Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

ΌΧΙ δε μου λέει τίποτα.

ή μάλλον αυτό που μου λέει είανι ότι επειδή (αν υποθέσουμε ότι τα premises σου είναι σωστά) ένα ελάχιστο μέρος από αυτά τα 40 δις είναι δικό μου, έχω κάθε απαίτηση από τη τράπεζά που κατά το 0,00000000001% μου ανήκει να μη σκορπάει λεφτά στον καθένα, ακριβώς για να μη χρειαστούν άλλα 40 δις.

Και θα πληρώσεις αγορι μου και δεν θα πάρεις ποτε σου μια δραχμη....................και το μονο που σου ανηκει ειναι τα ουμπαλα σου........Και αυτα πιθανως σε λιγο καιρο να μην σου ανηκουν ποια.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, spyros007 είπε

Και θα πληρώσεις αγορι μου και δεν θα πάρεις ποτε σου μια δραχμη....................και το μονο που σου ανηκει ειναι τα ουμπαλα σου........Και αυτα πιθανως σε λιγο καιρο να μην σου ανηκουν ποια.

Μπορεί και να μου αρέσει, που ξέρεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, DrLo είπε

Φυσικά δε σε ενδιαφέρει η άποψή μου, οπως δεν έδιαφέρει και κανένα η άποψή σου.

Το πόσες υποθέσεις υπάρχουν στην Ευελπίδων δε μου λέει τίποτα απολυτως.

Θα σου δώσω 10πλάσιο τόκο, όλοι από κάπου ξεκινάνε ... think big!

ΥΓ:

Μα  ο TS ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΠΗΣ και γι αυτό έκανε ΗΔΗ διακανοισμό τον οποίο τώρα ζητά να τον ΞΑΝΑΑΛΛΑΞΕΙ.

10 λεπτά πριν, DrLo είπε

ΥΓ:

Μα  ο TS ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΠΗΣ και γι αυτό έκανε ΗΔΗ διακανοισμό τον οποίο τώρα ζητά να τον ΞΑΝΑΑΛΛΑΞΕΙ.

Ναι τζαμπα του εκανε τον διακανονισμο η τραπεζα. Εφοσον τον τήρησε ειναι συνεπης,τωρα ζηταει να τούς πληρωσει το υπολοιπο ποσο μαζεμενο απο την πωλησει του ακινητου -5000 που θα τα παρει δανειο για να τα ξαναδωσει στην  τραπεζα.Ειλικρίνα δεν νομιζω να υπαρχει ποιο συνεπής και φερέγγυος ελληνας απεναντι στην τραπεζα

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Ναι τζαμπα του εκανε τον διακανονισμο η τραπεζα. Εφοσον τον τήρησε ειναι συνεπης,τωρα ζηταει να τούς πληρωσει το υπολοιπο ποσο μαζεμενο απο την πωλησει του ακινητου -5000 που θα τα παρει δανειο για να τα ξαναδωσει στην  τραπεζα.ειλεικρεινα δεν νομιζω να υπαρχει ποιοι συνεπής και φερέγγυος ελληνας απεναντι στην τραπεζα

Ναι εφόσον τήρησε τον διακανονισμό της είναι συνεπής στον διακανονισμό.

Και τώρα του προτείνει ΝΕΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ, να του δώσει 5.000 με την Χ εξασφάλιση. Τον διευκολύνει σε κάτι στο οποίο δεν έχει μέχρι τώρα ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΚΙΩΜΑ να απαιτήσει. Του κάνει και 2ο διακανονισμό, 2η χάρη ... πως να το πούμε πιο απλά.

Αν τον θεωρείς τον πιο αξιόπιστο έλληνα, αν έχεις 5.000 του τα δανείζεις ?

Αν δεν τα έχεις του τα δανείζω εγώ, με μόνη εξασφάλιση κάποιο αντικείμενό ΣΟΥ αξίας 6.000 ... ή τους μελλοντικούς μισθούς σους μέχρι αυτό το ποσό. Αν τον θεωρείς τον πιο φερέγγυο δεν έχεις κανένα λόγο να αρνηθείς (δε λέω ότι δεν είναι, απλά λέω ότι μπορεί απλά να του τύχει μια στραβή)

Δεν το λέω για πλάκα.

Για να μην είμαστε όλο λόγια και αμπελοφιλοσοφίες.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ηταν ενα απο τα γνωστα λαμογια για να μην λεμε ονοματα να εισαι σιγουρος οτι ουτε απο την τραπεζα δεν θα χρειαζοταν να περασει .Θα του στελναν και τα χαρτια στο σπιτι.Τωρα γιατι πιστευεις οτι ο διακανονισμος ειναι χαρη και οτι δεν σε σκιζει στους τόκους η τραπεζα δεν μπωρο να το καταλαβω.

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, DrLo είπε

ΥΓ:

Μα  ο TS ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΠΗΣ και γι αυτό έκανε ΗΔΗ διακανοισμό τον οποίο τώρα ζητά να τον ΞΑΝΑΑΛΛΑΞΕΙ, στις πόσες αλλαγές των συμφωνημενων κάποιος γίνεται "μη-συνεπής"?

Κούρασες. Πάνε πάρε από τοκογλύφο (άμα σου δώσει) και δώσε του πίσω τον ανάλογο τόκο. Good luck.

Για να κάνεις διακανονισμό δεν χρειάζεται να είσαι ασυνεπής. Έχεις πάρει ποτέ σου δάνειο; Ξέρεις πως δουλεύουν οι τράπεζες; Ή επειδή δεν σου έδωσε την καλή εποχή τώρα λες τα δικά σου;

Επεξ/σία από jmirko15
  • Like 1
Δημοσ.

Negative equity είναι κάτι το οποίο ο OP έχει τρεις λύσεις. 

α) Πουλά το σπίτι όσο το υπόλοιπο του δανείου

β) Πτώχευση. 

γ) Κρατά το σπίτι μέχρι να ξεπληρώσει τα 5000 επί του χρωστούμενου ποσού και μετά το πουλά

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Apoll είπε

Negative equity είναι κάτι το οποίο ο OP έχει τρεις λύσεις. 

α) Πουλά το σπίτι όσο το υπόλοιπο του δανείου

β) Πτώχευση. 

γ) Κρατά το σπίτι μέχρι να ξεπληρώσει τα 5000 επί του χρωστούμενου ποσού και μετά το πουλά

υπάρχει πάντα και η επιλογή του zaytsev.

κάθε επιλογή έχει τα ρίσκα της.

ΥΓ)

Στην ελλάδα δεν υπάρχει η "πτώχευση ιδιώτη" με τον ίδιο τρόπο που υπάρχει σε ΗΠΑ/Αγγλία, αν και απο το 2010 και μετά υπάρχει μια κάποια διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο στην περίπτωση αυτή.

Προσωπικά, θα έκανα το γ) αλλά αυτό έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης και τα κριτήρια του κάθε ανθρώπου.

48 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Κούρασες. Πάνε πάρε από τοκογλύφο (άμα σου δώσει) και δώσε του πίσω τον ανάλογο τόκο. Good luck.

Για να κάνεις διακανονισμό δεν χρειάζεται να είσαι ασυνεπής. Έχεις πάρει ποτέ σου δάνειο; Ξέρεις πως δουλεύουν οι τράπεζες; Ή επειδή δεν σου έδωσε την καλή εποχή τώρα λες τα δικά σου;

Εμένα ρωτάς ?

Αν ναι

1. Όχι, δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο (δε ζήτησα και ποτέ)

2.  Ναι, ξέρω πως δουλέυουν (πάνω κάτω, σίγουρα καλύτερα από τον μέσο insomniac) οι τράπεζες

3. Βλ. 1

αυτά που λέω δεν είναι "τα δικά μου", είναι αυτά πο ισχύουν γενικά.

Ο TS είπε ότι δυσκολευόταν και προ του ρίσκου να γίνει ασυνεπής, ζήτησε και του έκαναν διακανονισμό. Ποιά η διαφορά. και ευχαριστώ έπρεπε να λέει αφού το αίτημά του ικανοποιήθηκε. Απλά ζητά τώρα να αλλάξει "αίτημα"

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι............ Χρωστας 5000 ευρω ,εισαι απατεωνας κλεφτης και μπαταχτσης.Χρωστας 5 000 000 εισαι μεγαλοεπενδυτης και αξιοσέβαστο μελλος της κοινωνιας...

Ωστόσο επιμενεις στο λαθος σου,εσκεμμένα βεβαίως βεβαίως.............

Ο διακανονισμος συνοδευεται απο νέους τόκους και επιβαρύνσεις για τον οφειλετη.

Άρα νεο κερδος απο την τραπεζα

Αρα δεν κανει καμια χαρη

Αυτο που κανει ειναι να αυξανει το κερδος της

Αυτός που κανει χαρη στην τραπεζα ειναι αυτος που καταφευγει στον διακανονισμο που ειναι τελικα και ο χαμενος

Η τραπεζα παρακαλαει να κανει διακανονισμους και ο δανειοληπτης προσπαθει να τούς αποφυγει οπως ο διαολος το λιβανι.

Και αυριο το πρωι να ζηταγε νεο διακανονισμο μετα χαρα θα του τον εκανε η τραπεζα, με την αναλογη επιβάρυνση παντα.

Ετσι φτανεις να εχεις πληρώσει δυο και τρεις φορές το κεφαλαιο και ακομα να χρωστάς

Δεν ζηταει αυτο ομως....ζηταει ενα νεο δανειο το ποιο δεν του το δινουν αν δεν βαλει υποθηκη το νεφρο του

Εσυ το βρίσκεις λογικο ......................Εγω παραλογο και αδικο .

Και φυσικα βγάζεις ολο σου το αχτι σε αυτον που ζηταει 5000 και οχι σε αυτους που εφαγαν εκατομυρια.Εισαι μαλλον φίλος του "μαζι τα φαγαμε"

Μιας και εισαι γνωστης του τραπεζικου σηστηματος, τρομάρα σου ,πως και σου ξεφυγαν αυτα.

Επεξ/σία από spyros007
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά δε καταλαβαίνω τον λόγο επίθεσης στον DrLo...

Καταρχάς δεν μιλάμε για 5000, το ξαναείπα

Αν πας να πουλήσεις, βάλε εφορία, βάλε μηχανικούς, βάλε καμιά αυθαιρεσία που πιθανότατα να βγει, κλπ κλπ, αν συμφωνήσεις να πάρεις 50, το πιθανότερο είναι ότι θα σου μείνουν καθαρά περί τα 45 

Άρα πήγαμε στο δεκάρικο 

Αυτό το δεκάρικο τι να το κάνουμε τώρα ; 

Να το σβήσουμε με το έτσι θέλω ή να ζητήσουμε επαναχρηματοδότηση ; 

Ας ξεκινήσουμε με το τι θέλει ο νηματοθέτης και μετά το συζητάμε

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.

Καταρχήν πρέπει ο TS να μας πει για τι ποσό πώλησης μιλάμε. Αν πουλάει 15 χιλ. και μένουν άλλα 5, προφανώς η τράπεζα δεν πρόκειται να κάνει 25% έκπτωση. Αν μιλάμε για 50 χιλ. πώληση, τότε μπορεί να ψάξει άλλον αγοραστή με 55 χιλιάρικα και τελείωσε η υπόθεση.

Βέβαια, υποψιάζομαι ότι το "επίσημο" πόσο πώλησης που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο θα είναι αρκετά μικρότερο του πραγματικού και τα υπόλοιπα θα είναι μαύρα όπως γίνεται στο 99,99% των περιπτώσεων. Και αυτό το ξέρει πολύ καλά η τράπεζα.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, paylidis είπε

Γράψε λάθος. Όπως το είδα γραμμένο μου φαινόταν ότι έχει μείνει χρέος ένα τάλιρο... σε αυτή την περίπτωση είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να καταφέρει να το πουλήσει. 

Ts σε κάθε περίπτωση δε κοιτάς μήπως μπορείς να μπεις σε κάποιο μηχανισμό ρύθμισης για κόκκινα δάνεια;;

Δεν μπορώ να μπω σε τέτοια ρύθμιση που αναφέρεις γιατί το δάνειο μου είναι ενήμερο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Krol είπε

Δεν μπορώ να μπω σε τέτοια ρύθμιση που αναφέρεις γιατί το δάνειο μου είναι ενήμερο.

Στο καίριο ερώτημα δε μας απαντάς όμως :)

Τι ζητάς ακριβώς, επαναχρηματοδότηση με καλύτερους όρους ή διαγραφή χρέους ; 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, DrLo είπε

Ναι δε μπορω΄να διαφωνήσω έτσι όπως το θέτεις.

και εδώ έχουμε τον κλασσικό ελληνάρα.

Σε άλλα post, πριν αναρωτηθείται γιατί πληρώνουμε τριπλάσια επιτόκια από την υπόλοιπη ευρώπη, αυτή είναι η απάντησή σας ... για να πληρώνουμε τον Zaytsev.

PS: 

Το ακίνητο δε θα το "χάσει" για 5.000.

Και να του κόψουν τα 5.000 το ακίνητο θα το "χάσει" (το βάζω σε εισαγωγικά αφού δε μπορείς να χάσεις κάτι που ποτέ δεν είχες) αφού ότι πάρει από τη πώληση θα το δώσει στην τράπεζα.

Ακίνητο στο τέλος δε θα έχει.

Εμένα πλέον το ακίνητο δεν με ενδιαφέρει γιατί πολύ απλά έχω αποδεχθει πως είναι πράγματα εδω και αρκετά χρόνια. Ούτε κέρδος θέλω να βγάλω. Το μόνο που θέλω είναι να απεμπλακώ απο το δάνειο και τίποτε άλλο. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Krol είπε

Εμένα πλέον το ακίνητο δεν με ενδιαφέρει γιατί πολύ απλά έχω αποδεχθει πως είναι πράγματα εδω και αρκετά χρόνια. Ούτε κέρδος θέλω να βγάλω. Το μόνο που θέλω είναι να απεμπλακώ απο το δάνειο και τίποτε άλλο. 

Μίλα με την τράπεζα, να κρατήσουν το σπίτι και να τελειώσει εκεί και το δάνειο σου. Κερδισμένοι θα βγουν. (Υπάρχει μία πιθανότητα να το δεχτούν)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...