Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Paragontas-x είπε

Τελικά το τελωνείο πως υπολογίζεται;;; 

Παράγγειλα από εξωτερικό ένα προϊόν αξίας 2 με 3 ευρώ και μόλις σήμερα που ήρθε το προϊόν έχει τελωνείο 3 ευρώ. 

Είναι δυνατόν;;;;; 

Τόσες φορές έχει αναφερθεί. Από που σου ήρθε το δέμα?

2021-07-22-13_54_01-14.4_2--Google.jpg.715db6f4aac469967d5044c8224029bc.jpg

Επεξ/σία από Nabuko
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

θελω να αγορασω ηλεκτρικο μοτερ για ποδηλατο με την μπαταρια του απο banggood αλλα οταν βαζω τα δυο αντικειμενα στο καλαθι ανεβαινουν σε τιμη. ειναι φυσιολογικο αυτο ?   τσεκαροντας και στο aliexpress μου κανει εντυπωση που το εχει 100 ευρω χαμηλοτερα αλλα με φοβιζει το να πληρωσω 600+ ευρω απευθειας στην καρτα αντι με paypal.

εχετε καποια συμβουλη να μου δωσετε ?

Δημοσ.
Στις 7/6/2025 στις 11:32 ΠΜ, Paragontas-x είπε

Και τι πρέπει να διαλέγουμε σε ebay κτλ για  να μην πληρώνουμε καθόλου τελωνείο;;;; 

Είναι θέμα του πωλητή αυτό. Αν δεν κάνει σωστά τη διαδικασία μέσω IOSS τότε πάντα θα πληρώνεις τελωνείο ότι και να επιλέξεις. Τώρα το άλλο είναι να κάνεις αγορές μέσω Ebay global αλλά εκεί πάντα χρυσοπληρώνεις χωρίς λόγο.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, L-Griever είπε

Είναι θέμα του πωλητή αυτό. Αν δεν κάνει σωστά τη διαδικασία μέσω IOSS τότε πάντα θα πληρώνεις τελωνείο ότι και να επιλέξεις. Τώρα το άλλο είναι να κάνεις αγορές μέσω Ebay global αλλά εκεί πάντα χρυσοπληρώνεις χωρίς λόγο.

Ομως και παλι, ακομη κι αν θελω να 'χρυσοπληρωσω' με ebay global,  εγω δεν εχω δει ποτε ως αγοραστης, να μπορω να επιλεξω μεθοδο αποστολης.

Θα πρεπει να περιδιαβω σε απειρα λινκς, να τα κοιτω ενα ενα, να βλεπω τι τροπο αποστολης εχουν.

Θα μπορουσε να υπαρχει ενα drop down window σε καθε σελιδα ενος item, με διαθεσιμους τροπους αποστολης. Δεν υπαρχει.

Και το manual searching ειναι πολυ μανουρα και ψυλλοι στ'αχυρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mountains1 είπε

Ομως και παλι, ακομη κι αν θελω να 'χρυσοπληρωσω' με ebay global,  εγω δεν εχω δει ποτε ως αγοραστης, να μπορω να επιλεξω μεθοδο αποστολης.

Θα πρεπει να περιδιαβω σε απειρα λινκς, να τα κοιτω ενα ενα, να βλεπω τι τροπο αποστολης εχουν.

Θα μπορουσε να υπαρχει ενα drop down window σε καθε σελιδα ενος item, με διαθεσιμους τροπους αποστολης. Δεν υπαρχει.

Και το manual searching ειναι πολυ μανουρα και ψυλλοι στ'αχυρα.

Καταλαβαίνω το προβληματισμό σου αλλά δυστυχώς το ebay δεν είναι φιλικό σε τέτοια θέματα. Έχω αντιμετωπίσει πολλά τέτοια προβλήματα. Ακόμα και αν τύχει θέμα και χρειαστεί να το επιστρέψεις πίσω, χάνεις και εκεί τα έξοδα τελωνείου μαζί και με την προμήθεια νομίσματος.. 

Στο amazon στα επιστρέφουν όλα τα λεφτά. Δεν έχει υπάρξει πρόβλημα τελωνείου σε μένα από την amazon. 

Για το global shipping, αυτό θα το ορίσει ο πωλητής. Βέβαια υπάρχουν καλοί πωλητές που δέχονται να συνεργαστούν και να αφαιρέσουν το global και να το κάνουν μέσω IOSS αλλά τέτοιοι είναι σπάνιοι. 

Παλιότερα, υπήρχε αυτή η μέθοδος να διαλέξεις αποστολή αλλά έχω την εντύπωση πως αφαίρεσαν την δυνατότητα. Το ebay χειροτερεύει κάθε φορά. Το μόνο καλό θετικό ίσως είναι σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά να σε βοηθήσουν με τα cases. Καλύτερο και από το paypal που σε υποχρεώνει να πληρώσεις τα μεταφορικά ενώ στο ebay είναι θέμα του πωλητή. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά πλήρωσα μόνο 62ε γιατί υπολόγισαν μόνο την αξία του προϊόντος και όχι μαζί με τα μεταφορικά

ΦΠΑ = 42Ε

εκτελωνισμός ελτά = 20E

• Like 1
Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω monitor από amazon.co.uk, έχει καλή τιμή και είναι και seller το ίδιο το amazon. στην τελική τιμή έχει και shipping αλλά και Import Fees Deposit.

Θα πληρώσω παραπάνω στο τελωνείο;

Αν χρειαστεί επιστροφή (π.χ. DOA) θα ξαναπληρώσω Import Fees Deposit;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, hurin είπε

Θα πληρώσω παραπάνω στο τελωνείο;

οχι

11 ώρες πριν, hurin είπε

Αν χρειαστεί επιστροφή (π.χ. DOA) θα ξαναπληρώσω Import Fees Deposit;

αυτο δεν το ξερω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...