Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν πριν λιγο μπηκα σπίτι. Δεν το εχω ανοίξει απο τις 12:55 και τωρα ειναι 00:36 οποτε περιπου 12 ωρες. Βλεπω τα παρακατω:

Θερμοκρασία περιβάλλοντος 27 βαθμούς καθως είχε βροχές κλπ.

Ειναι οκ οπως το βλεπω τωρα; αλλα ουτε μια φορα να ανοίξει; δηλαδη 400wh την ημέρα αν δεν ανοίξει καθολου;

20180618_003746_hdr-resized-1400.jpg

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, greed είπε

Ειναι οκ οπως το βλεπω τωρα; αλλα ουτε μια φορα να ανοίξει; δηλαδη 400wh την ημέρα αν δεν ανοίξει καθολου;

E, Περίμενες ότι θα σου έγραφαν ενεργειακή απόδοση που θα κάλυπτε και αυτήν την περίπτωση?

29314467_1582126688509860_4211960606258888704_n.jpg.14124355cde4d255d59a735f5e767d15.jpg

Επεξ/σία από Whargoul
Δημοσ.

Δεν ξέρω για την περιοχή σου, αλλά σήμερα είχε και διακοπές ρεύματος, εγώ πχ είχα δίωρη και δυο μικρότερες. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη μέτρηση.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, greed είπε

Λοιπόν πριν λιγο μπηκα σπίτι. Δεν το εχω ανοίξει απο τις 12:55 και τωρα ειναι 00:36 οποτε περιπου 12 ωρες. Βλεπω τα παρακατω:

Θερμοκρασία περιβάλλοντος 27 βαθμούς καθως είχε βροχές κλπ.

Τι περιμένεις τώρα να σου απαντήσουμε? Να μαντέψουμε πόσο θα έκαιγε αν άνοιγες και την πόρτα? Να μαντέψουμε ποια θα είναι η μέση ετήσια θερμοκρασία του χώρου που βρίσκεται ώστε να υπολογίσουμε την μέση ετήσια κατανάλωση που θα έχεις?

Το μόνο σίγουρο, που εμείς βέβαια το ξέραμε και στο είχαμε πει, είναι το ότι η κατανάλωση μειώνεται όταν η θερμοκρασία του χώρου που βρίσκεται το ψυγείο πέφτει.

Δημοσ.

Δηλαδή μετράς (με ένα όργανο που δε ξέρουμε καν πόσο αξιόπιστο είναι) 0.197 kWh το 12ώρο, που αν το ανάγεις σε ετήσια κατανάλωση είναι μικρότερη από αυτή που ονομαστικά δίνει το ψυγείο σου και θα πας να κάνεις claim στον κατασκευαστή ισχυριζόμενος τι ακριβώς ; 

Ότι μέτρησες ότι καίει λιγότερο μεν από ότι λέει, αλλά δεν είχε ανοίξει στο ενδιάμεσο καθόλου 

Αμάξι έχεις ; 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, nvel είπε

έχεις κάποια αδυναμία στην πληκτρολόγηση στο google των λέξεων "τιμοκατάλογος δεη";

Εδώ είναι η σελιδα που λες. Ψαξε όλα τα αποτελέσματα και αν βρεις καποιο που να εξηγει πως ακριβως υπολογιζονται οι ρυθμιζομενες χρεωσεις, να μου σφυριξεις κλεφτικα:lol:

19 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε

Το αστείο είναι ότι και το 0.18€ που γράφτηκε είναι ΛΙΓΟ!!!

Μηπως αφορα ΚΟΤ?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, rus είπε

Εδώ είναι η σελιδα που λες. Ψαξε όλα τα αποτελέσματα και αν βρεις καποιο που να εξηγει πως ακριβως υπολογιζονται οι ρυθμιζομενες χρεωσεις, να μου σφυριξεις κλεφτικα:lol:

πατάς πάνω στο πρώτο αποτελέσμα και διαλέγεις το τιμολόγιο σου, μετά πατάς στο τιμοκατάλογο και τον τυπώνεις μετά πας πίσω πατάς στο παράδειγμα το τυπώνεις, παίρνεις τις εκτυπώσεις και τις πας σε κάποιον άλλο να στις εξηγήσει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, nvel είπε

πατάς πάνω στο πρώτο αποτελέσμα και διαλέγεις το τιμολόγιο σου, μετά πατάς στο τιμοκατάλογο και τον τυπώνεις μετά πας πίσω πατάς στο παράδειγμα το τυπώνεις, παίρνεις τις εκτυπώσεις και τις πας σε κάποιον άλλο να στις εξηγήσει

Δε χρειαζεται να παω σε καποιον για να μου τις εξηγησει, τις εξηγω και μόνος μου. Οι διαθεσιμες κατηγοριες του λινκ που λες ειναι

Εγω εχω κοινωνικο και νυχτερινο, αρα που παταω?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Δηλαδή μετράς (με ένα όργανο που δε ξέρουμε καν πόσο αξιόπιστο είναι) 0.197 kWh το 12ώρο, που αν το ανάγεις σε ετήσια κατανάλωση είναι μικρότερη από αυτή που ονομαστικά δίνει το ψυγείο σου και θα πας να κάνεις claim στον κατασκευαστή ισχυριζόμενος τι ακριβώς ; 

Ότι μέτρησες ότι καίει λιγότερο μεν από ότι λέει, αλλά δεν είχε ανοίξει στο ενδιάμεσο καθόλου 

Αμάξι έχεις ; 

Εσυ δεν ξερεις. Εγω ξερω πως ειναι 100% αξιόπιστο.

Τωρα για τα υπόλοιπα που γράφεις ή τρολλαρεις ή απλα τρολλαρεις.

Οχι πύραυλο.

Επεξ/σία από greed
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, rus είπε

Δε χρειαζεται να παω σε καποιον για να μου τις εξηγησει, τις εξηγω και μόνος μου. Οι διαθεσιμες κατηγοριες του λινκ που λες ειναι

Εγω εχω κοινωνικο και νυχτερινο, αρα που παταω?

πηγαίνεις στο Γ1Ν και δεν προσθέτεις την χρέωση ΥΚΩ, αν μπορείς να καταλάβεις τους τιμοκαταλόγους δεν θα ζητούσες και βοήθεια για να τους βρεις

56 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Εδώ είναι οι προδιαγραφές για τη μέτρηση. Καλή τύχη!

αυτό δεν είναι οι προδιαγραφές για την μέτρηση, τo πρότυπo πρέπει να τo αγοράσεις  και μετά θα χρειαστείς μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να τo εφαρμόσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τι περιμένεις τώρα να σου απαντήσουμε? Να μαντέψουμε πόσο θα έκαιγε αν άνοιγες και την πόρτα? Να μαντέψουμε ποια θα είναι η μέση ετήσια θερμοκρασία του χώρου που βρίσκεται ώστε να υπολογίσουμε την μέση ετήσια κατανάλωση που θα έχεις?

Το μόνο σίγουρο, που εμείς βέβαια το ξέραμε και στο είχαμε πει, είναι το ότι η κατανάλωση μειώνεται όταν η θερμοκρασία του χώρου που βρίσκεται το ψυγείο πέφτει.

Ρε φιλε. ST ψυγείο ειναι. Tι θερμοκρασίες περιμένεις να έχω 40 βαθμους; Αν δεν μπορω να υπολογίσω τώρα το ποσα kwh θα μου τραβάει με μια θερμοκρασία των 27 βαθμών Κελσίου ποτε θα το κανω; Τα Χριστούγεννα στους -100 βαθμους;

Το να λεμε αυτα που ξερει και ενα 5χρονο παιδακι δεν βοηθάει η συζήτηση.

Παρακαλω να γράψουν μονο όσοι εχπυν δικα τους συγκριτικά ενεργειακής κλάσης και μετρήσεων. Το πεθανατε συο off topic. Σε λιγο θα μιλήσουμε και για θερμοκρασίες πλανητη Άρη ή για φωτοβολταϊκά.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, nvel είπε

πηγαίνεις στο Γ1Ν και δεν προσθέτεις την χρέωση ΥΚΩ, αν μπορείς να καταλάβεις τους τιμοκαταλόγους δεν θα ζητούσες και βοήθεια για να τους βρεις

Το google το γνωριζει και η γιαγιά μου, είναι δυνατον να ζητησα βοηθεια γιαυτο? Ουσιαστικα αμφισβητησα ότι υπαρχει ακριβης τιμοκαταλογος, γιατι δε μπορει να δικαιολογησει τις χρεωσεις στο λογ/σμο μου.

Τι θα πει "δεν προσθέτω την χρέωση ΥΚΩ"? Το λεει αυτό πουθενα ή είναι δικο σου συμπερασμα?

Στον λογαριασμο μου υπαρχουν 150 κιλοβατωρες με το νυχτερινο και 1351 με το ημερησιο. Αναλυοντας  βλεπω οτι 190 είναι χρεωμενες με το κανονικο, 1290 με το κοτ/β και 21 με το νυχτερινο. Συνολο 83,34€ συν τα παγια. Πόσα ευρω "ρυθμιζόμενες χρεωσεις" νομιζεις ότι βγαζουν αυτές οι χρεωσεις συμφωνα με τον τιμοκαταλογο του λινκ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nvel είπε

περίπου 77ευρω συν λίγα από την χρέωση ισχύος που δεν έχει σχέση με την κατανάλωση

Αφηρημαδα. Αυτό που σε ρωτησα το ειπα χτες :)

Βασει ποιου υπολογισμου εβγαλες τα 77ε, και που υπαρχει αυτος?

Περιμενα να με ρωτήσεις "πως γινεται να χρεωθηκες μόνο 21 κιλοβατώρες στο νυχτερινο αφου εκανες 50?" αλλα  περιορίστηκες μονο να αντιγραψεις το νουμερο.

Επεξ/σία από rus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...