Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, jimmysss! είπε

Για Σκυρο τι αποψη εχετε για ζευγαρι (απο Αθηνα)

Το νησάκι μου ❤️

Δεν το προτιμούν πολλοί, και αρκετοί δεν γνωρίζουν καν που πέφτει (καλύτερα για μας που το αγαπάμε). 

Η Σκύρος είναι ένα νησί με απίστευτη ιστορία (η χαρά των αρχαιολόγων και όσων λατρεύουν την ιστορία - θα βρεις αρχαιολογικό μουσείο, αρχαιολογικό χώρο που ανακάλυψε ο θείος μου στο Τραχύ κοντά στο αεροδρομιο, λαογραφικό μουσείο, παλιό μοναστήρι, καστρο) και στυλ κυκλαδίτικο, με τα κλασικά λευκά σπιτάκια και την χώρα της σκαρφαλωμένη στον βράχο με θέα το απέραντο γαλάζιο. Εμένα μου αρέσει να χάνομαι στα σοκάκια καταμεσήμερο ή νωρίς απόγευμα που όλοι σχεδόν κοιμούνται. Νιώθω σαν να σταματά ο χρόνος.

Δεν είναι νησί για ινφλουενσερς, δεν είναι νησί για έντονη νυχτερινή ζωή, δεν είναι για όσους ζητάνε μονο fancy κυριλέ ρεστοράν. Είναι άλλη φάση. Θα βρεις ποιοτικό φαγητό, οργανωμένες παραλίες, όμορφους ανθρώπους, αργούς ρυθμούς για χαλάρωση. 

Θες φύση, πράσινο; Η βόρεια μεριά του νησιού είναι αυτό που ζητάς, με πεύκα να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Θες άγριο τοπίο και βουνό; Η νότια μεριά είναι για σένα, οδικώς μέχρι τον τάφο του ποιητη Rupert Brooke. Κλείσε και τουρ με σκάφος (πχ τον Υδροβάτη του Ευτύχη) να δεις τις σπηλιές και ίσως και μερικές φώκιες να αράζουν. Υπάρχει και ναυάγιο στην παραλία Αγαλίπα. Κάνε βόλτα οδικώς στο νησί να δεις και φάρμες με τα σκυριανά αλογάκια (ένα είδος πόνυ). 

Νομίζω είπα όλα τα βασικά :) α και να αγοράσεις κάτι κεραμικό (πχ πιάτα) ή κάτι ξυλόγλυπτο. Υπάρχει παράδοση στο νησί, θα το καταλάβεις αν πας.

Κι εδώ η πλατεια Brooke με θέα:

IMG_20250630_190437.jpg.781abfbd7a9ef298c1a0a6b91ab6c880.jpg

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 3
  • Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

5 μερες στο υπεροχο Τορινο, φαγαμε ολη τη ζεστη αλλα ρε φιλε γιατι ειμαστε τοσο ακριβοι στην Ελλαδα???
Εχασα το μετρημα στο ποσα aperol spritz ηπιαμε !!!! οταν εχει μονο 5€ νομιζω οτι απλα δεν το υπολογιζεις οταν εδω στην Κερκυρα το πληρωνω 8-10€ και Τορινο με 10€ συνηθως ειχαμε και πιατελα με αλλαντικα και τυρια (tagliere misto).
Το μεγαλο γελιο βεβαια επεσε την τελευταια μερα που κατσαμε για να πιουμε καφε σε τραπεζι η πρωτη φορα σε αυτο το ταξιδι και πηραμε δυο caffe macchiato και ενα μπουκαλι νερο, naturale 😃 και ηρθε ο λογαριασμος και ελεγε 7,5€ και νομιζα οτι εγινε καποιο λαθος !!! γιατι τοσες μερες παντα σταματουσαμε σε καφε αλλα πηγαιναμε bar και αφηναμε 3€ συνηθως εκανε απο 2,2€ εως 2,6€ με νερακι frizzante 😉 και εμεις θα για πιουμε δυο καφεδες στην Ελλαδα πλεον δεν σου φτανουν τα 8€ !!! μας φερνουν νερο δωρεαν βεβαια !!!!
αυτα για τωρα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τι συγκρίνεις τώρα χώρα τρίτου κόσμου με Ελλάδα.

η χωρα τριτου κοσμου ποια ειναι? Η ιταλια ή η ελλαδα? μπερδευτηκα 🤣

Δημοσ.

Παρακαλώ προτάσεις για τις 2 καλύτερες παραλίες και ωραία μέρη για βόλτα (βραδάκι) για κάνα παγωτό ή κανα χαλαρό κοκτέιλ κτλ στην Φοινικούντα και στην Πρέβεζα.

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, verylife78 είπε

5 μερες στο υπεροχο Τορινο, φαγαμε ολη τη ζεστη αλλα ρε φιλε γιατι ειμαστε τοσο ακριβοι στην Ελλαδα???
Εχασα το μετρημα στο ποσα aperol spritz ηπιαμε !!!! οταν εχει μονο 5€ νομιζω οτι απλα δεν το υπολογιζεις οταν εδω στην Κερκυρα το πληρωνω 8-10€ και Τορινο με 10€ συνηθως ειχαμε και πιατελα με αλλαντικα και τυρια (tagliere misto).
Το μεγαλο γελιο βεβαια επεσε την τελευταια μερα που κατσαμε για να πιουμε καφε σε τραπεζι η πρωτη φορα σε αυτο το ταξιδι και πηραμε δυο caffe macchiato και ενα μπουκαλι νερο, naturale 😃 και ηρθε ο λογαριασμος και ελεγε 7,5€ και νομιζα οτι εγινε καποιο λαθος !!! γιατι τοσες μερες παντα σταματουσαμε σε καφε αλλα πηγαιναμε bar και αφηναμε 3€ συνηθως εκανε απο 2,2€ εως 2,6€ με νερακι frizzante 😉 και εμεις θα για πιουμε δυο καφεδες στην Ελλαδα πλεον δεν σου φτανουν τα 8€ !!! μας φερνουν νερο δωρεαν βεβαια !!!!
αυτα για τωρα

Η Βόρεια Ιταλία είναι πολύ ακριβή ωστόσο στο φαγητό. Και τα ποτά σε μπαρ άνετα 14-15 ευρώ το ένα. Εκτος αν τρως καθε πέρα πίτσα, εκεί πάω πίσω...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε

Η Βόρεια Ιταλία είναι πολύ ακριβή ωστόσο στο φαγητό. Και τα ποτά σε μπαρ άνετα 14-15 ευρώ το ένα. Εκτος αν τρως καθε πέρα πίτσα, εκεί πάω πίσω...

δεν διαπιστωσα κατι τετοιο. Εφαγα και σε εστιατοριο με 40€ το ατομο με ενα ποτηρι κρασι και μπυρα.
φαγαμε ομως και σε ταβερνα που ετρωγαν οι ντοπιοι με μενου 14€ το ατομο και με το αναψυκτικο μαζι...
Εγω ανεφερα τις τιμες που πληρωσαμε

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, verylife78 είπε

δεν διαπιστωσα κατι τετοιο. Εφαγα και σε εστιατοριο με 40€ το ατομο με ενα ποτηρι κρασι και μπυρα.
φαγαμε ομως και σε ταβερνα που ετρωγαν οι ντοπιοι με μενου 14€ το ατομο και με το αναψυκτικο μαζι...
Εγω ανεφερα τις τιμες που πληρωσαμε

Λίγα είναι 40 ευρώ το άτομο με ενα ποτηρι κρασί ή μια μπύρα; Γιατι εμένα πολλά μου ακούγονται. Και σε trattoria αν δε πάρεις πολλά πιάτα δεν σκας κιολας. Με 40 ευρώ το άτομο στην Ελλάδα και χωρίς μπουκάλι κρασί πας και για steak, οχι για ζυμαρικά. 

Για μια χώρα που έχει λίγο καλυτερους μισθούς απο εμάς και υψηλότερο κόστος διαβίωσης, η Ιταλία είναι αρκετά ακριβή και σίγουρα αναλογικά ακριβότερη απο Γερμανία-Γαλλία που έχουν και μεγαλύτερους μισθούς.

Οκ εχει κάποια φθηνά πράγματα, οντως οπως λες ο καφές, ή η πίτσα (όπως αντίστοιχα εμείς έχουμε το ψητοπωλείο βέβαια) αλλά γενικά είναι ακριβή. Και όταν πήγαμε σε ενα σουπερμάρκετ για χαζομάρες (μεγάλο, όχι τοπικό), οι τιμές ηταν μισή φορά πάνω απο Ελλάδα. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Παρακαλώ προτάσεις για τις 2 καλύτερες παραλίες και ωραία μέρη για βόλτα (βραδάκι) για κάνα παγωτό ή κανα χαλαρό κοκτέιλ κτλ στην Φοινικούντα και στην Πρέβεζα.

Ευχαριστώ 

Η πρεβεζα για κοντινο μπανιο εχει το μονολιθι που ειναι μια παραλια κοντα στα 20 χλμ οποτε οπου και να πας ειναι το ιδιο.

Θα σου προτεινα να απομακρυνθεις λιγο και να πας ειτε στο Αλωνακι Φαναριου ειτε στα Αρτολιθια και οι δυο ειναι ωραιες με την 2η να ειναι πιο ησυχη και μη οργανωμενη.

Δημοσ.

Δες και στο Βράχο, αλλά έχε το νου σου γιατί σχεδόν κάθε μέρα όσο μεσημεριάζει και έως το απόγευμα βάζει αέρα και ανακατεύεται η θάλασσα.

Λόγω γυναίκας κάθε χρόνο πάω και κάθε φορά γίνεται αυτό το πράγμα.

Σε αξιοζήλευτη παραλία σε αυτό το κομμάτι δεν έχω πάει να πω την αλήθεια, και μου έλεγαν ότι είναι φοβερά κ.λπ..

Προς Φοινικούντα είναι αλλιώς η θάλασσα, πιο ρηχά και πιο ήρεμα, και υπάρχουν πολλές καλές παραλίες αλλά κάποιες είναι πιο μακριά.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, verylife78 είπε

αυτα για τωρα

Γενικα Β. Ιταλια δεν ειναι φτηνα, εξαιρεση αποτελει ο καφες που ειναι σχεδον παντου φτηνος.

Εκει ειναι και της λογικης καθομαστε πινουμε καφε και φευγουμε σχετικα γρηγορα σε αντιθεση με εδω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους. Με τις εδω τιμες σκεφτομαι καμια εβδομάδα εξωτερικο και συγκεκριμενα απο Μοναχο οδικως περιοχή Salzburg, Innsbruck... Τι λετε...? 

Ευχαριστώ για τις οποιες γνωμες-συμβουλες

Επεξ/σία από haralabosg
Δημοσ.

Καλησπερα, θελω την βοηθεια σας γιατι πρωτη φορα πεταω με την RyanAir με την οικογενεια. Εχουμε το πακετο family που αφηνει στον καθενα μια μικρη τσαντα (τυπου backpack) διαστασεις 40χ20χ25 για να μπει κατω απο καθισμα.

Επειτα ο καθενας μετα εχει δυνατοτητα για μια παραδοτεα αποσκευη 10kg διαστασεις 55χ40χ20 και μια μεγαλη των 20kg διαστασεις 120x120x80 20kg (μονο για εμενα). Η ερωτηση μου η βαλιτσα των 10kg με διαστασεις 55χ40χ20 πρεπει οποσδηποτε να ειναι τροχηλατη; Μπορει σε αυτες τις διαστασεις να ειναι πχ καποιο μικρο σακβουαγιαζ; 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, greekparot είπε

Καλησπερα, θελω την βοηθεια σας γιατι πρωτη φορα πεταω με την RyanAir με την οικογενεια. Εχουμε το πακετο family που αφηνει στον καθενα μια μικρη τσαντα (τυπου backpack) διαστασεις 40χ20χ25 για να μπει κατω απο καθισμα.

Επειτα ο καθενας μετα εχει δυνατοτητα για μια παραδοτεα αποσκευη 10kg διαστασεις 55χ40χ20 και μια μεγαλη των 20kg διαστασεις 120x120x80 20kg (μονο για εμενα). Η ερωτηση μου η βαλιτσα των 10kg με διαστασεις 55χ40χ20 πρεπει οποσδηποτε να ειναι τροχηλατη; Μπορει σε αυτες τις διαστασεις να ειναι πχ καποιο μικρο σακβουαγιαζ; 

Ναι μπορεί.Δεν είναι υποχρεωτικό να έχει ρόδες.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...