επιτρέπεις την πώληση τσιγάρων/iQOS(καπνικών προϊόντων) και παράλληλα απαγορεύεις την χρήση τους σε δημόσιους χώρους.

Είμαι υπέρ του να υπάρχουν χώροι μερικώς ή αποκλειστικά για καπνιστές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτιδηποτε περα απο την ελευθερη επιλογη να κανει καποιος το μαγαζι του καπνιστων ή μη καπνιστων (ή και τα 2 εφοσον βολευει ο χωρος), συνιστα καταπατηση δικαιωματων...

Οσον αφορα τους εργαζομενους, κανενας δεν αναγκαζει εναν μη καπνιστη να παει να δουλεψει σε bar καπνιστων... Ειναι δικια του επιλογη, οπως θα επρεπε να ειναι και επιλογη του καταστηματος αν επιτρεπει ή οχι το καπνισμα...

Επεξ/σία από crom251
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτείτε και όλους εκείνους τους μη καπνιστές που εργάζονται καθημερινά σε μαγαζιά όπου ο κόσμος καπνίζει. Είναι τελείως απροστάτευτοι.

Αλλά ακόμα και αν τηρηθεί ο νόμος και δεν καπνίζουν πλέον μέσα στα μαγαζιά, τι θα κάνουμε με όλους εκείνους που καπνίζουν κοντά μας σε δημόσια μέρη;

Εκεί καπνίζουν ελεύθερα έτσι δεν είναι;

Έχω βαρεθεί να αλλάζω πεζοδρόμια επειδή περπατάει κάποιος καπνιστής μπροστά μου και ο καπνός του φεύγει μπρος τα πίσω... συχνά αλλάζει και εκείνος πεζοδρόμιο, οπότε τελικά αναγκάζομαι να περπατάω στο δρόμο... και τόσες φορές σε στενά πεζοδρόμια που βλέπω στατικούς καπνιστές να κουβεντιάζουν και δεν έχω από που να περάσω αναγκάζομαι να πάω από το δρόμο... και η ενόχληση να είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν όλες οι προσβάσεις για το πεζοδρόμιο είναι κλεισμένες από παρκαρισμένα αμάξια και περιμένεις το επόμενο άνοιγμα για να ξανανέβεις στο πεζοδρόμιο... μέχρι να βρεις τον επόμενο καπνιστή...

Έχω βαρεθεί να περιμένω το λεωφορείο δέκα μέτρα μακριά από τη στάση επειδή συχνά υπάρχει κάποιος καπνιστής εκεί που καλύπτει δέκα κυβικά μέτρα αέρα...

Και όταν είμαι στο αμαξάκι μου και νιώθω ασφαλής με την ψευδαίσθηση ότι έχω μερικά ιδιωτικά κυβικά μέτρα αέρα... ανοίγω το παράθυρο και όταν με πιάνει φανάρι μπαίνει ο καπνός του κόπανου που περιμένει δίπλα με το δικό του παράθυρο κατεβασμένο και με το τσιγαράκι του.

Και σκέφτομαι όταν είμαι στο σπιτάκι μου ότι είμαι μακριά από το πολύ καυσαέριο της κίνησης και από τα τσιγάρα του κόσμου... μέχρι να βγω στο μπαλκόνι και να μυρίσω τον καπνό του από πάνω ή του από κάτω ή και του απέναντι (ω ναι, ο καπνός ταξιδεύει αρκετά) ή μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή που θα μυρίζει η τουαλέτα μου τσιγαρίλα επειδή σε κάποιο άλλο διαμέρισμα κάποιος καπνίζει μέσα στη δική του και περνάει όλος ο καπνός του μέσα από τους αεραγωγούς ("αεραγωγοί", ειρωνεία;)...

Επεξ/σία από randomcat
  • Like 1
  • Confused 4
  • Sad 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, nikoskon είπε

Υπάρχει ένα οξύμωρο σχήμα.

Επιτρέπεις την πώληση τσιγάρων/iQOS(καπνικών προϊόντων) και παράλληλα απαγορεύεις την χρήση τους σε δημόσιους χώρους.

Είμαι υπέρ του να υπάρχουν χώροι μερικώς ή αποκλειστικά για καπνιστές.

Και οι καποτες πωλουνται ελευθερα.

Μπορω να σου φερω κι αλλες τετοιες παρομοιες συγκρισεις επιπεδου 3ης δημοτικου.

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Και μάντεψε, την ίδια στιγμή οι μη καπνιστές ήθελαν οι καπνιστές να μην καπνίζουν σε κανέναν χώρο.

οχι

• Like 3
Δημοσ.

Θελαμε να κατσουμε να φαμε ενα μεσημερι, ρωταμε αν καπνιζουνε και με χαρα η σερβιτορα ειπε ναι.

Τις λεμε εμεις δεν καπνιζουμε και μας προτεινε ενα τραπεζι σε ειδικο χωρο που εχουν για ΜΗ καπνιζοντες.Φυγαμε.

3 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Αφού ειναι κακό για την υγεία γιατί τους επιτρέπουν και τα πουλάνε ακόμα;

Αρα δεν ειναι κακο?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Πολλα πραγματα που ειναι κακα για την υγεια επιτρεπονται. Η διαφορα ειναι οτι η συγκεκριμενη ενασχοληση επηρεαζει και τους γυρω που δεν φταινε σε τιποτα.

Δεν υπαρχει κανενας αλλος λογος αντιπαραθεσης. Προσωπικα, (και θεωρω για τους περισσοτερους μη καπνιστες) ποσως μας ενδιαφερει αν θελετε να μασουλατε και ακατεργαστη πισσα. Τον αερα σε κλειστους χωρους μονο να μην μολυνετε.

• Like 5
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Χωρίς καμία διάθεση flame θα -πω ότι ναι μεν οι μη καπνιστές δικαιούνται τον χώρο που σέβεται την επιλογή τους αλλά και οι καπνιστές το ίδιο.

Από την στιιγμή που υπΆρχει ο αντικαπνιστικός νόμος δεν μπορούν «νόμιμα» να λειιτουργήσουν μαγαζιά για καπνίζοντες οπότε  μία  διαφοροποίηση στον νόμο ίσως ήταν περισσότερο χρήσιμη για τους μη καπνιστές μια και θα έδινε διέξοδο στους καπνιστές να συχνάζουν σε συγεκριμένους χώρους που δεν θα ενοχλούν.

Όποιος γουστάρει να έχει ένα βλαβερό χόμπι μπορεί νομιμότατα να ανοίξει ένα χώρο να το ασκεί (πχ ένα cigar club) και να το κάνει εκεί. Δεν μπορεί να έχει την απίτηση να το ασκεί σε ένα εστιατόριο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Ισως γιατι τα οικονομικα συμφεροντα ειναι πολυ υψηλοτερα απο την δημοσια υγεια για καποιους που τυχαινει να κυβερνουν?

Σου φτανει αυτο σαν δικαιολογια για να σταματησετε να διατυπωνεται αυτη την χαζη ερωτηση?

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, CarbonFibre είπε

Χρειάζεται να συζητάμε τα αυτονόητα ακόμα σε αυτή τη χώρα;:(

Ω ναι...Απο τι βλεπεις καποιοι δεν καταλαβαινουν ουτε απο δημοσια υγεια ουτε απο σεβασμο προς τα παιδια τους και ουτε καν απο νομους...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, randomcat είπε

Και σκέφτομαι όταν είμαι στο σπιτάκι μου ότι είμαι μακριά από το πολύ καυσαέριο της κίνησης και από τα τσιγάρα του κόσμου... μέχρι να βγω στο μπαλκόνι και να μυρίσω τον καπνό του από πάνω ή του από κάτω ή και του απέναντι (ω ναι, ο καπνός ταξιδεύει αρκετά) ή μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή που θα μυρίζει η τουαλέτα μου τσιγαρίλα επειδή σε κάποιο άλλο διαμέρισμα κάποιος καπνίζει μέσα στη δική του και περνάει όλος ο καπνός του μέσα από τους αεραγωγούς ("αεραγωγοί", ειρωνεία;)...

ΟΚ προφανώς πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους (εστιατόρια, καφέ κοκ), άντε και σε δημόσιους χώρους που συνοστίζεται πολύς κόσμος αλλά εσύ θες να απαγορευτεί και στα ίδια τα σπίτια των καπνιστών; Δηλαδή αν δεν μπορεί να καπνίσει στο ίδιο του το μπαλκόνι ο άλλος που θες πια να πάει να καπνίσει; Ρωτάω γιατί έχω και εγώ μια τρελή που παραμονεύει πότε θα βγώ να κάνω ένα τσιγάρο για να έρθει να μου κάνει παρατήρηση.

Επεξ/σία από totem_lost

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...