Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 17/03/2025 at 21:03, sakisgri said:

Λογικά δεν θα χρεωθείς κάτι. Όταν βλέπουμε έχει πάρει διασάφηση περνάει χωρίς χρέωση το δέμα.

Καλημέρα, να σημειώσω πως διασάφηση παίρνουν όλα τα δέματα, είναι ανεξάρτητο από το αν θα πληρώσεις κάτι για αυτό.

Όλα μου τα δέματα που εισάγωνται στη χώρα (με ΕΛΤΑ) έχουν πάρει τελωνειακή διασάφηση (λογικό) είτε συνοδεύονται από πληρωμή είτε όχι.

• Like 1
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, draculias είπε

Καλημέρα, να σημειώσω πως διασάφηση παίρνουν όλα τα δέματα, είναι ανεξάρτητο από το αν θα πληρώσεις κάτι για αυτό.

Όλα μου τα δέματα που εισάγωνται στη χώρα (με ΕΛΤΑ) έχουν πάρει τελωνειακή διασάφηση (λογικό) είτε συνοδεύονται από πληρωμή είτε όχι.

Καλημέρα, έχεις απόλυτο δίκιο (όπως πάντα) Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά, έχω παρατηρήσει όταν γράφουν τα ΕΛΤΑ  "Το αντικείμενο έχει πάρει διασάφηση" ότι δεν υπάρχει χρέωση, δλδ είναι όλα οκ και περνάει έτσι το δέμα, μπορεί όμως να κάνω και λάθος.

Και εγώ δεν είμαι 100% σίγουρος δεν θα πληρώσει, γιαυτό έγραψα "λογικά" και ζήτησα να ενημερώσει ο φίλος.

Σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα για αγορές από Amazon και Ebay από εμένα, αλλά εξαφανίστηκες και με άφησες μόνο 😋. Anyway, ελπίζω να είσαι καλά, η συνεισφορά σου σε αυτά τα θέματα πράγματι είναι πολύτιμη.

• Like 1
Δημοσ.
23 hours ago, sakisgri said:

Καλημέρα, έχεις απόλυτο δίκιο (όπως πάντα) Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά, έχω παρατηρήσει όταν γράφουν τα ΕΛΤΑ  "Το αντικείμενο έχει πάρει διασάφηση" ότι δεν υπάρχει χρέωση, δλδ είναι όλα οκ και περνάει έτσι το δέμα, μπορεί όμως να κάνω και λάθος.

Και εγώ δεν είμαι 100% σίγουρος δεν θα πληρώσει, γιαυτό έγραψα "λογικά" και ζήτησα να ενημερώσει ο φίλος.

Σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα για αγορές από Amazon και Ebay από εμένα, αλλά εξαφανίστηκες και με άφησες μόνο 😋. Anyway, ελπίζω να είσαι καλά, η συνεισφορά σου σε αυτά τα θέματα πράγματι είναι πολύτιμη.

γεια σου φίλτατε Σάκη (υποθέτω)

Δεν είμαι ειδικός, αυτό έχω παρατηρήσει από την δική μου εμπειρία, θεωρώ πως διασάφηση όλα τα πακέτα παίρνουν από το τελωνείο που περνούν/ελέγχονται (παρερμηνεύεται συχνά και το ότι "έχει περάσει τελωνείο" σημαίνει θα υπάρξει και χρέωση).

Δεν εξαφανίστηκα, ενεργός είμαι. Τώρα τελευταία πιο πολύ της ενεργής... ανάγνωσης παρά γραψίματος 😁.

Σε κάποια νήματα, όπως αυτό εδω και το άλλο παρεμφερές με δέματα από εξωτερικό, ειλικρινά έχω "παραιτηθεί" από το να γράφω ξανά και μανά το ίδιο πράγμα... 300/400/700 σελίδες που δεν διαβάζει κανείς, μπαίνει ο καθένας να ρωτήσει πόσο παραπάνω θα κοστίσει το πακέτο που ήδη αγόρασε. παραβλέποντας ακόμα και το προηγούμενο post του sakisgri (καλή ώρα 🙂).

Για αυτό ξαναλέω respect για το κουράγιο/μεράκι σου που απαντάς σε τόσα posts 👍

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, draculias είπε

γεια σου φίλτατε Σάκη (υποθέτω)

Δεν είμαι ειδικός, αυτό έχω παρατηρήσει από την δική μου εμπειρία, θεωρώ πως διασάφηση όλα τα πακέτα παίρνουν από το τελωνείο που περνούν/ελέγχονται (παρερμηνεύεται συχνά και το ότι "έχει περάσει τελωνείο" σημαίνει θα υπάρξει και χρέωση).

Δεν εξαφανίστηκα, ενεργός είμαι. Τώρα τελευταία πιο πολύ της ενεργής... ανάγνωσης παρά γραψίματος 😁.

Σε κάποια νήματα, όπως αυτό εδω και το άλλο παρεμφερές με δέματα από εξωτερικό, ειλικρινά έχω "παραιτηθεί" από το να γράφω ξανά και μανά το ίδιο πράγμα... 300/400/700 σελίδες που δεν διαβάζει κανείς, μπαίνει ο καθένας να ρωτήσει πόσο παραπάνω θα κοστίσει το πακέτο που ήδη αγόρασε. παραβλέποντας ακόμα και το προηγούμενο post του sakisgri (καλή ώρα 🙂).

Για αυτό ξαναλέω respect για το κουράγιο/μεράκι σου που απαντάς σε τόσα posts 👍

Ναι Σάκης. Πολύ σωστά γράφεις πως όλα τα δέματα πρέπει να πάρουν τελωνειακή διασάφηση. (είμαι σίγουρος αυτά που θα γράψω κάτω τα ξέρεις ήδη)

Στο Taxheaven γράφει: Διασάφηση: πράξη με την οποία ένα πρόσωπο δηλώνει, με τους απαιτούμενους τύπους και διαδικασίες, τη βούλησή του να υπαγάγει ένα εμπόρευμα σε συγκεκριμένο τελωνειακό καθεστώς.

Αυτό που έχω καταλάβει (για δέματα κάτω από τα 150€ καθαρή αξία, η 186€ με φ.π.α) είναι αν ο πωλητής έχει κάνει όλη την διαδικασία σωστά και έχει καταβάλει και τον Φ.Π.Α. μέσω της πλατφόρμας IOSS και έρθει με τα ΕΛΤΑ, τότε το δέμα περνάει χωρίς χρέωση. Και αν δεν κάνω λάθος, έχω καταλάβει πως σε αυτές τις περιπτώσεις στο tracking γράφει "Το αντικείμενο έχει πάρει διασάφηση".

Το γράφουν και τα ΕΛΤΑ στο τιμοκατάλογο τους, συγκεκριμένα γράφουν: ∆ιευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισμού για τα ταχυδρομικά αντικείμενα, εισαγωγές αγαθών αξίας
<150 € από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άμεσα από το Τελωνείο, βάσει της ∆ιασάφησης προ
άφιξης (τύπου D).

Αν του ξεφύγει κάτι, οτιδήποτε, τότε αναγκαστικά το δέμα περνάει τελωνείο για να συμπληρωθεί αυτό το κάτι που ξέχασε η δεν έκανε ο πωλητής, και έτσι χρεώνεσαι τέλη εκτελωνισμού η και φ.π.α. αν δεν το έχει καταβάλει.

Δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις από ebay η Amazon πολλοί πωλητές δεν κάνουν/γνωρίζουν την διαδικασία και γιαυτό περνάνε τελωνείο. Αν και τελευταία βλέπω όλο και περισσότερα να περνάνε χωρίς χρέωση.

Με ιδιωτικό courier δεν το συζητάμε, αν δεν έχει προπληρωμένα τέλη θα περάσει τελωνείο 100% και με πολύ μεγαλύτερη χρέωση από τα ΕΛΤΑ.

Νομίζω οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι υπάρχει η αναζήτηση σε κάθε θέμα, που αν βάλει κανείς 2-3 λέξεις κλειδί θα βρουν τις απαντήσεις τους. Ακόμα και αν ρωτήσεις αυτό που θες στο Google και γράψεις Insomnia από πίσω θα σου βγάλει τις σελίδες με τις απαντήσεις.

Και εγώ έχω βαρεθεί να γράφω τα ίδια και τα ίδια αλλά αν βλέπω δεν έχει απαντήσει κανείς, μπαίνω στο κόπο να τα ξανά γράψω. Είσαι πολύ περισσότερο καιρό εδώ από εμένα και λογικό είναι να έχεις βαρεθεί.

• Like 1
Δημοσ.
On 21/03/2025 at 19:15, sakisgri said:

Ναι Σάκης. Πολύ σωστά γράφεις πως όλα τα δέματα πρέπει να πάρουν τελωνειακή διασάφηση. (είμαι σίγουρος αυτά που θα γράψω κάτω τα ξέρεις ήδη)

Στο Taxheaven γράφει: Διασάφηση: πράξη με την οποία ένα πρόσωπο δηλώνει, με τους απαιτούμενους τύπους και διαδικασίες, τη βούλησή του να υπαγάγει ένα εμπόρευμα σε συγκεκριμένο τελωνειακό καθεστώς.

Αυτό που έχω καταλάβει (για δέματα κάτω από τα 150€ καθαρή αξία, η 186€ με φ.π.α) είναι αν ο πωλητής έχει κάνει όλη την διαδικασία σωστά και έχει καταβάλει και τον Φ.Π.Α. μέσω της πλατφόρμας IOSS και έρθει με τα ΕΛΤΑ, τότε το δέμα περνάει χωρίς χρέωση. Και αν δεν κάνω λάθος, έχω καταλάβει πως σε αυτές τις περιπτώσεις στο tracking γράφει "Το αντικείμενο έχει πάρει διασάφηση".

Το γράφουν και τα ΕΛΤΑ στο τιμοκατάλογο τους, συγκεκριμένα γράφουν: ∆ιευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισμού για τα ταχυδρομικά αντικείμενα, εισαγωγές αγαθών αξίας
<150 € από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άμεσα από το Τελωνείο, βάσει της ∆ιασάφησης προ
άφιξης (τύπου D).

Αν του ξεφύγει κάτι, οτιδήποτε, τότε αναγκαστικά το δέμα περνάει τελωνείο για να συμπληρωθεί αυτό το κάτι που ξέχασε η δεν έκανε ο πωλητής, και έτσι χρεώνεσαι τέλη εκτελωνισμού η και φ.π.α. αν δεν το έχει καταβάλει.

Δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις από ebay η Amazon πολλοί πωλητές δεν κάνουν/γνωρίζουν την διαδικασία και γιαυτό περνάνε τελωνείο. Αν και τελευταία βλέπω όλο και περισσότερα να περνάνε χωρίς χρέωση.

Με ιδιωτικό courier δεν το συζητάμε, αν δεν έχει προπληρωμένα τέλη θα περάσει τελωνείο 100% και με πολύ μεγαλύτερη χρέωση από τα ΕΛΤΑ.

Νομίζω οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι υπάρχει η αναζήτηση σε κάθε θέμα, που αν βάλει κανείς 2-3 λέξεις κλειδί θα βρουν τις απαντήσεις τους. Ακόμα και αν ρωτήσεις αυτό που θες στο Google και γράψεις Insomnia από πίσω θα σου βγάλει τις σελίδες με τις απαντήσεις.

Και εγώ έχω βαρεθεί να γράφω τα ίδια και τα ίδια αλλά αν βλέπω δεν έχει απαντήσει κανείς, μπαίνω στο κόπο να τα ξανά γράψω. Είσαι πολύ περισσότερο καιρό εδώ από εμένα και λογικό είναι να έχεις βαρεθεί.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε.

Πάρε το bold και κάνε το pin να βγαίνει στο header στην κάθε σελίδα να το βλέπει (έστω κι έτσι) ο καθένας που έχει την ίδια απορία μπας και το επεξεργαστεί...

Για τους περισσότερους είμαι σίγουρος ότι γνωρίζουν για το εργαλείο της αναζήτησης πάνω δεξιά, απλά δεν μπαίνουν στον κόπο...οκ, ας πούμε ότι αυτή είναι η δική μου γνώμη.

Η μάστιγα της εποχής μας, μασημένη γρήγορη τροφή.

Πολύ off topic έριξα, σταματώ εδώ.

ΥΓ. δε μου λες μιας και είμαστε εδώ και τα λέμε, πήρα κάτι από κάπου, λες να χρεωθώ κάτι στο τελωνείο, και αν γνωρίζεις πόσο??? 😁  😁  😁  😁 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παίδες, πήρα μεταχείρω προϊόν από ιδιώτη 27€ το οποίο ήρθε από Αγγλία και πλήρωσα μόνο το 6.42€ ΦΠΑ χωρίς επιπλέον δασμούς.

Δεν θα έπρεπε βάσει των όσων ξέρουμε με το νέο καθεστώς να είχα πληρώσει και το χαράτσι των ΕΛΤΑ; Με κλήρωση το πάνε όπως τους έρθει κάθε φορά;

Θα μου πείτε "ρε φίλε μας δουλεύεις, ψάχνεις γιατί δεν πλήρωσες;" χαχα 😅

Απλώς θέλω να ξέρω για πιθανές μελλοντικές αγορές που θα προσπαθήσω να υπολογίσω το τι θα σκάσει. Πχ στα 100€ άλλο να πεις θα έρθει 100+24 και αλλο 100+24+15.

Επεξ/σία από StandardTen
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με Amazon.co.uk…
Να το πατήσω; Ξέρω οτι γράφετε οτι δεν χρεώνομαι κάτι έξτρα αλλά επειδή δεν βλέπω vat είπα να ρωτήσω καλού κακού. Είναι “ships from amazon EU Sarl” και “sold by amazon uk”

IMG_1296.jpeg

Επεξ/σία από ksessalonikios
Δημοσ.

Αυτή είναι η τελική τιμή που θα πληρώσεις με όλα μέσα, φόρο, μεταφορικά κλπ. Αν σε καλύπτει πάτα άφοβα.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα

Περιμένω ενα πληκτρολόγιο απο Αυστραλία. Ο πωλητής μου το 'στειλε με Australia Post. Ξέρετε αν παίζει να την σκαπουλάρω ? και αν οχι έχουμε ιδεα ποσο θα βγει η λυπητερή? Το τελικό κόστος του πληκτρολογίου είναι 230Ε

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mandragoraSCR είπε

Ξέρετε αν παίζει να την σκαπουλάρω

Δεν παίζει.

7 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

και αν οχι έχουμε ιδεα ποσο θα βγει η λυπητερή?

Υποθέτουμε ότι δεν σου έχει τον φπα στην τιμή και ότι θα έρθει με ελτά οπότε υπολόγιζε ένα 80αρι

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν παίζει.

Υποθέτουμε ότι δεν σου έχει τον φπα στην τιμή και ότι θα έρθει με ελτά οπότε υπολόγιζε ένα 80αρι

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση φιλε μου!
Το 80αρι καλα ειναι.

Φανταζομαι αν δεν ερθει με ελτα παμε για παραπανω ετσι?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mandragoraSCR είπε

Φανταζομαι αν δεν ερθει με ελτα παμε για παραπανω ετσι?

+40 με 50 υπολόγιζε

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/5/2025 στις 1:03 ΜΜ, Nabuko είπε

+40 με 50 υπολόγιζε

Ελτα και Ελτα κουριερ ειναι το ιδιο. Γιατι αποτι βλεπω ερχεται με Ελτα κουριερ. Οποτε μαλλον ειμαι τυχερος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...