Προς το περιεχόμενο

NASA: Παραγγελία πειραματικού αεροσκάφους για «αθόρυβες» υπερηχητικές πτήσεις


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτήν την εβδομάδα η NASA ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός νέου πειραματικού αεροσκάφους, τύπου X-plane, με την ονομασία Low-Boom Flight Demonstrator (LBFD). Η υπηρεσία υπέγραψε το συμβόλαιο κατασκευής το 2016 και τώρα δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στην ανάπτυξη και την κατασκευή του, που θα γίνει από τη Lockheed Martin. 

Σε περίπτωση που το LBFD επιτύχει, θα αποτελέσει  πρότυπο για μία νέα γενιά υπερηχητικών αεροσκαφών, που δεν θα προκαλούν ηχορύπανση και θα μειώσουν το χρόνο πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες στις δύο μόλις ώρες. 

Ο Jaiwon Shin, εκ των επικεφαλής της Διεύθυνσης Ερευνητικής Αεροναυπηγικής της NASA, ανακοίνωσε το ότι η Lockheed Martin θα κατασκευάσει το αεροσκάφος έναντι 247,5 εκ. δολαρίων. Ο Dave Richardson, στέλεχος της Lockheed Martin, ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω αεροσκάφος είναι αμιγώς πειραματικό. Οι δοκιμαστικές πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2021. 

Η Lockheed Martin θα επικεντρώσει τις έρευνές της στη μείωση του θορύβου από την υπέρβαση του φράγματος του ήχου, επιτρέποντας στο LBFD να ίπταται χωρίς να προκαλεί όχληση σε κατοικημένες περιοχές. Θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από συγκεκριμένες πόλεις των ΗΠΑ, και η NASA θα μετρήσει την όχληση των κατοίκων από την ηχορύπανση. 

Η υπηρεσία αισιοδοξεί πως θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα δεδομένα ώστε να αρθεί η απαγόρευση των υπερηχητικών πτήσεων πάνω από αστικές περιοχές, «ανοίγοντας» έτσι τη σχετική αγορά για τις αεροπορικές εταιρείες.

Engadget


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, onty είπε

Και ο πιλοτος αντι να κοιτάζει μπροστά στο δρόμο  θα κοιτάζει το διάστημα. 

ναι αλλα ετσι θα μπορει να κοιταζει τα φαναρια ανετα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ καλα νεα! Το Concorde για την εποχη του ειχε αλλαξει τα δεδομενα! Ο κοσμος το ειχε αγκαλιασει αλλα ο ηχος του ηταν και ο λογος που το καταργησαν!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η όχληση τους μάρανε,τα σχέδια και τα μοντέλα αυτά και άλλα πολλά τα έχω δει εδω και μερικές δεκαετίες,σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο,αν το κύριο μέλημα είναι ο θόρυβος,βγάλτε καλύτερα κάτι να κινείται με αντιβαρύτητα η παρόμοια "μη συμβατική"προώθηση για να ησυχάσουμε απο τους θορύβους ....-_-

Επεξ/σία από ELMastas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε καμία 100ετια όλα αυτά θα μοιάζουν με αρχαία τεχνολογία. Μαγνητισμός αντιβαρύτητα γυροσκοπικο φαινόμενο και άλλα τέτοια θα εξαλείψει όλες αυτές τις τεχνολογίες που ξέρουμε. 

Και σε καμία 1000ετια αν υπάρχει ακόμη η ανθρωπότητα θα έχουμε μηχανές διακτινισμου με βιοσκανερ και βιοεκτυπωτες ώσπου κάποτε βαθειά στο μέλλον θα υπάρχει μηχάνημα που θα δημιουργεί μαύρες τρύπες που θα μεταφέρουν οποιοδήποτε οργανισμό ή αντικείμενο σε άλλες διαστάσεις. 

Η τεχνολογία κάνει άλματα μεγάλα. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν σεβασμό και να μην παρατραβανε το σχοινί και ότι κάνουν να το κάνουν για την ανθρωπότητα και μόνο. 

Χριστός Ανέστη σε όλους με αγάπη και υγεία στις οικογένειες μας και σε όλους τους ανθρώπους!

 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο λόγος κατάργησης των υπερηχητικών πτήσεων δεν ήταν φυσικά ο θόρυβος αλλά το κόστος καθώς ο βαθμός απόδοσης των υπερηχητικών πτήσεων είναι πολύ μικρός.

Θεωρώ ότι δύσκολα θα βρει εμπορική εφαρμογή στο ευρύ κοινό. Για τους ζάμπλουτους βέβαια, το κόστος δεν έχει σημασία, άρα ποτέ δεν ξέρεις.

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σε όλους.

Επεξ/σία από hyperspaced
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άλλο ένα πρόγραμμα χωρίς νόημα κατά την άποψή μου μόνο για να δώσουν μια επιδότηση στην Lockheed. Υπάρχουν πολύ καλύτερα και ουσιαστικότερα προγράμματα για να ξοδέψουν τον πενιχρό προϋπολογισμό τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...