pavlos-ice Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, G10rgos είπε Τι να πω ότι να ναι δηλαδή οι μηχανικοί των τραπεζών ότι θέλουν βγάζουν για εμπορική αξία. Απίστευτα πράγματα… Ακριβώς έτσι! Κι εγώ είχα κουφαθει! Και σε ερώτηση μου σε έναν μηχανικό το πως βγάζουν τις αξίες.. μου απάντησε χύμα πως βγαίνουν από "spitogato" που μπαίνουν, βλέπουν μέσο όρο τιμών και αν βρουν κάνα συμβόλαιο εκεί γύρο να δουν που παίζουν οι τιμές.. όπως λοιπόν καταλαβαίνεις.. ο καθένας εκτιμάει ότι θέλει... για αυτό στο τέλος της μέρας δεν με πείραξε που έδωσα και 150-200 ευρώ παραπάνω για να μου έρθουν και άλλες 2 τράπεζες (μηχανικοί) για εκτίμηση Επεξ/σία 18 Μαρτίου από pavlos-ice
Nabuko Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 13 λεπτά πριν, pavlos-ice είπε για αυτό στο τέλος της μέρας δεν με πείραξε που έδωσα και 150-200 ευρώ παραπάνω για να μου έρθουν και άλλες 2 τράπεζες (μηχανικοί) για εκτίμηση Αν είχες δώσει ένα δωράκι στον πρώτο θα στο είχε εκτιμήσει ψηλά και θα έπαιρνες δάνειο όλο το ποσό αγοράς
pavlos-ice Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Αν είχες δώσει ένα δωράκι στον πρώτο θα στο είχε εκτιμήσει ψηλά και θα έπαιρνες δάνειο όλο το ποσό αγοράς Μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα 2 ποστ πριν....πήρα κανονικά ΟΛΟ το ποσό της αγοράς χωρίς να λαδωσω (η αλήθεια είναι οτι εκανα και διακριτικά νύξη... αλλα... δεν...)..... Επεξ/σία 18 Μαρτίου από pavlos-ice
Nabuko Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Μόλις τώρα, pavlos-ice είπε Μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα 2 ποστ πριν....πήρα κανονικά ΟΛΟ το ποσό της αγοράς χωρίς να λαδωσω ..... Μια χαρά το διάβασα. Το πήρες αφού πλήρωσες τα ίδια χρήματα και καθυστέρησες κιόλας. Απλσ ήσουν τυχερός που ο τρίτος σου έκανε καλή εκτίμηση αλλιώς θα τραβιόσουν ακόμα.
pavlos-ice Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 5 λεπτά πριν, Nabuko είπε Μια χαρά το διάβασα. Το πήρες αφού πλήρωσες τα ίδια χρήματα και καθυστέρησες κιόλας. Απλσ ήσουν τυχερός που ο τρίτος σου έκανε καλή εκτίμηση αλλιώς θα τραβιόσουν ακόμα. Καμία καθυστέρηση μαζί ήρθαν όλοι με 1 μέρα διαφορά.... η καθυστέρηση δεν ήταν εκεί αλλά στα διαδικαστικά κάθε τράπεζας... επίσης δεν πήγα στην 3η τράπεζα αλλά στην 2η ... οι 2 από τους 3 μηχανικούς εκτίμησαν πολύ περισσότερο την εμπορική που με κάλυπταν σε όλο το ποσό της αγοραπωλησίας και θα έπαιρνα και στις 2 τράπεζες το 100% της αγοράς... Και όταν αναφέρομαι σε διαδικασία τράπεζας.. η εθνική πχ της αρκεί η απόδειξη πληρωμής στο κτηματολόγιο (για την κατάθεση συμβολαίου αναφέρομαι) και προχωράει άμεσα τις διαδικασίες για δικαστήριο κλπ μετά.. ενώ ας πούμε η eurobank θέλει το εκτυπωμένο χαρτί που βγαίνει από το κτηματολόγιο με το καεκ να φαίνεται στο όνομά σου που μπορεί να κάνει και... μήνες ανάλογα το κτηματολόγιο.... αυτό εννοώ ότι στο τέλος επέλεξα την τράπεζα με τις γρηγορότερες διαδικασίες 1
agelosLX Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος εαν επηρεάζει την προέγκριση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία το γεγονός ότι ο δανειολήπτης εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου κατά το διάστημα όπου γίνεται η αίτηση? Επιπλέον, τι προυποθέσεις υπάρχουν για να μπει κάποιος εγγυητής σε στεγαστικό (ηλικιακές, περιουσιακές)?
pavlos-ice Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, agelosLX είπε Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος εαν επηρεάζει την προέγκριση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία το γεγονός ότι ο δανειολήπτης εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου κατά το διάστημα όπου γίνεται η αίτηση? Επιπλέον, τι προυποθέσεις υπάρχουν για να μπει κάποιος εγγυητής σε στεγαστικό (ηλικιακές, περιουσιακές)? Καλημέρα. Ζητάνε εκκαθαριστικό προηγουμένων ετών και όχι τι σύμβαση έχεις τώρα... δηλαδή έστω ότι τώρα δουλεύεις κάπου και παίρνεις 5.000 το μήνα... αν τα 2-3 προηγούμενα έτη... δεν εργαζόσουν και είχες μηδέν εκκαθαριστικα... δεν προχωράς.... Μέχρι κάποιο ποσό δεν χρειάζεται εγγυητής... απο ένα ποσό και πάνω πχ 130.000 και πάνω θέλει.... προφανώς... δεν μπορείς να βάλεις κάποιον 70+ ετών δεν τον δέχονται... επίσης να σημειώσω πως ο εγγυητής έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με σένα είναι σαν να έχει και εκείνος το δάνειο... οτιδήποτε συμβεί...σε αυτόν πάει το χρέος Επεξ/σία 10 Απριλίου από pavlos-ice
Μακιαβέλλι Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 15 minutes ago, agelosLX said: Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος εαν επηρεάζει την προέγκριση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία το γεγονός ότι ο δανειολήπτης εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου κατά το διάστημα όπου γίνεται η αίτηση? Επιπλέον, τι προυποθέσεις υπάρχουν για να μπει κάποιος εγγυητής σε στεγαστικό (ηλικιακές, περιουσιακές)? Καλημέρα, Μπορεί να το επηρεάσει. Κάθε περίπτωση είναι κάπως διαφορετική. Δεν θυμάμαι να υπάρχουν προϋποθέσιες. Προφανώς ένας εγγυητής άνεργος ή χαμηλοσυνταξιούχος, χωρίς περιουσία ή 85 χρονών δεν "εγγυάται" και πολλά, συνεπώς είτε τον βάλεις είτε όχι το ίδιο είναι. Όσο πιο φερέγγυος είναι, τόσο ανεβαίνει και το δάνειο που θα μπορείς να πάρεις. 2 minutes ago, pavlos-ice said: Καλημέρα. Ζητάνε εκκαθαριστικό προηγουμένων ετών και όχι τι σύμβαση έχεις τώρα... δηλαδή έστω ότι τώρα δουλεύεις κάπου και παίρνεις 5.000 το μήνα... αν τα 2-3 προηγούμενα έτη... δεν εργαζόσουν και είχες μηδέν εκκαθαριστικα... δεν προχωράς.... Μέχρι κάποιο ποσό δεν χρειάζεται εγγυητής... απο ένα ποσό και πάνω πχ 130.000 και πάνω θέλει.... προφανώς... δεν μπορείς να βάλεις κάποιον 70+ ετών δεν τον δέχονται... επίσης να σημειώσω πως ο εγγυητής έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με σένα είναι σαν να έχει και εκείνος το δάνειο... οτιδήποτε συμβεί...σε αυτόν πάει το χρέος Και στα δύο που αναφέρεις έχω διαφορετική εμπειρία. Εμένα λόγω της αρκετά μεγάλης διαφοράς του μισθού μου σε σχέση με 2-3 χρόνια πριν η αίτηση έγινε με βάση τον τρέχοντα μισθό μου (αποδεικτικό μισθοδοσίας). Χωρίς να σημαίνει ότι δεν κατέθεσα και εκκαθαριστικά. Το ποσό προέγκρισης όμως σαφώς αφορούσε τον τρέχοντα μισθό. Και συμπλήρωσα ότι η σύμβαση μου είναι αορίστου χρόνου στην αίτηση της προέγκρισης. Έχω πάρει προέγκριση αρκετά παραπάνω χωρίς εγγυητή, έχει να κάνει με την φερεγγυότητα σου. Έχει τις ίδιες υποχρεώσεις ο εγγυητής, αλλά κανένα δικαίωμα στο σπίτι.
pavlos-ice Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 3 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Καλημέρα, Μπορεί να το επηρεάσει. Κάθε περίπτωση είναι κάπως διαφορετική. Δεν θυμάμαι να υπάρχουν προϋποθέσιες. Προφανώς ένας εγγυητής άνεργος ή χαμηλοσυνταξιούχος, χωρίς περιουσία ή 85 χρονών δεν "εγγυάται" και πολλά, συνεπώς είτε τον βάλεις είτε όχι το ίδιο είναι. Όσο πιο φερέγγυος είναι, τόσο ανεβαίνει και το δάνειο που θα μπορείς να πάρεις. Και στα δύο που αναφέρεις έχω διαφορετική εμπειρία. Εμένα λόγω της αρκετά μεγάλης διαφοράς του μισθού μου σε σχέση με 2-3 χρόνια πριν η αίτηση έγινε με βάση τον τρέχοντα μισθό μου (αποδεικτικό μισθοδοσίας). Χωρίς να σημαίνει ότι δεν κατέθεσα και εκκαθαριστικά. Το ποσό προέγκρισης όμως σαφώς αφορούσε τον τρέχοντα μισθό. Και συμπλήρωσα ότι η σύμβαση μου είναι αορίστου χρόνου στην αίτηση της προέγκρισης. Έχω πάρει προέγκριση αρκετά παραπάνω χωρίς εγγυητή, έχει να κάνει με την φερεγγυότητα σου. Έχει τις ίδιες υποχρεώσεις ο εγγυητής, αλλά κανένα δικαίωμα στο σπίτι. Λάθος λέξη χρησιμοποίησα όχι δικαιώματα αλλά "υποχρεώσεις" όπως σωστά έγραψες... Είσαι μισθωτος ? Διότι η κάθε περίπτωση σωστά όπως λες είναι διαφορετική.. εγώ πχ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας... σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά....
Μακιαβέλλι Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 16 minutes ago, pavlos-ice said: Λάθος λέξη χρησιμοποίησα όχι δικαιώματα αλλά "υποχρεώσεις" όπως σωστά έγραψες... Είσαι μισθωτος ? Διότι η κάθε περίπτωση σωστά όπως λες είναι διαφορετική.. εγώ πχ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας... σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά.... Ναι, μισθωτός. Σίγουρα σε ΕΕ θα είναι διαφορετικά. 1
agelosLX Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Σε περίπτωση που μπει εγγυητής στο δάνειο για λόγους εργασίας ορισμένου χρόνου, αν πχ. σε 1 χρόνο βρεθεί εργασία αορίστου χρόνου μπορεί να βγει? Ή έχει υποχρέωση να παραμείνει για ολόκληρη τη διάρκεια του στεγαστικού?
pavlos-ice Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Μόλις τώρα, agelosLX είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Σε περίπτωση που μπει εγγυητής στο δάνειο για λόγους εργασίας ορισμένου χρόνου, αν πχ. σε 1 χρόνο βρεθεί εργασία αορίστου χρόνου μπορεί να βγει? Ή έχει υποχρέωση να παραμείνει για ολόκληρη τη διάρκεια του στεγαστικού? Τι εννοείς για λόγους εργασίας ορισμένου χρόνου?
agelosLX Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Το σενάριο προσθήκης εγγυητή στο στεγαστικό μπήκε από τη στιγμή που δηλώθηκε ότι η σύμβαση εργασίας είναι περιορισμένου χρόνου.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 22 minutes ago, agelosLX said: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Σε περίπτωση που μπει εγγυητής στο δάνειο για λόγους εργασίας ορισμένου χρόνου, αν πχ. σε 1 χρόνο βρεθεί εργασία αορίστου χρόνου μπορεί να βγει? Ή έχει υποχρέωση να παραμείνει για ολόκληρη τη διάρκεια του στεγαστικού? 12 minutes ago, agelosLX said: Το σενάριο προσθήκης εγγυητή στο στεγαστικό μπήκε από τη στιγμή που δηλώθηκε ότι η σύμβαση εργασίας είναι περιορισμένου χρόνου. Ουσιαστικά θα αιτηθείς εκ νέου δάνειο σε αυτή την περίπτωση (τυπικά ίσως να μην χρειαστεί). Και τα τότε τρέχοντα οικονομικά σου δεδομένα θα πρέπει αν καλύπτουν τις προϋποθέσεις που καλύπτουν φέτος τα οικονομικά δεδομένα τα δικά σου + του εγγυητή. Λιανά: Αν έβαλες εγγυητή για να πας από τα 100.000 ευρώ δάνειο στα 110.000 τότε ίσως κάτι να γίνει. Αν τον έβαλες για να πας από τα 100.000 στα 150.000, αν δεν αλλάξουν τα έσοδά σου ή η περιουσιακή σου κατάσταση και απλά αλλάξει η σύμβαση σε αορίστου, το θεωρώ αδύνατο. 1
agelosLX Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, Μακιαβέλλι said: Ουσιαστικά θα αιτηθείς εκ νέου δάνειο σε αυτή την περίπτωση (τυπικά ίσως να μην χρειαστεί). Και τα τότε τρέχοντα οικονομικά σου δεδομένα θα πρέπει αν καλύπτουν τις προϋποθέσεις που καλύπτουν φέτος τα οικονομικά δεδομένα τα δικά σου + του εγγυητή. Λιανά: Αν έβαλες εγγυητή για να πας από τα 100.000 ευρώ δάνειο στα 110.000 τότε ίσως κάτι να γίνει. Αν τον έβαλες για να πας από τα 100.000 στα 150.000, αν δεν αλλάξουν τα έσοδά σου ή η περιουσιακή σου κατάσταση και απλά αλλάξει η σύμβαση σε αορίστου, το θεωρώ αδύνατο. Ένα μπλέξιμο είναι η όλη φάση. Έκανα αίτημα στην Alpha Bank για στεγαστικό €150κ καταθέτοντας τα απαραίτητα υποστηρικτικά έγγραφα της οικονομικής και περιουσιακής μου κατάστασης την περασμένη εβδομάδα (εκκαθαριστικά 2 ετών, μισθοδοσίες 2 τελευταίων μηνών, ΕΝΦΙΑ, κλπ). Χθες δέχομαι κλήση από τον υπάλληλο της Τράπεζας όπου με ενημερώνει ότι έχουμε ευχάριστα νέα και το δάνειο πήρε προέγκριση. Συνεννούμαστε να του προωθήσω τα επόμενα δικαιολογητικά του ακινήτου (προς κατασκευή στη δική μου περίπτωση) και το κλείνουμε. Μετά από μισή ώρα με ξανακαλεί ρωτώντας αν η σύμβαση εργασίας μου είναι ορισμένου ή αορίστου χρόνου (αφου υποτίθεται είχε πάρει προέγκριση το δάνειο...) και αφού του απαντώ πως πρόκεται για ορισμένου χρόνου, μου λεει πως υπάρχει θέμα και μάλλον θα χρειαστεί εγγυητής - χωρίς όμως να μου δώσει σαφείς απαντήσεις καθώς θα μιλούσε ξανά με credit. Επεξ/σία 10 Απριλίου από agelosLX
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα