Προς το περιεχόμενο

Τελευταίο ταξίδι για Airtickets και Travelplanet24 [Ενημέρωση]


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυσάρεστη εξέλιξη για την εταιρεία Tripsta η οποία βρίσκεται πίσω από τις δημοφιλείς ιστοσελίδες online κρατήσεων airtickets.gr και travelplanet24.gr, και εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων τερματίζει τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Newsbomb μόνο οι υποχρεώσεις της Tripsta απέναντι στις αεροπορικές εταιρείες φτάνουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ ενώ σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας emea αναφέρεται ότι χθες σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εταιρεία κατέβαλε στο σύνολο των 120 εργαζομένων τις νόμιμες αποζημιώσεις. Τα προβλήματα για την Tripsta φαίνεται ότι υπήρχαν εδώ και καιρό αφού η εταιρεία είχε προχωρήσει στο κλείσιμο του γραφείου που διατηρούσε στη Ρουμανία,  προχωρώντας στην απόλυση 50 εργαζομένων ενώ αντίστοιχες κινήσεις υπήρχαν και στα κεντρικά γραφεία των Αθηνών.

Αποτελώντας ένα από τα πέντε μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ευρώπη με περισσότερους από 1 εκ. επιβάτες, η Tripsta αποτελούσε ένα από τα success stories των startup στη χώρα μας. Το 2005 ο Φίλιππος Μπρίνκμανν (CEO) και ο Κριστόφ Κάιμ (CCO) πήραν την απόφαση να ιδρύσουν την Travelplanet24. Η εταιρεία ξεκίνησε με την online πώληση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε τουρίστες του εξωτερικού ενώ με την επέκταση της σε 45 χώρες, διεύρυνε τις υπηρεσίες της στις κατηγορίες των αεροπορικών εισιτηρίων και των ενοικιάσεων αυτοκινήτων. 

Το 2015 και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η Travelplanet συγχωνεύτηκε με την airtickets, έχοντας προηγηθεί χρηματοδότηση από τα Elikonos Jeremie και Odyssey Venture Partners funds αλλά και με ιδία κεφάλαια μετά από την επιτυχημένη πορεία της. Ένα από τα εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία που είχε δημοσιεύσει η Tripsta, αφορούσε τις 40 χιλιάδες αναζητήσεις που γινόντουσαν μέσα από τη μηχανή αναζήτησης της, με τον μέσο όρο εισιτηρίων που εκδίδονταν κάθε χρόνο να αγγίζει τα 3 εκατ. για όλα τα ταξιδιωτικά μέσα

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα emea, o όμιλος Tripsta θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να παρέχει υποστήριξη στις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Τον τελευταίο μήνα το Airtickets είχε σταματήσει την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων προσφέροντας μόνο τη δυνατότητα εξεύρεσης των καλύτερων τιμών ενώ και το travelplanet24 έχει προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση. 

emea
newsbomb

Ενημέρωση 16:40: Με επίσημη ανακοίνωσή τους, η Tripsta και η Airtickets επιτίθενται σε συγκεκριμένους συνεργάτες που δεν κατονομάζουν, στους οποίους προσάπτουν «πρόσκαιρα οφέλη αφού αντί να σταθούν αρωγοί, υπονόμευσαν οποιοδήποτε σχεδιασμό και με απαράδεκτο τρόπο έπληξαν την επιβίωση των δύο εταιρειών. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν ένα τόσο ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, που κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργία τους.»

Προσθέτει ακόμα ότι οι δύο εταιρείες «είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας τους και να αναστείλουν προσωρινά την έκδοση μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων» ενώ «οι ιστότοποι των εταιρειών λειτουργούν και θα λειτουργούν κανονικά. Τα εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις όλων των πελατών συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ. Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση των δύο εταιρειών, με σεβασμό προς τους πελάτες τους και προς την ιστορία τους, θα εργαστούν με αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία και με μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση των πελατών τους.»


Διαβάστε ολόκληρη την άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα μην το λες , αλλοι εφτασαν να χρωστανε 1,5 δις σε προμηθευτες και τραπεζες και εκαναν χλιδατες διακοπες στην μυκονο. Στο ελλαντα ο ελεγχος και η δικαιοσυνη ειναι ανυπαρκτες εννοιες. Παλι καλα που τουλαχιστον θα υποστηριξουν αυτους που ηδη εχουν κανει κρατηση(αν ισχυει οντως).

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα πάντως που δεν πήγε καλά. Για εισητήρια ήταν για μένα τα GoTo sites. Εκτός από το να βλέπω ακριβώς όλα τα δρομολόγια και τις αντιστοιχες τιμές μου άρεσε που ήταν καλοσχεδιασμένο. Τι να πω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, Captain Falafel είπε

Καλα μην το λες , αλλοι εφτασαν να χρωστανε 1,5 δις σε προμηθευτες και τραπεζες και εκαναν χλιδατες διακοπες στην μυκονο. Στο ελλαντα ο ελεγχος και η δικαιοσυνη ειναι ανυπαρκτες εννοιες. Παλι καλα που τουλαχιστον θα υποστηριξουν αυτους που ηδη εχουν κανει κρατηση(αν ισχυει οντως).

Ναι, και αυτοί με το 1,5 δις από τα 70,000,000 ξεκινησαν. Δοκίμασε εσύ ως απλός πολίτης να χρωστάς 300 ευρώ και τα συζητάμε σε 2 χρονια που θα είναι μπλοκαρισμένοι οι λογαριασμοί σου μέχρι να ξεχρεώσεις.... Γνωστά βέβαια αυτά και η γκρίνια μας δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά κουβέντα κάνουμε...

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαντάζομαι σε τι χάλι ήταν travelplanet24 και airtickets για να συγχωνευτούν το 2015 αγοράζοντας η μικρή την μεγάλη (κάτι ήξερε ο αρχικός ιδιοκτήτης της airtickets μάλλον που έφυγε άρον άρον).

Βέβαια τότε μας το παρουσίαζαν ως το φοβερό και τρομερό γεγονός ενώ μάλλον προσπαθούσαν να κρύψουν τα φέσια κάτω από το χαλί...

Είχαμε τον Κοκλώνη με την airfasttickets και τα λοιπά κανόνια, έχουμε λοιπόν τώρα και τον Μπρίνκμανν... Δυο γιγαντιαία κανόνια στον χώρο των αεροπορικών εισιτηρίων με παγκόσμιο αντίκτυπο. Δε λέω βέβαια ότι φτάνει τον Κοκλώνη στις πρακτικές (αφού τουλάχιστον φαίνεται να σεβάστηκε τους εργαζόμενους) αλλά κοινό και των δύο τα άπειρα θετικά σχόλια και συνεντεύξεις σε «αντικειμενικά» ΜΜΕ για success stories και επιχειρηματίες που ξεκίνησαν από το μηδέν και άλλα κλισέ κουραφέξαλα. Επιχειρηματικότητα και Δημοσιογραφία Made in Greece 😀

  • Like 15
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάλι καλά που τουλάχιστον αποζημίωσαν τους εργαζόμενους.

Πως γίνεται να χρωστάει κανείς 70εκ και να μην τρέχει τίποτα; Ρώτα τους ιδιοκτήτες HellasPower και Energa (αθωώθηκαν!), θα τους βρεις στη Μύκονο με γκόμενες. Αν βαριέσαι να τρέχεις μέχρι εκεί ρώτα τον Κοκλώνη που είναι πλέον Lifestyle icon και περιζήτητος παρουσιαστής. Μπορώ να σου πω και πολλούς άλλους αλλά μάλλον έπιασες το νόημα ελπίζω.

  • Like 16
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Έχει μείνει πλέον κανένας εκτός από την skyscanner? 

Το skyscanner είναι απλά μια μηχανή αναζήτησης που ψάχνει σε όλες τις αεροπορικές. Η airtickets έχω την εντύπωση ότι έκανε εκπτώσεις στα εισιτήρια, επειδή έκλεινε ειδικές συμφωνίες απευθείας με τις εταιρίες. Για απλή μηχανή αναζήτησης υπάρχει και το google flights που είναι εξίσου καλό.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Καπέλο 5-10 ως και 20 ευρώ για κάθε εισιτήριο, ψευδοπροσφορά μέσω CU (ξανάδινες λεφτά για να σου αφαιρέσουν το καπέλο), άθλιο layout, ανόητες διαφημίσεις.

Επιπλέον, ήταν από τις μέηνστριμ μηχανές αναζήτησης που χρησιμοποιούσαν οι ελληνόβλαχοι για να μας κλέβουν (κάποια από) τα καλύτερα εισιτήρια. Τώρα η αγορά θα επανορθολογικοποιηθεί.

  • Like 4
  • Confused 5
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...