TopicStrarter Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 8 ώρες πριν, vasilk είπε "Πόσο επενδυτική ευκαιρία είναι τελικά το airbnb;" Προφανώς εξαρτάται από την περίπτωση. Κομπιουτεράκι θέλει. Έσοδα - (έξοδα + απόσβεση επένδυσης) = ? Δυάρι κενό 55τμ πέριξ του κέντρο σε μέτρια κατάσταση. Με ένα βάψιμο (350€) το νοικιάζεις 250€/μήνα και δεν ασχολείσαι για 5 χρόνια. Έσοδα 3000€ το χρόνο. Έξοδα: -450€ φόρο 15%, -250€ άλλα έξοδα (κοινόχρηστα ιδιοκτητών, βάψιμο ξανά σε 5 χρόνια όταν αλλάξει ενοικιαστής, απρόβλεπτα κτλ). Καθαρό κέρδος 2300€/χρόνο. Το ίδιο ακίνητο για να μπει σε Airbnb θέλει 8000€ αρχική επένδυση (επίπλωση, οικοσκευή, γενικό "σουλούπωμα") και θα το νοικιάσεις ας πούμε για ευκολία 100 μέρες το χρόνο (ο νόμος λέει μέχρι 90). Τιμή 35€/μέρα για εσένα, 40€/μέρα θα πληρώσει ο επισκέπτης μαζί με τα 5€ που του κρατάει η πλατφόρμα. Αν το βάλεις πιο ακριβά ούτε 30 επισκέπτες δεν θα βρεις το χρόνο. Έσοδα 3500€/χρόνο. Έξοδα: -525€ φόρος 15%, -105€ το 3% της πλατφόρμας, -800€ λογαριασμοί (ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα), -800€ απόσβεση αρχικής επένδυσης, -20€ καθαριστικά, -300€ άλλα έξοδα. Καθαρό κέρδος 950€/χρόνο μετά από τουλάχιστον 50-60 ώρες προσωπικής εργασία. Διαφορετική περίπτωση είναι πχ ένα εξοχικό σπίτι που ο ιδιοκτήτης πάει 15-20 μέρες το χρόνο. Χωρίς επιπλέον επένδυση μπορεί να του αποφέρει 1000€-1500€ το χρόνο. Εκεί γιατί όχι. κάτσε το βάψιμο είπαμε πάει 350 ευρώ τώρα πως έγινε βάψιμο+ άλλα απρόβλεπτα έξοδα 250 ευρώ;
vasilk Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 7 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε κάτσε το βάψιμο είπαμε πάει 350 ευρώ τώρα πως έγινε βάψιμο+ άλλα απρόβλεπτα έξοδα 250 ευρώ; Από όλο το μήνυμα και την ανάλυση που έκανα εσένα αυτό σου έμεινε; Να σου το αναλύσω και αυτό λοιπόν. Εφόσον κάναμε την παραδοχή ότι ο ενοικιαστής θα κάτσει 5 χρόνια τότε θα χρειαστεί να το βάψεις ξανά σε 5 χρόνια. Άρα σαν έξοδο τα 350€ το μοιράζεται σε 5 χρόνια από 70€ το χρόνο. Εκτίμησα 80-100€ έξοδα ιδιοκτητών στα κοινόχρηστα και άλλα 80-100€ απρόβλεπτα έξοδα για το διαμέρισμα (μια πρίζα, μια βρύση, μια τέντα, ένας θερμοσίφωνας κτλ, τέτοια έξοδα). Σύνολο 250€ το χρόνο.
Alessionew Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, vasilk είπε Θεωρητικά ισχύει γιατί υπάρχει ο νόμος (εδώ και καιρό). Στην πράξη δεν ισχύει προς το παρόν καθώς τίποτα δεν έχει γίνει από αυτά που έλεγε ο νόμος (μητρώο, δηλώσεις, περιορισμοί κτλ) οπότε προς το παρόν τα πράγματα είναι χύμα με μόνο σίγουρο την υποχρέωση να δηλώσεις τα έσοδα για να πληρώσεις το 15% φόρο. Τώρα για το πότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει να εφαρμοστεί ο νόμος δεν ξέρουμε αλλά όταν εφαρμοστεί θα ισχύσει και ο περιορισμός ένα πρόσωπο ένα ακίνητο και ο περιορισμός των 60 και 90 ημερών ανάλογα την περιοχή. Για πάνω από αυτές τις μέρες θεωρείται επιχείρηση και θέλει βιβλία, ΕΦΚΑ, σήμα ΕΟΤ. α. Να μην επιτρέπεται η βραχυχρόνια μίσθωση άνω των δύο (2) ακινήτων ανά Α.Φ.Μ. δικαιούχου εισοδήματος. β. Η μίσθωση κάθε ακινήτου να μην υπερβαίνει τις ενενήντα (90) ημέρες ανά ημερολογιακό έτος και για νησιά κάτω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων τις εξήντα (60) ημέρες ανά ημερολογιακό έτος. Υπέρβαση της διάρκειας του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπεται, εφόσον το συνολικό εισόδημα του εκμισθωτή ή του υπεκμισθωτή, από το σύνολο των ακινήτων που διαθέτει για μίσθωση ή υπεκμίσθωση, δεν ξεπερνά τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ κατά το οικείο φορολογικό έτος.
tornado Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 αν μενεις κοντα για να κανεις το hosting, αξιζει εφοσον εχεις και ελευθερο χρονο. Αυτα ειναι βασικες προυποθεσεις για να ασχοληθεις η οχι. Αν τα εχεις αυτα, τοτε συζητα για τα βαψιματα και τα υπολοιπα.
TopicStrarter Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 11 λεπτά πριν, Alessionew είπε β. Η μίσθωση κάθε ακινήτου να μην υπερβαίνει τις ενενήντα (90) ημέρες ανά ημερολογιακό έτος και για νησιά κάτω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων τις εξήντα (60) ημέρες ανά ημερολογιακό έτος. Υπέρβαση της διάρκειας του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπεται, εφόσον το συνολικό εισόδημα του εκμισθωτή ή του υπεκμισθωτή, από το σύνολο των ακινήτων που διαθέτει για μίσθωση ή υπεκμίσθωση, δεν ξεπερνά τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ κατά το οικείο φορολογικό έτος. Τι χουντικά φιρμάνια ειναι αυτά εν το μεταξύ; Στο σπίτι του καθενός επιβάλουμε τι θα το κάνει και για πόσο; 1
status Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 17 ώρες πριν, TopicStrarter είπε Τι χουντικά φιρμάνια ειναι αυτά εν το μεταξύ; Στο σπίτι του καθενός επιβάλουμε τι θα το κάνει και για πόσο; Οι ξενοδόχοι πίεσαν για αυτά τα όρια.
jakegate7 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 18 hours ago, TopicStrarter said: Τι χουντικά φιρμάνια ειναι αυτά εν το μεταξύ; Στο σπίτι του καθενός επιβάλουμε τι θα το κάνει και για πόσο; όταν το σπίτι του καθενός γίνεται επιχείρηση με μηδενικές υποχρεώσεις, τότε ναι καλώς μπαίνουν κανόνες. γιατί αλλιώς υπάρχει πρόβλημα αθέμιτου ανταγωνισμού. υγ: δεν είμαι ξενοδόχος ούτε έχω σπίτι σε airbnb. 2
qwertyuiop2 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Eίναι τέλειο αν έχεις σπίτι που χρειάζεσαι περιστασιακά. Πχ ιδιόκτητο φοιτητικό που πας μόνο όταν έχεις μαθήματα, εξοχικό κλπ. Απαραίτητη προϋπόθεση, να μην είναι σε κακομοίρικη περιοχή (δυτικές αττικές, πειραιάδες και πουθενάδικα πέριξ κλπ μόνο για σεξοτουρισμό βλάχων κάνουν) ή πολύ απομακρυσμένη από το κέντρο (κηφισιά - μαρούσι δεν πιάνουν τίποτα, όπως και πανόραμα στη θεσσ.). Είναι επίσης τέλειο αν είσαι πολύ κοντά σε μετρό (όποιο κι αν είναι αυτό - αρκεί να μην είναι κακομοίρικη περιοχή, επαναλαμβάνω). Τα μόνα παρακατιανά μέρη που έχουν πέραση στην πλατφόρμα είναι τα 3 του κέντρου: Μεταξουργείο, Εξάρχεια, Πετράλωνα - Κουκάκι (πλευρές λόφου ακρόπολης ουσιαστικά). Οι πιο γελοίοι είναι κάτι αστείοι μεγαλοπιασμένοι νεοελληνάρες που βγάζουν βνβ σπίτια από Βέροια, Λάρισα, Τρίπολη και παραθαλάσσια σκουπίδια στερεάς ελλάδας και μακεδονίας πλην χαλκιδικής. Προσδοκούν να πιάσουν την καλή και τελικά ξαναβουλιάζουν στη φτώχεια και ψηφίζουν τσίπρα. Παραθαλάσσια Κρήτης, Κυκλάδων, Κω-Ρόδου, Ιονίου, Χαλκιδικής, Νότιας Πελοποννήσου και Νοτίων Προαστίων Αττικής είναι μαστ. Τα χτυπάς αλύπητα όπου τα βρεις. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Από τι μισθωμα και άνω θεωρείτε ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος;
Diskimpex Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Σε λογιστη ακουσα κουβεντα για καθε μηνα δηλωση μισθωματων .Και στοιχεια ενοικιαστη αριθμο διαβατηριου.Αυτος που ρωταγε το ειχε δωσει σε εταιρια να το νοικιαζει σε τουριστες .Με προμηθεια 1
Fotia Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Στις 5/19/2018 στις 5:05 ΜΜ, Pablo_Hasan είπε Από τι μισθωμα και άνω θεωρείτε ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος; Αν μάθεις ότι μπορείς να πάρεις τουλάχιστον τα διπλά το μήνα από κανονική μίσθωση .Επίσης στα έξοδα θα πρέπει να βάλεις και ασφάλεια ζημιών κλπ μην έχεις προβλήματα με κακούς γείτονες.
Diskimpex Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Ποιο εχτραδακι .Εδω εχει γινει επιχειριση για πολλους .Και πολλα λεφτα αν εισαι σε τουριστικο μερος.
TopicStrarter Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 19/5/2018 στις 4:02 ΜΜ, jakegate7 είπε όταν το σπίτι του καθενός γίνεται επιχείρηση με μηδενικές υποχρεώσεις, τότε ναι καλώς μπαίνουν κανόνες. γιατί αλλιώς υπάρχει πρόβλημα αθέμιτου ανταγωνισμού. υγ: δεν είμαι ξενοδόχος ούτε έχω σπίτι σε airbnb. Ναι γιατί ως γνωστόν πρέπει να καταπολεμούμε την επιχειρηματικότητα και να μειώνουμε τον ανταγωνισμό δημιουργώντας φράγματα και επιβάλλοντας κλειστές κάστες. Έτσι μόνο θα πάει μπροστά μια χώρα με πραγματική ανεργία κοντά στο 40% ή και παραπάνω... Και επειδή η έννοια "σπίτι μου είναι ότι θέλω το κάνω άμα θέλω το γκρεμίζω" ειναι υπερεκτιμημένη ελευθερία που δεν την χρειαζόμαστε σαν πολίτες ενός ελεύθερου κράτους γιαυτό κουμάντο στο σπίτι μας θα κάνουν τα συμφέροντα άλλων. Ούτε εγώ έχω ξενοδοχείο ή νοικιάζω airbnb μάλιστα όπως έγραψα πιο πριν εγώ είμαι "θύμα" της διαδικασίας αυτής αλλά δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω το δικαίωμα στο να κάνει κάποιος ότι θέλει με την ιδιοκτησία του... δικό του ειναι το σπίτι. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2018 από TopicStrarter 3
Fortistis Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, TopicStrarter είπε Ναι γιατί ως γνωστόν πρέπει να καταπολεμούμε την επιχειρηματικότητα και να μειώνουμε τον ανταγωνισμό δημιουργώντας φράγματα και επιβάλλοντας κλειστές κάστες. Έτσι μόνο θα πάει μπροστά μια χώρα με πραγματική ανεργία κοντά στο 40% ή και παραπάνω... Και επειδή η έννοια "σπίτι μου είναι ότι θέλω το κάνω άμα θέλω το γκρεμίζω" ειναι υπερεκτιμημένη ελευθερία που δεν την χρειαζόμαστε σαν πολίτες ενός ελεύθερου κράτους γιαυτό κουμάντο στο σπίτι μας θα κάνουν τα συμφέροντα άλλων. Ούτε εγώ έχω ξενοδοχείο ή νοικιάζω airbnb μάλιστα όπως έγραψα πιο πριν εγώ είμαι "θύμα" της διαδικασίας αυτής αλλά δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω το δικαίωμα στο να κάνει κάποιος ότι θέλει με την ιδιοκτησία του... δικό του ειναι το σπίτι. Αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό. Θαρρώ ότι είναι κοντόφθαλμο και είναι το πραγματικό αίτιο για ανισότητες σε μία κοινωνία. Δηλαδή, το "έχω και κάνω ό,τι θέλω με αυτό που έχω επειδή είναι δικό μου" ακούγεται εν πρώτης σωστό αλλά είναι τόσο μεγάλη παγίδα που δεν περιγράφεται. Π.χ., - "χωράφι μου είναι, θα σκάψω όπως γουστάρω" = "ας χαλάσουν τα διπλανά χωράφια λόγω νερών, μετακινήσεων όγκων γης και των δυνάμεων που μπορεί να δημιουργηθούν από την νέα μορφή του εδάφους". - "σπίτια μου είναι, θα τα βάλω σε ό,τι τιμή θέλω για ενοικίαση/πούλημα" = "επειδή έχω δύναμη στα κτηματομεσιτικά, θα χειραγωγήσω τις τιμές της αγοράς και ας κόψουν το κεφάλι τους όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν και ζημιωθούν". - "επιχείρησή μου είναι, θα πληρώνω όσο θέλω τους εργαζόμενους" = εδώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται εξήγηση - "δικό μου είναι το διαμέρισμα στον πρώτο, θα του βάλω φωτιά" = .... Εν γένει, όσοι εκθειάζουν το "δικό μου είναι, το κάνω ό,τι θέλω" είναι και οι πρώτοι που παραπονιούνται όταν ζημιώνονται επειδή κάποιος άλλος έκανε το "δικό μου είναι, το κάνω ό,τι θέλω". Εφόσον κάποιος ζει μέσα σε μία κοινωνία και οι πράξεις του έχουν αντίκτυπο στους γύρω του, δεν ισχύει το "δικό μου είναι, το κάνω ό,τι θέλω". Δεν μπορείς να το κάνεις ό,τι θέλεις. Εάν θέλεις να το κάνεις όμως, τράβα ζήσε σε ένα βουνό, χωρίς κανενός είδους υποδομή και εκεί κάνε ό,τι θέλεις. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2018 από Fortistis 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα