DedSecz Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα στους φίλους Insomniacs, Οι πιο πολλοί δεν θα με θυμούνται μιας και δεν μπήκα εδώ για δύο, κοντά, χρόνια. Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα και δεν τα πήγα όσο καλά θα ήθελα. Λίγο παραπάνω από 12.000. Η πρώτη μου επιλογή ήταν η επιστήμη υπολογιστών του Ηρακλείου, αλλά δεν θα την πιάσω σε καμία περίπτωση. Μπορώ να μπω στα περισσότερα οικονομικά αλλά ξέρω ότι μετά η αποκατάσταση είναι δύσκολη. Συνεπώς, back to our initial discussion, τι προοπτικές έχω από ένα ΤΕΙ Πληροφορικής (κυρίως ΤΕΙ Σερρών και Ηρακλείου που έχουν καλές κριτικές και αξιολογήσεις, ακόμα και από ορισμένα ΑΕΙ); Ξέρω ότι του Ηρακλείου έχει "δυνατό" πρόγραμμα σπουδών (δίνει μεγάλη έμφαση στην Πληροφορική και όχι τόσο στο management οπως το ΠαΜακ και το ΟΠΑ). Εσείς τι γνώμη έχετε; Θα με βοηθούσε πάρα πολύ η γνώμη σας, όποια και αν είναι αυτή (μόνο όχι προσβολές -στους άλλους, όχι εμένα, έτσι κι αλλιώς τα σκάτωσα- και όχι debate Οικονομικα v Πληροφορική). Ευχαριστώ!!
CheOnWeb Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Διάλεξε τη σχολή που σου αρέσει το αντικείμενό της. Οι προοπτική εξαρτάται κυρίως από 'σένα και τη δουλειά που θα ρίξεις. 7 3
DedSecz Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε Διάλεξε τη σχολή που σου αρέσει το αντικείμενό της. Οι προοπτική εξαρτάται κυρίως από 'σένα και τη δουλειά που θα ρίξεις. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Το πιστεύω αυτό, ας ελπίσουμε για ότι καλύτερο. 1 λεπτό πριν, mylo είπε Το να ξαναδώσεις παίζει ως σενάριο; Δεν νομίζω ότι έχω το κουράγιο να ξαναδώσω. Άμα δεν πετύχω;
randomcat Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Εάν η οικογένειά σου έχει την οικονομική δυνατότητα να σε στείλει σε άλλη πόλη για να σπουδάσεις, τότε πήγαινε στο καλύτερο ΤΕΙ Πληροφορικής που μπορείς να περάσεις. Ξέχνα τα Οικονομικά, ξέχνα τις επιδόσεις σου στις Πανελλήνιες, και σε καμία περίπτωση μην χάσεις άλλον ένα χρόνο από τη ζωή σου και κάνεις κακό και στην υγεία σου για να ξαναδώσεις εξετάσεις. Δεν χρειάζεται να ξαναδώσεις για να περάσεις σε καλύτερο ΤΕΙ. Στρώσου στο εξής και διάβασε μόνος σου αρκετό προγραμματισμό (βιβλία, e-books, tutorials στο Ίντερνετ) και το κυριότερο φτιάξε δικά σου προτζεκτάκια για να μάθεις. Ιστοσελίδες, desktop προγραμματάκια, console προγραμματάκια, apps για Android, οτιδήποτε! 2 2
Dagobert Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 36 λεπτά πριν, DedSecz είπε Καλησπέρα στους φίλους Insomniacs, Οι πιο πολλοί δεν θα με θυμούνται μιας και δεν μπήκα εδώ για δύο, κοντά, χρόνια. Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα και δεν τα πήγα όσο καλά θα ήθελα. Λίγο παραπάνω από 12.000. Η πρώτη μου επιλογή ήταν η επιστήμη υπολογιστών του Ηρακλείου, αλλά δεν θα την πιάσω σε καμία περίπτωση. Μπορώ να μπω στα περισσότερα οικονομικά αλλά ξέρω ότι μετά η αποκατάσταση είναι δύσκολη. Συνεπώς, back to our initial discussion, τι προοπτικές έχω από ένα ΤΕΙ Πληροφορικής (κυρίως ΤΕΙ Σερρών και Ηρακλείου που έχουν καλές κριτικές και αξιολογήσεις, ακόμα και από ορισμένα ΑΕΙ); Ξέρω ότι του Ηρακλείου έχει "δυνατό" πρόγραμμα σπουδών (δίνει μεγάλη έμφαση στην Πληροφορική και όχι τόσο στο management οπως το ΠαΜακ και το ΟΠΑ). Εσείς τι γνώμη έχετε; Θα με βοηθούσε πάρα πολύ η γνώμη σας, όποια και αν είναι αυτή (μόνο όχι προσβολές -στους άλλους, όχι εμένα, έτσι κι αλλιώς τα σκάτωσα- και όχι debate Οικονομικα v Πληροφορική). Ευχαριστώ!! Αν και εφόσον σε ενδιαφέρει πραγματικά το αντικείμενο της πληροφορικής: Δεν ασχολείσαι με κριτικές και αξιολογήσεις των πανεπιστημίων. Δηλώνεις όλες τις σχολές Πληροφορικής, ανεξαρτήτως βάσεων. Δεν ξέρεις τι θα γίνει με τις βάσεις. Αν δεν έχει τμήμα στην πόλη σου, πρώτα βάζεις τις σχολές που είναι πιο κοντά στο σπίτι σου, μετά τις μακρινές. Έτσι εξοικονομείς αρκετά χρήματα που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Αν σε ενδιαφέρει η καριέρα εκτός Ελλάδος, με αυτό τον τρόπο θα έχεις ομαλότερη μετάβαση-προσαρμογή στην άλλη χώρα και φυσικά περισσότερες πιθανότητες να βρεις εργασία με το πέρας των σπουδών σου. Στη διάρκεια των σπουδών σου ασχολείσαι μόνος σου με το αντικείμενο και προσπαθείς να φτιάξεις αξιόλογο portfolio. 2 2
vagos789 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Ειναι πολυ βασικο να κανεις αυτο που σου αρεσει,γιατι τοτε θα το κανεις ευχαριστα και θα πας καλα. Ενα πτυχιο πληροφορικης δεν θα σου δωσει κατι ιδιαιτερο στην αγορα εργασιας (μαλλον κανενα πτυχιο δεν το κανει αυτο), στην πορεια θα δεις με τι ακριβως θελεις να ασχοληθεις και θα παρεις τα καταλληλα σεμιναρια,πιστοποιησεις κτλ ωστε να αποκτησεις γνωση χρησιμη στην αγορα εργασιας. Ενα καλο πανεπιστημιο θα σου δωσει την ευκαιρια να ερθεις σε επαφη με εταιρειες και να δεις πως σκεφτονται και τι ζητανε. Να επιδιωξεις σχεδον ψυχαναγκαστικα να παρεις οτι σου δινουν απο erasmus και συναφη προγραμματα,ειναι σημαντικο να φυγεις απο την χωρα και να δεις αλλες κουλτουρες,ιδανικα να πας σε μερη οπως Χονγκ-Κονγκ και Σιγκαπουρη εαν αντιληφθεις οτι εμφανιζεται τετοια δυνατοτητα.Η Ασια ειναι το νεο επικεντρο της παγκοσμιας οικονομιας. 1
elise Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 για αρχη το μεγαλυτερο λαθος που θετεις ειναι η λεξη ΑΠΟΤΥΧΙΑ. δεν υπαρχει αποτυχια. το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να θεσεις για αρχη την οικονομικη σου κατασταση (αν μπορεις να πας να σπουδασεις καπου εκτος της πολης σου), και κατα δευτερον μην φοβασαι να ξανα δωσεις δευτερη χρονια. ειναι ευκαιρια να προγραμματισεις καλυτερα το διαβασμα σου, να συμπληρωσεις τα κενα σου και να πας πιο καλα προετιμασμενος του χρονου. δεν ξεκινας απο το μηδεν, ΚΑΤΙ ξερεις. αυτο το κατι καντο ΚΑΤΙ + ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. στα λεει ενας μαλακας παθοντας. 3
qwertyuiop2 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Φίλε, άσε τα τμήματα- χωριά της προβατοποιημένης πτυχιοποίησης και πήγαινε σε κάποιο ΕΠΑΛ (ή και ΙΕΚ αν μπορείς να πας σε δημόσιο ή σε παίρνει για ιδιωτικό) να πάρεις πτυχίο + ειδικότητα να κάνεις κάτι χρήσιμο με κατοχυρωμένο επαγγελματικό δικαίωμα. Κάποιος που έγραψε και κάτω από τη βάση (δε θα έχανες αλλιώς περίοπτη σχολή .... 12.000 μορίων), ή δε διάβασε (άρα δεν του ταιριάζει η πανεπιστημιακή εκπαίδευση ) ή διάβασε και δεν παίρνει τα γράμματα (άρα δεν κάνει αυτός για πανεπιστημιακή εκπαίδευση). Φιλικά στο λέω για να μη βαλτώσεις μετά. Ευτυχώς δεν κάνουμε όλοι για όλα. Ποιος θα μάζευε τα σκουπίδια, θα έχτιζε σπίτια και θα ξεβούλωνε υπονόμους; Ο πολιτισμός θα ήταν αδύνατον να υπάρξει. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2018 από qwertyuiop2 1 1
ILIAS GR Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Πήγαινε ρε λεβέντη μου δίπλα σ` έναν μάστορα να μάθεις μια τέχνη… υδραυλικός, ηλεκτρολόγος… ότι θες, μόνο η μουντζούρα έχει ακόμα λεφτά! Κράτα και τα λεφτουδάκια που θα χαλάσουν οι δικοί σου σε σπουδές ν` ανοίξεις αργότερα το μαγαζάκι σου να ζήσεις την οικογένειά σου για μια ζωή χωρίς να κρέμεσαι από κανέναν. 1
BritGreek Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 11 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Φίλε, άσε τα τμήματα- χωριά της προβατοποιημένης πτυχιοποίησης και πήγαινε σε κάποιο ΕΠΑΛ (ή και ΙΕΚ αν μπορείς να πας σε δημόσιο ή σε παίρνει για ιδιωτικό) να πάρεις πτυχίο + ειδικότητα να κάνεις κάτι χρήσιμο με κατοχυρωμένο επαγγελματικό δικαίωμα. Κάποιος που έγραψε και κάτω από τη βάση (δε θα έχανες αλλιώς περίοπτη σχολή .... 12.000 μορίων), ή δε διάβασε (άρα δεν του ταιριάζει η πανεπιστημιακή εκπαίδευση ) ή διάβασε και δεν παίρνει τα γράμματα (άρα δεν κάνει αυτός για πανεπιστημιακή εκπαίδευση). Φιλικά στο λέω για να μη βαλτώσεις μετά. Ευτυχώς δεν κάνουμε όλοι για όλα. Ποιος θα μάζευε τα σκουπίδια, θα έχτιζε σπίτια και θα ξεβούλωνε υπονόμους; Ο πολιτισμός θα ήταν αδύνατον να υπάρξει. Με όλο τον σεβασμό, εντελώς άστοχο το post σου, σε έναν άνθρωπο που ζητάει συμβουλές επειδή θέλει να σπουδάσει, εκτός αν κατάλαβα λάθος. Τι σχέση έχουν τα ΕΠΑΛ και τα ΙΕΚ με ποιότητα σπουδών και τι αναγνώριση έχουν αν ποτέ θελήσει να φύγει εξωτερικό; 1
tritonas00 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, DedSecz είπε Άμα δεν πετύχω; Ανοιγεις νεο topic Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2018 από tritonas00 1
defacer Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 45 minutes ago, ILIAS GR said: ότι θες, μόνο η μουντζούρα έχει ακόμα λεφτά Υποθέτω είναι αλήθεια αν ο κόσμος σου έχει περίπου τους ίδιους ορίζοντες με χωριό 150 κατοίκων. 🙄 @DedSecz όπως σου είπαν στην πληροφορική (και γενικά, αλλά στην πληροφορική ακόμα περισσότερο) δεν έχει σημασία από που έχεις πτυχίο. Σημασία έχει τι έκανες όσα χρόνια ήσουν φοιτητής. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2018 από defacer 4 1
Fortistis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 48 λεπτά πριν, defacer είπε Υποθέτω είναι αλήθεια αν ο κόσμος σου έχει περίπου τους ίδιους ορίζοντες με χωριό 150 κατοίκων. 🙄 @DedSecz όπως σου είπαν στην πληροφορική (και γενικά, αλλά στην πληροφορική ακόμα περισσότερο) δεν έχει σημασία από που έχεις πτυχίο. Σημασία έχει τι έκανες όσα χρόνια ήσουν φοιτητής. Εάν πληροφορική = προγραμματισμός, τότε ένα δίκιο το έχεις. Εάν όμως πληροφορική = επιστήμη υπολογιστών, τότε δεν έχεις δίκιο. 1
DedSecz Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας. Τελικά θα πάω στο ΤΕΙ Κρήτης και αν δεν με ικανοποιεί η πραγματικότητα τότε θα ξαναδώσω. Όσο για το σχόλιο περί μαστόρων και ΙΕΚ. Πρώτον, αμφιβάλλω ότι έχουν ανάγκη από Έλληνες υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους (τιμιότατα επαγγέλματα και τα δύο) στο εξωτερικό. Και δεύτερον, με τόσες εισφορές στσ ελεύθερα επαγγέλματα μεγαλύτερη πιθανότητα έχω να επιβιώσω στην επετεία παρά ως τεχνίτης (δυστυχώς, αλλά εδώ δεν είναι πολιτικό thread). 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα