Προς το περιεχόμενο

Το thread της Tesla

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι μειονεκτηματα περιμενεις να ακουσεις?

Το μονο που προβληματιζει καποιους ειναι αν τους τυχει κατι, που θα πρεπει να πανε για service. Δεν ξερω τι εχει γινει με τη Θεσσαλονικη πανω σε αυτο το θεμα.

Στα γενικα της ηλεκτροκινησης, που θα το φορτιζεις? Εχεις δικο σου παρκινγ που να μπορεις να βαλεις παροχη ρευματος?

Το θεμα της αυτονομιας ειναι κατι που συνηθως προβληματιζει οσους δεν εχουν EV και ελαχιστα οσους εχουν. Αλλα για να μην γινομαστε απολυτοι, εξαρταται αποκλειστικα απο ποιες συγκεκριμενες διαδρομες και ταξιδια θελεις να κανεις. Αν δεν εχεις συγκεκριμενα ταξιδια στο μυαλο σου, μαλλον τζαμπα σκας. 

• Like 1
  • Απαντ. 5,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε

Ήρθε η ώρα για αλλαγή αυτοκινήτου και σκέφτομαι πολύ σοβαρά για Model 3 ή Model Y ( και μάλλον για long range για να μου φύγει τελείως το άγχος της αυτονομίας). 

Κάποιος ιδιοκτήτης μπορεί να μας πει τα μειονεκτήματα που έχει; Μένω Θεσσαλονίκη και γενικά βλέπω αρκετά Tesla στην πόλη μου!

το βασικότερο όλων είναι η έλειψη service, ευτυχώς πλέον υπάρχει συνεργασία με φανοποιεία στην Θεσσολονίκη.

Σαν έξοδα αυτα που μειώνονται είναι:
- καύσιμο
-τέλη κυκλοφορίας
-service

Αυτά που αυξάνονται είναι:
-ασφάλιστρα(επιβάλεται μεικτή)
-φθορά ελαστικών (αν δεν το λυπάσαι)

Ανάμεσα στο 3άρι και Υ οι ουσιαστικές διαφορές (πέρα από το εμφανισιακό) είναι:

Τιμή
Αυτονομία
Χαμηλότερο κέντρο βάρους(καλύτερη ενεργητική ασφάλεια θεωρητικά)

VS

Χώροι
Μπροστινή κάμερα στο προφυλακτήρα
Λεβιέδες στα φλας(συνηθίζεται βέβαια στο 3αρι το κουμπί στο τιμόνι)

Επεξ/σία από dimitris_dimos
  • Like 1
Δημοσ.

Στα μειονεκτήματα αν και το βλέπεις θα έβαζα ότι είναι υπερβολικά κοινό αμάξι. Όχι ότι μου αρέσει να διαφέρω αλλά έχω βαρεθεί να το βλέπω. Συν ότι για εμένα σχεδιαστικά είναι τελείως αδιάφορο έως άσχημο. Το νέο μοντέλο το βρίσκω πολύ πιο όμορφο και θα είναι πιο σπάνιο οπότε εκεί αλλάζει το πράγμα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Ήρθε η ώρα για αλλαγή αυτοκινήτου και σκέφτομαι πολύ σοβαρά για Model 3 ή Model Y ( και μάλλον για long range για να μου φύγει τελείως το άγχος της αυτονομίας). 

Κάποιος ιδιοκτήτης μπορεί να μας πει τα μειονεκτήματα που έχει; Μένω Θεσσαλονίκη και γενικά βλέπω αρκετά Tesla στην πόλη μου!

Δεν ειμαι ιδιοκτητης, αλλα οι διαστασεις τους ισως να ειναι προβλημα αν το θες για καθημερινο οχημα πολης.

Επισης μη το παρεις σε ασπρο χρωμα, ειναι βαρετο :P

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/5/2025 στις 8:35 ΠΜ, teodor_ch είπε

Στα μειονεκτήματα αν και το βλέπεις θα έβαζα ότι είναι υπερβολικά κοινό αμάξι. Όχι ότι μου αρέσει να διαφέρω αλλά έχω βαρεθεί να το βλέπω. .

Τοτε εμεις οι ιδιοκτήτες toyota τι να πουμε....

• Haha 7
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Κατάταξη στο Euro NCAP για το 2025…..

Δεν εκπλήσσομαι ….

Ειναι παρα πολυ ασφαλη τα EV , καθως ολο το βαρος το εχουν στο πατωμα, με αποτελεσμα να μην εχεις κατι μπροστα η πισω σου με κινδυνο να σε εμβολισει.

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Ειναι παρα πολυ ασφαλη τα EV , καθως ολο το βαρος το εχουν στο πατωμα, με αποτελεσμα να μην εχεις κατι μπροστα η πισω σου με κινδυνο να σε εμβολισει.

Δε φαίνεται να είναι εκεί η διαφορά όμως. Έχει πάρει τρομερό σκορ στην προστασία των πεζών.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, greg4 είπε

Ισχύει λέτε αυτό? Ενδιαφέρον θα είναι 

https://www.newsauto.gr/news/i-tesla-etimazi-to-model-y-me-timi-kato-apo-35-000-evro/#

Καιρος ηταν.

Πολλοι ειναι παντως που θα το προτιμουσαν εξ αρχης χωρις γυαλινη οροφη.

Λιγοτερο βαρος ψηλα, ενα λιγοτερο γυαλι να σπασει, και δε θα βραζεις και το καλοκαιρι.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι αλλά βγάζει κάτι που είναι πάρα πολύ καλό.

Αναφορά σε κείμενο

Παράλληλα, δεν θα υπάρχουν θερμαινόμενα και ψυχόμενα καθίσματα

Μπορεί να πλήρωνα έξτρα για να ΜΗΝ έχω γυάλινη οροφή. Για την Ελλάδα το θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα.

Αλλά ειδικά τα αεριζόμενα καθίσματα είναι φανταστικά! Τουλάχιστον να δώσουν επιλογή να μπαίνουν έξτρα σαν εξοπλισμό.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα Tesla model 3 του 2019 με 120 χιλιάδες χιλιόμετρα. 

Υπαρχει δυνατοτητα φορτιστης στο σπιτι. Εχω δει τοσα βιντεο με τεσλα με πολλα χιλιομετρα και ολοι τα εκθειαζουν. 
Τι πρέπει να προσέξω  επιπλέον? Το αυτοκίνητο θα αγοραστεί από εξωτερικό.  

Επεξ/σία από yansta
Δημοσ.

Δοκιμή FSD στη Ρώμη, αν πετύχει εκεί θα πετύχει και σε άλλες αντίστοιχες πόλεις κυκλοφοριακού χάους.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημαντική πτώση πωλήσεων Tesla και στην Ελλάδα, το πρώτο 6μηνο του 2025.

Κι έρχονται και άλλα.

Στο ενδιάμεσο, η κάθετη μονάδα Tesla στη Θεσσαλονίκη, ακόμα «ανοίγει». 🤣

Με τους ρυθμούς που πάει στην Ελλάδα το δίκτυό της, θα έχουν προλάβει να φέρουν ηλεκτρικά και οι τελευταίοι ανταγωνιστές στην κάθε πόλη της επαρχίας.

Τον παπάτζα άρχισαν να τον παίρνουν πρέφα όλο και πιο πολλοί επενδυτές παγκοσμίως και το hype πάει για σβήσιμο.

Επεξ/σία από QuantumWanderer
Δημοσ.

Οι πωλήσεις των Tesla δεν πέφτουν λόγω της ποιότητας των αμαξιων κλπ αλλά αποκλειστικά λόγω αποστροφης πιθανών αγοραστών στον Musk.

Γνωρίζω 3 τουλάχιστον αγοραστές που δεν πήγαν σε Tesla λόγω musk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...