greengr21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Το λίγο πάνω από τον βασικό μπορεί και να σημαίνει ότι θα σου κάνει τα 495, 500 καθαρά το λέω γιατί έχω άκουσει προσωπικά τέτοια περίπτωση.
strawman Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 23 hours ago, JimxxZe said: Απλά μου έκανε εντύπωση το πόσο εύκολα και χαλαρά πετάνε πάνω στη συζήτηση πράγματα θεμελιώδη και αυτονόητα... όπως να πληρώνεσαι για τις μέρες που δουλεύεις, ανεξαρτήτως αν είναι η πρώτη ή η τρίτη μέρα στη δουλειά. Και ναι όντως μπορεί να είναι η πρώτη δουλειά, αλλά έχω ένα portfolio με δικά μου & συναδελφικά projects, για αυτό άλλωστε με προτίμησε κατευθίαν για τη θέση, και το 500 - 550ε για τέτοια θέση μου φαίνεται πολύ λίγο. Δηλαδη πραγματικά με ευθύνη σχεδίασης αρχιτεκτονικής και υλοποίησης full stack εφαρμογών, 500ε κοστολογείται; Και καλά θέλουν να παίρνουν νέα άτομα που έχουν όρεξη για δουλειά για να δουλεύουν τσάμπα. Τέσπα, θα τη δεχτώ λογικά γιατί οικονομικά δεν είμαι ανεξάρτητος οπότε από κάπου πρέπει να αρχίσω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν εισαι οντως καλος στη δουλεια σου κατσε 1-2 μηνες, απεδειξε οτι εισαι καλος και ζητα του αυξηση. Κανονικη αυξηση, οχι 50€. 700-800€ παιρνεις στο νερο αν πας να κανεις ρεσεψιον σε ξενοδοχειο και ξυνεις τα απαφτα σου, μην τρελαθουμε τωρα. Δεν ειναι μισθος τα 550 για σοβαρη θεση Οσο για τα υπολοιπα περι αδειων ειναι στανταρ πραματα αυτα που καθοριζονται απο την εργατικη νομοθεσια, δεν ειναι στο χερι του αφεντικου. Οπως προειπα, αν κανεις καλα τη δουλεια σου δεν θα κολλησει στο θεμα ποσες μερες αδειας πηρες. Τωρα αν ειναι κανας παπαρας ok, αλλαζει το θεμα. Αν εχεις αλλες αποριες ρωτας, λογιστης ειμαι, ξερω να σου απαντησω Επεξ/σία 22 Μαΐου 2018 από strawman 2
AntiCambeR Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 14 ώρες πριν, greengr21 είπε Το λίγο πάνω από τον βασικό μπορεί και να σημαίνει ότι θα σου κάνει τα 495, 500 καθαρά το λέω γιατί έχω άκουσει προσωπικά τέτοια περίπτωση. Μην "κλέβεις".492.3€ είναι.
Thaninho Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δλδ ρε παιδιά τα αφεντικά για ντιπ χαζούς τα περνάτε; Πήγε κανείς 25 ετών χωρίς εμπειρία, το έπαιξε τρελιτσα και πήρε αυτό που ήθελε - πίστευε ότι άξιζε; Απο πίσω περιμένουν αλλά χίλια άτομα. Πρέπει να είσαι πολύ τζιμανι και επικοινωνιακά αλλά και στην δουλειά πάνω για να το καταφέρεις. Πάνε στην δουλειά δες τι μπορείς να πάρεις από εμπειρία και αν δεν είσαι ευχαριστημένος φεύγεις. Και που ξέρεις αν είσαι καλός μπορεί να εκτιμηθεί και να πας senior μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είναι όλα τα αφεντικά φωνακλαδες με παράλογες απαιτήσεις, υπάρχουν και οι ξηγημενοι που εκτιμούν την δουλειά που κανείς και το δείχνουν με την συμπεριφορά τους. 1
dtzgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Αν δεν είναι με μπλοκακι, πήγαινε και συνέχισε το ψάξιμο. Αν είναι με μπλοκακι, προσπερνάς και συνεχιζεις το ψάξιμο. Είναι ίσως η πιο σημαντική παράμετρος το αν μιλάμε για κανονική πρόσληψη ή μπλοκακι.
tsioulak Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 7 ώρες πριν, Thaninho είπε Δλδ ρε παιδιά τα αφεντικά για ντιπ χαζούς τα περνάτε; Πήγε κανείς 25 ετών χωρίς εμπειρία, το έπαιξε τρελιτσα και πήρε αυτό που ήθελε - πίστευε ότι άξιζε; Απο πίσω περιμένουν αλλά χίλια άτομα. Πρέπει να είσαι πολύ τζιμανι και επικοινωνιακά αλλά και στην δουλειά πάνω για να το καταφέρεις. Πάνε στην δουλειά δες τι μπορείς να πάρεις από εμπειρία και αν δεν είσαι ευχαριστημένος φεύγεις. Και που ξέρεις αν είσαι καλός μπορεί να εκτιμηθεί και να πας senior μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είναι όλα τα αφεντικά φωνακλαδες με παράλογες απαιτήσεις, υπάρχουν και οι ξηγημενοι που εκτιμούν την δουλειά που κανείς και το δείχνουν με την συμπεριφορά τους. Εχεις καταλάβει οτι ο κατώτατος μισθός είναι για ανειδίκευτους εργάτες και έχουμε καταλήξει να τον παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των νέων εργαζομένων; και μάλιστα λιγότερο από τον κατώτατο αν μετρήσουμε υποδηλωμενη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, επιστροφές δώρων κλπ. 1
Thaninho Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, tsioulak είπε Εχεις καταλάβει οτι ο κατώτατος μισθός είναι για ανειδίκευτους εργάτες και έχουμε καταλήξει να τον παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των νέων εργαζομένων; και μάλιστα λιγότερο από τον κατώτατο αν μετρήσουμε υποδηλωμενη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, επιστροφές δώρων κλπ. Μα ο άνθρωπος του είπε θα είσαι πάνω από τον βασικό αλλά δεν του είπε πόσο. Αν εννοεί 530 είναι κοροϊδία συμφωνώ αλλά δεν νομίζω ότι ένα άτομο χωρίς εμπειρία μπορεί να ζητήσει 8 κατοστάρικα πρώτο μισθό και να τα πάρει έτσι απλά. Υπάρχει κάποιος νόμος που καθορίζει τον κατώτατο με ειδικότητα;
unforgiven Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Μια βασική ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι "Έχει λόγο να μου δώσει παραπάνω;" Αν είμαστε άπειροι και σε μια μέρα το πολύ θα βρει κάποιον άλλον για τα ίδια χρήματα, η απάντηση είναι προφανής. Αν είναι δύσκολο να βρει άλλον ή αν έχουμε μεγάλη πείρα και προϋπηρεσία, το συζητάμε.
tsioulak Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 34 λεπτά πριν, Thaninho είπε Μα ο άνθρωπος του είπε θα είσαι πάνω από τον βασικό αλλά δεν του είπε πόσο. Αν εννοεί 530 είναι κοροϊδία συμφωνώ αλλά δεν νομίζω ότι ένα άτομο χωρίς εμπειρία μπορεί να ζητήσει 8 κατοστάρικα πρώτο μισθό και να τα πάρει έτσι απλά. Υπάρχει κάποιος νόμος που καθορίζει τον κατώτατο με ειδικότητα; Δυστυχώς οχι, υπήρχαν παλιά αλλα καταργήθηκαν με τα μνημόνια.
Sonik86 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, tsioulak είπε Δυστυχώς οχι, υπήρχαν παλιά αλλα καταργήθηκαν με τα μνημόνια. Κάνεις λάθος κάποιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθορίζουν το δικό τους κατώτατο.. Εγώ για παράδειγμα παίρνω το κατώτατο που μπορεί να μου δώσει ο εργοδότης σαν ιχθυολόγο...δηλαδή 855 ευρώ καθαρά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα