Kostasallinone Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 2 κλασικές χειροκίνητες τέντες που έχω σε μπαλκόνι διαμερίσματος, αναρωτιέμαι εάν μπορούν να μετατραπούν σε ηλεκτρικές. Έχω δει που τοποθετούν εξ' αρχής, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να μπει ηλεκτρικό μοτέρ σε χειροκίνητη τέντα? Επίσης δουλεύει με μπαταρία ή παίρνει ρεύμα από το φωτιστικό του μπαλκονιού?
4saken Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δεν είναι αυτό που ψάχνεις αλλά έχω δει να τις ανεβοκατεβαζουν με blackanddecker! 1
orck Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Για τα άλλα δεν ξέρω αλλά ξέρω ότι δουλεύει με τάση δικτυου. Εάν δεν έχεις καμία μέριμνα για τέτοιο πράγμα ώστε να έχεις καλώδιο ήδη αναμονή τότε σου βάζουν εξωτερικό καλώδιο με διακόπτη πανω-κατω.
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 46 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε 2 κλασικές χειροκίνητες τέντες που έχω σε μπαλκόνι διαμερίσματος, αναρωτιέμαι εάν μπορούν να μετατραπούν σε ηλεκτρικές. Έχω δει που τοποθετούν εξ' αρχής, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να μπει ηλεκτρικό μοτέρ σε χειροκίνητη τέντα? Επίσης δουλεύει με μπαταρία ή παίρνει ρεύμα από το φωτιστικό του μπαλκονιού? Φυσικά και γίνεται, απλά χρειάζεται να αλλαχτεί ο χειροκίνητος μηχανισμός με ηλεκτρικό. Επίσης δεν νομίζω να υπάρχει μηχανισμός με μπαταρία, δεν έχει και νόημα άλλωστε σε σπίτι με ρεύμα.
Kostasallinone Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Η αλλαγή μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε ή πρέπει να απευθυνθώ σε εταιρία με τέντες? Όπως επίσης για την συμβατότητα του μηχανισμού πως μπορεί κάποιος να την ελέγξει? Είδα κάποια μοτέρ αλλά δεν έχω ιδέα εάν ταιριάζουν.
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 26 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε Η αλλαγή μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε ή πρέπει να απευθυνθώ σε εταιρία με τέντες? Όπως επίσης για την συμβατότητα του μηχανισμού πως μπορεί κάποιος να την ελέγξει? Είδα κάποια μοτέρ αλλά δεν έχω ιδέα εάν ταιριάζουν. Δεν σε καταλαβαίνω, τι ακριβώς ρωτάς? Προφανώς και ΔΕΝ μπορεί η αλλαγή(ή και πιθανότατα μετατροπή) να γίνει από τον οποιονδήποτε, προφανώς και ΔΕΝ μπορεί να ελέγξει τη συμβατότητα του μηχανισμού κάποιος που δεν έχει ιδέα. Οι τεντάδες πάντως είναι σίγουρα από αυτούς που μπορούν να κάνουν τα παραπάνω, μια και αυτή ακριβώς είναι η δουλειά τους.
phanispal Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δε μπορείς να κάνεις μόνος σου αυτή τη δουλειά, πρέπει να παρθούν μετρήσεις για να δεις τι αλλαγές πρέπει να γίνουν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 2 hours ago, 4saken said: Δεν είναι αυτό που ψάχνεις αλλά έχω δει να τις ανεβοκατεβαζουν με blackanddecker! Zoranb ftw! (Mας το έχουν πει κι εμας σαν λύση 😛 )
Kostasallinone Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Έγινε παιδιά, ναι αυτό ρώτησα εάν είναι του στυλ κάντο μόνος σου. Καλώς, θα απευθυνθώ στους ειδικούς, το σημαντικό είναι ότι γίνετε!
opera Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Αν είναι ανεξάρτητες θα χρειαστείς 2 μηχανισμούς εκτός και αν ενωθούν οι άξονες,αν είναι ενωμένες με ένα μηχανισμό γίνεται αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρός. Για να τοποθετηθεί ο μηχανισμός πρέπει να κατέβει ο άξονας της τέντας με ή χωρίς το πανί (ανάλογα το βάρος και χρειάζονται 2 άτομα με 2 σκάλες. Η τοποθέτηση μηχανισμού σε περίπτωση που είναι ενωμένες και κινούνται μαζί είναι εύκολη υπόθεση για τον τεχνικό και γίνεται σε λίγες ώρες,όχι δε μπορείς να τον τοποθετήσεις μόνος αν δε γνωρίζεις κάποιες λεπτομέρειες της δουλειάς όπως ότι το μοντάρισμα γίνεται με τρυπανόβιδες και προσοχή μη τρυπήσεις το μοτέρ,επίσης το μοτέρ χρειάζεται ρυθμίσεις για το που θα τερματίζει στο πάνω και κάτω μέρος (αυτό θα υπάρχει στο manual λογικά). Για να κάνεις τις ρυθμίσεις χρειάζεται μπαλαντέζα και να γνωρίζεις ποιά καλώδια θα καρφώσεις μέσα για να ανεβάζεις-κατεβάζεις τη τέντα. Ρεύμα στο μοτέρ δίνει ο ηλεκτρολόγος και όχι ο τεντάς. Υπάρχουν τα επώνυμα (somfy) αλλά και αξιόπιστα κινέζικα με εγγύηση,επίσης στο μοτέρ μπαίνουν προαιρετικά ,ανεμούριο,φωτοκύτταρο και τηλεχειρισμός εκτός του διακόπτη τοίχου. 1
vagos789 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Πολυ παλια ειχα παρει τεντες με ηλεκτρικο και χαλαγαν ευκολα και γρηγορα Δεν ξερω εαν εχουν βελτιωθει τα πραγματα,υποθετω ναι
qwertyuiop2 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 48 λεπτά πριν, vagos789 είπε Πολυ παλια ειχα παρει τεντες με ηλεκτρικο και χαλαγαν ευκολα και γρηγορα Δεν ξερω εαν εχουν βελτιωθει τα πραγματα,υποθετω ναι Εμείς έχουμε ίδιο μηχανισμό κι ασυντήρητο, σε βορεινό μέρος στα βόρεια προάστια (δλδ ό,τι χειρότερο) από το 2001 χωρίς ποτέ ζήτημα. 😛
vagos789 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Οτι χειροτερο ειναι τα νησια ,και γενικα οτι ειναι κοντα σε θαλασσα
orck Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Ειμαι στην Αθηνα, νοτια προαστια 900μετρα απο θαλασσα Βαλαμε το 2006 μηχανισμο της Somfy και δουλευει απο τοτε αριστα, ειναι τοσο αθορυβο που πρεπει να κοιτας το μπαλκονι για να δεις εαν οντως ανεβαινει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα