Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

*rant mode on*

Λοιπόν, είμαι παμφάγος, μου αρέσουν πολύ τα κρεατικά, αλλά δεν είμαι και φανατικός οπαδός τους. Μου αρέσει και η vegetarian διατροφή, ακόμα και η vegan. Αν ήξερα ότι σίγουρα δεν χρειάζομαι κρέας στη διατροφή μου, και ότι θα μπορώ εύκολα να το αντικαταστήσω με φαγητά vegetarian/vegan χωρίς να επηρεαστεί ο οργανισμός μου, δεν θα με πείραζε να το εγκαταλείψω. Με το "εύκολα" εννοώ ότι δεν θα πρέπει να δίνω τα πολλαπλάσια χρήματα για να τρώω και ότι θα έχω εύκολη και απροβλημάτιστη πρόσβαση σε υλικά και φαγητό δηλ. δεν θα χρειάζεται να ψάχνω τα μετρημένα μαγαζιά που υπάρχουν για να φάω.

Ένα από τα αγαπημένα μου vegetarian φαγητά είναι το φαλάφελ και δυστυχώς συνήθως το βρίσκω έξω ακριβό. Αφορμή για αυτό το topic-ξέσπαμα είναι μια κακή εμπειρία μου στο Γκάζι. Ένα βράδυ που ήμουν εκεί πεινούσα, δεν είχα πολύ χρόνο για να ψάχνω φαγάδικα, και δεν είχα όρεξη για κρεατικό ή ζυμαρικά - ένα φαλάφελ θα ήταν μια χαρά. Πέρναγα από το Gazi College από το οποίο δεν είχα ξαναπάρει ποτέ κάτι και ενώ κοίταζα από έξω τον κατάλογο ψάχνοντας για φαλάφελ, βγήκε έξω ο σερβιτόρος και με έψησε να πάρω ένα για take away.

Έδωσα 5,30 ευρώ χωρίς να ρωτήσω τι θα έχει μέσα δυστυχώς... περίμενα όμως με τέτοια τιμή να έχει σίγουρα κάποια standard πράγματα που έχει συνήθως ένα φαλάφελ (αγγούρι, χούμους κ.λπ.) και να είναι φυσικά τιγκαρισμένο. Πληρώνω, το παίρνω στο κουτάκι του και φεύγω, και κάθομαι κάπου και το ανοίγω... και βλέπω μια ψιλομπαγιάτικη λεπτή πίτα ανοιγμένη που γινόταν εύκολα κομματάκια και που είχε μέσα δύο λεπτές φέτες ντομάτας και τέσσερις άνοστους κατεψυγμένους ρεβυθοκεφτέδες. Στο πλάι του κουτιού είχαν βάλει και δύο μικρά πλαστικά κυπελάκια για dip, ένα με γιαούρτι και ένα με σως chili. Την πίτα και τις ντομάτες δεν μπόρεσα να τις φάω, οπότε έδωσα 5,30 για τέσσερις μικρούς κεφτέδες και ήταν σαν να μην έφαγα σχεδόν τίποτα. Αν κάτσεις να το φας στο μαγαζί τους αυτό το πράγμα νομίζω ότι κάνει 6 ευρώ!

Λοιπόν, άντε και γ****** Gazi College!

*rant mode off*

Δυστυχώς δεν είναι το μόνο μαγαζί με υψηλές τιμές για φαλάφελ. Τα περισσότερα το έχουν στα 3+ ευρώ, αλλά τουλάχιστον αρκετά από αυτά τα φτιάχνουν γεμάτα, χορταστικά και νόστιμα.

Οπότε μου έχει δημιουργηθεί η απορία... γιατί είναι πιο ακριβό το φαλάφελ από το σουβλάκι αφού δεν έχει κρέας;;;;;;;;;;;;;

Έτσι επειδή μπορούν και το πουλάνε τόσο ή μήπως είναι πιο ακριβά τα υλικά του και δεν το έχω συνειδητοποιήσει;

Επεξ/σία από randomcat
  • Like 5
  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο το να ταλαιπωρείσαι να γράφεις 5 παραγράφους για τις τιμές ενός μαγαζιου ή ενός προϊόντος, σου εχω δυο έτοιμες απλούστατες λύσεις:

• Αγόραζε φαλαφελ απο αλλα μαγαζιά
  • Μην τρως φαλαφελ και παιρνε κάτι άλλο (π.χ. σαντουιτς)
Επεξ/σία από isay
  • Like 7
  • Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, isay είπε

Απο το να ταλαιπωρείσαι να γράφεις 5 παραγράφους για τις τιμές ενός μαγαζιου ή ενός προϊόντος, σου εχω δυο έτοιμες απλούστατες λύσεις:

• Αγόραζε φαλαφελ απο αλλα μαγαζιά
  • Μην τρως φαλαφελ και παιρνε κάτι άλλο (π.χ. σαντουιτς)

Ή μπορείς να προσπαθήσεις να εξηγήσεις γιατί είναι πιο ακριβό από τα σουβλάκια (με πίτα) και ποτέ πιο φτηνό, από το να γράψεις κάτι που είναι άχρηστο ως απάντηση.

Σε όλα τα μαγαζιά που έχω πάει ήταν πιο ακριβό. Απλά στο Gazi College το ξεφτίλισαν με την τιμή και ήταν και κοροϊδία το αποτέλεσμα.

Τα φαλάφελ είναι το street food του vegetarian όπως το σουβλάκι και τo burger είναι το street food του περισσότερου κόσμου. Το σάντουιτς που λες τι διαφορά θα έχει; Ένα σάντουιτς για vegeterians θα είναι και εκείνο ακριβότερο μάλλον...

Επεξ/σία από randomcat
  • Like 4
Δημοσ.

Αν σταματήσουμε να το λέμε φαλαφελ και αρχίσουμε να το λέμε σάντουιτς με ρεβυθοκεφτεδες ίσως και να αλλάξει η τιμή του. Οπως καταλαβαίνεις εγω πιστεύω οτι απλα το υπερκοστολογουν επειδή μπορούν, πουλάνε αέρα δηλαδή. 

• Like 27
  • Sad 1
Δημοσ.

Είναι σε πιο εμβρυϊκό στάδιο η όλη αλυσίδα της παραγωγής του. Η μεγάλη ζήτηση σε προϊόντα του σουβλατζίδικου, έφερε πολλά σουβλατζίδικα, ανταγωνισμό, πτώση τιμων, εμπειρους υπαλλήλους με καλή  απόδοση, βελτιστοποίηση των τελικών προϊόντων, μεγάλη προσφορά/ζητηση πρώτων υλών, κι άλλο ανταγωνισμό, κι άλλη πτώση τιμών και ολα αυτά ξανά και ξανά μέχρι να έρθουμε στις τιμές του σήμερα. 

• Like 7
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, randomcat είπε

Ή μπορείς να προσπαθήσεις να εξηγήσεις γιατί είναι πιο ακριβό από τα σουβλάκια (με πίτα) και ποτέ πιο φτηνό, από το να γράψεις κάτι είναι άχρηστο ως απάντηση.

Σε όλα τα μαγαζιά που έχω πάει ήταν πιο ακριβό. Απλά στο Gazi College το ξεφτίλισαν με την τιμή και ήταν και κοροϊδία το αποτέλεσμα.

Τα φαλάφελ είναι το street food του vegetarian όπως το σουβλάκι και τo burger είναι από το street food του περισσότερου κόσμου. Το σάντουιτς που λες τι διαφορά θα έχει; Ένα σάντουιτς για vegeterians θα είναι και εκείνο ακριβότερο μάλλον...

Να σου πω την αλήθεια, θεωρώ παντελώς άχρηστη την ύπαρξη τέτοιας συζήτησης, πόσο μάλλον να προσπαθήσω να στην αναλύσω. Από τότε που ξεκίνησε το εμποριο στη γη, τις τιμές τις καθορίζει ο απλούστατος νόμος προσφοράς-ζήτησης.

• Like 15
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, isay είπε

Να σου πω την αλήθεια, θεωρώ παντελώς άχρηστη την ύπαρξη τέτοιας συζήτησης, πόσο μάλλον να προσπαθήσω να στην αναλύσω. Από τότε που ξεκίνησε το εμποριο στη γη, τις τιμές τις καθορίζει ο απλούστατος νόμος προσφοράς-ζήτησης.

Ας μην απαντούσες καθόλου τύπε. Το Μπλα Μπλα είναι εδώ. Έχω δει συζητήσεις που μπροστά τους αυτό εδώ το thread παίρνει Oscar.

Προσφορά-ζήτηση και έτσι γιατί μπορούν, ναι, είναι μια εξήγηση.

7 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Αν σταματήσουμε να το λέμε φαλαφελ και αρχίσουμε να το λέμε σάντουιτς με ρεβυθοκεφτεδες ίσως και να αλλάξει η τιμή του. Οπως καταλαβαίνεις εγω πιστεύω οτι απλα το υπερκοστολογουν επειδή μπορούν, πουλάνε αέρα δηλαδή. 

Υποθέτω πως αυτό μάλλον συμβαίνει και όχι ότι τους κοστίζουν πιο ακριβά τα υλικά του, αλλά είναι ενδιαφέρον το να δω τι πιστεύει και γνωρίζει ο κόσμος.

Επεξ/σία από randomcat
  • Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή μέχρι σήμερα δεν ήξερες αυτό το νόμο;

Spoiler

Όσοι κάποιοι τύποι κάνετε διαγωνισμό για το ποιό θέμα συζήτησης θα ειναι πιο καμμένο ή ανουσιο, αλλοι τόσοι τύποι (και περισσότεροι) θα κάνουμε θετική κριτική. Επισης συνηθίζεται να γράφονται Παρασκευή (αν και δεν ξέρω πως ξεκίνησε αυτό)

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, isay είπε

Δηλαδή μέχρι σήμερα δεν ήξερες αυτό το νόμο;

Απόκρυψη περιεχομένων

Όσοι κάποιοι τύποι κάνετε διαγωνισμό για το ποιό θέμα συζήτησης θα ειναι πιο καμμένο ή ανουσιο, αλλοι τόσοι τύποι (και περισσότεροι) θα κάνουμε θετική κριτική. Επισης συνηθίζεται να γράφονται Παρασκευή (αν και δεν ξέρω πως ξεκίνησε αυτό)

Τύπε δεν γράφω για πρώτη φορά και το ξέρεις ότι δεν είναι τρολλοθέμα. Ας δεν σου είναι χρήσιμο πήγαινε διάβασε κάτι άλλο.

• Like 3
Δημοσ.

Πάω να διαβάσω για το ice hockey στην Ελλάδα και γιατι στην Ελλάδα δεν γίνεται να έχουμε την αμερικάνικη χρεωστική της paypal.

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, isay είπε

Πάω να διαβάσω για το ice hockey στην Ελλάδα και γιατι στην Ελλάδα δεν γίνεται να έχουμε την αμερικάνικη χρεωστική της paypal.

Εσύ έχεις κοινοποιήσει κάτι πιο ενδιαφέρον από το Ice Hockey στην Ελλάδα; Πολύ αμφιβάλλω. Φαίνεται να το έγραψες για να περιπαίξεις, αλλά δεν χρειάζεται καν να υπερασπιστώ μια τέτοια δημοσίευση. Ice hockey, απλά.

Πολύ ασχολήθηκα μαζί σου, τύπε.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, randomcat είπε

Ας μην απαντούσες καθόλου τύπε. Το Μπλα Μπλα είναι εδώ. Έχω δει συζητήσεις που μπροστά τους αυτό εδώ το thread παίρνει Oscar.

Προσφορά-ζήτηση και έτσι γιατί μπορούν, ναι, είναι μια εξήγηση.

Υποθέτω πως αυτό μάλλον συμβαίνει και όχι ότι τους κοστίζουν πιο ακριβά τα υλικά του, αλλά είναι ενδιαφέρον το να δω τι πιστεύει και γνωρίζει ο κόσμος.

τυπε, απο εμενα σου εχει κολλησει το τυπε ή ειναι ιδεα μου 😂🙄

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, opcorsa είπε

τυπε, απο εμενα σου εχει κολλησει το τυπε ή ειναι ιδεα μου 😂🙄

Ωπ, μύστης; Μπορεί τύπε μου, δεν θυμάμαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το flaming:

Οποιος κλεινει με προσφωνηση "τυπε" εχει αδικο 

Σε σοβαρη απαντηση στο Μεταξουργείο εχει καλο φαλαφελ με 3.5 και τεραστιο. Φτιαχνει μπροστα σου την πιτα

δεν θυμάμαι ονομα. Μαγαζι που δεν γεμιζει το ματι αλλα πεντανοστιμο

edit: μιλησατε για ΤΥΠΕ .

Αργησα

Επεξ/σία από tsifotis
Δημοσ.

οι τιμες γενικά προσδιοριζονται απο το ποσο ειναι διαθετιμενος ο πελατης να πληρωσει

πχ. για τον ιδιο λόγο ειναι πιο ακριβή η ακατεργαστη ζαχαρη απο την επεξεργασμενη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...