Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, greed είπε

Ρε φιλε. ST ψυγείο ειναι. Tι θερμοκρασίες περιμένεις να έχω 40 βαθμους; Αν δεν μπορω να υπολογίσω τώρα το ποσα kwh θα μου τραβάει με μια θερμοκρασία των 27 βαθμών Κελσίου ποτε θα το κανω; Τα Χριστούγεννα στους -100 βαθμους;

Το να λεμε αυτα που ξερει και ενα 5χρονο παιδακι δεν βοηθάει η συζήτηση.

Παρακαλω να γράψουν μονο όσοι εχπυν δικα τους συγκριτικά ενεργειακής κλάσης και μετρήσεων. Το πεθανατε συο off topic. Σε λιγο θα μιλήσουμε και για θερμοκρασίες πλανητη Άρη ή για φωτοβολταϊκά.

Ρε φίλε... το έχουμε πει 100 φορές, ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει την κατανάλωση ενός ψυγείου είναι η θερμοκρασία του χώρου που βρίσκεται, όχι η θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Εσύ τώρα με μοναδικό δεδομένο ότι η χτεσινή ημέρα ήταν βροχερή πετάς ένα αυθαίρετο 27 βαθμοί θερμοκρασία περιβάλλοντος(λες και η θερμοκρασία περιβάλλοντος παραμένει σταθερή μέσα σε  ένα δωδεκάωρο), και περιμένεις να σου δώσουμε παρόμοια - ότι να ναι - στοιχεία για να κάνεις σύγκριση. Ε δεν πρόκειται να βγάλεις καμία άκρη έτσι, όπως είπαμε ξανά και ξανά η θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν έχει και τόση σημασία, όλα τα σπίτια δεν είναι το ίδιο ζεστά/δροσερά.

Η ενεργειακή κλάση απλά σου δίνει έναν μπούσουλα, το Α+++ είναι λιγότερο ενεργοβόρο από το Α++, το οποίο είναι λιγότερο ενεργοβόρο από το Α+, κοκ.

Η ετήσια κατανάλωση ενέργειας είναι επίσης κάτι ενδεικτικό, όπως είπαμε ξανά και ξανά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Ο μόνος τρόπος για να δεις πόσο ακριβώς ρεύμα καίει μέσα σε ένα έτος το δικό σου ψυγείο, στο δικό σου σπίτι και με τις δικές σου συνθήκες/συνήθειες, είναι να βάλεις τον μετρητή ενέργειας να μετράει για ένα έτος.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, rus είπε

Αφηρημαδα. Αυτό που σε ρωτησα το ειπα χτες :)

Βασει ποιου υπολογισμου εβγαλες τα 77ε, και που υπαρχει αυτος?

Περιμενα να με ρωτήσεις "πως γινεται να χρεωθηκες μόνο 21 κιλοβατώρες στο νυχτερινο αφου εκανες 50?" αλλα  περιορίστηκες μονο να αντιγραψεις το νουμερο.

δεν ρωτώ πράγματα που γνωρίζω, το πως υπολογίζεται ένας λογαριασμός και πως μπορείς να τα μάθεις και εσύ  στο έχω γράψει ήδη

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ρε φίλε... το έχουμε πει 100 φορές, ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει την κατανάλωση ενός ψυγείου είναι η θερμοκρασία του χώρου που βρίσκεται, όχι η θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Εσύ τώρα με μοναδικό δεδομένο ότι η χτεσινή ημέρα ήταν βροχερή πετάς ένα αυθαίρετο 27 βαθμοί θερμοκρασία περιβάλλοντος(λες και η θερμοκρασία περιβάλλοντος παραμένει σταθερή μέσα σε  ένα δωδεκάωρο), και περιμένεις να σου δώσουμε παρόμοια - ότι να ναι - στοιχεία για να κάνεις σύγκριση. Ε δεν πρόκειται να βγάλεις καμία άκρη έτσι, όπως είπαμε ξανά και ξανά η θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν έχει και τόση σημασία, όλα τα σπίτια δεν είναι το ίδιο ζεστά/δροσερά.

Η ενεργειακή κλάση απλά σου δίνει έναν μπούσουλα, το Α+++ είναι λιγότερο ενεργοβόρο από το Α++, το οποίο είναι λιγότερο ενεργοβόρο από το Α+, κοκ.

Η ετήσια κατανάλωση ενέργειας είναι επίσης κάτι ενδεικτικό, όπως είπαμε ξανά και ξανά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Ο μόνος τρόπος για να δεις πόσο ακριβώς ρεύμα καίει μέσα σε ένα έτος το δικό σου ψυγείο, στο δικό σου σπίτι και με τις δικές σου συνθήκες/συνήθειες, είναι να βάλεις τον μετρητή ενέργειας να μετράει για ένα έτος.

Καλα παιζουμε με τις λέξεις.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, greed είπε

Εσυ δεν ξερεις. Εγω ξερω πως ειναι 100% αξιόπιστο.

Τωρα για τα υπόλοιπα που γράφεις ή τρολλαρεις ή απλα τρολλαρεις.

Οχι πύραυλο.

Βασικά νομίζω η κουβέντα για το εάν ένα ψυγείο καίει 170 ή 185 κιλοβατώρες ετησίως είναι το υπέρτατο τρολλάρισμα, αλλά ΟΚ, όπως βολεύεται ο καθένας... 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, nvel είπε

αυτό δεν είναι οι προδιαγραφές για την μέτρηση, τo πρότυπo πρέπει να τo αγοράσεις  και μετά θα χρειαστείς μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να τo εφαρμόσεις

Στα παραρτήματα  γράφει πώς γίνονται οι μετρήσεις. Σημασία έχει να καταλάβουμε πως για να κάνουμε συγκρίσεις θα πρέπει να εφαρμόσουμε τις ίδιες, περίπλοκες προδιαγραφές. Και όχι απλά να βάλουμε ένα όργανο, αμφίβολης ποιότητας και ακρίβειας και τελειώσαμε.

Δημοσ.

και που ακριβώς στο παράρτημα αναφέρονται οι προδιαγραφές των οργάνων μέτρησης για να δούμε αν ο μετρητής kWh των 10 ευρώ που χρησιμοποιήθηκε πληρεί αυτές τις προδιαγραφές; γιατί ο ts μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι εξίσου καλός με ένα των 100, 1000 και 10000 ευρώ

Δημοσ.
11 ώρες πριν, greed είπε

Καλα παιζουμε με τις λέξεις.

Δεν ξέρω αν κάποιος όντως παίζει με τις λέξεις αλλά γενικότερα οι λέξεις έχουν τη σημασία τους και καλό θα είναι να τη γνωρίζουμε, πριν τα ισοπεδώσουμε όλα.

Η "θερμοκρασία περιβάλλοντος" σαφώς και επηρεάζει γενικότερα αλλά και ο "χώρος" που βρίσκεται το μηχάνημα έχει το δικό του "μικροκλίμα".

Πιο συγκεκριμένα, στην δικιά μου την περίπτωση ακόμα και όταν έχω 20 βαθμούς στο χώρο της σαλονοκουζίνας, η θερμοκρασία στη πίσω πλευρά του ψυγείου (εκεί που είναι το κομπρεσέρ του) είναι σημαντικά μεγαλύτερη αφού το ψυγείο βρίσκεται σε εσοχή με ντουλάπια δεξιά/αριστερά/πάνω και με ελάχιστο "αέρα" στα πλαϊνά. Σαφώς και όταν του έκαναν τις όποιες μετρήσεις δεν ήχαν στο μυαλό τους κάτι τέτοιο ούτε πήγαν να το χώσουν στη γωνία και άρα την όποια μέτρηση είναι αδύνατο να την πετύχω στην πράξη. Απλά μένω στο γεγονός ότι αν το δικό μου είναι Α++ τότε σίγουρα "καίει" λιγότερο από ένα Α+ στην ίδια θέση αλλά περισσότερο από ένα Α+++

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nvel είπε

και που ακριβώς στο παράρτημα αναφέρονται οι προδιαγραφές των οργάνων μέτρησης για να δούμε αν ο μετρητής kWh των 10 ευρώ που χρησιμοποιήθηκε πληρεί αυτές τις προδιαγραφές; γιατί ο ts μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι εξίσου καλός με ένα των 100, 1000 και 10000 ευρώ

μαλλον θα χαλασε ο μετρητης και τωρα τραβαει 400wh το 24ωρο.

Και πολυ καλυτερος αυτος των 10 ευρω θα ελεγα. Δεν ειναι και καμια επιστημη εξαλλου ουτε γιουφολογια.

Ευχαριστω για οσους βοηθησαν και σε οσους μπηκαν να τρολλαρουν και να το παιξουν σχετικοι.. με εκαναν κ γελασα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο μετρητής αυτός δεν είναι κακός όπου τον έχω δοκιμάσει, μια χαρά νούμερα δίνει 

τώρα σε ο,τι αφορά τις κλάσεις δεν θα μου έκανε εντύπωση ο καθένας να δίνει ο,τι κλάσεις του κατέβουν, δεν θα τον ελέγξει και κανείς 

είναι κάποια γνωστή μάρκα είναι rebranded κινεζούμπα; 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, nvel είπε

δεν ρωτώ πράγματα που γνωρίζω, το πως υπολογίζεται ένας λογαριασμός και πως μπορείς να τα μάθεις και εσύ  στο έχω γράψει ήδη

Δηλαδη γνωριζεις για ποιο λογο με χρεωσαν 21 κιλοβατώρες με νυχτερινο τιμολογιο, ενώ εκανα 50? για πες...

Οσο για τον υπολογισμο των ρυθ. χρ., ειπαμε: δε συμφωνουν αυτα που γραφουν με αυτά που με χρεωσαν.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

για κάποιο λόγο (πχ δεν ήσουν στο κοινωνικό όλο το τετράμηνο άλλα μόνο το 86% του) σου έχουν χρεώσει 1161kWh ημερήσιο + 129kWh νυκτερινό σε κοινωνικό οπότε αυτό που περισσεύει 190kWh και 21kWh νυκτερινό έχουν χρεωθεί με τα κανονικά τιμολόγια.

αυτό που υπολόγισα (77ευρώ) στο είπα αν η χρέωση έχει μεγάλη διάφορα από 77ευρώ πας στα γραφεία για έλεγχο

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nvel είπε

αυτό που υπολόγισα (77ευρώ) στο είπα αν η χρέωση έχει μεγάλη διάφορα από 77ευρώ πας στα γραφεία για έλεγχο

Δηλαδη τα 77 τα υπολογισες ο ιδιος και δεν τα διαβασες από το προηγουμενο ποστ μου? Πως τα υπολογισες?

Βαζε και κανα κομμα στις προτασεις σου οπου πρεπει, για να ειναι πιο σαφεις.

Δημοσ.

οπότε ο λογαριασμός σου είναι σωστός αλλά επειδή εσύ δεν έχεις την ικανότητα να κάνεις 4 πολλαπλασιασμούς και να αθροίσεις τα γινόμενα αρχίζεις τις ιστορίες. Συγνώμη αλλά στην αριθμητική δημοτικού δεν κάνω μαθήματα online, την λύση στο πρόβλημά σου στην έδωσα εξαρχής

• Like 1
Δημοσ.

Από που τα συμπερανες αυτά? Τρεις φορες σου εχω ζητησει να εξηγησεις πως υπολογισες ρυθμ.χρ. 77ε από 83ε ρευμα, και αποφευγεις.

Το πιθανοτερο είναι οτι δεν υπολογισες τιποτα, απλα μετεφερες στο περιπου το νουμερο που ο ιδιος εγραψα τις προαλλες.

Δημοσ.
Στις 19/6/2018 στις 3:52 ΜΜ, greed είπε

μαλλον θα χαλασε ο μετρητης και τωρα τραβαει 400wh το 24ωρο.

Και πολυ καλυτερος αυτος των 10 ευρω θα ελεγα. Δεν ειναι και καμια επιστημη εξαλλου ουτε γιουφολογια.

Ευχαριστω για οσους βοηθησαν και σε οσους μπηκαν να τρολλαρουν και να το παιξουν σχετικοι.. με εκαναν κ γελασα.

Στα ψυγεια οπως και στα κλιματιστικα οι καταναλωσεις ειναι ρευστες...

Εγω βγαζω οτι υπο αυτες τις συνθηκες καιει μεσο ορο 17watt/h. H καταναλωση ειναι νορμαλ..

Χοντρικα ενα ψυγειο μεσαιου μεγεθους ειναι νορμαλ να καιει μεχρι και 50wh υπο νορμαλ απωλειες..

Και γω τον ιδιο μετρητη εχω με εμπορικο κοστος απο 10-20ευρω

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...