Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαζεύοντας λίγο την επικαιρότητα είδα οτι τέθηκε στο δημόσιο διάλογο το θέμα της αποποινικοποίησης και νομιμοποίησης της κάνναβης για θεραπευτική (old news) αλλά και για ψυχαγωγική χρήση.

Πιστεύετε οτι θα ήταν σωστή κίνηση; Γιατί ναι; Γιατί όχι;

Είναι σίγουρα ένα θέμα που πολώνει την ελληνική κοινωνία μιας και το συγκεκριμένο ναρκωτικό είναι συνδεδεμένο απο πολλούς, με "υπόκοσμο" και δίκτυα διακίνησης, μεταξύ άλλων, και σκληρών ναρκωτικών. Τα στοιχεία για την κάνναβή θα έπρεπε να είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας μιας και όλοι όσοι γράφουμε εδώ έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι τακτικός χρήστης κάνναβης, αλλά έχω κάνει τακτική χρήση στο παρελθόν, και πλέον άμα τύχει και υπάρχει στην εκάστοτε παρέα δε θα διστάσω να ξανακάνω, μιας και η εμπειρία μου με το συγκεκριμένη ουσία είναι ευχάριστη κατα κύριο λόγο, συγκριτικά με το αλκοόλ το οποίο μου φαίνεται πολύ πιο επιθετικό σαν ναρκωτικό. Το πρώτο μου ένστικτο πριν ανοίξω αυτό το θέμα ήταν ότι μάλλον δεν είναι καλή ιδέα, όμως με μια δεύτερη σκέψη θεώρησα οτι δε θα έπρεπε να αποτελεί ταμπού για δύο λόγους. Αρχικά βρισκόμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ και άρα σε μέρος που η προοδευτική σκέψη πρέπει να είναι ο κανόνας. Δεύτερον, όπως ανέφερα προηγουμένως, το θέμα έχει έρθει στο κατώφλι μας μιας και συζητιέται στο κοινοβούλιο η χρήση ως ψυχαγωγικό μέσο, ενώ για τη θεραπευτική χρήση έχει ψηφιστεί ήδη νομοσχέδιο.

Ας ξεκαθαριστεί κάτι σε αυτό το σημείο. Δεν χωρά καμία αμφιβολία οτι η κατάχρηση κάθε ψυχοτρόπου ουσίας είναι εξαιρετικά επιβλαβής για την ψυχολογία (και εν δυνάμει τη φυσιολογία) του ανθρώπου, και για εμένα τέτοιου είδους άκρατη χρήση είναι απολύτως κατακριταία (είτε πρόκειται για κάνναβη, είτε για αλκοόλ!). Μιλάμε μόνο για χρήση στα πλαίσια του μέτρου.

Υγ. Το ότι συζητιέται στη βουλή κάτι τέτοιο είναι ενδεχομένως μία άσκηση αποπροσανατολισμού απο τα πιο σοβαρά θέματα που τρέχουν, και γι' αυτό προσωπικά δεν εξετάζω την πολιτική διάσταση αλλά την κοινωνική. Προτρέπω να παραμείνει έτσι ο διάλογος.

Υγ2. Θα το δημοσίευα στις 4:20 για μάξιμουμ εφέκτ αλλά έχω πρωινό ξύπνημα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είμαι υπέρ εδώ και χρόνια να νομιμοποιήσουν όλα τα ναρκωτικά, όχι μόνο την κάνναβη, αλλά πολλά τα λεφτά Τάκη!!!

ps Δεν έχω δοκιμάσει καν, its not my thing...

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω την βρισκω σωστη κινηση, κυριως απο πλευρας οικονομικης (εσοδα για το κρατος, καλως ή κακως) και προοδου. Οπως ανεφερες κι εσυ κατ'εμε το αλκοολ ειναι πολυ χειροτερο, και πολλοι αλλοι εθισμοι. Προσωπικα κανω 3-4 φορες τον χρονο συνηθως, εχω φιλο που κανει αρκετες φορες την εβδομαδα, και αλλους που ειναι σαν και μενα. Αν ο αλλος θελει να κανει καθε μερα, θα κανει ειτε ειναι νομιμη ειτε οχι, αυτο ειναι το μικροτερο προβλημα, και το ιδιο ισχυει και για ολα τα πραγματα οποτε για μενα δεν στεκει το επιχειρημα του "θα βρισκει πιο ευκολα ο αλλος". Ειναι τρομακτικα ευκολο να βρεις με ελαχιστο ψαξιμο και τουλαχιστον αν νομιμοποιηθει ισως γινει και πιο σιγουρο ας πουμε οτι ειναι καλο το πραμα.

Κανουμε που κανουμε κατι που εχει καποιες ελαχιστες (αναλογα και το ατομο) εστω επιπτωσεις στον οργανισμο, οπως ολα που σου ανεβαζουν την διαθεση τυπου αλκοολ ακομα και τροφιμα, ας ελαχιστοποιειται ο κινδυνος να ειναι μουφα τουλαχιστον.

Επεξ/σία από pavlos1908
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν ξέρω τι είναι η ψυχαγωγική κάνναβη.

Είμαι υπέρ της νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης. 

Είναι κάτι σαν το αλκοόλ, υπάρχει το ψυχαγωγικό και το φαρμακευτικό

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβα ποτε τον λογο που ειναι παρανομος ο μπαφος και νομιμο το ποτο. Δεν βγαζει νοημα.

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα υπάρχουν οι υποστηρικτές (λιγότεροι) καθώς και οι πολέμιοι.

Θα δικαιολογούσα κάποιον να είναι πολέμιος από τη στιγμή που ήταν χρήστης αλλά έπαθε κακό γλίτωσε και τώρα το πολεμάει.Χρήση δεν έχω κάνει ποτέ αν και ήμουν βαρύς καπνιστής στο παρελθόν,μετά από 6 χρόνια μακριά μακριά από το τσιγάρο σήμερα μπορώ να πω είμαι πολέμιος του τσιγάρου και ξέρω γιατί είμαι πολέμιος σε κάτι που μόνο κακό μου έχει κάνει.

Οπότε σαν κάποιος που δεν έχει κάνει χρήση και δεν έχει άποψη θα ξεκινούσα από εκεί ρωτώντας αυτούς που έχουν κάνει χρήση όχι περιστασιακή 5-10 φορές αλλά συνεχόμενη για μεγάλο χρονικό διάστημα και σήμερα το έχουν σταματήσει. Μπορούν να μας πουν ειλικρινά όμως ότι η χρήση ήταν και είναι μία ευχάριστη εμπειρία χωρίς άλλες συνέπειες;;; Μήπως η συνεχόμενη χρήση γίνεται εξάρτηση με όλες τις ολέθριες συνέπειες;; Μπορεί κάποιος μόνιμος χρήστης να απαλλαγεί από αυτό όταν το αποφασίσει;;;

Από την άλλη δεν νομίζω όμως ότι η αποποινικοποίηση θα φέρει και κάποιες φοβερές αλλαγές.Ενδεχομένως να είναι και καλίτερα γιατί κάτι απαγορευμένο το αναζητάς με περισσότερη ένταση και ειδικά το χασίσι μπορείς να το βρεις πολύ εύκολα έξω από την πόρτα σου και όπως είπε κάποιος σε κακή ή επικίνδυνη ποιότητα γιατί το παράνομο τα έχει αυτά,ενώ κάτι νόμιμο υποτίθεται θα είναι ελεγμένο ελεγχόμενο και φορολογημένο..

Και να κλείσω είμαι κατά της ελεύθερης διακίνησης χωρίς να έχω κάτι ή να ξιφουλκώ εναντίον αυτών που είναι υπέρ.Μπορεί αυτοί να είναι σωστοί και να είμαι λάθος εγώ.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Δεν νοειται καποιος να ειναι εναντιον της κανναβης και να μην ειναι εναντον της απαγορευσης του τσιγαρου.Ακομα χειροτερα υπαρχουν καπνιστες που ειναι εναντιον...

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, παπι είπε

Εγω δεν καταλαβα ποτε τον λογο που ειναι παρανομος ο μπαφος και νομιμο το ποτο. Δεν βγαζει νοημα.

σωστά. Και εγώ δεν καταλαβαίνω να είναι νομιμος ο καπνός αλλά όχι η κάνναβη. Επομένως ή και τα δύο ή κανένα.

Επεξ/σία από gdriver
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ερώτημα είναι πολύ απλό για μένα. Αρκεί κάποιος να έχει θέση για τα παρακάτω:

1. Κάνει κακό η χρήση?

--- Αν απαντάς όχι, η χρήση πρέπει να είναι νόμιμη και ελέυθερη.

2. Αν στο 1. απαντάς ναι : οφείλει / είναι δουλειά του κράτους να προστατεύει κάποιον από το να κάνει κακό στον εαυτό του?

3. Αν στο 2. απαντάς οχι : έχει δικαίωμα ο χρήστης να έχει οποιαδήποτε άλλη απαίτηση από το κράτος αφού πάθει το κακό.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...