Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Θέλω να ρωτήσω κάτι που με μπερδεύει. Είχα πάει στα Public και σκεφτόμουν να πάρω ένα βιβλίο που έκανε 8 ευρώ. Τελικά δεν το πήρα αλλά αργότερα στο σπίτι μου το ξανασκέφτηκα και μπήκα στο site για να το ξαναδώ. Εκεί αντί για 8 μπορούσα να το πάρω με 6 ευρώ και να περάσω να το παραλάβω από το κατάστημα μετά από λίγες μέρες.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως το ίδιο πράγμα, από το ίδιο μαγαζί και αφού πάω εγώ και το παίρνω από το κατάστημα να κάνει 2 ευρώ λιγότερο μόνο και μόνο επειδή το παρήγγειλα 2 μέρες νωρίτερα;

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Μα έτσι λειτουργεί όλη η θεωρία του ηλεκτρονικού εμπορίου, τι σου κάνει ακριβώς εντύπωση ; 

Εάν όλοι π.χ. αγοράζαν τα βιβλία όπως εσύ, δεν θα υπήρχε λόγος το public (και το κάθε public) να σκάει το μήνα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια, υπαλλήλους κλπ κλπ κλπ, οπότε προφανώς η τιμή πώλησης των προϊόντων θα ήταν και χαμηλότερη 

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Μα έτσι λειτουργεί όλη η θεωρία του ηλεκτρονικού εμπορίου, τι σου κάνει ακριβώς εντύπωση ; 

Εάν όλοι π.χ. αγοράζαν τα βιβλία όπως εσύ, δεν θα υπήρχε λόγος το public (και το κάθε public) να σκάει το μήνα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια, υπαλλήλους κλπ κλπ κλπ, οπότε προφανώς η τιμή πώλησης των προϊόντων θα ήταν και χαμηλότερη 

μου κάνει εντύπωση γιατί δεν το παράγγειλα να μου έρθει στο σπίτι αλλά πάω εγώ έτσι κι αλλιώς από το κατάστημα, οπότε γιατί να είναι διαφορετική η τιμή. Με βάση αυτό που λες δεν θα έπρεπε να έχει 6 ευρώ για μεταφορά στο σπίτι ή 8 ευρώ αν θα το πάρεις από κατάστημα; Αφού στο κατάστημα υπάλληλος θα με εξυπηρετήσει!

Δημοσ.

Ε και πως θα έρθει σπίτι σου, θα τηλεμεταφερθεί ; 

Υπάρχει στα μεταφορικά κόστος, αυτό είναι προφανές

Από την άλλη, εάν όλοι παράγγελναν από το ίντερνετ και απλά παραλάμβαναν από το κατάστημα, φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι τα λειτουργικά κόστη του φυσικού καταστήματος θα μειωνόντουσαν δραματικά

• Like 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, kingjulien11_ είπε

μου κάνει εντύπωση γιατί δεν το παράγγειλα να μου έρθει στο σπίτι αλλά πάω εγώ έτσι κι αλλιώς από το κατάστημα, οπότε γιατί να είναι διαφορετική η τιμή. Με βάση αυτό που λες δεν θα έπρεπε να έχει 6 ευρώ για μεταφορά στο σπίτι ή 8 ευρώ αν θα το πάρεις από κατάστημα; Αφού στο κατάστημα υπάλληλος θα με εξυπηρετήσει!

Όπως σου εξήγησε ο AristidisZ παραπάνω το:

- Κρατάω ένα βιβλίο στο ράφι μπας και περάσει κάποια στιγμή κάποιος χριστιανός να το πάρει

με το

- Αν και μόνο αν το παραγγείλεις θα το αγοράσω και θα το έχω στο μαγαζί μου για λίγες ώρες, μέχρι να περάσεις να το πάρεις, 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "το ίδιο πράγμα" όπως γράφεις στο 1o post σου.

• Like 4
Δημοσ.

Η Google μεταξύ άλλων μετράει και τα πόσα κλικ κάνει κάποιος σε μια σελίδα. Όσα ποιο πολλά κλικ τότε ποιο μεγάλη επισκεψιμότητα, οπότε και η Google βγάζει την σελίδα στα πρώτα αποτελέσματα γιατί θεωρεί θετικό την μεγάλη επισκεψιμότητα. Τα καταστήματα κάνουν καλύτερες τιμές στις ιστοσελίδες τους για να πας να το αγοράσεις από εκεί και να μετρήσουν τα κλικ που θα κάνεις, ώστε η σελίδα να βγαίνει πρώτη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω πηγα να παρω θηκη για κινητο απο μαγαζι στο σκρουτζ που βρηκα.

Ελεγε τιμη 5 € νομιζω παραλαβη απο καταστημα και ηλεκτρονικη παραγγελια (+ παραλαβη απο καταστημα επισης) 2 ευρω μονο! 

Τους πηρα τηλεφωνο να δω τι παιζει γιατι δεν εχει καμια λογικη αυτο. Δεν πηρα απαντηση που να με καλυψει.

Τελικα εκανα ηλεκτρονικη παραγγελια (στην οποια επρεπε να γινω "μελος" του site τους (σα να γραφεσαι σε φορουμ ενα πραγμα) να βαλω στοιχεια διευθθνσης κλπ) και μετα απλως περασα απο το καταστημα να τη παρω πιο φθηνα. 

Δεν εχει λογικη οντως! Οσοι πιστευτε οτι ηλεκτρονικα δεν πληρωνουν νοικια μαγαζια κλπ εχει βαση στα μισα μαγαζια που οντως εχουν μονο αποθηκες. Εγω το μαγαζι που σας αναφερω ειχε βιτρινα κανονικα ηταν φυσικο καταστημα οποτε οι διαφορες τιμων ηταν τρελη φαση και οχι λογικη, και επισης δεν ηταν σε εκπτωση η κατι τετοιο, απλως ελεγε οτι αμα κανεις ηλεκτρονικη παραγγελία τη παιρνεις πιο φθηνα τη θηκη.

Το μονο λογικο που θα μπορουσα να σκεφτω οτι συμβαινει αυτο ειναι για το φακελωμα των πελατων για οποιον σκοπο που δεν με νοιαζει να φανταστω προς το παρον.. 

? Μπερδεμενος..

• Like 1
Δημοσ.

Οπως αν πας να παρεις ενα ρουχο απο τα berskha, pull and bear, στο cosmos εχει 9.99€ και στην Τσιμισκή 7,99 δυο ευρω τα προιοντα πανω στο εμπορικο.

Ιδιο μαγαζι, που εχει υπαλληλους, ενοικια και σε δυο περιοχες που δεν ειναι καθολου φθηνα τα ενοικια

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Λογική έχει, άλλο αν εσύ δεν μπορείς(ή δεν σε νοιάζει όπως εσύ ο ίδιος έγραψες) να καταλάβεις.

Πες μας τουλαχιστον εσυ που ξερεις να καταλαβουμε...!

Εγραψα ολοκληρη κειμεναρα και μου πετας μια προταση του τυπου "καπου καποτε θα γινει πολεμος" .. .

Στην τελευταια παραγραφο εβγαλα ενα συμπέρασμα λογικης αλλα ειπα δε με νοιαζει που θα χρησιμοποιησουν τα στοιχεία μου, και δεν εχει και σημασια συμφωνα με το θεμα, με τις διπλες τιμες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CrazyTown είπε

Πες μας τουλαχιστον εσυ που ξερεις να καταλαβουμε...!

Εγραψα ολοκληρη κειμεναρα και μου πετας μια προταση του τυπου "καπου καποτε θα γινει πολεμος" .. .

Στην τελευταια παραγραφο εβγαλα ενα συμπέρασμα λογικης αλλα ειπα δε με νοιαζει που θα χρησιμοποιησουν τα στοιχεία μου, και δεν εχει και σημασια συμφωνα με το θεμα, με τις διπλες τιμες.

Έγραψαν ήδη άλλοι σε προηγούμενα post μερικούς από τους πιθανούς λόγους, δεν πιστεύω να κάνει καμία διαφορά αν τους επαναλάβω, αν δεν θες να καταλάβεις δεν θα καταλάβεις ποτέ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έγραψαν ήδη άλλοι σε προηγούμενα post μερικούς από τους πιθανούς λόγους, δεν πιστεύω να κάνει καμία διαφορά αν τους επαναλάβω, αν δεν θες να καταλάβεις δεν θα καταλάβεις ποτέ.

Αλλο πιθανοι λογοι ΑΛΛΟ ενας απολυτος λογος που εσυ ΜΑΣ ΛΕΣ οτι τον ξερεις.

ΑΣΤΟ φιλε. Στα φορουμ ειμαστε να βοηθαμε αλλους , να ρωταμε να απανταμε , οχι να κανουμε τους εξυπνακιδες χωρις προσωπικα επιχειρηματα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CrazyTown είπε

Αλλο πιθανοι λογοι ΑΛΛΟ ενας απολυτος λογος που εσυ ΜΑΣ ΛΕΣ οτι τον ξερεις.

ΑΣΤΟ φιλε. Στα φορουμ ειμαστε να βοηθαμε αλλους , να ρωταμε να απανταμε , οχι να κανουμε τους εξυπνακιδες χωρις προσωπικα επιχειρηματα. 

Άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις... γράφω πως έχει λογική η διαφορετική τιμή web, και εσύ καταλαβαίνεις πως είπα ότι γνωρίζω τον "απόλυτο λόγο"!

Πάρ' τ' αυγό και κούρευτο

• Sad 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις... γράφω πως έχει λογική η διαφορετική τιμή web, και εσύ καταλαβαίνεις πως είπα ότι γνωρίζω τον "απόλυτο λόγο"!

Πάρ' τ' αυγό και κούρευτο

Ναι αλλα γιατι, ρωτησα. 

Θα μου πεις επειδη εχει αθηναικες πινακιδες οποτε ναι οκ

Δημοσ.

Θεωρώ ότι καμία από τις παραπάνω ερωτήσεις δεν καλύπτει πλήρως το θέμα.. στα 2 πρώτα παιδιά καταλαβαίνω την λογική αλλά δεν έχει νοήμα γιατί μιλάμε για καταστήματα με νοίκι, υπαλλήλους, κλπ που έτσι κι αλλιώς τρέχουν είτε το πουλήσουν 6 ή 8, οπότε δεν έχει νόημα να στο δίνει 6. Η λογική του να επισκέπτεσαι το site πιο πολύ όμως είναι πιο κοντά στην τωρινή πραγματικότητα. Πιστεύω πως μία μεγάλη εταιρεία σαν το Public θα θυσίαζε ένα κομμάτι κερδών για να ανέβει το site της (περισσότερες κινήσεις, πιο ψηλά στο google, κλπ), είναι σαν διαφήμιση..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...