Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχει πάει κάποιος Ισλανδία; Θα πάμε για 13 ημέρες και έχουμε κλείσει αυτοκίνητο 4χ4 Και σιγά-σιγά φτιάχνουμε Λίστα για τα αξιοθέατα μας. Έχετε να προτείνετε κάτι; Έχει πάει κάποιος

• Απαντ. 5,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα. Γνωρίζει κάποιος να με κατευθυνει: ψάχνω να κανω το πρώτο μου ταξίδι με γκρουπ μιας και δεν βρίσκω παρεα, και βρήκα μια προσφορά από το versus travel για Μπαλί 8 ημέρες 800€ με έξτρα τους φόρους 700€. Είναι καλά γενικα? Γνωριζει κάποιο site που να έχει πακέτα συμπεριλαμβανομένου των φόρων? Για το μήνα Σεπτέμβριο θελω.

Δημοσ.

Αναζητούμε (μερικές οικογένειες) κάποιο κάμπινγκ για ΠΣΚ, που να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

- κοντά στην Αθήνα (το πολύ κάνα δίωρο)

- πάνω στη θάλασσα, κατάλληλη για μικρά παιδιά

- να έχει εκτός από σκηνές, σπιτάκια/bungalows για όσους δεν είναι της σκηνής

- εστιατόριο και κάτι σαν mini market

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους και με συγχωρείτε εάν έχει ήδη συζητηθεί.

Μέσα Ιουνίου θα πάω για 3 μερο στην Μπολόνια με προοπτική ημερήσιας επίσκεψης στην Φλωρεντια.

Εχει πάει κάποιος σχετικά πρόσφατα ;

Θα με αφορούσαν λίγες πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις από/προς αεροδρομιο και Φλωρεντια (εύκολο φαντάζομαι)  , όπως επίσης ιδέες και προτάσεις κατά τη διαμονή μας εκεί !

εντιτ: έχει ήδη απαντηθεί ! Θενξ

Επεξ/σία από Adon1s
Δημοσ.
On 08/05/2025 at 14:26, arxontas2323 said:

Εχει παει κανεις μιαμι; αξιζουν 4 μερες αρχες νοεμβρίου; ειναι πολλές , είναι καλά;

Ανάλογα με το τι θες να κάνεις. Αν κάτσεις Miami Beach και στις γύρω περιοχές μια χαρά είναι οι 4 μέρες. Αν πας Key West, Everglades κτλ είναι λίγες. 

Νομίζω ο Νοέμβριος πάει κοντά στη high season, αν και λογικά στις αρχές θα είναι καλά. 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θα ταξιδεψουμε στο Λονδινο στο τελος Ιουνιου.
Bλεπω χρειαζεται και ΕΤΑ και προτείνουν να βγει από το επισημο site. Πόσο χρονο θελει για να εγκριθει, έχει κάποιο κόστος;

Τι είναι καλύτερο για τις πληρωμες;
Εχω Curve και Revolut. 
Μπορώ να πληρωνω κανονικα μεσω της Curve που εχει συνδεμενη τη καρτα της εθνικής μου και η εφαρμογή θα τα μετατρεπει αυτοματα σε λιρες στα POS χωρις κρατησεις;

Χρειαζομαι ανταπτορα για τις πριζες ωστε να συνδεω φορτιστες κτλ;

Επισης για Λονδινο.... 4 ημέρες τι προλαβαινουμε/πρεπει να δουμε;
Ειμαστε οικογενεια με ενα κορίτσι 10 ετών.
Που να περπατησουμε/δουμε την αγορα;
Τι πρεπει να προσεξουμε γενικά; Ειναι ασφαλες παντού μέχρι το βράδυ;

Περα από μουσειο φυσικη ιστοριας, βρετανικο και ίσως πολεμικο μουσειο τι αλλο θα ηταν ενδιαφερον να δω;
Μου λενε για ποταμοπλοιο, τελεφερικ, να ανεβω στο London Eye.

Για βόλτα σε Soho street market, Borough market, Hyde Park, Covent Garden. Αν ειναι να παω σε 1-2 απο αυτά , πού;

Υπαρχει καποιο site/οδηγος που τα εχει συνοπτικα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, djuan1988 είπε

Ανάλογα με το τι θες να κάνεις. Αν κάτσεις Miami Beach και στις γύρω περιοχές μια χαρά είναι οι 4 μέρες. Αν πας Key West, Everglades κτλ είναι λίγες. 

Νομίζω ο Νοέμβριος πάει κοντά στη high season, αν και λογικά στις αρχές θα είναι καλά. 

να σου πω την αληθεια μονο miami δεν εχω παει απο αμερικη και θελω να το επισκεφτω...key west απ οτι βλεπω ειναι σαν το κανκουν με θερετρα και για μπανιο...εχει κατι αλλο;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, myst77 είπε

Καλησπέρα,

Bλεπω χρειαζεται και ΕΤΑ και προτείνουν να βγει από το επισημο site. Πόσο χρονο θελει για να εγκριθει, έχει κάποιο κόστος;

Εχω Curve και Revolut. 
Μπορώ να πληρωνω κανονικα μεσω της Curve που εχει συνδεμενη τη καρτα της εθνικής μου και η εφαρμογή θα τα μετατρεπει αυτοματα σε λιρες στα POS χωρις κρατησεις;

Περα από μουσειο φυσικη ιστοριας, βρετανικο και ίσως πολεμικο μουσειο τι αλλο θα ηταν ενδιαφερον να δω;

Για βόλτα σε Soho street market, Borough market, Hyde Park, Covent Garden. Αν ειναι να παω σε 1-2 απο αυτά , πού;

Φορτώνεις Revolut από την κάρτα σου της Εθνικής και πληρώνεις με αυτη. 

Αντάπτορα χρειάζεσαι ναι. Πουλάνε και στην Ελλάδα, είχα πάρει 2-3 γιατί τους χρειαζόμουν και για Κύπρο πολύ φθηνούς. Ίδιες πρίζες είναι, δεν έχουν διαφορετική τάση όπως οι αμερικάνικες, απλά δε ταιριάζουν οι ευρωπαϊκοί φορτιστές. 

Παντού παντού δεν είναι ασφαλές το βράδυ, όπως δεν είναι και σε καμία μεγαλούπουλη. Αλλά ειδικά Westminster, Southwark, Angel κλπ, δεν έχεις κανένα θέμα. Το μετρό επίσης είναι μια χαρά, απλά χρειάζεται η στοιχειώδης προσοχή. 

Αν σας αρέσει η τέχνη αξιζει να πάτε και στο V&A. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, myst77 είπε

Καλησπέρα,

Εχω Curve και Revolut. 

https://www.gov.uk/guidance/apply-for-an-electronic-travel-authorisation-eta απο εδώ και μόνο εδώ θα την βγάλεις,υπάρχουν πολλές ψευτικες σελίδες και θέλει προσοχή.£16 κάνει το άτομο.Θες διαβατήριο.Λένε ακόμα και σε λίγα λεπτά την έχεις πάρει την έγκριση.

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, arxontas2323 said:

να σου πω την αληθεια μονο miami δεν εχω παει απο αμερικη και θελω να το επισκεφτω...key west απ οτι βλεπω ειναι σαν το κανκουν με θερετρα και για μπανιο...εχει κατι αλλο;

ζωολογικο, βοτανικο και (αν δεν εχεις παει Κουβα)little Havana

Δημοσ.
15 ώρες πριν, myst77 είπε

Μένω Λονδίνο κι έχω κορίτσι 10 ετών, οπότε σου λέω με βάση τη δική μου εμπειρία.

Μουσεία: Όλα τα μουσεία έχουν δωρεάν είσοδο, οπότε μπορείς να μπαίνεις και να βγαίνεις για να δεις κάτι στοχευμένα, αντί να αισθάνεσαι ότι πρέπει να κάτσεις 4 ώρες να δεις όσο πιο πολλά μπορείς γιατί πλήρωσες είσοδο. Στο South Kensington υπάρχουν τα μουσεία Natural History, Science και V&A. Αναλόγως τα ενδιαφέροντα, όλα έχουν πράγματα να δεις. Το Science π.χ. έχει διάφορα ενδιαφέροντα. Θα πρότεινα τα εκθέματα για το διάστημα στο ισόγειο και, για το παιδί, το Wonderlab. Για το Wonderlab πρέπει να πληρώσεις και να βγάλεις εισιτήριο κάποιες ώρες πριν. Είναι πολύ Interactive. Έχει και IMAX που δείχνει ντοκιμαντέρ και μπορεί να είναι ενδιαφέρον για το παιδί. Το V&A έχει μεγάλη ποικιλία και ένα αρκετά συμπαθητικό καφε/εστιατόριο, στο οποίο μπορείς να κάνεις ένα καλό διάλειμμα.

London Eye: θα έλεγα όχι. Δεν είναι κακό, αλλά για 3 άτομα θα πληρώσεις καμιά 100αριά ευρώ και δε νομίζω ότι αξίζει. Αν θες θέα από ψηλά, μπορείς να πας δωρεάν στο Sky Garden. Απλώς στο Sky Garden πρέπει να κλείσεις δωρεάν εισιτήρια από αρκετά νωρίτερα. Νομίζω βγαίνουν 3 εβδομάδες πριν, τσέκαρέ το.

Περπάτημα: ετοιμαστείτε για πολύ περπάτημα. Oxford/Regent street για χάζι και ψώνια, China town, Leicester square (για το παιδί μπείτε στο Lego Store και απέναντι στο m&m store), Trafalgar, Westminster. Αν ο καιρό είναι καλός, περάστε απέναντι από το Big Ben στο Southbank και περπατήστε δίπλα στο ποτάμι μέχρι την Tate Modern κι από εκεί απέναντι μέχρι St. Paul.

Γενικά το Λονδίνο έχει τα πάντα. Εξαρτάται κυρίως από το τι σε ενδιαφέρει (και το πόσα λεφτά θες να ξοδέψεις). Μπορείς να πας στο ChatGPT και να του πεις ότι πας Λονδίνο και σε ενδιαφέρουν τα μουσεία ή το φαγητό ή η τεχνολογία ή ο Harry Potter κτλ. και να δεις τι σου προτείνει. Κι αν θες περισσότερες πληροφορίες για κάτι, εδώ είμαστε.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα. Εκλεισα για σεπτεμβρη τηνο. Θα παω με το σκουτερ μου με το οδικο δικτυο θα εχω κανενα προβλημα ειναι το μεγαλυτερο μερος του νησιου ανετο και προσβασιμο? Εχει κοσμο τον σεπτεμβριο γενικα εχετε καποια τιπσ να μου πειτε απο προσωπικη εμπειρια? Μια εικονα εχω παρει στο νετ παντως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκδρομές με το αυτοκίνητο, κανένα 2ωρο (ή λίγο παραπάνω) από Αθήνα; Μονοήμερη ή/και διανυκτέρευση. Ευχαριστώ.

Edit: Βασικά, θα ήθελα ιδέες για μονοήμερες εκδρομές από Αθήνα, με ή χωρίς διανυκτέρευση.

Επεξ/σία από satsok2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...