Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα ξεκίνησα μια δουλειά σε σούπερ μάρκετ και στην πρόσληψη είδα πως με έχουν ως εργάτη. Μου φάνηκε λίγο παράξενο γιατί συνήθως ακούει/διαβάζει κάποιος για υπαλλήλους σε σούπερ μάρκετ και όχι εργάτες.  Αυτοί μου είχαν πει βέβαια πως θα αμείβομαι με την ημέρα  και επειδή ήμουν άνεργος είπα να δοκιμάσω πως θα είναι σε αυτή τη δουλειά, έστω και με αυτούς τους όρους.

Απ'οτι διάβασα στο ίντερνετ ο υπάλληλος έχει περισσότερες αποδοχές απ'ότι ο εργάτης σε περίπτωση απόλυσης ( αν βέβαια έχει περάσει 1 έτος ) .  Υπάρχουν και άλλες διαφορές εκτός από αυτήν; Ο εργάτης λαμβάνει και λιγότερα ένσημα απ'ότι ο υπάλληλος; Τι γίνεται με τα δώρα πάσχα/χριστουγέννων αν δεν υπάρχει προκαθορισμένος μηνιαίος μισθός;

Στην πρόσληψη είδα ότι το ημερομίσθιο είναι 22,86 ( μεικτά φαντάζομαι ) και είμαι οκτάωρος ενώ διάβασα πάλι πως ο εργάτης δουλεύει για αυτό το ημερομίσθιο μέχρι 6 ώρες και 40 λεπτά.

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ας το πει, ευχαριστώ.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 6 ωρες και 40 λεπτά είναι επειδη ο εργάτης δουλεύει 6 μέρες, αν δουλέψει 5 μέρες απο 8 ώρες τοτε βγάζει παλι τις ίδιες ωρες (δηλαδή 40 την εβδομάδα). 

Επεξ/σία από tsioulak
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Εγώ θα μείνω στο ημερομίσθιο 

~3 ευρώ την ώρα δηλαδή

αααααα ρε ελλαδαρα !!!

Τόσο παράξενο σου φαίνεται;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, teddy71 είπε

Για αποθηκαριο σε πηραν ?

Είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος και οπότε δεν έχω μόνο ένα πόστο. Ράφια φτιάχνω, ταμείο, παραλαβές και καθαριότητα. 

Απ'ότι φαίνεται κανείς δεν ξέρει :(

Επεξ/σία από Vasivouzoukos
  • Confused 1
Δημοσ.

Νομίζω ο μισθωτος έχει στάνταρ μισθό ανά μήνα όσες μέρες κι αν έχει ενώ ο εργατοτεχνιτης πληρώνεται ανάλογα τις μέρες που δουλεύει. 

Δηλαδή πχ Φλεβάρη που έχει λιγότερες μέρες θα πάρεις λιγότερο μισθό 

• Sad 1
Δημοσ.

Ο εργατης ημερομισθιος το λεει κ η λεξη, πληρωνεται αναλογως τις μερες που θα δουλεψει.. 

Ο μισθωτος πληρωνεται στανταρ το μισθο που εχει υπογραψει.. 

Μια αλλη διαφορα ειναι στα λεφτα της αποζημιωσης.. 

Απο κει κ περα, αν το super market πληρωνει αυτα που πρεπει, παιρνεις κ εσυ κανονικα δωρα κ αδειες.. Οτι προβλεπει ο νομος.. 

• Thanks 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Ο εργατης ημερομισθιος το λεει κ η λεξη, πληρωνεται αναλογως τις μερες που θα δουλεψει.. 

Ο μισθωτος πληρωνεται στανταρ το μισθο που εχει υπογραψει.. 

Μια αλλη διαφορα ειναι στα λεφτα της αποζημιωσης.. 

Απο κει κ περα, αν το super market πληρωνει αυτα που πρεπει, παιρνεις κ εσυ κανονικα δωρα κ αδειες.. Οτι προβλεπει ο νομος.. 

Φαντάζομαι όμως πως η άδεια θα είναι απλήρωτη, έτσι; Και επίσης τα ένσημα λιγότερα. Ο υπάλληλος παίρνει πάντα 25 ενώ ο εργάτης λιγότερα.

• Sad 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Φαντάζομαι όμως πως η άδεια θα είναι απλήρωτη, έτσι; Και επίσης τα ένσημα λιγότερα. Ο υπάλληλος παίρνει πάντα 25 ενώ ο εργάτης λιγότερα.

τα ενσημα ειναι τα ιδια 25.

ο εργατοτεχνιτης μπορει να πληρωθει παραπανω μερες το μηνα απο οτι ο υπαλληλος

ο υπαλληλος δικαιουται μεγαλυτερη αποζημιωση απολυσης απο τον εργατοτεχνιτη

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

Πρόσφατα ξεκίνησα μια δουλειά σε σούπερ μάρκετ και στην πρόσληψη είδα πως με έχουν ως εργάτη. Μου φάνηκε λίγο παράξενο γιατί συνήθως ακούει/διαβάζει κάποιος για υπαλλήλους σε σούπερ μάρκετ και όχι εργάτες.  Αυτοί μου είχαν πει βέβαια πως θα αμείβομαι με την ημέρα  και επειδή ήμουν άνεργος είπα να δοκιμάσω πως θα είναι σε αυτή τη δουλειά, έστω και με αυτούς τους όρους.

Απ'οτι διάβασα στο ίντερνετ ο υπάλληλος έχει περισσότερες αποδοχές απ'ότι ο εργάτης σε περίπτωση απόλυσης ( αν βέβαια έχει περάσει 1 έτος ) .  Υπάρχουν και άλλες διαφορές εκτός από αυτήν; Ο εργάτης λαμβάνει και λιγότερα ένσημα απ'ότι ο υπάλληλος; Τι γίνεται με τα δώρα πάσχα/χριστουγέννων αν δεν υπάρχει προκαθορισμένος μηνιαίος μισθός;

Στην πρόσληψη είδα ότι το ημερομίσθιο είναι 22,86 ( μεικτά φαντάζομαι ) και είμαι οκτάωρος ενώ διάβασα πάλι πως ο εργάτης δουλεύει για αυτό το ημερομίσθιο μέχρι 6 ώρες και 40 λεπτά.

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ας το πει, ευχαριστώ.

Η διάκριση του μισθωτού σε υπάλληλο η εργάτη εξαρτάται από το είδος της εργασίας του. Πιο συγκεκριμένα εργάτης θεωρείται ο μισθωτός που παρέχει εργασία που απαιτεί κυρίως την καταβολή των σωματικών δυνάμεων και υπάλληλος ο μισθωτός του οποίου η εργασία απαιτεί κατά κύριο λόγο την καταβολή των πνευματικών του δυνάμεων.

Τώρα στη δική σου περίπτωση, αν παρέχεις την εργασία σου με τις οδηγίες/εντολές του ιδιοκτήτη ή του προϊστάμενου θεωρείσαι εργάτης.

• Thanks 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Putman είπε

Η άδεια είναι ίδια 

Εξαρτάται αν είσαι με 5ήμερη ή 6ήμερη εργασία δηλωμένος.

5--> 20 μέρες

6--> 24 μέρες

Βέβαια, για τον πρώτο, 1 εβδομάδα άδειας είναι 5 μέρες, ενώ για τον δεύτερο είναι 6. Άρα σε εβδομάδες και οι δύο από 4 έχουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Putman είπε

Η άδεια είναι ίδια 

Ρε παιδιά το ξαναρωτάω για τρίτη φορά, όποιος μας διαβάζει θα μας περνάει για χαζούς. 

Αφού λοιπόν ο εργάτης πληρώνεται μόνο όταν δουλεύει τότε η υποτιθέμενη άδεια δεν θα είναι αμειβόμενη, σωστά; 

• Like 1
Δημοσ.

Τετοιες δουλειες που είσαι λιγο απ ολα να τις αποφευγεις, σαν τον διαολο το λιβανι.

Γιατι μετα σου λενε κανε αυτο, κανε εκεινο, δεν εκανες καλα το επόμενο, θα βγαζεις δουλεια για τρια ατομα, θα χει απαιτησεις για τρια ατομα και θα παίρνεις ενα μισθο κουτσουρεμενο. Συν οτι θα αρχισει να σου λεει, ελα την ταδε μερα, αυριο δεν σε χρειαζομαι κλπ. Ειμαι παθων και τα λεω, στο τελος εκει που με χρωστουσε λεφτα με ζητησε και τα ρεστα.

Νομιζω αν σε χει δηλωμενο, δικαιουσε δυο μερες το μηνα αδεια κι αυτες ειναι πληρωμενες. Ασχετα με τα ρεπο σου.

Κοιταξε να βαλεις ορια στο τι θα κανεις εκει, γιατι θα σε τρεχει σαν το βεγγο. 

Σε σούπερ μαρκετ ξεκινησα σαν αποθηκαριος, μετα με εβαζε να φτιαχνω ραφια, να κουβαλαω εξαδες νερα, να κατεβαζω απο ενα πατάρι μερικα πράγματα που χε στοκ και με επαιρνε τηλεφωνο μονο οταν ειχε βαριες δουλειες, αλλιως καθομουν και περίμενα ολη την μερα και το μεσημέρι 15:00μαθαινα, που τις πιο πολλες φορες επαιρνα εγω τηλεφωνο οτι δεν με χρειαζεται, η απάντηση ηταν ελα αυριο που θα φερω και νερα. 

Ολο το τετραγωνο που ηταν γυρω γύρω απο το σουπερ μαρκετ, με ηξερε σαν τι παιδι οου κουβαλαει

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...