Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα Θα ήθελα να μου πείτε παραδείγματος χάρη για δύο άτομα αν μείνουν δύο μέρες τους βάζουμε για κάθε μέρα στον καθένα ένα μπουκαλάκι νερό; στην περίπτωση που έχεις δηλώσει πρωινό τι βάζεις; παραδείγματος χάρη :χυμο, καφέ γαλατάκια φρυγανιές μαρμελάδα αυτά αρκούν;

Επεξ/σία από kyriakh
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποιο όριο, δεν είσαι ξενοδοχείο. Το ζήτημα είναι ότι για το πρωινό που θα βάλεις θα κριθείς και από τον πελάτη σου.

Συνήθως αυτά που λες είναι το ελάχιστο πρωινό.

Για μένα καλύτερα να μην βάζεις καν πρωινό αν δεν είναι κάτι που να αξίζει. Προφανώς γιατί όλοι θα σχολιάσουν το λιτό πρωινό.

Δημοσ.

Κανε κατι πιο ιδιαιτερο και πλουσιο αν θες να ξεχωρισεις απο τον ανταγωνισμό: πχ ως πελατισσα θα ηθελα να δω ενα πρωινο που περιλαμβάνει ισως μια παραδοσιακή πιτα, σπιτικη μαρμελαδα, γιαουρτι, φρουτα εποχης ή και χυμο, βραστά αυγα, ζεστα κρουασαν, τετοια πραματα!

• Like 3
Δημοσ.

Το μίνιμουμ θα πρέπει να είναι καφές (φίλτρου, στιγμιαίος,ελληνικός), τσάι, γάλα, φρέσκο ψωμί, φρυγανιές, κέικ, μαργαρίνη, μαρμελάδα, μέλι, τυρί, αλλαντικά, αυγά (ζεστά/κρύα), γιαούρτι, δημητριακά, χυμοί φρούτων και φρέσκα φρούτα. Σε όποιαδήποτε άλλη περίπτωση μην βάλεις "με πρωινό" γιατί απλά δεν το προσφέρεις.

• Like 1
Δημοσ.

1. Ιδανικό και οικονομικό μαζί δεν υπάρχει.

2. Η εντύπωση του φιλοξενούμενου για το πρωινό δεν είναι εξετάσεις που αν γράψεις 5 περνάς αλλιώς κόβεσαι.

3. Ή κάντο με γούστο ή μη το κάνεις καθόλου. Η αγγαρεία δεν εκτιμάται.

• Like 1
Δημοσ.

Εχετε παει σε Airbnb που αναφέρει ότι προσφέρει πρωινό; Και αν ναι τι είχαν;  κάποιο άτομο μου είπε ένα πρωινό για Airbnb που κοστίζει Όσο το δωμάτιο

θα προτιμούσα θα προτιμούσα απαντήσεις από άτομα που έχουν εμπειρία σχετική

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, l337 είπε

Το μίνιμουμ θα πρέπει να είναι καφές (φίλτρου, στιγμιαίος,ελληνικός), τσάι, γάλα, φρέσκο ψωμί, φρυγανιές, κέικ, μαργαρίνη, μαρμελάδα, μέλι, τυρί, αλλαντικά, αυγά (ζεστά/κρύα), γιαούρτι, δημητριακά, χυμοί φρούτων και φρέσκα φρούτα. Σε όποιαδήποτε άλλη περίπτωση μην βάλεις "με πρωινό" γιατί απλά δεν το προσφέρεις.

Αυτο ξερεις απο εμπειρία;

3 λεπτά πριν, Fotia είπε

Δες αν στις αξιολογήσεις σε άλλα γράφουν κάτι σχετικά.

Δυστυχώς δεν βρίσκω κάτι το χω ψάξει αρκετά ίσως όχι τόσο αρκετά φαινεται ωστε να βρω κάτι .δεν ξέρω.. και δεν ξέρω πού να απευθυνθώ για να μάθω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, l337 είπε

Αυτό είναι το μίνιμουμ ας πούμε που μπορεί να θεωρεί πρωινό όταν θέλεις να το προσφέρεις σε κάποιον που δεν ξέρεις τι προτιμήσεις έχει. Αν θες να δώσεις πρωινό και να ανεβάσεις την τιμή  δες απλά τι προσφέρει ένα ξενοδοχείο που στο booking παίρνει μια καλή βαθμολογία για το πρωινό του.

Κατά 99% όμως είναι ασύμφορο να δώσεις πρωινό σε διαμέρισμα, γιατί αφορά ένα μόνο δωμάτιο (ή 2/3 σε shared διαμερίσματα), και όντως το κόστος για να βγάλεις μπουφέ θα είναι μεγαλύτερο από την τιμή του δωματίου. Για το λόγο αυτό και δεν προσφέρει κανένας πρωινό σε διαμερίσματα. Επίσης από τη στιγμή που νοικιάζεις διαμέρισμα, το λογικό είναι πως θα έχεις μέσα καφετιέρα, βραστήρα κλπ. μαζί με πλήρες σετ από κουζινικά σκεύη οπότε καθένας φτιάχνει ότι θέλει. Εξάλλου γι' αυτό νοικιάζει ο άλλος διαμέρισμα. Αν θέλει πρωινό, γεύματα κλπ. απλά πηγαίνει σε ξενοδοχείο.

Επίσης σε διάφορα σπίτια που έχω μείνει και τα διαχειρίζονται κατά κύριο λόγο άτομα κάποιας ηλικίας που μένουν κοντά, μου έχουν προσφέρει πίτες, μου έχουν προσφέρει μεσημεριανό φαγητό από αυτό που μαγείρεψαν. Εννοείται πως σε καμία περίπτωση ούτε έγραφαν κάτι στη σελίδα, ούτε χρέωσαν κάτι επιπλέον και εγώ φύσικα το εκτίμησα και το σχολίασα στο airbnb αναλόγως.

Είναι συνηθισμένο ακόμη ένα διαμέρισμα να προσφέρει ένα "welcome pack" με κάψουλες για espresso, κουτάκι στιγμιαίου καφέ, ζάχαρη, τσάι, μπισκότα κλπ. τη στιγμή που πας στο διαμέρισμα, αλλά και αυτό ούτε αναφέρεται κάπου ούτε χρεώνεται έξτρα.

Γενικά όμως αν είναι να κάνεις κάτι κάντο με μεράκι και επειδή σου βγαίνει, όπως σου είπαν και παραπάνω. Αλλιώς τζάμπα θα μαζεύεις αρνητικές κριτικές, γιατί και φαίνεται στον άλλον αν το κάνεις επειδή πραγματικά το θέλεις ή όχι και τα αρνητικά είναι αυτά που μένουν στο τέλος στον επισκέπτη.

Επεξ/σία από jimex
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kyriakh είπε

στην περίπτωση που έχεις δηλώσει πρωινό τι βάζεις; παραδείγματος χάρη :χυμο, καφέ γαλατάκια φρυγανιές μαρμελάδα αυτά αρκούν;

Απαγορεύεται να παραθέτεις πρωινό χωρίς ΕΣΛ (δηλ. σήμα ΕΟΤ). Επίσης απαγορεύεται να παραθέτεις πρωινό σε airbnb που το διαχειρίζεσαι ως ιδιώτης. Ενοικιαζόμενο ακίνητο με παράθεση πρωινού εντάσσεται στα τουριστικά καταλύματα, και απαιτεί (πέραν του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας) και σχετική έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης, το πρωινό σε εντάσσει σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, τον οποίον θα πρέπει να αποδίδεις.

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Zazula είπε

Απαγορεύεται να παραθέτεις πρωινό χωρίς ΕΣΛ (δηλ. σήμα ΕΟΤ). Επίσης απαγορεύεται να παραθέτεις πρωινό σε airbnb που το διαχειρίζεσαι ως ιδιώτης. Ενοικιαζόμενο ακίνητο με παράθεση πρωινού εντάσσεται στα τουριστικά καταλύματα, και απαιτεί (πέραν του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας) και σχετική έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης, το πρωινό σε εντάσσει σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, τον οποίον θα πρέπει να αποδίδεις.

Ναι τα συγκεκριμένα Airbnb που δουλευω είναι νόμιμα πληρώνει φπα κανονικα.τα δηλώνει .νοικιάζει γκαρσονιέρες από τους ιδιοκτήτες και τα επινοικίαση σαν Airbnb.

• Super Moderators
Δημοσ.
26 minutes ago, kyriakh said:

Ναι τα συγκεκριμένα Airbnb που δουλευω είναι νόμιμα πληρώνει φπα κανονικα.τα δηλώνει .νοικιάζει γκαρσονιέρες από τους ιδιοκτήτες και τα επινοικίαση σαν Airbnb.

Χμ... 😛 

Δημοσ.

Αν πάω κάπου όπου δεν υπήρχε αναφορά για πρωινό, no problem. Δεν το περιμένω και άρα δεν έχω κάτι να σχολιάσω. Αρνητικά ή θετικά.

Αν όμως κάπου μου "διαφημίζουν" πρωινό και άρα υπάρχει περίπτωση να διαλέξω το συγκεκριμένο χώρο έναντι κάποιου άλλου ίδιου (χωρίς πρωινό), ε τότε θα έχω απαιτήσεις.

Μπορεί γενικά να μην έχω συνηθίσει να τρώω πρωινό αλλά σίγουρα θα αξιολογήσω (και θα αφήσω την σχετική κριτική) όχι μόνο για το "πλούσιο" ή όχι πρωινό αλλά ακόμα και για το αν ο χυμός ήταν καλός ή η φρυγανιά άγευστη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kyriakh είπε

Δεν αρκεί μόνον να τα δηλώνει. Όταν προσφέρεις πρωινό περνάς στην κατηγορία του τουριστικού καταλύματος. Ένα τουριστικό κατάλυμα χρειάζεται υποχρεωτικά ΕΣΛ. Και ΕΣΛ δεν μπορείς να βγάλεις για μεμονωμένα διαμερίσματα σε πολυκατοικία (πρέπει να πάρει ΕΣΛ ολόκληρη η πολυκατοικία, κι αυτό δεν γίνεται αν π.χ. έχεις 19 απ' τα 20 διαμερίσματα εσύ για airbnb και το 1 που μένει είναι σε μακροχρόνια μίσθωση με "κανονικό" ένοικο) ή εν γένει αν δεν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Εάν έχει βγάλει ΕΣΛ, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με το πρωινό.

36 λεπτά πριν, billdanos είπε

Χμ... 😛 

Επιτρέπεται η εκμετάλλευση σε βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσω υπεκμίσθωσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 ώρες πριν, kyriakh είπε

Άλλο να το δηλώνεις και να πληρώνεις το 15% που ειναι για τις ενοικιασεις (ειτε μακροπρόθεσμες είτε βραχυπροθεσμες) και άλλο να έχεις κάνει έναρξη επιχείρησης πληρώνοντας ασφαλιστικές εισφορές και φυσικά φορο επιχείρησης και όχι απλά εκμίσθωσης ακινήτου.  

Για να προσφέρεις φαγητό ή να κάνεις ξενάγηση στην πόλη πχ χρειάζεται να έχεις κάνει έναρξη επιχείρησης. 

Επεξ/σία από Backpacker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...