Billator Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 2 ώρες πριν, prometheas είπε Δεν θα έμπαινα σε δολάριο, η υποτίμησή του είναι σχεδόν σίγουρη (και αναγκαία για την επιβίωση των ΗΠΑ) Έχει ήδη πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη "εξαργύρωση" όλων αυτών των γεγονότων στην ισοτιμία. Επίσης, η Αμερική επιδιώκει μια προσωρινή υποτίμηση και όχι μια μόνιμη, διαθέτοντας σημαντικό περιθώριο ελέγχου λόγω των υψηλών επιτοκίων από τη FED. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να χάσει τη θέση του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Συγκριτικά την δεδομένη στιγμή η επένδυση σε GBP για εμάς είναι πιο "σταθερή" , φυσικά έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα για την ίδια την χώρα γιατί ΔΕΝ θέλουν ένα ισχυρό νόμισμα.
stavros750 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Λάβετε υπόψη, ότι εφόσον μπείτε σε flexible σε άλλο νόμισμα, στο τέλος της ημέρας περισσότερο θα σας νοιάζει η συναλλαγματική ισοτιμία παρά ο τόκος που λαμβάνεται. (Το λέω αυτό σαν παθών) 2
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 2 ώρες πριν, stavros750 είπε Λάβετε υπόψη, ότι εφόσον μπείτε σε flexible σε άλλο νόμισμα, στο τέλος της ημέρας περισσότερο θα σας νοιάζει η συναλλαγματική ισοτιμία παρά ο τόκος που λαμβάνεται. (Το λέω αυτό σαν παθών) Η εποχή είναι ιδανική για να κάνεις δολάρια και να τα κρατήσεις σαν κεφάλαιο στην ρεβο μεχρι να ανέβουν. 1
Billator Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 13 ώρες πριν, stavros750 είπε Λάβετε υπόψη, ότι εφόσον μπείτε σε flexible σε άλλο νόμισμα, στο τέλος της ημέρας περισσότερο θα σας νοιάζει η συναλλαγματική ισοτιμία παρά ο τόκος που λαμβάνεται. (Το λέω αυτό σαν παθών) Όταν παίρνεις συναλλαγματικό ρίσκο είτε κάνεις DCA σε αυτό , είτε σε "φαινομενικά" ιστορικά χαμηλά κάνεις lump sum τα ποσά στην ισοτιμία που θες με την λογική ότι θα τα τραβήξεις πίσω όταν γίνει η διόρθωση. Και δεν κάνεις timing την αγορά. περιμένεις και βλέπεις, όταν πήγε το USD τον Ιανουάριο 0.97-0.98EUR , ήταν δεδομένο ότι είναι προσωρινό γιατί δεν βασιζόταν η αλλαγή αυτή πουθενά. Προσωπικά άλλαξα τότε όλα τα USD σε EUR, και τώρα που έπεσε πάλι στα πατώματα το USD τα άλλαξα πάλι από EUR σε USD. Σε απόλυτο ποσό φέτος το αρχικό κεφάλαιο μου σε USD αυξήθηκε 10% και η πραγματική αξία ~6% μόνο από 2 μετατροπές. Αν λάβεις υπόψιν ότι και αυτό το 10% (που δεν υπήρχε ως κεφάλαιο / ποσό) παράγει και τόκους 3.99% βγαίνεις πρακτικά πολλαπλά κερδισμένος. Δεν θέλει κάποιος να παρακολουθεί κάτι ή να κάνει μετατροπές; Απλά σταθερά κάνει DCA. Δεν θέλει κάποιος να κάνει ούτε DCA τότε δεν έχει νόημα (για sort term) να τα βάλει σε κάτι άλλο πέρα του EUR. 1
stavros750 Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Δεν διαφωνώ καθόλου σε όλα αυτά που λες απλώς για μένα πρέπει να λάβουμε υπόψη τα παρακάτω: 1) Το κατά πόσο αυτός που θέλει να μπει στο flexible έχει κάποια εμπειρία από επενδύσεις. Αν δεν έχει, μπορεί να πανικοβληθεί βάζοντας 3.000 ευρώ πχ σε ξένο νόμισμα και σε μια βδομάδα έχουν πάει στα 2.970 λόγω αλλαγής ισοτιμίας εισπράττοντας από τόκους μόνο 1-2 ευρώ (αρχίζουν και μπαίνουν σκέψεις) 2) Τι χρήματα και το timing που θέλει να επενδύσει ο άλλος. Αν είναι όλες του οι καταθέσεις και με την πρώτη στραβή θέλει να τραβήξει το ποσό που έχει βάλει ή αυστηρά για κάποιο ορισμένο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να πέσει στην περίπτωση να τραβήξει λιγότερα λεφτά από ότι μπήκε λόγω χειρότερης ισοτιμίας Για αυτό για έναν αρχάριο που θέλει απλά οι καταθέσεις του να του δίνουν έστω λίγο τόκο, καλό είναι να αποφύγει την συναλλαγματική ισοτιμία, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτήν κοιτάς περισσότερο και όχι τι τόκους εισπράττεις και αν αυτοί υπερβαίνουν τους τόκους που θα έπαιρνες με ευρώ. 4
Doubt Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Στην παρούσα φάση δεν βλέπω αρνητικά την "αγορά" δολαρίων, στα πλαίσια αυτού που λέμε διασπορά.
costacurta Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Καλησπέρα έκανα μόλις εγγραφή στη revolut. Θέλω να ρωτήσω μπορώ να κάνω κάποια κατάθεση χωρίς να βάλω από πίσω κάποια από τις ελληνικές τράπεζες που έχω στο όνομα μου ?? Δηλ είτε από paysafe περίπτερο είτε από κάποια cloud κάρτα(εάν το λέω σωστά) και αν ναι πως?
costacurta Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 12 ώρες πριν, Doubt είπε Προσθήκη χρημάτων κι επιλέγεις χρεωστική κάρτα. Όχι εννοώ πέραν από χρεωστική που είναι στο όνομα μου υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης από paysafe η κάρτα prepaid που το backtrack είναι ουσιαστικά ανώνυμο?
OmeletaMAN Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου Το δολάριο κατατάσσεται στα τραπεζογραμμάτια σκουπίδια. Δεν έχει πλέον να προσφέρει τίποτα το δολάριο.
Doubt Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 2 ώρες πριν, costacurta είπε Όχι εννοώ πέραν από χρεωστική που είναι στο όνομα μου υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης από paysafe η κάρτα prepaid που το backtrack είναι ουσιαστικά ανώνυμο? Χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις; 1 ώρα πριν, OmeletaMAN είπε Το δολάριο κατατάσσεται στα τραπεζογραμμάτια σκουπίδια. Δεν έχει πλέον να προσφέρει τίποτα το δολάριο. Υποθέτουμε πως εκπροσωπεί το δυναμικό της αμερικάνικης οικονομίας, όχι μιας διακυβέρνησης. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 2 ώρες πριν, costacurta είπε Όχι εννοώ πέραν από χρεωστική που είναι στο όνομα μου υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης από paysafe η κάρτα prepaid που το backtrack είναι ουσιαστικά ανώνυμο? Θες να καταθέσεις ανώνυμα στην ρέβο που ήδη έχει το ονομα σου; Η προπληρωμένη ποια κάρτα είναι; Ποιος ο λόγος που θες να το κάνεις όλο αυτό; 1
asdfnikos Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 3 ώρες πριν, costacurta είπε Όχι εννοώ πέραν από χρεωστική που είναι στο όνομα μου υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης από paysafe η κάρτα prepaid που το backtrack είναι ουσιαστικά ανώνυμο? ανώνυμες prepaid δεν υπάρχουν πλέον. Ακόμα και την gift prepaid να εκδόσεις θα σου ζητήσουν ταυτότητα. 1
NikosKallithea Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 3 ώρες πριν, costacurta είπε Όχι εννοώ πέραν από χρεωστική που είναι στο όνομα μου υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης από paysafe η κάρτα prepaid που το backtrack είναι ουσιαστικά ανώνυμο? Eχε υπόψιν σου οτι η revo ειναι τράπεζα και αν δει περίεργες και επαναλαμβανόμενες κινήσεις θα σε μπλοκάρει και θα χασει και αυτα που ανέβασες. 1
costacurta Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου Έγινε παίδες θενκς. Ναι φυσικά και ηθελα να είναι λετζιτ ο λογαριασμός στο όνομα μου αλλά να να μην εμπλεκοταν ελληνική τράπεζα. Ρώτησα αν μπορούσα με prepaid. Πιθανόν να έχω ένα μικρο εισόδημα άπο γνωστή πλατφόρμα το οποίο είναι κάτω άπο το χαλί των 3000 το έτος και είχα την εντύπωση ότι αν υπάγεσαι σε εκείνα τα όρια είναι σαν λέμε αόρατα/αθόρυβα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα