Προς το περιεχόμενο

Vegetarians-Vegans

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, splanis said:

Να το τόπικ παιδιά τσακωθείτε όσο θέλετε :)

Εισαι σε κοινοτητα, οπου ο διαλογος σε κοσμια πλαισια ειναι επιτρεπτος και ενθαρυνεται απο τους κανονες. Δεν ειναι προσωπικη σου σελιδα, ουτε ιδιοκτητος σου χωρος. Απο την στιγμη λοιπον που οτι δεν σου αρεσει και δεν αποδεχεσαι, θελεις να πιστευεις πως ειναι απο σελιδες επιπεδου κουλουρι, δεν μπορεις μετα να βγαινεις και να παραπονιεσαι και απο πανω.
Ποσο μαλλον οταν στο θεμα παμε να ακυρωσουμε οτι γινεται, για και καλα "ηθικους λογους", ξεχωρα φυσικα τωρα αναφορες επιπεδου πως δεν τρωγαμε ποτε κρεας στην αρχαιοτητα και αλλα τετοια κουλα.  

Οπως πολυ σωστα αναφερει ο @l337, αν δεν σας αρεσει να τρωτε κρεας, μπραβο σας, τωρα αν πιστευετε πως και καλα ειστε ηθικοι και λοιπα παραγοντα, αναφαιρετο δικαιωμα η προσωπικη αποψη του καθενος, αλλα η εκμηδένιση και ο χλευασμος γεγονοτων, επειδη "δεν σας παιρνει να τα αποδεχτειτε", δειχνει και το επιπεδο που εχουν. Που ειναι τουλαχιστον πολυ χαμηλο.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 2
  • Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 minutes ago, splanis said:

Το 'χαχα' προς απάντηση μου

13 minutes ago, Getta Robo said:

η εκμηδένιση και ο χλευασμος γεγονοτων, επειδη "δεν σας παιρνει να τα αποδεχτειτε", δειχνει και το επιπεδο που εχουν. Που ειναι τουλαχιστον πολυ χαμηλο.

Επιπεδο που λεγαμε.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω πει απ την αρχή ότι το τόπικ είναι συζήτηση χορτοφάγων η wannabe χορτοφάγων όχι vegans vs κρεατοφαγοι γιατί δεν έχω καμία απολύτως όρεξη να ακούσω κανενός τα επιχειρήματα ούτε για τον αν τα φυτά πονάνε ούτε για τους κυνοδοντες ούτε για θέματα ηθικής. Να στο Πω απλα, δεν Με νοιάζει η γνώμη σου πως να το κάνουμε;  Αντε ας κλείσει επιτέλους το τόπικ 

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
4 minutes ago, splanis said:

Έχω πει απ την αρχή ότι το τόπικ είναι συζήτηση χορτοφάγων η wannabe χορτοφάγων όχι vegans vs κρεατοφαγοι γιατί δεν έχω καμία απολύτως όρεξη να ακούσω κανενός τα επιχειρήματα ούτε για τον αν τα φυτά πονάνε ούτε για τους κυνοδοντες ούτε για θέματα ηθικής. Να στο Πω απλα, δεν Με νοιάζει η γνώμη σου πως να το κάνουμε;  Αντε ας κλείσει επιτέλους το τόπικ 

Διαβασε παλι αυτα που γραφω παραπανω.

Τωρα, αν οι επιστημονικες αποδειξεις θεωρουνται ειδησεις επιπεδου κουλουρι.... κατι θα ξερεις.

Δημοσ.

Καλησπέρα, δεν είμαι τπτ από τα δύο που αναφέρονται στον τίτλο αλλά έχω μια ερώτηση που μου δημιουργήθηκε πρόσφατα. Διάβασα λοιπόν κάπου πως οι vegeterians αποφεύγουν στην διατροφή τους ζωική τροφή αλλά επιτρέπουν σε αυτή τα "προϊόντα" του ζωικού βασιλείου (π.χ. αυγά, γαλακτοκομικά, μέλι κ.α.). Εδώ στη λέξη μέλι δημιουργήθηκε το ερώτημα μου: οι vegans τρώτε μέλι; γιατί ναι; γιατί όχι;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, frozex είπε

Καλησπέρα, δεν είμαι τπτ από τα δύο που αναφέρονται στον τίτλο αλλά έχω μια ερώτηση που μου δημιουργήθηκε πρόσφατα. Διάβασα λοιπόν κάπου πως οι vegeterians αποφεύγουν στην διατροφή τους ζωική τροφή αλλά επιτρέπουν σε αυτή τα "προϊόντα" του ζωικού βασιλείου (π.χ. αυγά, γαλακτοκομικά, μέλι κ.α.). Εδώ στη λέξη μέλι δημιουργήθηκε το ερώτημα μου: οι vegans τρώτε μέλι; γιατί ναι; γιατί όχι;

Όχι οι vegans αποφεύγουν το μέλι http://siniparksi.blogspot.gr/2016/10/blog-post_10.html?m=1

• Thanks 1
Δημοσ.
12 hours ago, Adanos said:

Αν ήμασταν παμφάγα γιατί δεν τα τρώμε ωμά; 

Προφανώς μπορείς να φας διάφορα ωμά χωρίς να πάθεις κάτι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανως ο ανθρωπος δεν τρωει ωμο κρεας  και λαχανικα για ειναι εξελισομενο ειδος και ανακαλυψε πριν πολλα χρονια, οτι οι τροφες ειναι πιο νοστιμες ψητες-βραστες-τηγανιτες.Οπως επαψε να ταξιδευει με τα ποδια και το ροπαλο στον ωμο για αναζητηση τροφης, η να φοραει προβιες για να ζεσταθει.Εχει τα αυτοκινητα-καραβια-αεροπλανα, εφυγε απο τις σπηλιες και εχει σπιτια με καλοριφερ για θερμανση.

Λετε να εχει επιλογη η τιγρη να φαει την ζεβρα ψητη στα καρβουνα και επιλεγη να την φαει ωμη.Δεν νομιζω.Ετσι θα την τρωει στον αιωνα τον απαντα γιατι ετσι φτιαχτηκε απο τον δημιουργο.

Επεξ/σία από toyo73
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, Adanos said:

α) Εγώ μίλησα σε ένα παράλληλο σύμπαν (ας το πούμε έτσι) όπου το γάλα το ανθρώπινο το μητρικό πωλείται στα σουπερμάρκετ από φάρμες γυναικών. Αυτή είναι η διαφορά: ότι δεν διακρίνω την αγελάδα ως κατώτερο ον. Το θεωρώ ίσο. Τώρα αν εσύ έρθεις και μου πεις το κλασσικό "Δηλαδή αν κινδύνευε ένας άνθρωπος και μια αγελάδα ποιόν θα έσωζες;" θα σου απαντούσα ότι θα έσωζα τον άνθρωπο. Δεν νομίζω να χρειάζεται εξήγηση. Αλλά θα προσπαθήσω να σώσω και την αγελάδα.

Αν μιλάς για ένα παράλληλο σύμπαν, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο. Για εσένα η αγελάδα δεν είναι κατώτερο ον, δεκτό. Στην Ινδία είναι μίνι θεότητα, επίσης δεκτό. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι απλά τροφή μέσω της οποία ικανοποιούν την φυσική ανάγκη τους να τραφούν. Σε ότι αφορά το «ποιόν θα έσωζες;» θεωρώ αυτονόητο ότι όποιος άνθρωπος έχει σώας τας φρένας θα έδινε προτεραιότητα στο συνάνθρωπό του και προφανώς είναι κάτι το οποίο δεν χρειάζεται εξήγηση (και εννοείται ότι προσπαθούμε να σώσουμε οποιοδήποτε έμβιο ον βρίσκεται σε κίνδυνο προκειμένου να μη χάσει άσκοπα τη ζωή του).

β) Όχι, δεν αφάνισε ο μετεωρίτης ΟΛΟΥΣ τους δεινόσαυρους σε λίγες ώρες. Η επερχόμενη εποχή των παγετώνων τα εξολόθρευσε με συνδυασμό την αλλαγή της ατμόσφαιρας κλπ. Παρόλα αυτά, εσύ μίλησες για δισεκατομμύρια χρόνια και μιλάς για φυσικά μέσα. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τεχνικά μέσα με το πέπλο του "φυσικού".

Όχι όλους, μόνο όσους βρίσκονταν πάνω στο έδαφος λίγο μετά την έναρξη την Κενοζωικής περιόδου (λινκ, σε θεωρητικό επίπεδο πάντα), έπρεπε να το διευκρινήσω. Όσοι δεινόσαυροι βρίσκονταν κάτω από το έδαφος ή στη θάλασσα δεν επηρεάστηκαν, τουλάχιστον όχι άμεσα. Είπα ότι η φύση προκαλεί μεταλλάξεις για δισεκατομμύρια χρόνια, όχι ότι όλες οι μεταλλάξεις πήραν δισεκατομμύρια χρόνια να γίνουν. Στο κομμάτι του «φυσικού» και του «τεχνητού» θα πρέπει να επεξηγήσουμε λίγο. Πώς ορίζεις το ένα και πώς το άλλο; Για παράδειγμα ο τρόπος που φτιάχνει το χελιδόνι τη φωλιά του είναι φυσικός, αλλά ο τρόπος που φτιάχνει ο άνθρωπος το σπίτι του είναι τεχνητός; Αν ναι, γιατί, ζώα δεν είναι και τα δύο;

Το βασικό όμως στοιχείο που ΔΕΝ έχεις ζήσει εσύ αλλά έχω ζήσει εγώ είναι το γεγονός ότι πρώτοι και καλύτεροι ενοχλούν με την διατροφή/"φύση" τους οι θιγμένοι κρεατοφάγοι επειδή επιλέγω να μην φάω ότι τρώνε. Άπειρες φορές εδώ και τα 5 χρόνια που είμαι χορτοφάγος έχω ακούσει τα ίδια και τα ίδια χωρίς ΚΑΝ να προκαλέσω. Τώρα το πάσχα πάλι τα ίδια θα ακούσω και πλέον αδιαφορώ. Θέλω όμως να τονίσω το γεγονός ότι πρώτοι και καλύτεροι μπήχτες και μαλάκες είναι οι κρεατοφάγοι που δεν τους αρέσει που δεν προτιμώ το κρέας.

Δεν ξέρω σε ποιούς αναφέρεσαι και ειλικρινά είμαι μαζί σου αν βιώνεις bullying για κάποιες επιλογές σου. Είναι θλιβερό και απαράδεκτο. Νομίζω όμως ότι δεν είναι ο κανόνας, μάλλον το αντίθετο ισχύει σε γενικότερο πλαίσιο. Οι vegans είναι αυτοί που δημιουργούν κινήματα και οργανώσεις ενάντια στην κατανάλωση ζώων και παραγώγων τους. Οι αναρχικοί vegans είναι αυτοί που σπάνε ιχθυοπωλεία και κρεοπωλεία. Δεν έχω δει ποτέ να σπάνε καταστήματα που απευθύνονται σε χορτοφάγους π.χ. Μπορεί να κάνω λάθος και να μου έχει διαφύγει βέβαια.

Όσον αφορά τις καταστροφές των κρεοπωλείων και κυνηγετικών συλλόγων, δεν συμφωνώ γιατί θεωρώ πως έτσι αποξενώνεις τον κόσμο απ' την ιδεολογία αυτή (που κατ'εξοχήν είναι ειρηνική). Παρόλ' αυτά έναν κυνηγετικό σύλλογο αν καεί συθέμελα δεν θα στεναχωρηθώ κιόλας, καθώς δεν αποτελεί εισόδημα για κάποιον συνάνθρωπο μου. Άντρο αργόσχολων "οικολόγων" είναι. B)

Σε ότι αφορά τα καταστήματα, με εκπλήσσει που η διαφώνια σου έγκειται στο ότι απομακρύνεται ο κόσμος από την ιδεολογία σας και όχι το ότι καταστρέφεται η περιουσία κάποιου κακόμοιρου με εντελώς ρατσιστικά κριτήρια. Αλλά οκ, δεν κρίνω, δικαίωμα σου.

Για τους κυνηγετικούς συλλόγους συμφωνώ απόλυτα, μακάρι να κλείσουν αύριο όλοι. Είναι απαράδεκτο να αφαιρείται μία οποιαδήποτε ζωή για λόγους ψυχαγωγίας. Αν τα κυνηγάνε για να τα φάνε είμαι οκ, αλλά επειδή έχω ακούσει ότι απλά τα σκοτώνουν για την φάση τους συνήθως, να καούν συθέμελα, καρφί δεν μου καίγεται.

Και όχι, δεν είμαστε παμφάγοι. Συνηθίσαμε απλά και εξελιχθήκαμε να αντέχουμε τα κρέατα.

Εξ ορισμού ο homo sapiens είναι παμφάγος, όπως ήταν και οι πρόγονοί του. Μπορείς να έχεις την άποψή σου ότι δεν είναι, αλλά οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω ότι αποδεχόμαστε πως η βιολογία είναι μια σκληρή επιστήμη που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και άρα αποδεχόμαστε ότι οι άνθρωποι είμαστε παμφάγοι.

20 hours ago, Adanos said:

Τα παμφάγα ζώα τρώνε τα θηράματα τους ωμά. Αν ήμασταν παμφάγα γιατί δεν τα τρώμε ωμά; Γιατί αν τρώμε ένα φρούτο/λαχανικό αντέχουμε ενώ αν φάμε ωμό κρέας πολύ πιθανόν να καταλήξουμε με δηλητηρίαση;

Πολλά fallacies μαζεμένα σε τρεις προτάσεις, ρε συ. Πάμε ένα ένα:

1) Τα παμφάγα ζώα τρώνε τα θηράματα τους ωμά.

Και τα φυτοφάγα ζώα τρώνε την τροφή τους ωμή. Εσύ όντας βήγκαν μαγειρεύεις την τροφή σου ή την τρώς ωμή; Αν τη μαγειρεύεις, γιατί το κάνεις, δεν πας ενάντια στη φύση με αυτόν τον τρόπο;

2) Αν ήμασταν παμφάγα γιατί δεν τα τρώμε ωμά;

Πολλές τροφές ζωικής προελεύσεως τρώγονται και ωμές. Π.χ. εγώ τρώω ταρτάρ και γενικότερα τρώω το μοσχαρίσιο κρέας μισοψημένο. Στην Ιαπωνία τρώνε σούσι. Στο Μεξικό τρώνε τα αυγά ωμά. Αλλά επειδή θέλω να σου δώσω πιο πρακτική απάντηση: δεν τα τρώμε ωμά γιατί μπορούμε να μην τα φάμε ωμά αν θέλουμε και γιατί μαγειρεμένα είναι πιο νόστιμα.

3) Γιατί αν τρώμε ένα φρούτο/λαχανικό αντέχουμε ενώ αν φάμε ωμό κρέας πολύ πιθανόν να καταλήξουμε με δηλητηρίαση;

Είναι πολύ πιθανότερο να φας ωμό ένα random φυτό/φρούτο/καρπό και να βρεθείς στο νοσοκομείο, παρά ένα random ζώο και να βρεθείς στο νοσοκομείο. Αναφέρομαι πάντα σε υγιείς οργανισμούς, τόσο φυτικούς όσο και ζωικούς.

λινκ με λίστα μερικών δηλητηριώδων φυτών. Το αστείο είναι ότι από ζώα μπορεί να δηλητηριαστείς επειδή περιέχουν μικροοργανισμούς στους οποίους δεν είναι ανθεκτικός ο άνθρωπος, αλλά τα φυτά έχουν αμυντικούς μηχανισμούς ακριβώς για να αποτρέπεται η κατανάλωσή τους από φυτοφάγους οργανισμούς.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα φυτοφάγα ζώα επίσης δεν πλένουν την τροφή τους.

Γενικά είναι ισχνό επιχείρημα, όπως κι αυτό με το γάλα, ότι δε χρειάζεται επειδή δεν έχουμε δει ζώα να πίνουν γάλα μετά τους πρώτους μήνες ζωής τους.

Εγώ στέκομαι πάντως περισσότερο στο ζήτημα υγείας, μιας κι από πολλούς θεωρείται ως ανώτερη  επιλογή σε αυτό τον τομέα.

Έχω φίλο, που 2 χρόνια μετά που γύρισε σε βίγκαν διατροφή, αν κι ευχαριστημένος στην αρχή απ'την αποτοξίνωση, δεν άντεχε στη δουλειά, του έσπαγαν τα νύχια, κοκ.

Με το που άλλαξε πάλι τη διατροφή του όλα καλά, γιατί σε όλα χρειάζεται μέτρο.

Όσο για τη σύνδεση κρεατοφαγίας σε λογική ποσότητα, μιας κι η υπερκατανάλωση των πάντων δημιουργεί προβλήματα με καρκίνους κοκ, δεν προκύπτει επιστημονικά.

Ίσα Ίσα, που στην Ινδία, που λόγω θρησκείας απαγορεύεται η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις σε σχέση με άλλες χώρες, αν και ούτε αυτό από μόνο του λέει κάτι, εκτός αν θεωρήσουμε ότι είναι ο μοναδικός παράγοντας...

• Moderators
Δημοσ.

@Vassilis_24 σχετικά με το φίλο σου είναι λίγο χαζό σαν "επιχείρημα" γιατί

1) το ότι κόβεις το κρέας δεν σημαίνει ότι αυτόματα τρως σωστά, πρέπει να ξέρεις τι τρως 

2) μπορεί να μην έτρωγε αρκετά 

3) κάποιος κρρατοφαγος μπορεί να έχει τα ίδια συμπτώματα επειδή δεν τρώει σωστα/αρκετά. 

Εμένα αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι πολλοί από αυτούς που τρώνε κρέας λένε για την χορτοφαγία κλπ ότι δεν είναι σωστη διατροφή και θεωρούν σωστή διατροφή την δική τους που είναι πρωί μεσημέρι βράδυ κρέας και σχεδόν καθημερινά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως όσους vegan γνώρισα είχαν αρκετά ελαττώματα .
Για τους vegetarians πάει και έρχεται,σχεδόν εντάξει ήταν τα παιδιά..:D

Επεξ/σία από palawiaris
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Spect~ said:

Εμένα αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι πολλοί από αυτούς που τρώνε ΚΑΙ κρέας

Fixed. :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...