Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έμαθα να σερφάρω σε μεγάλη ηλικία και φυσικά δεν ξέρω πολλά πράγματα από υπολογιστές παρά τα βασικά και αυτά που με ενδιαφέρουν.Όπως είναι ευρέως γνωστό ένας νέος μπορεί εύκολα να μάθει και να συγκρατήσει πολλά πράγματα σε αντίθεση με ένα μεγαλύτερο που και τα απλά πράγματα πρέπει να τα έχει κάπου γραμμένα να τα θυμάται.Στον υπολογιστή πέραν από μένα μπαίνει η σύζυγος που δεν αφήνει κουτσομπολίστικη σελίδα ασφαλή και μη ασφαλή που να μην  ανοίξει και η εγγονούλα ή οποία εκτός από youtube μπαίνει όπου γουστάρει.☺️

Προσωσπικά κατεβάζω από εδώ κι από εκεί διάφορα free προγράμματα  όχι πάντα από ασφαλείς σελίδες πολλά από τα οποία έχω εγκαταστήσει μη γνωρίζοντας αν μαζί με τα προγράμματα έχω φορτωθεί και οτιδήποτε άλλο γιατί δεν έχω πρόγραμμα προστασίας από ιούς εγκατεστημένο στον υπολογιστή ούτε πρόκειται να βάλω.

Και να μπω στο θέμα μετά τον μακρύ πρόλογο γιατί θα λέτε ότι ο papoys τα έχει χαμένα ή καίει λάδια lidlίσια .Μου λένε από Τράπεζα γνωστοί άνοιξε λογαριασμό e-banking να κάνεις τη δουλειά σου από τον υπολογιστή και να μην τρέχεις σε ταμεία αυτόματα μηχανήματα και ουρές.

Και λέω τώρα εγώ θα είναι ασφαλή τα στοιχεία μου ή  μπορεί κάλιστα επειδή δεν έχω προστασία να έχω αρπάξει κάποιους ιούς ή προγράμματα τα οποία μπορούν να μου κλέψουν τους κωδικούς και να μου εξαφανίσουν κάποια στιγμή τα έστω και λιγοστά χρήματα που βρίσκονται στο λογαριασμό μου ;;;;;;

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σαν μεγαλύτερος που είσαι σίγουρα θα ξέρεις την παροιμία που λέει "φύλαγε τα ρούχα σου για να' χεις τα μισά", ε εσύ δηλώνεις ότι ΔΕΝ θα τα φυλάς(δεν πρόκειται να βάλεις πρόγραμμα προστασίας από ιούς) ρωτώντας ταυτόχρονα αν θα είναι ασφαλή τα ρούχα σου... Τι απάντηση περιμένεις? :)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Έμαθα να σερφάρω σε μεγάλη ηλικία και φυσικά δεν ξέρω πολλά πράγματα από υπολογιστές παρά τα βασικά και αυτά που με ενδιαφέρουν.Όπως είναι ευρέως γνωστό ένας νέος μπορεί εύκολα να μάθει και να συγκρατήσει πολλά πράγματα σε αντίθεση με ένα μεγαλύτερο που και τα απλά πράγματα πρέπει να τα έχει κάπου γραμμένα να τα θυμάται.Στον υπολογιστή πέραν από μένα μπαίνει η σύζυγος που δεν αφήνει κουτσομπολίστικη σελίδα ασφαλή και μη ασφαλή που να μην  ανοίξει και η εγγονούλα ή οποία εκτός από youtube μπαίνει όπου γουστάρει.☺️

Προσωσπικά κατεβάζω από εδώ κι από εκεί διάφορα free προγράμματα  όχι πάντα από ασφαλείς σελίδες πολλά από τα οποία έχω εγκαταστήσει μη γνωρίζοντας αν μαζί με τα προγράμματα έχω φορτωθεί και οτιδήποτε άλλο γιατί δεν έχω πρόγραμμα προστασίας από ιούς εγκατεστημένο στον υπολογιστή ούτε πρόκειται να βάλω.

Και να μπω στο θέμα μετά τον μακρύ πρόλογο γιατί θα λέτε ότι ο papoys τα έχει χαμένα ή καίει λάδια lidlίσια .Μου λένε από Τράπεζα γνωστοί άνοιξε λογαριασμό e-banking να κάνεις τη δουλειά σου από τον υπολογιστή και να μην τρέχεις σε ταμεία αυτόματα μηχανήματα και ουρές.

Και λέω τώρα εγώ θα είναι ασφαλή τα στοιχεία μου ή  μπορεί κάλιστα επειδή δεν έχω προστασία να έχω αρπάξει κάποιους ιούς ή προγράμματα τα οποία μπορούν να μου κλέψουν τους κωδικούς και να μου εξαφανίσουν κάποια στιγμή τα έστω και λιγοστά χρήματα που βρίσκονται στο λογαριασμό μου ;;;;;;

Αν κατεβάζεις ό,τι βρείς πιθανόν να έχεις αρπάξει καμιά ίωση. Γιατί δεν βάζεις antivirus;

Το ebanking είναι σωτήριο πάντως, βλέπεις τί χρήματα έχεις όποτε θες, πληρώνεις λογαριασμούς όποτε θες (με προμήθεια :mad:), κάνεις μεταφορές, μέχρι και κάρτες μπορείς να βγάλεις. 

• Moderators
Δημοσ.

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ξεκίνα να χρησιμοποιείς το Last pass (η κάποιο άλλο password manager). Με αυτον τον τρόπο θα πρέπει να θυμάσαι μόνο ένα κωδικό και επειδή θα συμπληρώνονται αυτόματα δεν θα μπορούν να στον υποκλέψουν με κάτι τύπου Keylogger, 

• Like 1
Δημοσ.

Να σου κλέψουν τους κωδικούς δύσκολο. Αν έχεις αυθεντικά windows 10 τότε δεν έχεις πρόβλημα και χωρίς antivirus.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ λέω να το αφήσεις καλύτερα. Απλά, αν δεν το κάνεις ήδη, ξεκίνα να χρησιμοποιείς τα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών στις τράπεζες που μπορείς να κάνεις αρκετές συναλλαγές χωρίς να περιμένεις στο γκισέ (όχι τα ΑΤΜ, τα άλλα).

• Like 1
Δημοσ.

Το ebanking ,παππού ,είναι ένα απαραίτητο εργαλείο πλέον,στην εποχή μας.Γλιτώνεις χρόνο , βλέπεις που πάνε τα έξοδα σου ,μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση στα λεγόμενα statements και φυσικά κάνεις απευθείας πληρωμές από το σπίτι σου.

Κατέβασε ένα antivirus π.χ. norton ,δώσε 25-30e όσα έχει ,ετησίως - κάνε ένα καθάρισμα στο pc σου αν έχεις μαζέψει πολλά πολλά και πρόσεξε που πλοηγείσαι.Δε θα κινδυνέψεις.Κι αν δε μπορείς να κοντρολάρεις τη φάση πάρε για το σπίτι ένα tablet ή ενα φορητό pc για δική σου χρήση , με 400e καθάρισες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@papoys1

Δύσκολο να χάσεις λεφτά από τράπεζα.

Αν έχεις W10 είσαι σχετικά ασφαλής.

Smartphone δεν παίζει;

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 3
Δημοσ.

Αφού λες ότι στον υπολογιστή μπαίνουν κι άλλοι, πράγμα που θα ήταν και για εμένα ένα πρόβλημα, τότε η μόνη λύση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο είναι ένας προσωπικός υπολογιστής.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά το ebanking κάποτε είχε token κ πλέον έχει κωδικό μέσω SMS... Και να του κλέψουν κωδικούς θα του κλασουν μια λιντλομαντρα. 

Το θέμα είναι ότι για τους παππούδες η επίσκεψη στην τράπεζα είναι σαν εκδρομή κ φαντάζομαι ότι αν ο insoπαππους δεν πατάει στην τράπεζα τα άλλα παππούδια από που θα ενημερώνονται για τα νέα των λιντλε? 

Λέω όχι!!! Για τα παππούδια και τα λιντλε!!!! 

Επεξ/σία από chill
  • Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

@papoys1

Δύσκολο να χάσεις λεφτά από τράπεζα.

Αν έχεις W10 είσαι σχετικά ασφαλής.

Smartphone δεν παίζει;

Παιδιά ευχαριστώ όλους. Windows 7 έχω τα οποία δεν ξέρω αν είναι και γνήσια.:D

Τελικά δεν θα το ρισκάρω.Έτσι κι αλλιώς έχω εξοικειωθεί με το μηχάνημα συναλλαγών της alpha και της Πειραιώς όπως είπε και ο zio10  όπου πληρώνω μέχρι τώρα.Δεν έχω και τίποτε δύσκολες συναλλαγές τα κλασικά εφορία τέλη κυκλοφορίας ασφάλειες αυτοκινήτων.Εξάλλου δεν υπάρχουν και ουρές πλέον στα μηχανήματα όπως παλιά ειδικά αν πας νωρίτερα από την λήξη προθεσμίας συνήθως είναι άδεια από κόσμο.Πληρώνεις φεύγεις.

9 λεπτά πριν, chill είπε

αν ο insoπαππους δεν πατάει στην τράπεζα τα άλλα παππούδια από που θα ενημερώνονται για τα νέα των λιντλε? 

Λέω όχι!!! Για τα παππούδια και τα λιντλε!!!! 

Δεν κάνω ενημερώσεις σε δρόμους τράπεζες και λοιπά σημεία συγκεντρώσεων.:P Όποιος θέλει να μάθει να μπει insomnia και αν δεν έχει λογαριασμό να ανοίξει.Και αν δεν ξέρει να μάθει.Μόνο εδώ και πουθενά αλλού.:D

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Lelouch είπε

Να σου κλέψουν τους κωδικούς δύσκολο. Αν έχεις αυθεντικά windows 10 τότε δεν έχεις πρόβλημα και χωρίς antivirus.

συμφωνώ, ειδικά με την είδηση που το windows defender είναι τοπ τεν, γιου αρ γουαν χάντρεντ περσέντ σείφ μαν! 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oπως ειπε και ο chill, οποιαδηποτε συναλλαγη μεσω ebanking εχει τουλαχιστον two-step authentication με SMS στο κινητο. Aρα να σου φανε λεφτα ετσι απλα, δεν θα σου φανε ακομα κι αν κολλησεις ιους.

Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι ειναι ασφαλης διοτι αν υποθεσουμε οτι καποιος του κλεβει τα login credentials, αυτοματως αποκτα προσβαση σε διαφορα προσωπικα δεδομενα εκ των οποιων μερικα ειναι πολυ ευαισθητα και μπορει οντως να τον φερουν σε δυσκολη θεση ακομα κι αν δεν του φανε λεφτα με τη μια.

Επειδη το ebanking οντως λυνει χερια, κι επειδη ειναι κριμα να μην το χρησιμοποιεις, κι επειδη αυτα που χρειαζεται να κανεις για να το χρησιμοποιεις με ασφαλεια δεν ειναι και επιστημη, θα προτεινα αρχικα να το ενεργοποιησεις και το χρησιμοποιεις αποκλειστικα απο συσκευη που την εχεις εσυ και μονο εσυ, πχ smartphone. Αν θες να το χρησιμοποιεις απο το pc κανε τουλαχιστον τα εξης που δεν απαιτουν πανω απο 15 λεπτα ολα μαζι:

Δημιουργησε ξεχωριστο windows account για εσενα και ξεχωριστο για τους υπολοιπους. Βαλε antivirus και κανε full scan σε εβδομαδιαια βαση. Εγκατεστησε εναν ξεχωριστο browser αποκλειστικα για το ebanking. Προσεχε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τι email ανοιγεις και ειδικα mails που μοιαζει να τα εχει στειλει η τραπεζα σου και σου λεει οτι πρεπει να αλλαξεις password κλπ (εκει την παταει πολυς κοσμος).

Και φυσικα, προσεχε σε τι σελιδες λοιπου ενδιαφεροντος μπαινεις τουλαχιστον απο το account σου.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

YourTrueLegend Καταρχήν δεν έχω σμάρτφον ένα απλό ΝΟΚΙΑ των 40 ευρώ έχω και δεν με απασχολεί να αποκτήσω.:D Και αυτό αν μπορούσα θα το πέταγα αλλά το κρατάω να έχουν επικοινωνία με μένα τα μέλη της οικογένειάς μου αν χρειαστούν κάτι.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά δεν θα πάρω ούτε θα ασχοληθώ με e-banking από τη στιγμή που υπάρχει και 1 απειροελάχιστη πιθανότητα να μου πάρουν κωδικούς γιατί δεν προτίθεμαι να κάνω όλα αυτά.Έτσι κι αλλιώς δεν μου είναι απαραίτητο.Αγορές κάνω με χρεωστική και μέσα στην Τράπεζα υπάρχουν και μήνες που δεν πάω καν.Παλιά πηγαίναμε συχνά στο ΑΤΜ για ανάληψη τώρα δεν χρειάζεται να το κάνουμε ούτε  αυτό γιατί μετρητά χρησιμοποιούμε μόνο για μαύρες αγορές.

Οπότε καλά είμαι εδώ που είμαι και δεν στεναχωριέμαι αν κάποιος παραβιάσει και τον υπολογιστή μου γιατί δεν υπάρχει και τίποτε να μου κλέψει ή κάτι που να είναι απόρρητο.

Ο παππούς δεν είναι τελείως ελεύθερος αλλά τουλάχιστον θέλει να νοιώθει ΛΕΥΤΕΡΟΣ.

Ζει για τις λίγες μέρες που μπορεί να βρίσκεται στο εξοχικό όπου δεν υπάρχει ίντερνετ δεν πιάνει ελεύθερη τηλεόραση  γιατί δεν υπάρχει επίγειο σήμα και αν δεν υπήρχε και το ρημάδι κινητό που πρέπει να το κουβαλάει μαζί του θα ήταν πραγματικά λευτερος

Την καλημέρα μου 

Φωτογραφία0036.jpg

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 14
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...