Miracle Worker Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Λιγο off-topic, αλλα οι γιατροι του δημοσιου πληρωνονται για καθε εγχειρηση; Ειπε καποιος πιο πριν, φαντασου ποσα θα βγαζει με 300 ευρω το ματι, αλλα αν στο δημοσιο παιρνει 2000 το μηνα και κανει 50 εγχειρησεις, στον ιδιωτικο παιρνει 1500*50=75000, πες 30.000 το μηνα καθαρα. Υπαρχει τεραστια διαφορα στην αμοιβη για την ιδια δουλεια. Δεν δικαιολογω σε καμια περιπτωση φακελακι και κυριως παρακαμψη τη σειρας και φυσικα επιλογη του ειναι το δημοσιο, αλλα θα με ενδιεφερε να μαθω τι παιζει με το μισθολογικο. Εγω αν εκανα σοβαρη εγχειρηση θα ηθελα να δωσω κατι στο γιατρο.
gokuthelegend Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Snoob είπε Δεν ήταν αυτός ο λόγος που έθεσα την ερώτηση. Άλλος ήταν ο λόγος, αλλά μου είχε διαφύγει η mastercard... Δεν πήγαινε σε σένα συγκεκριμένα το μήνυμα αν και έκανα quote το μήνυμά σου, απλώς αναφέρθηκαν τα 20 ευρώ και θα ήθελα να αναφέρω το ηθικό της υπόθεσης γενικά να το διαβάσουν όλοι όσοι βλέπουν το νήμα. Εγώ πάντως δεν θα ήθελα ένας γιατρός να μου κάνει εγχείρηση και να πληρωθεί μόνο 20 ευρώ, θα αισθανόμουν πολύ άσχημα. Και δεν το λέω έτσι απλά γιατί 3 από τα 4 άτομα της οικογενείας μου είναι άνεργοι και δεν μας περισσεύουν λεφτά. Το θέμα φυσικά είναι το ότι παίρνει μαύρα λεφτά, αν ζητούσε 300 ευρώ ή και πολλαπλάσια χρήματα και έκοβε απόδειξη θα υπήρχε πρόβλημα; Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2018 από gokuthelegend
katerina_a_86 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 7 ώρες πριν, papoys1 είπε Μπορείς να πας και στο Ρουβίκωνα να του τη στήσετε να τον κάνετε ρόμπα και να δώσεις τροφή για μερικές μέρες στα λαμόγια των ΜΜΕ.Ψοφάνε για τέτοια. Το δικό σου κέρδος ποιο θα είναι;;;;;;.Εγώ θα σου έλεγα όμως να δεις πρώτα την υγεία του πατέρα σου και μετά τα υπόλοιπα. Το δικό μου κέρδος θα είναι να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ τα εγγόνια μου. Απορώ με την ερώτηση. Τί θα πει ποιο θα είναι το δικό μου κέρδος. Δηλαδή αν δεν έχεις άμεσο κέρδος για κάτι ανέχεσαι την λαμογιά; 3 ώρες πριν, hexenlord είπε Αγαπητη Κατ, πως βλεπω εγω τα πραγματα: 1) Αν πας στο γιατρο αυτον (=συμφωνησεις να δωσεις τα 300) θα προσπερασεις (θα σε προσπερασει εκεινος βασικα αλλα γινεται εν γνωση σου) καμποσους ασθενεις που περιμενουν στην ουρα πριν απο σενα. Οποτε με αυτη την επιλογη δημιουργεις αυτοματα 2 προβληματα: α) Αυξανεις την αναμονη για τριτους εν γνωση σου (δεν μπορεις να το διορθωσεις μετα), β) συμβαλλεις στο φαινομενο του φακελακιου (προσωρινα ομως καθως αυτο το διορθωνεις μετα, καταγγελοντας τον με τη χρηση προσημειωμενων). 2) Πας σε αλλον γιατρο, μεσα απο ραντεβου κανονικ οπως ολος ο κοσμος (η πλειοψηφια τελοσπαντων) 3) Καταγγελεις τον γιατρο (χωρις καν να πας σε αυτον) αφου γνωριζεις πως γενικα παιρνει φακελακια. Την διαδικασια δεν την γνωριζω αλλα υπαρχει σαν επιλογη και εγω εδω αραδιαζω τις επιλογες. Η καθεμια απο τις παραπανω επιλογες εχει τις επιπτωσεις της θετικες και αρνητικες. ΥΓ. Για την επιλογη 3 ξερω πως οι μισοι θα πεσουν να με φανε αλλα η χωρα μας εχει καταντησει λακκος ρουσφετιων, νεποτισμου κτλ κτλ οχι μονο επειδη μια μεριδα πολιτων πραττει αναλογως αλλα επειδη η μεγαλυτερη μεριδα πολιτων, βλεπει αλλα δεν καταγγελει σε φαση, ελα μωρε δουλεια μου ειναι τωρα, με ακουμπαει εμενα, στο σπιτι μου συμβαινει. Ναι. Μεχρι να συμβει. 1. Μπούρδα. Εγώ θα δημιουργήσω το πρόβλημα για μια σειρά ενώ ταυτόχρονα θα σταματήσω το φαινόμενο σε αυτό το νοσοκομείο και ίσως και σε άλλα για λίγο καιρό απ τον θόρυβο που θα δημιουργηθεί. Βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος. 2. Αυτό για το 2ο μάτι. Αν το αφήσω έτσι ο συγκεκριμένος θα συνεχίσει να παίρνει τις συντάξεις των γονιών σας. 3 ώρες πριν, margaritagr είπε Οταν ειναι στη μεση θεμα υγειας δε μπορω να σκεφτω το φακελακι. Αφου ο χριστιανος σου λεει να πατε να τελειωνετε αυτο κανε. Απο το να περιμενει ποσο διαστημα τη σειρα του ή να τον χειρουργησει ο χ ασχετος, ασυζητητι. Τωρα αυτοι που λενε περιμενε τη σειρα σου το λενε εκ του ασφαλους. Εχεις τα λεφτα δωστα να γινει καλα ο ανθρωπος σου και τελος. Ε καλά δεν κάνει και εγχείρηση καρδιάς. Αν ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου θα είχα άλλη προτεραιότητα λόγω άγχους. Τώρα με παίρνει να κάνω και ένα καλό. 3 ώρες πριν, Ntinaras είπε Πηγαινε τυπωσε πλαστα και δωστου Έχεις καμιά άκρη; 3 ώρες πριν, moure είπε Δεν μπορεί να βάζεις μέσο για να προσπεράσεις τους άλλους που είναι σε λίστα αναμονής και μετά να θες να κανείς και καταγγελία...Περίμενε τη σειρά σου και όταν έρθει,αν σου ζητήσει λεφτά ο χειρουργός που θα σε αναλάβει τότε μαζί σου να του κανείς καταγγελία. 2 ώρες πριν, Snoob είπε Μια απλή ερώτηση: Αν σου ζήταγε 20 ευρώ το μάτι, θα σκεφτόσουν να του κάνεις καταγγελία; ΝΑΙ. Έχω κάνει καταγγελία για 20 ευρώ σε γιατρό του εοπυυ. 2 ώρες πριν, orck είπε Ειχα διαβασει καπου οτι οι εξυπνοι ανθρωποι ειναι γεματοι με αμφιβολιες ενω οι χαζοι ειναι σιγουροι για τον ευατο τους. Κατι αντιστοιχο βλεπω και εδω. Τα μεγαλο λαμογια ζητανε 300 το ματι για να σε προσπερασουν στην σειρα χωρις απολυτος κανεναν ηθικο ενδιασμο ενω αντιθετα αυτοι που προσπαθουν να ζησουν σωστα την ζωη τους εχουν αμφιβολιες καθε μερα για το εαν ειναι ηθικο το ενα η το αλλο. Και οι πιο έξυπνοι ειρωνεύονται και βλέπουν φαντάσματα στις απόψεις των ανθρώπων με τις αμφιβολίες. Βλέπε παρακάτω αυτόν που λέει πως θέλω και να βολευτώ και να το παίξω ηθικιά χωρίς να σκεφτεί πως, 1. Υπάρχει και 2ο μάτι και αν ήθελα να βολευτώ δεν θα έμπαινα σε τέτοιες περιπέτειες 2. Χάνω το after sale service μετά την επέμβαση 3. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τον πιάσεις στα πράσα μιας και τα λεφτά μας είπαν να τα δώσουμε μετά 2 ώρες πριν, paylidis είπε Θεωρητικό σεναριο αλλα αν εβαζε το δημοσιο 300€/ματι (οπως λεει ο γιατρος) γρηγορόσημο θα τα εδινες; Τωρα, εγω αν ημουν στη θέση σου είτε θα περιμενα στην ουρα για όσους μηνες αναμονής χρειάζεται είτε θα πληρωνα κ τελειωσε η υποθεση να μην ταλαιπωρείται ο χριστιανός..... Ολα τα υπολοιπα CSI Miami και οπως προείπαν "οταν θα εισαι εσυ στη θεση του παιξτο και FBI"... Όχι γιατί προτεραιότητα δεν πρέπει να έχει αυτός που τα σκάει αλλά αυτός που έχει ανάγκη. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοια υπηρεσία σε κοινωνικό κράτος. 2 ώρες πριν, JohnTehGreek είπε Από την στιγμή που έχεις την δυνατότητα να πας σε ιδιώτη ή να περιμένεις όπως όλοι στο δημόσιο το πρόβλημα σου ποιο είναι; Ότι ανακάλυψες ξαφνικά έναν από τους εκατοντάδες γιατρούς που παίρνουν φακελάκι και θες να τον τιμωρήσεις; Το κέρδος σου όπως είπε ο Papoys ποιο είναι; Απλά θα βάλεις ένα γιατρό μέσα (αν όλα πάνε καλά, γιατί από το να σκεφτείς εσύ να καταγγείλεις έναν γιατρό μέχρι να γίνει κάτι υπάρχει τεράστια διαφορά και πολλές διαδικασίες). Το σύστημα πάλι θα παραμείνει ίδιο, το σύστημα δεν το αλλάζουμε εγώ και εσύ (όσο και αν μερικοί πετούν στα σύννεφα), θα το αλλάξει η πολιτεία αν ποτέ το πάρει απόφαση. Το πρόβλημά μου είναι πως ζω σε ένα διεφθαρμένο κράτος και οι πολίτες του το υπερασπίζονται κιόλας. Αφρική. Το κέρδος μου θα είναι να βελτιώσω το κράτος που ζω, όσο μπορώ απ την δική μου πλευρά. Με αυτή την λογική, πως το σύστημα δεν θα αλλάξει αρκετά από μια και μόνο ενέργεια ενός ατόμου, δεν θα έπρεπε να κάνουμε ποτέ το σωστό και να ζούμε στην λαμογιά. Φυσικά και αλλάζει το σύστημα ακόμα και με μεμονομένες ενέργειες. 1 ώρα πριν, phanispal είπε Εγώ εξακολουθώ και αναρωτιέμαι, πού ξεκινούν και που τελειώνουν οι υποχρεώσεις μας σε αυτή τη χώρα; Ποιος ορίζει τελικά πού θα κάνουμε τα στραβά μάτια και αν είναι τελικά στο χέρι μας να αλλάξουμε κάτι προς το καλύτερο; Οι ίδιοι που εδώ προτείνουν να κοιτάξεις την πάρτη σου, θα πάνε μετά στο νήμα με τον εξυπνο, το μάγκα, τον ελληνάρα οδηγό να υποδείξουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ο καθένας στους δρόμους. Θα περάσουν κι απ' το νήμα με το κάπνισμα να ξεχαρμανιάσουν κι εκεί. Μήπως τελικά γέμισε το διαδίκτυο από εξυπνάκηδες που το παίζουν όπως τους βολεύει κάθε φορά; Οι υποχρεώσεις μας για την βελτίωση της χώρας ξεκινάνε εκεί που ξεκινάνε και οι απαιτήσεις μας να ζούμε σε μια χώρα με ποιότητα ζωής. Ναι έχει γεμίσει το διαδίκτυο από εξυπνάκηδες όπως και η κοινωνία. Απλά εδώ τα γράφουν κιόλας και γίνεται πιο εκνευριστικό. 1 ώρα πριν, cabdik είπε θα συμφωνησω δυστυχως και με τους 2...!! δυστυχως εχουμε πολυ δρομο για να αλλαξουμε νοοτροπια σαν χωρα-πολιτες-συστημα. απο την μια θελεις να "πηδηξεις" την σειρα, απο την αλλη θελεις να κανεις και καταγγελια...!! πως την βλεπεις τη δουλεια δλδ? εγω που περιμενω την σειρα μου θα ειμαι ο μ@λ@κ@ς της ιστοριας δλδ? δεν καταλαβα? Ποιος σου πε ρε μεγάλε πως θέλω να πηδήξω σειρά; Ο πατέρας μου το έκανε κι εγώ διαφωνώ αλλά έτσι ανακάλυψα την λαμογιά και θέλω να κάνω καταγγελία για να το σταματήσω και ο πατέρας σου που δεν έχει 300 να μην χάνει την σειρά του. Κατάλαβες τώρα; Τί προτιμάς να συνεχίσει να υπάρχει το φαινόμενο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο για πάντα ή να συμβεί άλλη μια φορά με μένα και μετά να σταματήσει. Και προφανώς δεν με συμφέρει γιατί πέρα του ότι χάνω το after sale service έπεται και άλλο μάτι. 1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε Ρε παιδιά αν αποφασίσει να κάνει καταγγελία δεν θα πάρει τη σειρά κανενός. Αφού το μετρητό θα πέσει πριν την επέμβαση. Τι λέτε στην κοπέλα . Θα την πάρω γιατί τα λεφτά τα θέλει μετά και είναι ο μόνος τρόπος να αποδειχθεί. 1 ώρα πριν, fanis8791 είπε προφανως αφου η ηθικη σου δε δικαιολογει το φακελακι , κλεινεις κανονικα ραντεβου στα εξωτερικα ιατρεα του νοσοκομειου και πας κανονικα με τη σειρα σου. Η ελευθερη επιλογη γιατρου στο δημοσιο δεν υπαρχει, πας και σε χειρουργει οποιος ειναι στη λιστα. Το φακελακι ξεκινησε γιατι ο καθε ασθενης με το αναμενομενο αγχος που εχει για την υγεια του ζηταει τον "καλυτερο" στο δημοσιο νοσοκομειο να τον χειρουργησει. Το φακελάκι ξεκίνησε λόγω άγχους των ασθενών, κενών του συστήματος υγείας και απληστίας κάποιων γιατρών. 1 ώρα πριν, Snoob είπε Κάνουν ορισμένοι, λες και ο γιατρός την εκβιάζει. Πρώτον, ο γιατρός δεν της έχει ζητήσει (ακόμη, έστω) τίποτε. Βάρδα μην κοιτάει να πάρει "προμήθεια" ο γνωστός για το κονέ. Δεύτερον, αν σε ενοχλούν τα φακελάκια, πηγαίνεις στο νοσοκομείο, εξετάζεσαι και μπαίνεις στην ουρά. Όταν με το καλό έρθει η σειρά σου, αν βρεθεί κανένας κερατάς να σου ζητήσει γκαφρά, του αλλάζεις τον αδόξαστο. Τα υπόλοιπα, πήγαινα για ιδιωτικό αλλά δεν με παίρνουν τα 1500, βάζω κονέ για δημόσιο και το μέσο μου λέει πως ο γιατρός θα ζητήσει λεφτά, και ξαφνικά θίγομαι που για να πάω νωρίτερα χειρουργείο με συγκεκριμένο γιατρό θα πρέπει να πληρώσω, συγγνώμη κιόλας, αλλά κομμάτι υποκριτικό μου κάνει. Φυσικά και με εκβιάζει έμμεσα. Τί περίμενες, να ρθει να μου βάλει το μαχαίρι στον λαιμό ρισκάροντας; Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές, στην φάση είμαι υπεράνω, δεν ζητάω επίσημα κάτι αλλά έχω οργανώσει ένα σύστημα και έρχεσαι και μου τα δίνεις μετά από μόνος σου. Αλλιώς εγχειρίζεσαι το 2050. Και μετά φυσικά και θα τα δώσεις γιατί δεν θες να μπεις στην μαύρη λίστα των γιατρών. 1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε Δυστηχώς δεν πάει έτσι. Ο γιατρός ζητάει τα χρήματα ΠΡΙΝ την επέμβαση. Μάλλον η κοπέλα κατάλαβε λάθος! Μετά τα θέλει αυτός με βάση το σύστημα που έχει οργανώσει. 58 λεπτά πριν, Snoob είπε Α, μου είχε ξεφύγει η συγκεκριμένη λεπτομέρεια του σεναρίου. Και η δουλειά μας να γίνει, και τον καλό πολίτη να υποδυθούμε. Mastercard, αξία ανεκτίμητη. Επιστρέφοντας τον χαρακτηρισμό, και τον ηθικό να κάνουμε και την εξυπνάδα μας να πούμε χωρίς να σκεφτούμε και πολύ. 1. Αν ήθελα να γίνει η δουλειά μου θα έδινα απλά τα λεφτά και δεν θα μιλούσα γιατί έπεται και 2ο μάτι και θα πρέπει να περιμένω. 2. Χάνω το after sale service του πρώτου ματιού. Αν κάτι πάει στραβά ή αν κάτι χρειαστώ απ τον καταγγελόμενο δεν θα μπορώ να εξυπηρετηθώ. 3. Μπαίνω στην μαύρη λίστα των γιατρών και θα έχω το άγχος ακόμα και για τον επόμενο. Είναι πολύ εύκολο το διαδικτυακό booling αλλά καλό είναι να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο πριν κάνουμε τους έξυπνους που ανακάλυψαν την συνομοσία του αιώνα. 58 λεπτά πριν, gnsX είπε Μια χαρά τα είπε όλα ο Snoob. Ο γιατρός δεν έχει ζητήσει τουλάχιστον ακόμα χρήματα ενώ η ts θέλει να πάει με προσημειωμενα ενώ έχει παρακάμψει ουρά αναμονής και διαδικασίες. Οπότε ts : Περίμενε τη σειρά σου και οοοοοοταν έρθει, αααααν αυτός που θα κάνει την εγχείρηση σου ζητήσει χρήματα κάνε καταγγελία. ΥΓ: Φαντάζομαι το επαναστατικό ταμπεραμέντο θα πήγαινε βόλτα αν δεν υπήρχε το οικονομικό, θα πήγαινες δια της πλαγιας οδού παρακάμπτοντας μερικους δεκάδες της ουράς Ναι μια χαρά τα είπε, με συμφέρει πολύ να μπλέξω έτσι. επίσης και εσάς σας συμφέρει πολύ να παραμείνει το σύστημα όπως έχει και να σκάνε τις συντάξεις οι γονείς σας. Το ένα άτομο που θα παρει μια σειρά σας πείραξε ρισκάροντας μάλιστα τόσα. Αυτό απλά σας βγαίνει αυθόρμητα να πείτε επειδή έτσι έχετε συνηθίσει να σκέφτεστε. 53 λεπτά πριν, Snoob είπε "Θα εγχειρήσει τον πατέρα μου αφού τον εγχειρήσει θα τον λαδώσω. Και αφού τον λαδώσω, θα τον καταγγείλω (να πάρω και το λάδι πίσω)". Και το πρόβλημα, σε όλο αυτό το σκεπτικό, επιμένετε ορισμένοι πως είναι μόνο ο γιατρός; Διάβασε παραπάνω μεγάλε sherlock holmes να καταλάβεις γιατί δεν με συμφέρει να το κάνω αυτό. Εξάλλου επειδή ακριβώς δεν με συμφέρει ο πατέρας μου δεν θέλει να το κάνουμε και να μπλέξουμε και με λέει ηθικοηλίθια. 44 λεπτά πριν, Snoob είπε Προσωπικά, δεν βλέπω κανένα "αν". Μια ισχυρή δόση αφέλειας βλέπω (δεν πάει έτσι το λάδωμα, αν ζητήσει λεφτά μπροστά θα τα ζητήσει, γιατί μετά του τραβάει ο άλλος έναν Χατζηχρήστο, "δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, υποφέρεις κι υποφέρω") συνδυασμένη με μια ισχυρότερη δόση "τα καλά και τα συμφέροντα". Επιστρέφω την αφέλεια: Ο γιατρός έχει στήσει στο σύστημα έτσι ώστε και να μην τα ζητάει άμεσα και να του τα δίνεις τελικά, ρισκάροντας λιγότερο. Το να μην του τα δώσεις μετά δεν παίζει γιατί χρειάζεσαι after sale servise και δεν θες να μπλέξεις και να γίνεις εχθρός των γιατρών παίζοντας με την υγεία σου. Κι ακόμα κι αν δεν τα δώσει ένας στους 50, το προτιμάει καθώς ρισκάρει λιγότερο απ το να σου πει κατάμουτρα από πριν δώσε μου λεφτά για να προχωρήσουμε. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο, είναι φακελάκι και αν δεν τα δώσεις δεν μπαίνεις στην γρήγορη λίστα. 4 λεπτά πριν, DhZou είπε Είμαι περίεργος Κατερίνα, αν πας τελικά αποφασισμένη να τον καταγγείλεις, πας στους μπάτσους, σου δίνουν τα προσημειωμένα και σου τα ζητήσει πριν το χειρουργείο. Τι κάνεις εκεί; Θα είναι καλύτερα ώστε να μην έχετε να λέτε ότι θέλω να βολευτώ και καταγγέλοντας και λαμβάνοντας την προτεραιότητα. Αλλά δεν λειτουργεί έτσι ο συγκεκριμένος. 3 1 1
orck Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 10 λεπτά πριν, Snoob είπε Αθώωσα πουθενά εγώ το γιατρό; Αλλά, να θες να λαδώσεις μετά την εγχείρηση (να γίνει η δουλειά μας πρώτα, δηλαδή), να έχεις διαιωνίσει το πρόβλημα, και να θες να το παίξεις Ζορό και τιμωρός των λαμόγιων, ε, αυτό είναι υποκρισία. Αυτό λέω, τίποτε άλλο. Να μην κρυβομαστε, ξεκαθαρα, εαν η κοπελα συμφωνησει στα 600 για τα ματια του ανθρωπου της, και ο γιατρος παρακαμψει τα παντα και τους βαλει αυριο για χειρουργειο ειναι ενοχος η οχι για το μπαχαλο που επικρατει στην δημοσια υγεια; Ενα ναι η ενα οχι θελω, ετσι οπως το βλεπω δεν χωραει "τον σκοτωσα λιγο κυριε προεδρε". Μονολεκτικη απαντηση μπορεις να δωσεις η θα την αποφυγεις; 3 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Και γιατί κατέληξε θύμα ο κάθε γιατρός που πηδαει ουρές για να βάζει φακελακια μπροστά; για μενα τα ιδια σκατα είναι και ο πονηρος που θελει να κανει την δουλεια του πρώτος και τσαμπα. Αλλα και ο κάθε γιατρός που τα περνει για κατι που Είδη ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ απο κράτος. Συμφωνω και οι δυο φταινε, αλλα οχι ισοποσα, ο ενας ειναι με προβλημα υγειας, πιθανος ποναει, μην το παιζουμε αντρακια δυνατα τωρα που ειμαστε υγειεις οταν σε χτυπησει μια αρρωστια ειναι πραγματικα πολυ δυσκολη κατασταση, αισθανεσαι εντονη πιεση να βγεις απο αυτη την κατασταση. Και ο αλλος θεωρει οτι δεν μπορει να ζησει αξιοπρεπος με τα 2000ευρω το μηνα και αξιζει πολλα παραπανω, και αποφασιζει να πηδηξει το συστημα . 1 λεπτό πριν, Miracle Worker είπε Λιγο off-topic, αλλα οι γιατροι του δημοσιου πληρωνονται για καθε εγχειρηση; Ειπε καποιος πιο πριν, φαντασου ποσα θα βγαζει με 300 ευρω το ματι, αλλα αν στο δημοσιο παιρνει 2000 το μηνα και κανει 50 εγχειρησεις, στον ιδιωτικο παιρνει 1500*50=75000, πες 30.000 το μηνα καθαρα. Υπαρχει τεραστια διαφορα στην αμοιβη για την ιδια δουλεια. Δεν δικαιολογω σε καμια περιπτωση φακελακι και κυριως παρακαμψη τη σειρας και φυσικα επιλογη του ειναι το δημοσιο, αλλα θα με ενδιεφερε να μαθω τι παιζει με το μισθολογικο. Εγω αν εκανα σοβαρη εγχειρηση θα ηθελα να δωσω κατι στο γιατρο. Αυτο ειναι σαν τις εταιριες ταινιων που κλαιγονται οτι χανουν καθε μερα 500 τρισεκατομυρια απο παρανομες προβολες στο ιντερνετ, κοροιδευομαστε οτι εαν δεν εχει καποιος τροπο να κατεβασει την σειρα που του αρεσει δεν θα παει να αγορασει την Deluxe εκδοση των 300ευρω αλλα θα περιμενει οταν και οποτε την δειξει καποιο κανναλι. Δεν θα πας στο ιδιωτικο και ολοι θα περιμενουν μεσα στην χαρα να σου δωσουν τα 1500 ευρω τους. Εχετε παρατηρησει τι πανικος γινεται στα δημοσια νοσοκομεια και ποσο σημαντικα λιγοτερο κοσμο εχουν τα ιδιωτικα; Αρκετοι θελουν να δωσουν κατι αλλα με τον καιρο αυτη η πραξη ευχαριστιας γινεται απαιτηση και καταληγει ταριφα, αλλιως σε αφηνουν να ψοφησεις. Ειναι σαν το σκυλι που περνεις, θελει εκπαιδευση αλλιως θα σε καβαλησει.
christopher0016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Η πλειοψηφία τον εργαζομένων σημερα Δεν περνει αυτα που θα πρεπε να πάρει. Με την λογική σου @Miracle Worker ο χ ψ υπάλληλος σε μια μεταφορική εας πούμε ο Οδηγός περνει 700 ευρω μηνιατικο ο τζιρος της εταιρίας ειναι 100κ το μηνα αναλογικα στους 10 πχ υπαλληλους θα έπρεπε να περνουν 10 κ μισθό ανα υπαλληλο ε δεν παει ετσι. Και ο γιατρός είναι δημόσιος υπάλληλος με Μισθό τα εξτραδακια απο φακελακια κτλπ πανε πολυ ωραια για την ντολτσε βιτα.του εκάστοτε γιατρού.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 @orck Δεν είναι αθώος. Τώρα, σειρά σου: πού έγραψα εγώ ότι είναι θύμα ο γιατρός; Δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις (ή απλά πετάγεσαι να πεις το ιδεολογικό κατεβατούλι σου, λες και συνέκρινα εγώ πουθενά ιδιωτικά με δημόσια) και ζητάς και τα ρέστα όταν σου λέω πως γράφεις άλλα αντ' άλλων.
gnsX Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ιδεολογικά παραλληρηματα από ts και orck ,δεν καταλαβαίνει κανείς τους τι διαβάζει(ούτε και τι γράφουν αλλά λέμε) και νομίζουν ότι αν γράψεις ιδεολογικές μπουρδολογιες, καλύπτεται η βρωμιά που κάνεις. Τα ίδια σκατά ο γιατρός κι αυτός που κάνει την καταγγελία Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2018 από gnsX
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 @katerina_a_86 Nα σου το γράψω ακόμη πιο απλά, γιατί πάνω στη σύγχυσή σου δεν ξέρεις καθόλου τι γράφεις: Αφού σε ενοχλεί το φακελάκι, ΔΕΝ πας σε αυτόν. Να εμπιστευτείς την υγεία του πατέρα σου σε λαμόγιο, το οποίο αφού τον εγχειρήσει θα πας να τον καταγγείλεις, είναι προβληματικό Και από ηθική άποψη, και από πρακτική. Θες, το καταλαβαίνεις. Δεν θες, συνέχισε να φαντασιώνεσαι πως με αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είσαι εσύ εντάξει κι ο γιατρός μονάχα λάθος. 3
orck Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 27 λεπτά πριν, orck είπε Νομιζω οτι μερικοι (οχι απαραιτητα εσυ) θελετε να υπαρχει αυτο το μπαχαλο σε οτι εχει να κανει το δημοσιο για να λετε μετα με υφος σωτηρα παντωγνωστη οτι μονο ο ιδιωτικος τομεας λειτουργει σωστα και να κλεισουν ολα τα δημοσια. Για πολιτικους, ιδεολογικους, ταξικους λογους. Εαν παρακαμψει την ουρα πληρωνοντας το αντιτιμο που ζηταει ο γιατρος, ο γιατρος εχει μεριδιο ευθυνης στο φαυλο συστημα που λεγεται δημοσιο ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ συστημα υγειας, η οχι; Μηπως ο γιατρος ειναι το μοναδικο θυμα στην υποθεση; Ειναι μεσα στην δουλεια του να πηδαει την λιστα και να τραβαει τους μιλημενους πιο νωρις; Μηπως επειδη απο αυτο το πηδημα των λιστων υπαρχουν αυτες οι χαοτικες ουρες που απογοητευουν οποιονδηποτε εχει προβλημα υγειας αλλα δεν μπορει να διαθεσει ουτε αυτα τα 300 για ενα ματι; 2 λεπτά πριν, Snoob είπε @orck Δεν είναι αθώος. Τώρα, σειρά σου: πού έγραψα εγώ ότι είναι θύμα ο γιατρός; Δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις (ή απλά πετάγεσαι να πεις το ιδεολογικό κατεβατούλι σου, λες και συνέκρινα εγώ πουθενά ιδιωτικά με δημόσια) και ζητάς και τα ρέστα όταν σου λέω πως γράφεις άλλα αντ' άλλων. Μου φαινεται οτι δεν δινεις το απαραιτητο βαρος στην ευθυνη του γιατρου, πιο πολυ κοιτας την πουστια που παει να κανε ο ασθενης. Εγραψα παραπανω οτι για μενα και οι δυο φταινε αλλα ο ενας ειναι ενα απλο γραναζακι (ο ασθενης) που θελει δεν θελει θα γυρισει και ο αλλος ειναι το μοτερ (ο γιατρος) που εστησε εντεχνα ολο αυτο το μαγαζακι. Φυσικα πανω απο ολους ειναι ολα τα καθαρματα που εχουν κατσει στην καρεκλα του υπουργου Υγειας που κανουν οτι δεν βλεπουν, δεν ειμαι αφισοκολλητης κανενος, ολοι οσους θυμαμαι τα τελευταια 30-40 χρονια αδιαφορησαν για τον πονο και την αγωνια των ασθενων (δεν θυμαμαι παραπανω γιατι δεν ειμαι τοσο μεγαλος). Διαβασες εκει που λεω (οχι απαραιτητα εσυ);
kargo130 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βεβαια αν εισαι αθηνα εχεις την δυνατοτητα να πας σε αλλο νοσοκομειο και να βρεις καποιον πιο "φιλοτιμο". Στην επαρχια δεν υπαρχει τετοια δυνατοτητα. Εχει να τυχει να πληρωσω φακελακι(ηταν ζητημα ζωης και θανατου βεβαια) και δεν πηραμε την θεση κανενος, απλα τον εχωσαν καπου στο προγραμμα τους(αρνιοταν κατηγορηματικα να τον παρουν πριν το φακελακι παρα την βαρια κατασταση). Εχω τυχει και σε χειρουργο που για 12 ωρες επεμβαση, με ξεχεσε που υπαινιχθηκα αν θελει φακελακι. Ειναι κυριολεκτικα που θα πεσεις. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2018 από kargo130
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Αυτό το "όχι απαραίτητα εσύ", με παράθεση δικού μου μηνύματος, ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Εγώ ρωτάω δύο πολύ απλά πράγματα: Αν το μπαξίσι ήταν ένα κατοστάρικο, θα γινόταν ζήτημα; Αν όχι, γιατί; Αν ναι (και θέλω να πιστεύω πως η απάντηση θα είναι ναι, αν μη τι άλλο από ένστικτο αποφυγής μιας κολοσσιαίας μπανανόφλουδας που απλώνεται μεγαλόπρεπη μπροστά και ωρύεται "είμαι μπανανόφλουδα, μη με πατήσεις") τότε γιατί να εμπιστευτείς την υγεία του πατέρα σου σε ένα τέτοιο λαμόγιο; Με δυο λόγια, στην καλύτερη περίπτωση όλο αυτό είναι μια άσκηση ηθικής στην πλάτη της υγείας του πατέρα. Να τον τσακώσουν τον γιατρό μετά την πρώτη εγχείρηση, να τρέχουν να βρουν άλλο νοσοκομείο, άλλο γιατρό κτλ. Δεν πας στο λαμόγιο. Και σίγουρα δεν αφήνεις το λαμόγιο πρώτα να εγχειρήσει και μετά να καταγγείλεις.
phanispal Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 19 λεπτά πριν, Snoob είπε Αφού σε ενοχλεί το φακελάκι, ΔΕΝ πας σε αυτόν. Φαντάζομαι πως η TS εξετάζει το ζήτημα από την πλευρά της αυτοδικίας. Εσύ της λες, αφού την ενοχλεί η πρακτική του συγκεκριμένου να πάει σε άλλον. Κι ο πρώτος ας συνεχίσει να κάνει τα ίδια. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Μόλις τώρα, phanispal είπε Φαντάζομαι πως η TS εξετάζει το ζήτημα από την πλευρά της αυτοδικίας. Εσύ της λες, αφού την ενοχλεί η πρακτική του συγκεκριμένου να πάει σε άλλον. Κι ο πρώτος ας συνεχίσει να κάνει τα ίδια. Εναλλακτικά, μπορεί να πάρει σβάρα τα νοσοκομεία και να ξετρυπώνει τους γιατρούς που παίρνουν φακελάκι, από χόμπι. Εγώ, με την υγεία του πατέρα μου, δεν θα έκανα τέτοια νούμερα. Δεν θα άφηνα να τον εγχειρήσει ένας άνθρωπος που σκοπεύω να καταγγείλω. Για πολλούς λόγους (ορισμένους από τους οποίους τους περιγράφει γλαφυρά και η ίδια η TS). 1
paylidis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 16 λεπτά πριν, katerina_a_86 είπε Όχι γιατί προτεραιότητα δεν πρέπει να έχει αυτός που τα σκάει αλλά αυτός που έχει ανάγκη. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοια υπηρεσία σε κοινωνικό κράτος. ολοι εχουν αναγκη και κανενας δεν εχει... ποιος θα κρινει αν εχει ο αλλος αναγκη; και αυτός που θα το κρινει μηπως παιρνει φακελακι;;;
katerina_a_86 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 15 λεπτά πριν, Snoob είπε @katerina_a_86 Nα σου το γράψω ακόμη πιο απλά, γιατί πάνω στη σύγχυσή σου δεν ξέρεις καθόλου τι γράφεις: Αφού σε ενοχλεί το φακελάκι, ΔΕΝ πας σε αυτόν. Να εμπιστευτείς την υγεία του πατέρα σου σε λαμόγιο, το οποίο αφού τον εγχειρήσει θα πας να τον καταγγείλεις, είναι προβληματικό Και από ηθική άποψη, και από πρακτική. Θες, το καταλαβαίνεις. Δεν θες, συνέχισε να φαντασιώνεσαι πως με αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είσαι εσύ εντάξει κι ο γιατρός μονάχα λάθος. Καταρχας τα: "Να σου το γράψω πιο απλά", "δεν ξέρεις καθόλου τι γράφεις", "Θες να το καταλάβεις ή να φαντασιώνεσαι" και οι λοιπές μπούρδες που γράφεις για να δώσεις έμφαση και να καλύψεις τις άλλες μπούρδες σου που δεν έχουν νόημα μετα τις απαντήσεις που σου έδωσα, δεν με κάνουν καθόλου να σε σέβομαι ως συνομιλητή καθώς εκτός απ το ότι είσαι κακοπροαίρετος απ την αρχή, δεν ξέρεις και να συζητάς. Επί της ουσίας: Αν με ενοχλεί πραγματικά το φακελάκι και η κατάσταση της κοινωνίας μας, τότε ναι πρέπει να πάω σε αυτόν και δώσω μια μάχη για να μειώσω το φαινόμενο, ρισκάροντας μάλιστα αυτά που είπα για την υγεία του πατέρα μου. Η δική σου πρόταση είναι η εύκολη λύση του τύπου δεν ασχολούμαι και κοιτάω τον ευατό μου. Όπως και να χει, ο τρόπος δράσης του καθενός είναι προσωπική του επιλογή κρίνοντας τι θεωρεί πιο αποδοτικό για να πετύχει τον σκοπό του. Δεν με πειράζει που διαφωνείς για τον βέλτιστο τρόπο δράσης μου, με πειράζει το υφάκι και η αστήριχτη κατηγορία ότι θέλω να βολευτώ ταυτόχρονα ενώ μόλις παραδέχτηκες πως πρακτικά δεν με βολεύει. Αλλά βλέπεις το κράξιμο και το μπούλινγκ μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία οπότε κατέφυγες κατευθείαν σε αυτά ενώ τελικά μόνος σου είπες πως δεν με βολεύει. 31 λεπτά πριν, Snoob είπε @orck Δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις (ή απλά πετάγεσαι να πεις το ιδεολογικό κατεβατούλι σου, λες και συνέκρινα εγώ πουθενά ιδιωτικά με δημόσια) και ζητάς και τα ρέστα όταν σου λέω πως γράφεις άλλα αντ' άλλων. Ναι κανείς δεν καταλαβαίνει εκτός από σένα. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις