Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, korakios είπε

για πες τι δεν καταλαβαίνεις , βοηθά στο να κάνω edit να είναι πιο κατανοητό

δεν καταλαβαινω τι βλεπω και πως υπολογιζεται. 
πχ εγω τωρα πληρωνω 0,06590 την κιλοβατορα και αναλογα την αγορα  αυξανεται στα 0,30 ?
ενω στην δεη 0,18 για 12 μηνες ?
ειμαι λιγο ασχετος δεν το εχω ψαξει καθολου.

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

πχ εγω τωρα πληρωνω 0,06590 την κιλοβατορα και αναλογα την αγορα  αυξανεται στα 0,30 ?

ναι , αυτό το διάστημα

9 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

ενω στην δεη 0,18 για 12 μηνες ?

για 6 βάσει νομοθεσίας , βέβαια αν αλλάξει τιμές μετά το 6μηνο φεύγεις αζημίως

στους λογαριασμούς που ανέβασες υπάρχει στο πεδίο Γ μια έξτρα χρέωση , έσβησες και τις φωτό και δε θυμάμαι πως τη βαπτίζει ο Ηρών

πλέον είναι +0,23

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι , αυτό το διάστημα

στους λογαριασμούς που ανέβασες υπάρχει στο πεδίο Γ μια έξτρα χρέωση , έσβησες και τις φωτό και δε θυμάμαι πως τη βαπτίζει ο Ηρών

πλέον είναι +0,23

εδω λες ? https://ibb.co/RjLB241

το 0,23 ειναι απο καποιες κιλοβατορες και πανω η εξτρα στα 0.65 ?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

εδω λες ?

ναι , στο πεδίο Γ βλέπεις "Αναπροσαρμογή εκκαθάρισης αγοράς" 0,16442

πλέον είναι 0,23

6 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

το 0,23 ειναι απο καποιες κιλοβατορες και πανω η εξτρα στα 0.65 ?

σε όλες

Δημοσ.

Φίλε Κοράκιε, σε ευχαριστώ!
Έχω Κομμωτήριο με ετήσια κατανάλωση 5.000 κιλοβατώρες.
Θα κάνω αίτηση στο NRG Fixed Business1.
Mε τις ισχύουσες Ρήτρες Αναπροσαρμογής μου βγαίνει όφελος περίπου 600€/έτος συγκριτικά με το Elpedison Electricity Business 1 που είμαι τώρα. Αν και νομίζω πως υπάρχει μία μικρή παγίδα. Κάτω κάτω γράφει:

• Μηδενική εγγύηση με πάγια εντολή ή Εκπτώσεις Συνέπειας (BONUS TIME)

Σαν να λέει δηλαδή πως είτε το 20% έκπτωσης θα έχεις είτε την μηδενική εγγύηση μέσω Πάγιας εντολής.
    Αλλά όχι και τα 2 μαζί. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον.

Screenshot_3.jpg

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, IBAGASA είπε

Αν και νομίζω πως υπάρχει μία μικρή παγίδα.

ίσως εννοεί οτι με συνεχόμενη συνέπεια επιστρέφεται η εγγύηση ή κάποιο ποσοστό της, κάποιες εταιρίες το εφαρμόζουν , εννοείται στέλνεις γραπτώς ερώτημα για γραπτή απάντηση του τι εννοεί ακριβώς

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον κατάλαβα τι εννοεί! Αφορά αποκλειστικά την εγγύηση. Και σου λέει πως είτε δεν θα πληρώσεις καθόλου εγγύηση με Πάγια εντολή είτε θα έχεις εκπτώσεις συνέπειας αν κάνεις τα παρακάτω. Όλα κομπλέ λοιπόν!

Στην nrg επιβραβεύουμε τη σταθερή και συνεπή σχέση με τους πελάτες μας. Έτσι, εάν είστε συνεπής πελάτης με το πρόγραμμα Επιβράβευσης BONUS TIME, σας επιστρέφουμε έως και 30% της εγγύησης που μας έχετε καταβάλλει! Αρκεί να:

• Εξοφλήσετε τους 6 πρώτους λογαριασμούς, από την έναρξη της συνεργασίας μας έως την ημερομηνία λήξης και θα κερδίσετε 20% επιστροφή στην εγγύησή σας!
  • Εξοφλήσετε τους 12 πρώτους λογαριασμούς σας, από την έναρξη της συνεργασίας μας έως την ημερομηνία λήξης και θα κερδίσετε 30% επιστροφή στην εγγύησή σας!

Σε περίπτωση που επιλέξετε την εξόφληση των λογαριασμών σας με πάγια εντολή, η εγγύηση είναι μηδενική!

Δημοσ.

Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι? Παρατηρώ στο Excel πως αναφέρεται η Κρατική Επιδότηση μόνο στα προγράμματα με Ρήτρα Αναπροσαρμογής.
Τα Oικιακά Fixed ή τα Επαγγελματικά Fixed, δεν δικαιούνται Κρατική Επιδότηση?

Δημοσ.

Η επιδότηση παρέχεται υποχρεωτικά με τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον αυτοί περιλαμβάνουν χρέωση της ρήτρας αναπροσαρμογής, σχετιζόμενη με την χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Άρα τα Fixed, δεν έχουν. Μάλιστα...Αλλάζει το πράμα εδώ τώρα. Πρέπει να κάνω νέους υπολογισμούς....

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, IBAGASA είπε

Άρα τα Fixed, δεν έχουν. Μάλιστα...Αλλάζει το πράμα εδώ τώρα. Πρέπει να κάνω νέους υπολογισμούς....

στο excel για επαγγελματικά δεν υπολογίζω στα σταθερά την επιδότηση 0,065 , το καταλαβαίνεις αν τη μηδενίσεις δε θα σου αλλάξει τελική τιμή

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τις νέες διορθώσεις που έκανα, μου βγαίνει καθαρό όφελος 271€/έτος υπέρ της NRG συγκριτικά με Elpedison.
Kαι πάλι όφελος. Προς ώρας βέβαια. Διοτί αν αρχίσει και δεν εφαρμόζεται Ρήτρα μελλοντικά (σε περίπτωση αποκλιμάκωσης του χονδρεμπορικού κόστους ενέργειας), δεν θα με συμφέρει το δικό μου!
Αλλά από την άλλη, αν αρχίσει να μην εφαρμόζεται Ρήτρα μελλοντικά, θα κοπεί παράλληλα και η επιδότηση απο το κράτος. Οπότε πάλι θα έρχεται μία η άλλη.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να έχω πάρει τις σωστές αποφάσεις:

1) Στο Πατρικό μου, με κατανάλωση 400 kWh/Μήνα, που δικαιούται επιδότησης, επέλεξα το MyHomeOnline της ΔΕΗ.

2) Στο νέο μου Σπίτι, με κατανάλωση 200 kWh/Μήνα, που δεν δικαιούται επιδότησης (μη κύρια κατοικία) επέλεξα ξανά το MyHomeOnline της ΔΕΗ.

3) Στο Κομμωτήριό μου, με κατανάλωση 400 kWh/Μήνα,  επέλεξα το NRG Fixed Business1 και άρα δεν θα λαμβάνω επιδότηση.

Ευχαριστούμε πολύ Κοράκιε για τα φώτα σου!!!

Επεξ/σία από IBAGASA
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, IBAGASA είπε

Ευχαριστούμε πολύ Κοράκιε για τα φώτα σου!!!

τουλάχιστον κάθισες και το έψαξες (σε αντίθεση με τους περισσότερους)

βασικά για το πατρικό (αν είναι ιδιόκτητο) βάλε και νυχτερινό

στο νέο , οκ , μικρή η κατανάλωση , αλλά τα 42€ εφάπαξ , σε βάθος χρόνου αξίζει (αν είναι ιδιόκτητο)

17 λεπτά πριν, IBAGASA είπε

αν αρχίσει και δεν εφαρμόζεται Ρήτρα μελλοντικά (σε περίπτωση αποκλιμάκωσης του χονδρεμπορικού κόστους ενέργειας), δεν θα με συμφέρει το δικό μου!

φεύγεις και αφήνεις και μπουρμπουάρ αν πέσει η χοντρική

Δημοσ.
9 ώρες πριν, korakios είπε

Άρα πως η ΔΕΗ χρεώνει 18 fix ; θέλω να πω αν "βγαίνει" η ΔΕΗ με 18 λεπτα τότε οι άλλοι που κοτσάρουν συνολικά πχ 30 με αναπροσαρμογή βγάζουν απλά κέρδος; 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, korakios είπε

συνεπής στην έκδοση λογαριασμών , καλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες , είχε άψογο chat αλλά μου φαίνεται τώρα δε λειτουργεί (εκτός αν με κάνανε block 😁)

μάλλον όσοι συμπληρώσαμε 6μηνο απο την υπογραφή θα μας αλλάξουν πρόγραμμα , αν και είναι πλέον σίγουρο οτι στο 6μηνο θα ξεκινήσουν ρήτρες

Βασικά μέχρι να πουληθεί και να ολοκληρωθεί η συγχώνευση έχουμε ακόμα δρόμο

Korakie εγω συμπληρωσα 6μηνο κ δεν με ενηνερωσανε για καποια αλλαγη τιμων....πραγμα που αν δεν κανω λαθος σημαινει οτι μεχρι να το κανουν,ο επομενος λογαριασμος θα ερθει με τα τωρινα δεδομενα....ισως αν δεν παει καλα η εταιρεια,την εχουν κοπανησει πολλοι απο εκει μεσα κ δεν ασχολειται κανεις....η εφαρμογη τους εν τω μεταξυ μετα την αναβαθμιση ειναι χαλια...ειδωμεν...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...