voltmod Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Επτά προϊόντα και υπηρεσίες της Google έχουν μέχρι σήμερα περισσότερους από 1 δισεκατομμύρια χρήστες. Πρόκειται για τα προϊόντα και υπηρεσίες Gmail, Chrome, Google Maps, YouTube, Android και Google Play Store, με το Android μάλιστα να διαθέτει περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια χρήστες σήμερα. Πολύ σύντομα ωστόσο πρόκειται να προστεθεί και το όγδοο προϊόν της Google στην λίστα, το Google Drive. Πρόκειται για την online file storage υπηρεσία της Google που λανσαρίστηκε στα τέλη Απριλίου του 2012. Η εταιρεία έκανε την σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο Google Cloud Next που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, στις ΗΠΑ ωστόσο δεν δεσμεύτηκε να επιβεβαιώσει ότι το Google Drive έχει ήδη ένα δισεκατομμύριο χρήστες ή δεν έκανε κάποια εκτίμηση για την ημερομηνία που θα γίνει κάτι τέτοιο ακριβώς. Απλώς είπαν “στο τέλος της εβδομάδας”. Έχει περάσει πάντως καιρός από τότε που η Google μοιράστηκε τελευταία φορά στατιστικά στοιχεία ή αριθμούς σχετικούς με το Drive. Η τελευταία φορά ήταν στο περσινό συνέδριο Google I/O όταν δήλωσε ότι διαθέτει περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια αρχεία και πως έχει περισσότερους από 800 εκ. καθημερινούς ενεργούς χρήστες. Στο φετινό Google I/O η εταιρεία δεν έδωσε στοιχεία και δεν ενημέρωσε τα νούμερα, επειδή μάλλον περίμενε να φτάσει το… “δισεκατομμύριο” για να το κάνει. Φέτος, η Google λανσάρισε ορισμένα επιχειρησιακής κλάσης χαρακτηριστικά για το Drive, συμπεριλαμβανομένων των Team Drives και Drive File Stream καθώς και ορισμένα machine learning-powered χαρακτηριστικά για όλους τους χρήστες της υπηρεσίας. Πέρυσι επίσης λανσαρίστηκε και εργαλείο backup και συγχρονισμού για Mac και PC. TechCrunch Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Το Back-up and Sync για τα Windows λειτουργει αθλια. Τις μισες φορες κολλαει και τις αλλες δεν μπορει να ανεβασει τα αρχεια. Το Dropbox λειτουργει αψογα, απλα δεν δινει τσαμπα 15GB οπως η Γοογλε 1
Bourdoulas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Από Dropbox, Google Drive και One Drive που χρησιμοποιώ καθημερινά την καλύτερη εμπειρία την έχω με το Dropbox μετά με το One και τελευταίο και ιδρωμένο το GDrive. Αλλα το Dropbox δυστυχώς είναι πανάκριβο. 2
Retromaniac Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουμε ότι 8 προϊόντα της Google έχουν πάνω από 1 δις χρήστες γιατί η Google εκμεταλλεύεται της προνομιακή της θεση. Κάτι που έκανε και η Microsoft. Κακό για τον ανταγωνισμό. Το κακό είναι ότι οι "οπαδοί" της Google σκύλιαζουν για τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντί να καταλάβουν ότι συμφέρει και τους ίδιους. 1 3
akatsim Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Το dropbox ειναι μια κλαση μονο του. 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Το Back-up and Sync για τα Windows λειτουργει αθλια. Τις μισες φορες κολλαει και τις αλλες δεν μπορει να ανεβασει τα αρχεια. Το Dropbox λειτουργει αψογα, απλα δεν δινει τσαμπα 15GB οπως η Γοογλε Οντως το backup & sync ειναι τρισ-αθλιο (και στο mac). 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 23 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουμε ότι 8 προϊόντα της Google έχουν πάνω από 1 δις χρήστες γιατί η Google εκμεταλλεύεται της προνομιακή της θεση. Κάτι που έκανε και η Microsoft. Κακό για τον ανταγωνισμό. Το κακό είναι ότι οι "οπαδοί" της Google σκύλιαζουν για τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντί να καταλάβουν ότι συμφέρει και τους ίδιους. O Chrome εχει πολυ μεγαλο ποσοστο στα desktop ενω δεν ειναι προεγκατεστημενος, σε αντιθεση με τον Explorer (πλεον Edge). Το Google Maps εφυγε απο τα iPhone και παρ'ολα αυτα ειναι μεσα στις 10 πιο δημοφιλεις εφαρμογες. Το Youtube πρακτικα δεν εχει ανταγωνιστικη πλατφορμα. Το Gmail βγηκε σε μια περιοδο που Yahoo/Hotmail αλωνιζαν και τους πηρε και τα σωβρακα. Και πριν καν εκτιναχθει σε δημοφιλια το Android, που θελει google account. Τα προϊοντα της Google δεν ειναι δημοφιλη γιατι μας επιβαλλονται, ειναι δημοφιλη γιατι ειναι καλυτερα ή ευκολοτερα στη χρηση απο ολο τον ανταγωνισμο. Και στο λεει καποιος που δε τα πολυχρησιμοποιει, ουτε το Gmail χρησιμοποιω σε καθημερινη βαση, ουτε Google Drive, ουτε εχω κινητο Android. 6 1
agamoi-thytai Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Το Back-up and Sync για τα Windows λειτουργει αθλια. Τις μισες φορες κολλαει και τις αλλες δεν μπορει να ανεβασει τα αρχεια. Το Dropbox λειτουργει αψογα, απλα δεν δινει τσαμπα 15GB οπως η Γοογλε Αυτο. Ο μόνος τρόπος είναι να το κλείσεις και να το ανοίξεις πάλι.
Predatorkill Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 51 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Το Google Maps εφυγε απο τα iPhone και παρ'ολα αυτα ειναι μεσα στις 10 πιο δημοφιλεις εφαρμογες. Ελα μου;
AtiX Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε O Chrome εχει πολυ μεγαλο ποσοστο στα desktop ενω δεν ειναι προεγκατεστημενος, σε αντιθεση με τον Explorer (πλεον Edge). Το Google Maps εφυγε απο τα iPhone και παρ'ολα αυτα ειναι μεσα στις 10 πιο δημοφιλεις εφαρμογες. Το Youtube πρακτικα δεν εχει ανταγωνιστικη πλατφορμα. Το Gmail βγηκε σε μια περιοδο που Yahoo/Hotmail αλωνιζαν και τους πηρε και τα σωβρακα. Και πριν καν εκτιναχθει σε δημοφιλια το Android, που θελει google account. Τα προϊοντα της Google δεν ειναι δημοφιλη γιατι μας επιβαλλονται, ειναι δημοφιλη γιατι ειναι καλυτερα ή ευκολοτερα στη χρηση απο ολο τον ανταγωνισμο. Και στο λεει καποιος που δε τα πολυχρησιμοποιει, ουτε το Gmail χρησιμοποιω σε καθημερινη βαση, ουτε Google Drive, ουτε εχω κινητο Android. Έλα για πες μου και τι ποσοστά θα είχε αν δεν υπήρχε το android???
CheOnWeb Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 24 minutes ago, Predatorkill said: Ελα μου; Μέχρι το iOS 5, το προεγκατεστημένο Maps App, ταϊζόταν απ' το Google Maps. 1
Human Soul Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, maarinos είπε MEGA 50gb με απλό λογαριασμό. Έτσι έλεγα και εγώ στην αρχή, mega το καλύτερο κλπ . Το android app του είναι για τα σκουπίδια δεν λειτουργεί ποτέ σωστά και μία φορά μου έτυχε στο σταθερό ένα λάθος shutdown . Όταν άνοιξε ο υπολογιστής όταν ξεκίνησε το sync του mega διαγράφηκαν όλα τα αρχεία σε πάρα πολλούς φακέλους. Είναι γνωστό bug και παρόλο που τα έσωσα μέσω recycle bin (το οποίο κολάει και αυτό άπειρα για κάποιο λόγο στο site) δεν χρησιμοποίησα ποτέ ξανά το mega. Αυτά φιλικά πάντα.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, Retromaniac είπε Ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουμε ότι 8 προϊόντα της Google έχουν πάνω από 1 δις χρήστες γιατί η Google εκμεταλλεύεται της προνομιακή της θεση. Κάτι που έκανε και η Microsoft. Κακό για τον ανταγωνισμό. Το κακό είναι ότι οι "οπαδοί" της Google σκύλιαζουν για τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντί να καταλάβουν ότι συμφέρει και τους ίδιους. Δεν σκυλιάζουμε. Απλώς ειναι ανοητο. Την προνομιακή σχέση πως την απέκτησε; Μας αναγκασε να εχουμε Gmail; Εχουμε γιατι ειναι το καλυτερο. Μας ανάγκασε να έχουμε Youtube; Calendar; Photos; Εχουμε γιατι ειναι τα καλύτερα. Ναι το Dropbox δεν εχει τα προβλήματα του Drive. Προτιμώ ομως το Drive γιατι ειναι απολυτα δεμενο με τις υπολοιπες εφαρμογές που χρησιμοποιώ, ξανα, χωρις κανεις να με αναγκασει. 17 λεπτά πριν, Human Soul είπε Έτσι έλεγα και εγώ στην αρχή, mega το καλύτερο κλπ . Το android app του είναι για τα σκουπίδια δεν λειτουργεί ποτέ σωστά και μία φορά μου έτυχε στο σταθερό ένα λάθος shutdown . Όταν άνοιξε ο υπολογιστής όταν ξεκίνησε το sync του mega διαγράφηκαν όλα τα αρχεία σε πάρα πολλούς φακέλους. Είναι γνωστό bug και παρόλο που τα έσωσα μέσω recycle bin (το οποίο κολάει και αυτό άπειρα για κάποιο λόγο στο site) δεν χρησιμοποίησα ποτέ ξανά το mega. Αυτά φιλικά πάντα. Θα συμφωνήσω. Εχω MEGA αλλά το χρησιμοποιώ μονο για ακυρα αρχεια τύπου Wallpapers και memes που και να χαθουν δεν καιγομαι
Έλεος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Πολλές υπηρεσίες όπως πχ το YouTube, το blogger ή ακόμα και τα Android, αγοράστηκαν απο την Google. Η Google δεν επέβαλε κάτι. Μπόρεσε και εκτίμησε εγχειρήματα με αξιοποιήσιμο μέλλον, και επένδυσε σε αυτά καταφέρνοντας να δημιουργήσει ένα ενοποιημένο οικοσύστημα υπό την ομπρέλα του Google Account, που έφτασε στο απόγειο του με τον Chrome και τα Android smartphones. Έχοντας αυτό, μαζί με το πιο γνωστό search engine και παραμάσχαλα το Google Ads which makes the world go round, γίνεσαι απο τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον πλανήτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα