thanasis00 Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου Στις 18/6/2025 στις 9:43 ΜΜ, BlueBlade είπε Κοίτα Los Angeles έτσι και αλλιώς δεν θα κάτσουμε πολύ. 4 το πολύ 5 μέρες υπολογίζω πριν φύγουμε, από όσα έψαξα κατάλαβα ότι υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη με τα ΜΜΜ και σκεφτόμουν να πάμε συνδυαστικά ΜΜΜ + κανά Uber για το λίγο που θα μείνουμε. Για το αυτοκίνητο αυτό με την ίδια πολιτεία, έχει σχέση με αυτό που διάβασα ότι σε περίπτωση που το παραδώσεις αλλού ανεβαίνει κατά πολύ το κόστος ενοικίασης; Αλλά ναι μπορούμε να το κάνουμε και έτσι. Στην τελική αν είναι τόσο στενά οικονομικά, μπορεί να κάνουμε ένα μικρό road trip 2 ημερών από κάποια συγκεκριμένη πόλη απλά για να βγουμε και λίγο παραέξω. Θεωρώ και εγώ ότι Los Angeles χωρίς αμάξι δε παλεύεται καθόλου. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες, και είναι κρίμα να χάσετε τον χρόνο σας στα ΜΜΜ. Καλύτερα νοικιάστε αμάξι από LA, μείνετε το πολύ 3 μέρες εκεί, πηγαίνετε μετά σε national parks στη καλιφόρνια και μείνετε εκεί κοντά (1-2 βράδια) (μη χάσετε πχ το Yosemite, θα πάθετε σοκ με το πόσο όμορφα είναι εκεί), πηγαίνετε μετά SF (περάστε και από silicon valley για καμιά στάση!), εκεί 3-4 μέρες είναι αρκετές, να πάτε δηλαδή και περατζάδα τη γέφυρα, να πάτε προς Sausalito, να πάτε προς Muir Woods κλπ. Oregon και Washington δεν έχω πάει, οπότε θα τα βρείτε νομίζω. 1
BlueBlade Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 14 ώρες πριν, thanasis00 είπε Θεωρώ και εγώ ότι Los Angeles χωρίς αμάξι δε παλεύεται καθόλου. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες, και είναι κρίμα να χάσετε τον χρόνο σας στα ΜΜΜ. Καλύτερα νοικιάστε αμάξι από LA, μείνετε το πολύ 3 μέρες εκεί, πηγαίνετε μετά σε national parks στη καλιφόρνια και μείνετε εκεί κοντά (1-2 βράδια) (μη χάσετε πχ το Yosemite, θα πάθετε σοκ με το πόσο όμορφα είναι εκεί), πηγαίνετε μετά SF (περάστε και από silicon valley για καμιά στάση!), εκεί 3-4 μέρες είναι αρκετές, να πάτε δηλαδή και περατζάδα τη γέφυρα, να πάτε προς Sausalito, να πάτε προς Muir Woods κλπ. Oregon και Washington δεν έχω πάει, οπότε θα τα βρείτε νομίζω. Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση, Έχεις καμία εικόνα εσύ για το μπατζετ που ανέφερα ή γενικά αν έχεις εικόνα πόσα χρήματα καλό θα ήταν να έχουμε για ένα τέτοιο ταξίδι;
btsaroux Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 27 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση, Έχεις καμία εικόνα εσύ για το μπατζετ που ανέφερα ή γενικά αν έχεις εικόνα πόσα χρήματα καλό θα ήταν να έχουμε για ένα τέτοιο ταξίδι; πες λιγο την εποχη που σκεφτεσαι να πας και ποσες μερες για να σκεφτω λιγο ενα λογικο budget που να μπορει να δικαιολογηθει κιολας. Επισης εαν εισαι μελος π.χ. σε booking.com ή σε αλλη σελιδα και εχεις φτασει σε καποιο status σε αυτες. Ποιες ειναι οι μινιμουμ απαιτησεις διαμονης σου (π.χ. εγω παντα θελω να εχω ιδιωτικο μπανιο). Ποσα συνολικα ατομα θα πατε. 1
BlueBlade Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, btsaroux είπε πες λιγο την εποχη που σκεφτεσαι να πας και ποσες μερες για να σκεφτω λιγο ενα λογικο budget που να μπορει να δικαιολογηθει κιολας. Επισης εαν εισαι μελος π.χ. σε booking.com ή σε αλλη σελιδα και εχεις φτασει σε καποιο status σε αυτες. Ποιες ειναι οι μινιμουμ απαιτησεις διαμονης σου (π.χ. εγω παντα θελω να εχω ιδιωτικο μπανιο). Ποσα συνολικα ατομα θα πατε. Σκεφτόμαστε για 14 μέρες περίπου, κάπου μέσα στο διάστημα από Πάσχα μέχρι αρχές Ιουνίου το πολύ. Δεν είμαι η αλήθεια μέλος κάπου. Όσο για απαιτήσεις διαμονής δεν έχουμε τρελές απαιτήσεις. Απλά επειδή θα είμαστε ζευγάρι σίγουρα κοιτάμε για δίκλινο με ιδιωτικό μπάνιο και από εκεί και πέρα ένα βασικό επίπεδο καθαριότητας (μην μας φάνε οι κοριοί).
btsaroux Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Οκ οποτε εαν υποθεσουμε οτι θελετε 800-900 ανα ατομο για εισητηρια για να πατε Αθηνα - Σαν Ντιεγκο και να γυρισετε μετα απο Σιατλ. Θελετε 600-900 για το αυτοκινητο για την ενοικιαση. Λογικα τουλαχιστον 300€ για τα καυσιμα για αυτες τις μερες και αναλογα το που θα κινηθειτε θα πρεπει να υπολογισεις καποια εξοδα για parking οποτε θα σου ελεγα π.χ. 200€ για parking. Τωρα για διαμονη θα σου ελεγα να υπολογισεις περιπου στα 90€ την βραδια οποτε 90*14=1260€ Τις περισσοτερες φορες θα μενεις εκτος απο το κεντρο της πολης Τωρα για φαγητο σε budget καταστασεις θα ειστε κοντα στα 40€ την μερα ανα ατομο οποτε εκει εχεις αλλα 1120€ Απο εκει και περα ειναι αναλογα τι θα ψωνισετε και που θα πατε που να πληρωνετε εισοδο κ.τ.λ. Οποτε στο συνολο ειστε κοντα στα 5600€. Εαν πετυχεις καμια καλη προσφορα σε αεροπορικα, αυτοκινητο και σε διαμονες και ψωνιζετε τιποτα απο discount markets τοτε πιστευω οτι μπορει να βγει και κοντα στα 4000€ Επισης εαν θες βρισκεις και κανεις συνδρομη σε costco και χρησιμοποιεις το δικο τους foodcourt και τα πρατηρια καυσιμων για να εξοικονομησεις σε αυτα. 1 ώρα πριν, BlueBlade είπε Σκεφτόμαστε για 14 μέρες περίπου, κάπου μέσα στο διάστημα από Πάσχα μέχρι αρχές Ιουνίου το πολύ. Δεν είμαι η αλήθεια μέλος κάπου. Όσο για απαιτήσεις διαμονής δεν έχουμε τρελές απαιτήσεις. Απλά επειδή θα είμαστε ζευγάρι σίγουρα κοιτάμε για δίκλινο με ιδιωτικό μπάνιο και από εκεί και πέρα ένα βασικό επίπεδο καθαριότητας (μην μας φάνε οι κοριοί). Σου βαζω παρακατω τα εξοδα που ειχα κανει για ξενοδοχεια κτλ για οταν ειχα παει το 2014 για 1 μηνα ανα ατομο Επεξ/σία 30 Ιουνίου από btsaroux 1
BlueBlade Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 52 λεπτά πριν, btsaroux είπε Οκ οποτε εαν υποθεσουμε οτι θελετε 800-900 ανα ατομο για εισητηρια για να πατε Αθηνα - Σαν Ντιεγκο και να γυρισετε μετα απο Σιατλ. Θελετε 600-900 για το αυτοκινητο για την ενοικιαση. Λογικα τουλαχιστον 300€ για τα καυσιμα για αυτες τις μερες και αναλογα το που θα κινηθειτε θα πρεπει να υπολογισεις καποια εξοδα για parking οποτε θα σου ελεγα π.χ. 200€ για parking. Τωρα για διαμονη θα σου ελεγα να υπολογισεις περιπου στα 90€ την βραδια οποτε 90*14=1260€ Τις περισσοτερες φορες θα μενεις εκτος απο το κεντρο της πολης Τωρα για φαγητο σε budget καταστασεις θα ειστε κοντα στα 40€ την μερα ανα ατομο οποτε εκει εχεις αλλα 1120€ Απο εκει και περα ειναι αναλογα τι θα ψωνισετε και που θα πατε που να πληρωνετε εισοδο κ.τ.λ. Οποτε στο συνολο ειστε κοντα στα 5600€. Εαν πετυχεις καμια καλη προσφορα σε αεροπορικα, αυτοκινητο και σε διαμονες και ψωνιζετε τιποτα απο discount markets τοτε πιστευω οτι μπορει να βγει και κοντα στα 4000€ Επισης εαν θες βρισκεις και κανεις συνδρομη σε costco και χρησιμοποιεις το δικο τους foodcourt και τα πρατηρια καυσιμων για να εξοικονομησεις σε αυτα. Σου βαζω παρακατω τα εξοδα που ειχα κανει για ξενοδοχεια κτλ για οταν ειχα παει το 2014 για 1 μηνα ανα ατομο Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πραγματικά. Και εγώ κάπου εκεί τα βγάζω (πάνω κάτω). Απλά βάζω έναν αστερίσκο στο κόστος διαμονής, λίγο που είδα για κάτι νορμαλ δεν έβρισκα εύκολα κάτι κάτω από 120-150 το βράδυ. Δεν ξέρω αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στην τιμή επειδή εσύ είχες πάει το 2014 ή απλά κοιτάω κάτι λάθος. Θα το ξαναδώ όμως
btsaroux Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πραγματικά. Και εγώ κάπου εκεί τα βγάζω (πάνω κάτω). Απλά βάζω έναν αστερίσκο στο κόστος διαμονής, λίγο που είδα για κάτι νορμαλ δεν έβρισκα εύκολα κάτι κάτω από 120-150 το βράδυ. Δεν ξέρω αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στην τιμή επειδή εσύ είχες πάει το 2014 ή απλά κοιτάω κάτι λάθος. Θα το ξαναδώ όμως Εγω οταν τα εκλεινα χρησιμοποιούσα παρα πολλες πλατφορμες για να τα βρισκω. Μερικες που θυμαμαι booking.com ,priceline.com , hotwire.com, airbnb.com και σε αρκετες περιπτωσεις ειχα κλεισει πραγματα που δεν ειχαν δωρεαν ακυρωση. Και πολλες φορες εβρισκα και επιπλεον εκπτωτικα κουπονια για αυτα. 1
djuan1988 Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Με 90€ το βράδυ δε νομίζω να βρεις κάτι έστω και αξιοπρεπές, μακάρι να τα καταφέρεις. Ο καθένας βέβαια θεωρεί το αξιοπρεπές κάτι διαφορετικό.
thanasis00 Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 4 ώρες πριν, BlueBlade είπε Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση, Έχεις καμία εικόνα εσύ για το μπατζετ που ανέφερα ή γενικά αν έχεις εικόνα πόσα χρήματα καλό θα ήταν να έχουμε για ένα τέτοιο ταξίδι; Εγώ είχα πάει το 2019 για ένα μήνα, μαζί με άλλα 2 άτομα. Νοικιάσαμε αμάξι σε Καλιφόρνια για περίπου 10 μέρες, πετάξαμε Γιούτα και νοικιάσαμε και εκεί για άλλες 10 μέρες, και τις υπόλοιπες βόλτες σε πόλεις. Έμεινα σε φίλους για 10 μέρες, και τα υπόλοιπα σε airbnb/hostels/b&b. Χάλασα συνολικά γύρω στα 2000 ευρώ (χωρίς αεροπορικά), χωρίς να στερηθώ κάτι, κανονικά εστιατόρια, βόλτες, ταξί, ενοικίαση ποδηλάτων, δώρα κλπ. 1
BlueBlade Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Εγώ είχα πάει το 2019 για ένα μήνα, μαζί με άλλα 2 άτομα. Νοικιάσαμε αμάξι σε Καλιφόρνια για περίπου 10 μέρες, πετάξαμε Γιούτα και νοικιάσαμε και εκεί για άλλες 10 μέρες, και τις υπόλοιπες βόλτες σε πόλεις. Έμεινα σε φίλους για 10 μέρες, και τα υπόλοιπα σε airbnb/hostels/b&b. Χάλασα συνολικά γύρω στα 2000 ευρώ (χωρίς αεροπορικά), χωρίς να στερηθώ κάτι, κανονικά εστιατόρια, βόλτες, ταξί, ενοικίαση ποδηλάτων, δώρα κλπ. Άρα θεωρείς και εσύ τα 4500 ευρώ ένα νορμαλ ποσό για 2 άτομα (χωρίς αεροπορικά μέσα), σωστά; Το καλό είναι ότι προστέθηκαν και άλλα άτομα στο ταξίδι άρα ρίχνουμε και αρκετά το κόστος για το αυτοκίνητο (που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έξοδο μετά την διαμονή) Σε εύχαριστώ για την απάντηση
konc Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, jimmysss! said: Για Σκυρο τι αποψη εχετε για ζευγαρι (απο Αθηνα) Τι ακριβώς σε απασχολεί/θα ήθελες να μάθεις? Το τι ψάχνει κανείς διαφέρει πολύ. Πολύ χονδρικά, δεν το λες και πανέμορφο νησί, αλλά βέβαια αν ήταν θα ήταν και πολύ πιο τουριστικό και ακριβό. Θέλεις ένα γεμάτο 5ωρο για να φτάσεις από Αθήνα, μην ξεγελαστείς από το πόσο κοντά είναι. Κάτι παραπάνω από 2 ώρες μέχρι την Κύμη + 2 το καράβι μέχρι να βγεις + όση ώρα φτάσεις νωρίτερα σε αυτό. Το ferry είναι μια χαρά και χωρίς τον πανικό των μεγάλων λιμανιών. Φαίνεται μεγάλη στον χάρτη αλλά το κομμάτι με τον κύριο δρόμο που πηγαίνει γύρω-γύρω στο νησί δεν είναι τόσο. Πηγαίνεις από το λιμάνι και τις παραλίες στη μεριά της Εύβοιας στην απέναντι μεριά του Αιγαίου σε λιγότερο από 10', πολύ χρήσιμο αν πχ πας για μπάνιο και σου κάτσει αέρας. Δεν θα μείνεις με ανοιχτό το στόμα με τις παραλίες αλλά έχει τα πάντα. Έχει αρκετές αδιάφορες, 2-3 όμορφες, 1 μεγάλη με τα copy-paste beachόμπαρα, κολπάκι που τα πεύκα και τα κατσίκια κατεβαίνουν μέχρι την παραλία, εύκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο, κάποιες που για να πας θα κάνεις τον ταρζάν, εντελώς ανοργάνωτες, με ομπρέλες του δήμου δωρεάν... Λογικά δεν θα μαγευτείς από κάτι, αλλά υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα. Η "χώρα" δεν είναι στο λιμάνι αλλά ψηλότερα. Εύκολο μεγάλο parking, μεγάλη πλατεία και πολύ ωραία στενά για βόλτα με μαγαζιά για ψώνια, ποτό, γλυκά και φαγητό. Φαγητό, από τα δυνατά στοιχεία του νησιού. Δεν έχει κάποιο φοβερό τοπικό πιάτο που δεν επιτρέπεται να χάσεις αλλά τρως πραγματικά καλά, με καλές τιμές και σε ποιοτικά μαγαζιά. Δεν αισθάνεσαι πως πρέπει να αποστηθίσεις τις τιμές στον κατάλογο πριν παραγγείλεις, τρως πχ θαλασσινά και δεν τα πληρώνεις χρυσά. Γενικά οι ρυθμοί είναι πιο ήρεμοι από τα κλασσικά κυκλαδονήσια και οι άνθρωποι πιο... άνθρωποι. Δεν έχεις την αίσθηση πως πρέπει όλη την ώρα να προσέχεις να μην στον πιάσουν στην ξαπλώστρα, στο κοκτέιλ, στο ψάρι, στο μαγαζί για σαγιονάρες. Προσωπικά δεν θα ξαναπήγαινα, αλλά δεν μετάνιωσα καθόλου που πήγα και θα αναζητήσω και άλλους παρόμοιους προορισμούς στο μέλλον. Αν θέλεις κάτι πιο συγκεκριμένο πες μου. Επεξ/σία 30 Ιουνίου από konc 4
animor Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Προέκυψε διήμερο ταξίδι στη Γενεύη, δεν έχω ξαναπάει σ αυτή την πλευρά της Ελβετίας. Αξιζει να παρατείνω τη διαμονή για 2-3 μέρες να δω κάτι στην περιοχή; Κάποια άλλη πόλη ή ύπαιθρο στο Mont Blanc τύπου chamonix; Κάτι κοντινό και βολικό. Δεν θα ναι εποχή με χιόνια. Ο,τι έψαξα για τριγύρω προτείνει Annecy στη Γαλλία που έχω πάει. Και κάτι τρένα στα βουνά που θα ναι αρκετά χρονοβόρο και κουραστικό από ο,τι είδα να τα βρω.
thanasis00 Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 2 ώρες πριν, BlueBlade είπε Άρα θεωρείς και εσύ τα 4500 ευρώ ένα νορμαλ ποσό για 2 άτομα (χωρίς αεροπορικά μέσα), σωστά; Το καλό είναι ότι προστέθηκαν και άλλα άτομα στο ταξίδι άρα ρίχνουμε και αρκετά το κόστος για το αυτοκίνητο (που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έξοδο μετά την διαμονή) Σε εύχαριστώ για την απάντηση Ειδικά αν μπουν άλλα 2 άτομα, θα είστε σουπερ με αυτά τα λεφτά. Θα έλεγα να βάλετε κάτι παραπάνω, γιατί λογικά από το 2019 θα έχουν ακριβύνει λίγο κάποια πράγματα, αλλά θα είστε οκ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα