Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανένας εμπειρία με ασφαλιστική στην Ελλάδα; Πρώτο χέρι; Γιατί εμείς έχουμε σε θέμα υγείας και δεν μείναμε καθόλου ευχαριστημένοι. Φαντάζομαι ότι κι εδώ δεν αλλάζει κάτι. Μόνο στα αμάξια κάτι γίνεται κι αυτό όχι πάντα κι εκεί προσπαθούν να σε βγάλουν εκτός.

Και μετά σου λένε αν νιώθεις ότι αδικείσαι πήγαινε δικαστικά. Αστεία κατάσταση.

• Like 1
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, fylatos είπε

Έχει κανένας εμπειρία με ασφαλιστική στην Ελλάδα; Πρώτο χέρι; Γιατί εμείς έχουμε σε θέμα υγείας και δεν μείναμε καθόλου ευχαριστημένοι. Φαντάζομαι ότι κι εδώ δεν αλλάζει κάτι. Μόνο στα αμάξια κάτι γίνεται κι αυτό όχι πάντα κι εκεί προσπαθούν να σε βγάλουν εκτός.

ιδιωτικες εταιρειες ειναι , με σκοπο το ΚΕΡΔΟΣ

Δημοσ.

Σε σχετική ερώτηση μου στον ασφαλιστή μου (ναι δεν κάνω ασφάλειες μεσώ ίντερνετ για διάφορους λόγους) μου είχε αναφέρει ότι οι ασφάλειες ξεκινάνε από τα 20000€ που είναι η αξία του περιεχόμενου ενός τυπικοί σπιτιού. Έπιπλα, συσκευές, τηλεοράσεις κλπ. Οι πιθανότητες βέβαια να σου πάρουν τα κρεβάτι είναι μικρές αλλά είσαι καλυμμένος. 

Μια ασφάλεια στην anytime με 20000€ όριο κάλυψης είναι στα 60€ περίπου (χωρίς σεισμό). Επίσης, σύμφωνα με τον ασφαλιστή, υπάρχουν και προγράμματα που μπορείς να αναφέρεις αξία για συγκεκριμένα αντικείμενα. Αν πχ έχεις έπιπλα από τα ΙΚΕΑ, τηλεόραση από το eshop αλλά υπολογιστή των 2000€ μπορείς να το αναφέρεις.

ΥΓ: Οι δικοί μου μένουν τώρα πια εκτός Αθηνων και το εδώ σπίτι τους (μονοκατοικία) είναι γεμάτο με πράγματα. Πριν 2 χρόνια το άνοιξαν. Είχαν ψάξει τα πάντα και είχαν ετοιμάσει τα πάντα για φόρτωμα. Παίζει να ήταν μέσα πάνω από 8 ώρες οπότε μιλάμε για τα πάντα. Είχαν κατεβάσει τα πάντα στις πόρτες του ισογείου και του υπογείου. Όταν βγήκε ένας και αρχισε να κοπανάει τον πόρτα της άυλης για να ανοίξει, ξύπνησε ένας γείτονας, τους είδε και άρχισε να φωνάζει. Ευτυχώς έφυγαν με ελάχιστα πράγματα. Μία παλιά κάμερα, 2-3 παλιά ρολόγια seiko του πατέρα μου. Αν δεν ήταν ο γείτονας δεν θα βρίσκαμε ούτε καρέκλα.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, fylatos είπε

Τι πρόβλημα έχεις σε ασφάλεια υγείας?

Εμένα με έχουν καλύψει καλά μέχρι στιγμής.

Επεξ/σία από idomeneas7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Σε σχετική ερώτηση μου στον ασφαλιστή μου (ναι δεν κάνω ασφάλειες μεσώ ίντερνετ για διάφορους λόγους) μου είχε αναφέρει ότι οι ασφάλειες ξεκινάνε από τα 20000€ που είναι η αξία του περιεχόμενου ενός τυπικοί σπιτιού. Έπιπλα, συσκευές, τηλεοράσεις κλπ. Οι πιθανότητες βέβαια να σου πάρουν τα κρεβάτι είναι μικρές αλλά είσαι καλυμμένος. 

Μια ασφάλεια στην anytime με 20000€ όριο κάλυψης είναι στα 60€ περίπου (χωρίς σεισμό). Επίσης, σύμφωνα με τον ασφαλιστή, υπάρχουν και προγράμματα που μπορείς να αναφέρεις αξία για συγκεκριμένα αντικείμενα. Αν πχ έχεις έπιπλα από τα ΙΚΕΑ, τηλεόραση από το eshop αλλά υπολογιστή των 2000€ μπορείς να το αναφέρεις.

ΥΓ: Οι δικοί μου μένουν τώρα πια εκτός Αθηνων και το εδώ σπίτι τους (μονοκατοικία) είναι γεμάτο με πράγματα. Πριν 2 χρόνια το άνοιξαν. Είχαν ψάξει τα πάντα και είχαν ετοιμάσει τα πάντα για φόρτωμα. Παίζει να ήταν μέσα πάνω από 8 ώρες οπότε μιλάμε για τα πάντα. Είχαν κατεβάσει τα πάντα στις πόρτες του ισογείου και του υπογείου. Όταν βγήκε ένας και αρχισε να κοπανάει τον πόρτα της άυλης για να ανοίξει, ξύπνησε ένας γείτονας, τους είδε και άρχισε να φωνάζει. Ευτυχώς έφυγαν με ελάχιστα πράγματα. Μία παλιά κάμερα, 2-3 παλιά ρολόγια seiko του πατέρα μου. Αν δεν ήταν ο γείτονας δεν θα βρίσκαμε ούτε καρέκλα.

Οποτε εαν δινουν μεγιστο 20Κ αποζημιωση με 60ευρω ασφαλιστρα τον χρονο δεν ειναι πολυ πιο αποδοτικο το να δινουν μονο 3Κ αποζημιωση με 16ευρω ασφαλιστρα;
Βαση της διαιρεσης ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΟ για αυτους, εισπρατουν αναλογικα πολυ μεγαλυτερο ασφαλιστρο

Επεξ/σία από orck
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, fylatos είπε

Έχω ιδιωτική ασφάλεια από την δουλειά. Για μερικά ψιλοπραγματα που έχω χρειαστεί ήταν οκ. Μερικοί από τους συμβεβλημένους γιατρούς είναι πέρα βρέχει άλλα υπάρχουν και καλοί.

Σε εγχείρηση που εκανα σε δημόσιο νοσοκομείο πήρα και κατι εξτρα από την ιδιωτική. Βέβαια το ασφαλιστήριο είναι αρκετά γεμάτο

2 λεπτά πριν, orck είπε

Οποτε εαν δινουν μεγιστο 20Κ αποζημιωση με 60ευρω ασφαλιστρα τον χρονο δεν ειναι πολυ πιο αποδοτικο το να δινουν μονο 3Κ με 16ευρω ασφαλιστρα;
Βαση της διαιρεσης ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΟ για αυτους, εισπρατουν αναλογικα πολυ μεγαλυτερο ασφαλιστρο

Ίσως. Από την αλλη αν σου καλύπτουν 3κ για όλο το περιεχόμενο πόσα θα πάρεις αν σου πάρουν μόνο την tv? Εσενα δεν σε συμφερει καλύτερα το 60αρι?

Επεξ/σία από fingolfingr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, idomeneas7 said:

Kάτι κάνεις πολύ λάθος. Το ποσό "μέχρι 3.000" αποζημιώνει συγκεκριμένα πράγματα υπό προϋποθέσεις. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση όλα τα σπίτια της Αττικής να έχουν αυτή την ασφάλιση και να δικαιούνται το πλήρες ποσό κάθε χρόνο. Η αποζημίωση συνήθως δεν είναι μετρητά αλλά αντικατάσταση του είδους, όποτε μέσω της συνεργασίας με τον Κωτσόβολο, στην Anytime δεν κοστίζει ποτέ πραγματικά "εώς 3.000".

Οι όροι είναι στο site της anytime.

To μεχρι 3.000 ευρω, σιγουρα δεν ειναι μεχρι, διοτι αν μπουκαρει καποιος ξεκαθαρα θα παει προς αυτα που εχεις ασφαλισει (δηλαδη τα μεγαλυτερης αξιας) και το 3χιλιαρο θα το εχεις πιασει μεσα στις 4-5 πρωτες κινησεις των διαρρηκτων.

Το αλλο που λες με την αποζημιωση σε ειδος και οχι σε μετρητα, οκ δεκτο, και ειναι τα πρωτα ψιλα γραμματα που μου διεφευγαν. Αρα συμφωνα με αυτο που λες δεν υπαρχει αποζημιωση 3.000 ευρω αλλα αντικατασταση των κλοπιμαιων που αξιζαν 3.000 ευρω. Δεν ειναι δηλαδη οπως με τις κλοπες αυτοκινητων που παιρνεις μετρητα...

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

αν μπουκαρει καποιος ξεκαθαρα θα παει προς αυτα που εχεις ασφαλισει (δηλαδη τα μεγαλυτερης αξιας) και το 3χιλιαρο θα το εχεις πιασει μεσα στις 4-5 πρωτες κινησεις των διαρρηκτων.

Στις περισσότερες διαρρήξεις/ληστείες δεν γίνεται αυτό. 9 στις 10 παίρνουν μόνο μετρητά και κοσμήματα, τα οποία και δεν αποζημιώνονται. Το "μέχρι 3.000" αφορά πράγματα που κλέβονται πιό σπάνια και στην αξία τους κατά τη στιγμή της κλοπής. Πχ η τηλεόραση που εσύ πήρες πέρυσι 1.000 ευρώ, φέτος θα αποζημιωθεί για 600 πχ.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, idomeneas7 είπε

Τι πρόβλημα έχεις σε ασφάλεια υγείας?

Εμένα με έχουν καλύψει καλά μέχρι στιγμής.

Δεν ήταν καθόλου τυπικοί σε ότι αφορά στις προληπτικές εξετάσεις που δήθεν βάσει συμβολαίου κάλυπταν στο check up.

Επίσης σε περίπτωση που ο αδερφός μου παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα στο εξωτερικό και ενώ υπήρχε κάλυψη για εξωτερικό του έδωσαν μια λίστα με συμβεβλημένα που ήταν όλα κλειστά ή του ζητούσαν να πληρώσει και να πληρωθεί μετά από την ασφαλιστική (ποσό μεγαλύτερο της ελάχιστης συμμετοχής βάσει συμβολαίου). Τελικά κατέληξε σε δημόσιο νοσοκομείο βάσει ευρωπαϊκής κάρτας υγείας.

Τελικά όταν το διέκοψα κι επειδή ήταν ψιλοφουλ πρόγραμμα με υψηλές καλύψεις με πήρε ο διευθυντής τηλέφωνο και ζητούσε συγγνώμη.

Του είπα τα θέλω γραπτά και ότι δε θα πληρώσω τον τελευταίο μήνα ενώ συνέβαιναν όλα αυτά.

Επίσης σε πολύ καλό γνωστό μου πριν βαρεσει κανόνι η Ασπίς είχε γίνει σοβαρό περιστατικό.

Δε ξέρω εγώ δεν έχω πια εμπιστοσύνη. Θεωρώ ότι μόνο σε ατύχημα ή κανένα άλλο απλό χειρουργείο θα παίξει κάλυψη. Που εκεί δεν έχουν κάπου να πατήσουν. 

Επίσης κι αυτό είναι εξίσου χοντρό. Υπήρξε γραπτά παρανόηση σε συμβόλαιο αστικής ευθύνης για την επιχείρηση μου.

Οπότε με αυτή την ασφαλιστική πλέον από μακριά κι αγαπημένοι.

Δημοσ.

Τα μετρητα και τα κοσμηματα τα ξεχναμε. Στα αλλα τι πρεπει να παρει για να φτασει τις 3000ευρω; Τι εχετε σπιτια σας; Να μου παρει και τις 5 κονσολες; Να ξεβιδωσει απο τον τοιχο και τις δυο τηλεορασεις, ενα φορητο και ενα πισι; Παλι 3000 ΔΕΝ πηρε (μιλαω για αξια που τα πηρα εγω σχεδον ολα καινουργια, οχι ποσο θα τα δωσει μαυρα σε κανα παρκινγκ μαστουρωμενος σε ανυποψιαστους κλεπταποδοχους).
Αντε να καταστρεψει και την πορτα κατα την εισοδο.

Δημοσ.

Σπανε μια καλή πόρτα ασφαλείας 1300€

Ένα λάπτοπ 1000€

Μια κονσόλα ps4 pro 400€ 

Και κάτιτις ακόμα από ηλεκτρονικά είδη έφτασες εύκολα και σύντομα  το 3000χιλιαρο.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, fylatos είπε

Θέλεις εμπειρία από ασφάλεια υγείας ή ασφάλεια κατοικίας; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε

Θέλεις εμπειρία από ασφάλεια υγείας ή ασφάλεια κατοικίας; 

Προσωπικά έχω από ασφαλεία υγείας και αστικής ευθύνης. Τα σπίτια συνεχίζουν να είναι ασφαλισμένα. Εκεί αν γίνει κάτι υποπτεύομαι ότι πάλι θα παίξει μεγάλη διαδικασία. Βέβαια εκεί και πάλι δε μπορούν να σου πουν πολλά.

Θεωρώ ότι έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος από κάποια ελεγκτική αρχή στο θέμα των συμβολαίων και το ποσοστό του τι αποζημιώνουν κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, idomeneas7 said:

Στις περισσότερες διαρρήξεις/ληστείες δεν γίνεται αυτό. 9 στις 10 παίρνουν μόνο μετρητά και κοσμήματα, τα οποία και δεν αποζημιώνονται. Το "μέχρι 3.000" αφορά πράγματα που κλέβονται πιό σπάνια και στην αξία τους κατά τη στιγμή της κλοπής. Πχ η τηλεόραση που εσύ πήρες πέρυσι 1.000 ευρώ, φέτος θα αποζημιωθεί για 600 πχ.

Δεν ξερω απο που τα βγαζεις αυτα τα νουμερα.

Smartphone, tablet, laptop-pc, φωτογραφικες μηχανες, καμερες, οθονες, τηλεορασεις, hifi εχουν φυγει εντος δευτερολεπτων στις διαρρηξεις.

Αν υποθεσουμε οτι μιλαμε για 2 ατομα ανα οικια, συνυπολογιζοντας και τις ζημιες για τη διαρρηξη που καλυπτονται, το 3.000χιλιαρο το πιανεις σε δευτερολεπτα με τετοιου τυπου συσκευες που ειναι και οι πρωτες που θα ασφαλισεις αλλωστε, σε τετοιου τυπου σχεδιο...Διαφορετικα αλλωστε δεν εχει νοημα να κανεις την ασφαλιση. Ψυγειο κουζινα δεν κλεβονται για ευνοητους λογους.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Δεν ξερω απο που τα βγαζεις αυτα τα νουμερα.

Smartphone, tablet, laptop-pc, φωτογραφικες μηχανες, καμερες, οθονες, τηλεορασεις, hifi εχουν φυγει εντος δευτερολεπτων στις διαρρηξεις.

Αν υποθεσουμε οτι μιλαμε για 2 ατομα ανα οικια, συνυπολογιζοντας και τις ζημιες για τη διαρρηξη που καλυπτονται, το 3.000χιλιαρο το πιανεις σε δευτερολεπτα με τετοιου τυπου συσκευες που ειναι και οι πρωτες που θα ασφαλισεις αλλωστε, σε τετοιου τυπου σχεδιο...Διαφορετικα αλλωστε δεν εχει νοημα να κανεις την ασφαλιση. Ψυγειο κουζινα δεν κλεβονται για ευνοητους λογους.

Να έχουμε πάντα υπόψιν ότι δεν αποζημιώνονται στη αρχική αξία. Επίσης δε ξέρω αν πρέπει να έχεις αποδείξεις από όλα για να τα ζητήσεις και να πάρεις λεφτά. Ειδικά δεδομένου ότι δεν γίνεται κάποια καταγραφή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...