dk563 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Πόσο καιρό παίρνει να γίνει άρση απορρήτου με εισαγγελέα;
NikosKallithea Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Η άρση απορρήτου δεν είναι μια απλή αίτηση που κανείς κάπου και έχει συγκεκριμένο χρόνο απάντηση, είναι κάτι ποιο πολύπλοκο, ρωτά ένα δικηγόρο.
l337 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ότι σου έγραψε ο NikosKallithea συν ότι αν πληρούνται τα κριτήρια ώστε να το προχωρήσει ο δικηγόρος παίρνει συνήθως κάμποσο καιρό. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2018 από l337 1
NikosKallithea Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 ...ξέχασα να γράψω ότι ο εισαγγελέας μπορεί να αποφασίσει και την μη άρση του απορρήτου
Lanike71 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Είχα ενοχλήσεις στα τηλέφωνά μου πριν κάμποσα χρόνια. Έκανα αίτηση (τότε κάπου 350 Ε ) άρσης αλλά ο εισαγγελέας αρνήθηκε. Αν θυμάμαι είχε πάρει 2 μήνες. Τελικά κατάφερα και βρήκα ποιός ήταν, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία... Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2018 από Lanike71
papoys1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 18 ώρες πριν, dk563 είπε Πόσο καιρό παίρνει να γίνει άρση απορρήτου με εισαγγελέα; Η άρση απορρήτου δεν γίνεται για ψύλλου πήδημα,ούτε πάμε κάνουμε μία αίτηση στον Ειαγγελέα και γίνεται άρση. Για να γίνει άρση πρέπει να υπάρχει δικογραφία για κακούργημα ή έστω πολύ σοβαρού αδικήματος και να δικαιολογείται από αυτή με στοιχεία ότι με την άρση θα βοηθηθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης.
l337 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λογικό που αρνήθηκε. Η άρση γίνεται μόνο για ζητήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και για λόγους εθνικής ασφάλειας. Επίσης (άσχετο) για να ξεκινήσει διαδδικασία για την άρση θα πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας και η άρση επίσης να λάβει χώρα μόνον εντός των ρητά προβλεπομένων χρονικών ορίων. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2018 από l337
Gkostas2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δλδ αν ένας αργόσχολος παίρνει τηλέφωνα ακατάλληλες ώρες, δεν μπορείς να τον πιάσεις ποτέ, γιατι δεν διαπράττει κακούργημα; Ο άλλος που τρώει την ενοχληση δλδ δεν έχει καμία ελπίδα ηρεμίας; 1
gokuthelegend Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Παιδιά η ερώτηση είναι σε πόσο καιρό γίνεται. Προφανώς μιλάμε για την περίπτωση που γίνεται, αν δεν γίνεται δεν αφορά το θέμα μας. Ας πούμε εγώ έχω λογικούς όρους και αποδείξεις για να ζητάω άρση απορρήτου και ο εισαγγελέας τα δεχτεί. Πόσο χρόνο παίρνει; Με ενδιαφέρει και εμένα αυτή η απορία.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 1 hour ago, gokuthelegend said: Παιδιά η ερώτηση είναι σε πόσο καιρό γίνεται. Προφανώς μιλάμε για την περίπτωση που γίνεται, αν δεν γίνεται δεν αφορά το θέμα μας. Ας πούμε εγώ έχω λογικούς όρους και αποδείξεις για να ζητάω άρση απορρήτου και ο εισαγγελέας τα δεχτεί. Πόσο χρόνο παίρνει; Με ενδιαφέρει και εμένα αυτή η απορία. Η απάντηση είναι απλή: δεν αποφασίζει ο Εισαγγελέας. Αποφασίζει Δικαστικό Συμβούλιο. 1
gokuthelegend Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, paredwse είπε Η απάντηση είναι απλή: δεν αποφασίζει ο Εισαγγελέας. Αποφασίζει Δικαστικό Συμβούλιο. Ok. Ας πούμε ότι έχω σοβαρούς λόγους/αποδείξεις τα οποία δέχεται το Δικαστικό Συμβούλιο. Σε πόσο χρόνο θα γίνει η άρση απορρήτου; Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο χρόνος. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2018 από gokuthelegend
Vangelis_D9 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πότε γίνεται άρση του απορρήτου; Σύμφωνα με τη συνταγματική διάταξη του άρθρου 19, άρση του απορρήτου γίνεται για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για τη διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων. Οι προαναφερθέντες λόγοι εξειδικεύονται με τις διατάξεις του ν. 2225/1994, όπως ισχύει, ο οποίος περιλαμβάνει και κατάλογο των εγκλημάτων για τη διακρίβωση των οποίων μπορεί να διαταχθεί με διάταξη του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου η άρση του απορρήτου. Στην άρση του απορρήτου πρέπει να τηρείται σε κάθε περίπτωση η αρχή της αναλογικότητας και η άρση να λαμβάνει χώρα μόνον εντός των ρητά προβλεπομένων χρονικών ορίων (άρθρο 5 ν. 2225/1994). Τί λέει λοιπόν ο νόμος 2225/1994; Η χρονική διάρκεια της άρσης του απορρήτου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες. Παρατάσεις της διάρκειας αυτής, οι οποίες δεν υπερβαίνουν κάθε φορά τους δύο (2) μήνες, μπορούν να διαταχθούν με την διαδικασία, που προβλέπεται κατά περίσταση, για την επιβολή του μέτρου και υπό τον όρο ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι της άρσης. Σε κάθε περίπτωση οι παρατάσεις δεν μπορούν να υπερβαίνουν συνολικά τη διάρκεια των δέκα (10) μηνών. Το ανώτατο αυτό χρονικό όριο δεν ισχύει στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η άρση διατάσσεται για λόγους εθνικής ασφάλειας. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2018 από Vangelis_D9
Lanike71 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε Δλδ αν ένας αργόσχολος παίρνει τηλέφωνα ακατάλληλες ώρες, δεν μπορείς να τον πιάσεις ποτέ, γιατι δεν διαπράττει κακούργημα; Ο άλλος που τρώει την ενοχληση δλδ δεν έχει καμία ελπίδα ηρεμίας; Στη δικιά μου περίπτωση είχα ενόχληση κάθε βράδυ από 01:00-04:00 το πρωί (ανάλογα τις ορέξεις) και στα 3 τηλέφωνα (2 κινητά και 1 σταθερό), επί περίπου 1 χρόνο. Και όμως, ο εισαγγελέας θεώρησε ότι δεν ήταν αυτή περίπτωση άρσης απορρήτου. Που στο κάτω-κάτω, θα μπορούσε να γίνει ένας απλός έλεγχος και αν ο αριθμός ήταν ο ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις, τότε να δίνονταν τα στοιχεία στον αιτούντα, εμένα δηλαδή. Και αν έχεις πέσεις στην περίπτωση, δηλαδή ο ανήθικος που κάνει πλάκα, είναι γνωστός ή συγγενής, τότε ούτε η αλλαγή αριθμών κινητών κλπ δουλεύει, γιατί απλά θα τα έχει πάντα και αυτός. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2018 από Lanike71
NikosKallithea Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 5 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε Δλδ αν ένας αργόσχολος παίρνει τηλέφωνα ακατάλληλες ώρες, δεν μπορείς να τον πιάσεις ποτέ, γιατι δεν διαπράττει κακούργημα; Ο άλλος που τρώει την ενοχληση δλδ δεν έχει καμία ελπίδα ηρεμίας; Αν ηταν ετσι οπως το περιγράφεις δεν θα υπηρχε απόρρητο, βαλε ενα block και τέλος
Gkostas2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 16 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Αν ηταν ετσι οπως το περιγράφεις δεν θα υπηρχε απόρρητο, βαλε ενα block και τέλος Δεν είναι τόσο απλο. Γιατί ο άλλος μπορει για τον Χ-Ψ λόγο να πρέπει να δέχεται και κλήσεις απο απόρρητο νούμερο (πχ αν ειναι ελεύθερος επαγγελματίας κλπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα