Pokemon640 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Στις 3/6/2018 στις 10:44 ΠΜ, stoneao98 είπε 1.Πιανεται σαν παροχη υπηρεσιων εικονας-ηχου-video Κτλ γι αυτο θέλει σπουδές ή πτυχίο στον κλάδο; Διότι ναι με ξερω σε επαγγελματικο επίπεδο επεξεργασιας ηχου εικονας και 3d fx και animation ( εχω κανει και ετησια σεμιναρια αλλα σε εργαστηριο ελευθερων σπουδων που ομως δεν πιανεται σαν ΙΕΚ) 2.Εξοπλισμος υπάρχει και software και Hardware και θα σκεφτομουν να δηλωσω το δωματιο του σπιτιου μου που θα δουλευω ( Μπορω να κανω ολη τη δουλεια με pc και καμερες μικροφωνα φωτα green screen εκτος αν θελει μελετημενο χωρο και δεν αρκει αυτο ) 3.Προφανως ΑΝ ειμουν βουλγαρια που η εφορια σε ΟΤΙ κανεις ειναι 10% στο τελος χρονιας θα συνέφερε. Εδώ ετσι οπως τα λες δεν... 4.Δεν εχω σκοπο να βγαλω εκατομμυρια το σκεφτηκα απλως σαν ιδεα επειδη μπορω να το κανω και διερευνω το αν τελικα συμφερει η οχι. Δεν ειδα 10 video στο youtube και δεν σκεφτηκα να αντιγραψω αλλους. Εχω συγκεκριμενο πραγμα που θελω να κανω . Θελω να φτιαχνω tutorials σε αντικειμενο συγκεκριμενο ( φυσικα υπαρχουν και free αλλα εχω δικο μου τροπο να το κανω διαφορετικα απο οσα εχω δει ) αλλα βρηκα και site dedicated Να πουλανε tutorials οποτε ενδεχομενως το youtube να ειναι free promotion ( χωρις Monetization) για tutorials μου στα αλλα site που προφανως θα ειναι κατι σαν ΠΩΛΗΣΕΙΣ και οχι παροχη υπηρεσιων ) 1.Ναι ακριβώς, όταν πας στην εφορία να καταθέσεις χαρτί και να κάνεις έναρξη επαγγέλματος, θα στο ζητήσουν το πτυχίο, το ίδιο και όταν πας να ανοίξεις χώρο εστίασης, θα ζητήσουν σχετική ειδικότητα (σεφ λ.χ.). 2.Όλο σου το software στους σταθμούς εργασίας (PC/Workstation) πρέπει να είναι γνήσιο αγορασμένο και ότι υπάρχει στο PC καθώς υπογράφεις συμφωνία πριν ξεκινήσεις την εταιρία σου, σε περίπτωση ελέγχου ΣΔΟΕ (η άλλου φορέα αν είσαι εξωτερικό), την έκατσες! Δεν νομίζω η πολεοδομία να στο επιτρέψει να δηλώσεις απομονωμένα το χώρο στο σπίτι σου, πρέπει να αλλάξεις όλο το σχέδιο ακινήτου με ανεξάρτητη είσοδο (πιθανά). Επίσης υπολόγισε όπως είπα τις παροχές νερού, ΔΕΗ, τηλεφώνου, που πρέπει να περαστούν αν αυτό θα γίνει σε ιδιόκτητο (δικό σου) χώρο. Καθώς θα πληρώνεις στη ΔΕΗ επαγγελματικό ρεύμα αντί οικιακό που έχει παραπάνω δημοτικά τέλη (οι KW/h είναι περίπου οι ίδιες). 3.Αυτός είναι και ο λόγος που τα Ελληνικά project αργούν (μεγάλη φορολόγηση στο κόστος). 4.Πήγαινε σε έναν επαγγελματία (Studio εικόνας/ήχου), κάνε γύρισμα μερικές ώρες για αρχή (με το ανάλογο κόστος) και ύστερα το βλέπεις, το να φτιάξεις κάτι ισάξιο με τους άλλους επαγγελματίες από το 0 (που εξηγούν tutorials) θα σου κοστίσει 6ψήφιο ποσό για πλάκα. Αν ξεκινήσεις και ανεβάζεις κάτι και είναι μέτριο στον ήχο/εικόνα και στο περιεχόμενο δεν θα έχεις καλή πρώτη εντύπωση.
koulkos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Έλεγα να μην απαντήσω αλλά τελικά με έφαγε. Ποιος ακριβώς σου ζητάει να τους πας χαρτί σεφ αν θέλεις να κάνεις έναρξη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος; Ποιος σου είπε ότι ζητάνε πτυχία για κάθε έναρξη; Γιατί να βάλει ΚΑΔ ηχολήπτη και όχι άλλον που πιάνει πλείστες περιπτώσεις; Ποιος τον υποχρεώνει να έχει επαγγελματικό ρεύμα στο σπίτι του; Μιλάμε για ανακρίβειες πέρα από κάθε φαντασία. Αν κάτι δεν το γνωρίζουμε καλύτερο θα ήταν να μην απαντάμε. Edit: το θεϊκό με την πολεοδομία το παρατήρησα αργότερα. Κερασάκι στην τούρτα. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από koulkos 4 1
unforgiven Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Στις 3/6/2018 στις 10:44 ΠΜ, stoneao98 είπε Διότι ναι με ξερω σε επαγγελματικο επίπεδο επεξεργασιας ηχου εικονας και 3d fx και animation Αν ξέρεις και επεξεργασία ήχου, και εικόνας, και 3d, και effects και animation, σε επαγγελματικό επίπεδο, γιατί δεν κοιτάζεις να πιάσεις καμιά δουλειά σχετική; Με αυτά τα προσόντα δεν θα δυσκολευτείς.
solton57010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, koulkos είπε Έλεγα να μην απαντήσω αλλά τελικά με έφαγε. Ποιος ακριβώς σου ζητάει να τους πας χαρτί σεφ αν θέλεις να κάνεις έναρξη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος; Ποιος σου είπε ότι ζητάνε πτυχία για κάθε έναρξη; Γιατί να βάλει ΚΑΔ ηχολήπτη και όχι άλλον που πιάνει πλείστες περιπτώσεις; Ποιος τον υποχρεώνει να έχει επαγγελματικό ρεύμα στο σπίτι του; Μιλάμε για ανακρίβειες πέρα από κάθε φαντασία. Αν κάτι δεν το γνωρίζουμε καλύτερο θα ήταν να μην απαντάμε. Edit: το θεϊκό με την πολεοδομία το παρατήρησα αργότερα. Κερασάκι στην τούρτα. Μια από τα ίδια κάθομαι διαβάζω το thread και σκέφτομαι αυτό με τα πτυχία τι φάση?Σε λίγο θα διαβάσουμε ότι θέλει και εγγραφή στο τεε,ιατρικό συλλογο,κτλπ..... Για τον φίλο που άνοιξε το thread αν σε ενδιαφερει σοβαρα πανε σε ενα λογιστη να σου αναλυσει τι ακριβως διαδικασίες χρειαζεται και ποσο κοστιζουν ολα αυτα(Ενδεικτικά θα χρειαστείς λογιστή,εναρξη εταιρείας με καδ 18.11.30 σιγουρα και βλέπεις,θα πληρώνεις εφκα,φορο εισοδηματος,προκαταβολή φόρου(θα σε τσουξει την 1η χρονια,έδρα?(δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να δηλωσεις το σπιτι σου).Πάντως λεφτά βγάζεις και στην Ελλάδα αν μαζέψεις viewers όχι απαραίτητα από τα ads του youtube αλλα απο affiliate και απο τοποθετήσεις προϊόντων . Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από solton57010
TopicStrarter Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 31/5/2018 στις 11:24 ΜΜ, Pokemon640 είπε Πρέπει στις σπουδές σου να έχεις τελειώσει έναν σχετικό τομέα Αυτό μου ακούγεται αρκετά άκυρο.... Στις 31/5/2018 στις 11:24 ΜΜ, Pokemon640 είπε Δηλώνεσαι κανονικά σαν εταιρεία. Πρέπει στις σπουδές σου να έχεις τελειώσει έναν σχετικό τομέα (ηχοληψία, δημοσιογραφία, εικονολήπτης, οπερατέρ κλπ). Αν δεν έχεις ιδιόκτητο studio, θα πρέπει να βρεις συνεργάτη για να σου κόβει τιμολόγια παροχής υπηρεσιών όποτε έχεις εργασία και την κάνεις εκεί. Για να στύσεις studio το ξεχνάς γιατί θες 6ψήφιο+ ποσόν και δεν πρόκειται να τα κάνεις απόσβεση ποτέ. Τα έσοδα του YouTube δεν πρόκειται να σου δώσει σοβαρά χρήματα αν δεν έχεις κάνα μύριο views το μήνα και 1M subs αλλά και πάλι, τα έσοδα είναι τόσο λίγα που πάλι μπαίνεις μέσα γιατί θα έχεις να πληρώσεις τα άτομα που θα απασχολείς για να βγει το έργο συν το Studio που συνεργάζεσαι. Το μόνο που θα σε βοηθούσε θα ήταν αν η ιδέα σου είναι τόσο τέλεια που (αφού πρώτα μπεις μέσα), να φιλοτιμηθεί ένα τηλεοπτικό κανάλι να σε βγάλει από τα δύσκολα και να αρχίσει τις χορηγίες, και εκεί θα αρχίσεις να ανεβαίνεις επαγγελματικά. Έχε υπόψη σου τους εξής παράγοντες : 1)Πολύ υψηλός ανταγωνισμός, 2)ΕΦΚΑ + ΔΕΗ + ΟΤΕ + ΕΥΔΑΠ + Πολεοδομία για δήλωση επαγγελματικής στέγης + Ενοίκια, που θα πληρώνεις, το ίδιο ισχύει ακόμη και για mini market αν άνοιγες. 3)Ανύπαρκτο ενδιαφέρον για προώθηση από εταιρίες για να διαφημιστούν, εδώ τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν θέμα με τις χορηγίες. Πρέπει να ξέρεις άριστο marketing και να κάνεις όντως επαγγελματική δουλειά για να κερδίσεις το ενδιαφέρον κάποιου να διαφημιστεί σε εσένα. Σκέψου ότι στο κλάδο του gaming είμαι πολλά χρόνια και με το ζόρι είχα 1-2 χορηγούς για να έχω έστω λίγα έσοδα. Αν μένεις εξωτερικό, είσαι τυχερός γιατί εκεί η αγορά είναι ενεργή και θα έχεις 100πλάσιες+ πιθανότητες να βγάλεις κέρδος. Εδώ η κατάσταση είναι πεθαμένη για κάτι τέτοιο. 4)Το (σχεδόν) 50% στα έσοδα σου από τις αποδείξεις που θα κόβεις, τα παίρνει η εφορία. εν το μεταξύ διαβάζοντας τα όλα αυτά φρίττω δηλαδή δεν ακούγεται εντελώς γελοίο σε κάθε νοήμονα άνθρωπο πως πρέπει να περάσεις απο όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι στην ελλάδα για να κάνεις το πιο απλό πράμα; να σηκώνεις βιντέακια στο youtube; Αν είναι δυνατόν... φαντάσου δηλαδή γελοιότητες που πρέπει να κάνεις για να εξασκήσεις κάνα σοβαρότερο επάγγελμα... Η κρίση μας φταίει μετά.. τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε... Αν όλα τα απο πάνω ειναι αλήθεια και ισχύουν τότε αυτό ξεπερνάει την γραφειοκρατεία... ειναι πλέον γραφειοβλακεία σε δουλειά να βρισκόμαστε... Απορώ πως κάθονται κάποιοι στην Ελλάδα αν δεν έχουν δική τους περιουσία έτοιμη... Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από TopicStrarter
vgiozo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Προσωπικά αμφιβάλλω ότι χρειάζεται και τόσο μεγάλο κοινό και θεάσεις, όπως γράφτηκε από κάποιους εδώ στο νήμα (μύριο και λοιπά), για να βγάζεις κάποιο εισόδημα ...έτυχε να πέσω σε ένα βίντεο που ο τύπος μιλούσε για τα έσοδα από youtube (ειδικά μετά από πρόσφατες αλλαγες στη πολιτική) κτλ και παρέθεσε ένα "εργαλείο", μια τρίτη ιστοσελίδα, που υπολογίζει κατά προσέγγιση τα σχετικά έσοδα κι αυτός τουλάχιστον δήλωσε ότι η εκτίμηση ήταν επαρκώς ακριβής / χρηστική. https://socialblade.com/ βάζεις σύνδεσμο καναλιού ή και ψάχνεις με τίτλο νομίζω, και σου βγάζει γενικές εκτιμήσεις βάσει εγγεγραμμένων χρηστών, θεάσεων, συχνότητας δημοσίευσης βίντεο κοκ... Δεν έχω ιδέα τί χρειάζεται για να δηλώσεις στην εφορία έσοδα από youtube, αλλά να απαιτείται να είσαι συγκεκριμένων κλάδων σπουδών, να πληρώνεις studio κτλ τα θεωρώ τραβηγμένα, την εποχή που άλλοι βγάζουν ένα selfie stick και τραβάνε βίντεο όπου πάνε... Εγώ είχα πορωθεί με τα βιντεάκια free solo αναρρίχησης του Alex Honnold, μια φορά είδα ένα βίντεο που παρουσίαζε το προσαρμοσμένο φορτηγάκι που χρησιμοποιεί ως στέγη, ταξιδεύοντας σε διάφορες τοποθεσίες για συνεχόμενους μήνες.... ...κι έτσι ξαφνικά το youtube με εισήγαγε στα βίντεο του "Vanlife", "Van conversion" κοκ... ...χίλιοι δύο άνθρωποι μετατρέπουν φορτηγάκια σε αυτοκινούμενες οικίες (με κουζίνα, κρεβάτι, τουαλέτα, καθιστικό, θέρμανση κοκ), εγκαταλείπουν/πωλούν διαμέρισμα (ή αποφασίζουν να γλιτώσουν χρήματα μένοντας μόνιμα στο βανάκι), ταξιδεύουν για αναρρίχηση, ποδηλασία ή/και για εκδρομες ολιγοήμερες, καταγράφουν τοπία, περιστατικά, με΄χρι που κάνουν και βίντεο μαγειρικής από το φορτηγάκι, και βγάζουν από μερικές εκατοντάδες δολάρια έως αρκετές χιλιάδες και υποστηρίζουν τον τρόπο ζωής τους... ...αν το έκανε κάποιος στην Ελλάδα αυτό και μάζευε θεατές (από οπουδήποτε στον κόσμο), θα έπρεπε να δηλώσει ηχολήπτης ή ξέρω γω τί, να βιντεοσκοπεί σε studio και τα τοιαύτα;; Ή μήπως κάποιοι θεωρούν δεδομένο πως πρόκειται για πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες και θεματικά κανάλια; Θα με εξέπληττε αν ίσχυαν νομικά οι προϋποθέσεις που αναφέρουν... Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από vgiozo
TopicStrarter Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, vgiozo είπε Προσωπικά αμφιβάλλω ότι χρειάζεται και τόσο μεγάλο κοινό και θεάσεις, όπως γράφτηκε από κάποιους εδώ στο νήμα (μύριο και λοιπά), για να βγάζεις κάποιο εισόδημα ...προσωπικά έτυχε να πέσω σε ένα βίντεο που ο τύπος μιλούσε για τα έσοδα από youtube (ειδικά μετά από πρόσφατες αλλαγες στη πολιτική) κτλ και παρέθεσε ένα "εργαλείο", μια τρίτη ιστοσελίδα, που υπολογίζει κατά προσέγγιση τα σχετικά έσοδα κι αυτός τουλάχιστον δήλωσε ότι η εκτίμηση ήταν επαρκώς ακριβής / χρηστική. https://socialblade.com/ βάζεις σύνδεσμο καναλιού ή και ψάχνεις με τίτλο νομίζω, και σου βγάζει γενικές εκτιμήσεις βάσει εγγεγραμμένων χρηστών, θεάσεων, συχνότητας δημοσίευσης βίντεο κοκ... Δεν έχω ιδέα τί χρειάζεται για να δηλώσεις στην εφορία έσοδα από youtube, αλλά να απαιτείται να είσαι συγκεκριμένων κλάδων σπουδών, να πληρώνεις studio κτλ τα θεωρώ τραβηγμένα, την εποχή που άλλοι βάζουν ένα selfie stick και τραβάνε βίντεο όπου πάνε... Εγώ είχα πορωθεί με τα βιντεάκια free solo αναρρίχησης του Alex Honnold, μια φορά είδα ένα βίντεο που παρουσίαζε το προσαρμοσμένο φορτηγάκι που χρησιμοποιεί ως στέγη, ταξιδεύοντας σε διάφορες τοποθεσίες για συνεχόμενους μήνες.... ...κι έτσι ξαφνικά το youtube με εισήγαγε στα βίντεο του "Vanlife", "Van conversion" κοκ... ...χίλιοι δύο άνθρωποι μετατρέπουν φορτηγάκια σε αυτοκινούμενες οικίες (με κουζίνα, κρεβάτι, τουαλέτα, καθιστικό, θέρμανση κοκ), εγκαταλείπουν/πωλούν διαμέρισμα (ή αποφασίζουν να γλιτώσουν χρήματα μένοντας μόνιμα στο βανάκι), ταξιδεύουν για αναρρίχηση, ποδηλασία ή/και για εκδρομες ολιγοήμερες, καταγράφουν τοπία, περιστατικά, με΄χρι που κάνουν και βίντεο μαγειρικής από το φορτηγάκι, και βγάζουν από μερικές εκατοντάδες δολάρια έως αρκετές χιλιάδες και υποστηρίζουν τον τρόπο ζωής τους... ...αν το έκανε κάποιος στην Ελλάδα αυτό και μάζευε θεατές (από οπουδήποτε στον κόσμο), θα έπρεπε να δηλώσει ηχολήπτης ή ξέρω γω τί, να βιντεοσκοπεί σε studio και τα τοιαύτα;; Ή μήπως κάποιοι θεωρούν δεδομένο πως πρόκειται για πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες και θεματικά κανάλια; Θα με εξέπληττε αν ίσχυαν νομικά οι προϋποθέσεις που αναφέρουν... To πόσα θα βγάλεις εξαρτάται απο πολλά πράματα... το κυρίως θέμα ειναι το κοινό σου. Πχ κάποιος με μέσο όρο 80κ views και κοινό άντρες 28-38 απο τις ΗΠΑ μπορεί να βγάζει και 50.000 δολάρια των μήνα... και Έλληνας με 400.000 μπορεί views μπορεί να βγάζει 1.000 ευρώ τον μήνα γιατί το κοινό του ειναι πιτσιρικαρία και οι περισσότεροι έχουν addblocker κτλ Επίσης τα περισσότερα κανάλια δεν περιμένουν μόνο απο τα views αλλά κυνηγάνε χορηγίες από εταιρίες ή απο το ίδιο τους το κοινό
TopicStrarter Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 *Ξέχασα να συμπληρώσω πως υπάρχουν κατηγορίες διαφημίσεων (απο το 1 έως το 10) και ανάλογα την περιοχή και το κοινό που απευθύνονται αυτές οι διαφημίσεις παίρνεις και το ανάλογο αντίτιμο per viewer για παράδειγμα μια ελληνική επιχείρηση στην τύχη ας πούμε ο Κωτσόβολος μπορεί να πληρώνει 10 cent ανα viewer (τυχαίο νούμερο) αλλά η newegg της Αμερικής (αντίστοιχη κατηγορία επιχείρηση με τον κωτσόβολο) μπορεί να πληρώνει 1 δολάρια ανα viewer με την διαφορά όμως ότι η newegg δεν έχει κάνα λόγο να προβάλει την διαφήμιση της στην ελλάδα μιας και δεν έχει συμφέροντα εκει... οπότε αν οι περισσότεροι επισκέπτες σου ειναι έλληνες δεν θα δεις ποτέ τα λεφτά της newegg ενώ ο Αμερικάνος θα τα δει και έτσι 1000 views δικά του απο θέμα απολαβών θα ειναι 10000 δικά σου... και υπάρχουν και κατηγορίες διαφήμισης άλλα λεφτά παίρνεις αν κλικάρουν αυτή στην εισαγωγή άλλα για το banner που ίσως εμφανιστεί και άλλα για το κείμενο που ίσως εμφανιστεί κτλ
vgiozo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Σαφώς υπάρχουν παράμετροι που διαφοροποιούν τα έσοδα. Για καποια από τα παραδείγματα που αναφέρεις όμως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι διαφημίσεις που βλέπεις σε ένα βίντεο έχουν να κάνουν και με το πού σε τοποθετεί/εντοπίζει η υπηρεσία, δηλαδή χρήστες που θα δουν το ίδιο βίντεο δεν θα δουν απαραίτητα τις ίδιες διαφημίσεις, οπότε αν στοχεύεις ένα ευρύτερο ακροατήριο, δεν υπάρχει ένα απόλυτα προκαθορισμένο φάσμα διαφημίσεων που θα προβληθεί και από τις οποίες θα βγάλει ο παραγωγός περιεχομένου χρήματα. Πχ αν βλέπω εγώ κι ένας Αμερικανός το βίντεο ενός Σλοβάκου, δεν θα δούμε τις ίδιες διαφημίσεις, πολύ περισσότερο διαφημίσεις για σλοβάκικο κοινό. Το θέμα είναι σαφώς ότι αν παράγεις περιεχόμενο στα ελληνικά, και ο δημογραφικος σου στόχος είναι περιορισμένος, εκτός κι αν είσαι από τους κορυφαίους παραγωγούς περιεχομένου για αυτό το κοινό, δύσκολα θα βγάλεις χρήματα για να γίνει αυτό το επάγγελμά σου
TopicStrarter Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, vgiozo είπε Πχ αν βλέπω εγώ κι ένας Αμερικανός το βίντεο ενός Σλοβάκου, δεν θα δούμε τις ίδιες διαφημίσεις, πολύ περισσότερο διαφημίσεις για σλοβάκικο κοινό. Αυτό ακριβώς ανέφερα με το παράδειγμα κωτσόβολου και newegg εμεις στην Ελλάδα έχουμε χαμηλές αποδοχές διαφημίσεων γιατί δεν πληρώνουν πολύ οι ενδιαφερόμενοι.
Pokemon640 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Στις 7/6/2018 στις 10:40 ΠΜ, TopicStrarter είπε Αυτό ακριβώς ανέφερα με το παράδειγμα κωτσόβολου και newegg εμεις στην Ελλάδα έχουμε χαμηλές αποδοχές διαφημίσεων γιατί δεν πληρώνουν πολύ οι ενδιαφερόμενοι. Έχει να κάνει και πόσα έσοδα έχει το YouTube από τους διαφημιστές. Αν κάνω promote (σαν εταιρεία) έτοιμα φαγητά, πληρώνω ένα Χ ποσό που πάει και στο YouTube και ένα ελάχιστο ποσοστό στον Uploader. Ο Αμερικάνος που θέλει διαφήμιση φυσικά πληρώνει Χ*10 φορές παραπάνω για να τον δει κόσμος. Αν οι εδώ εταιρίες πλήρωναν καλά λεφτά στο YouTube και δεν βάζαμε όλοι adblock θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Το Socialblade είναι εκτός πραγματικότητας (ειδικά για τα Ελληνικά δεδομένα).
vgiozo Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Στις 7/6/2018 στις 10:40 ΠΜ, TopicStrarter είπε Αυτό ακριβώς ανέφερα με το παράδειγμα κωτσόβολου και newegg εμεις στην Ελλάδα έχουμε χαμηλές αποδοχές διαφημίσεων γιατί δεν πληρώνουν πολύ οι ενδιαφερόμενοι. Μα ελληνικές διαφημίσεις θα δω εγώ σε ξένα βίντεο (οπότε το κανάλι θα πληρωθεί την ελληνική διαφήμιση)...αυτό που λέω είναι ότι η χώρα του παραγωγού περιεχομένου δεν καθορίζει απόλυτα τη προέλευση των διαφημίσεων κι έτσι δεν καθορίζεται άμεσα το πόσο θα πληρωθείς για μια διαφήμιση (όταν κάποιος Βρετανός ή αμερικανός μπορεί να δει μια διαφήμιση βρετανικής/αμερικανικής προέλευσης στο δικό σου βίντεο)... ...οι διαφημίσεις που βλέπει κάποιος στο Youtube έχουν να κάνουν περισσότερο με τη αναγνωρισμένη τοποθεσία του θεατή, όχι του παραγωγού περιεχομένου... Σαφώς όμως, όταν παράγεις περιεχόμενο αποκλειστικά στα ελληνικά, έχεις πολύ πιο στενό δημογραφικό στόχο, οπότε πολύ λιγότερες πιθανότητες να βγάλεις χρήματα από το Youtube για να το κάνεις "επάγγελμα"...αν δεν είσαι μεταξύ των κορυφαιων προορισμών, είναι δύσκολα τα πράγματα. 1 ώρα πριν, Pokemon640 είπε Έχει να κάνει και πόσα έσοδα έχει το YouTube από τους διαφημιστές. Αν κάνω promote (σαν εταιρεία) έτοιμα φαγητά, πληρώνω ένα Χ ποσό που πάει και στο YouTube και ένα ελάχιστο ποσοστό στον Uploader. Ο Αμερικάνος που θέλει διαφήμιση φυσικά πληρώνει Χ*10 φορές παραπάνω για να τον δει κόσμος. Αν οι εδώ εταιρίες πλήρωναν καλά λεφτά στο YouTube και δεν βάζαμε όλοι adblock θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Το Socialblade είναι εκτός πραγματικότητας (ειδικά για τα Ελληνικά δεδομένα). Καμία αντίρρηση, πρόκειται για εκτιμήσεις, αλλά έχεις διαθέσιμα στοιχεία προς αντιπαράθεση για ελληνικά & ξένα κανάλια;
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Υπαρχουν καποια Utubers Που ειχαν αναφερθεί στο SocialBlade και ολοι ανεξερετως ειχαν πει πως από τα estimated earnings που δειχνει να υπολογίζεται ότι ενας Ελληνας utuber παιρνει τα ελαχιστα αν όχι πιο κατω... Η ολοι οι Utubers της Ελλαδας μας λενε ψεμματα και εχουν στησει τετοια πλεκτανη η μπορεις να ανοίξεις Utube καναλι σοβαρο να δουμε αν θα πλουτισεις... 1
vgiozo Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μιλάς σαν να το έθεσα ως θέσφατο, ενώ ξεκάραθα το παρέθεσα ως εργαλείο που ξένος youtuber είχε επισημάνει ότι είναι επαρκώς ακριβές, το δοκίμασα και σε ένα άλλο κανάλι που οι δημιουργοί του είχαν σχολιάσει το πόσο βγάζουν (επισημαίνοντας ότι υπάρχει διακύμανση) κι ήταν εντός φάσματος.... ..να ήταν πιο ακριβές γι αυτούς κι όχι γι άλλους; Μπορεί, ασφαλώς, καμία αντίρρηση όπως είπα, αλλά τί είναι αυτό που καθορίζει την απόκλιση; είναι προς συζήτηση. Όμως, όταν λες ότι το κάτω όριο της εκτίμησής του ήταν ακριβές (το ελάχιστο της εκτιμησής του ανταποκρινόταν κάποιες φορές στα πραγματικά κέρδη) για έλληνες youtuber, πρακτικά παρέχεις επιχείρημα για τη χρησιμότητά του... Ακατανόητο το αμυντικό ύφος της απάντησής σου λοιπόν, κι εξίσου άτοπη η τελευταία πρόταση, σαν να αντιλέγει σε δικό μου ισχυρισμό ότι μπορούν να βγάλουν λεφτά εύκολα και δεν το κάνουν... Επεσήμανα μόνο ότι ελληνόφωνα βίντεο έχουν ακόμη λιγότερες πιθανότητες να τραβήξουν επαρκώς μεγάλο κοινό ώστε να αποτελέσουν επάγγελμα, κι ότι αν κάτοικοι άλλων χωρών βλέπουν το δικό σου βίντεο, η διαφήμιση που βλέπουν δεν θα είναι ελληνική εξ ορισμού, οπότε τα έσοδά σου δεν εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από τα πόσα πληρώνουν ελληνικές εταιρείες για διαφήμιση. ...εύληπτα πράγματα, νομίζω.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Ειπα εγω οτι το SocialBlade λεει αρλουμπες? Οχι...Με τετοια διαστηματα που εχει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να κανει λαθος...αυτο δεν σημαινει ομως οτι κερδιζεις κανεις στο Ελληνικο utube λεφτα...ΑΚομα και μεγαλια καναλια...Οι λογοι ολοι εχουν προαναφερθει και απλα ειπα και εγω οτι εχω διαβασει-δει. Αφου ολοι ειμαστε με adblock,skip add και οι διαφημισεις στην Ελλαδα αποφερουν απειροελαχιστα χρηματα σε σχεση με το εξωτερικο.Τοσο απλα πραγματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα