Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίπτερα τέλος! Πλέον δεν εκδίδονται νέες άδειες, οι υπάρχουσες μετά τη συνταξιοδότηση του ιδιοκτήτη δεν θα κληρονομούνται και τα περίπτερα θα κλείνουν. Μην περιμένετε να δείτε τέτοιου είδους κιόσκια.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Thanks 1
  • Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

TS

ακόμα δεν έχεις απαντήσει στην ερώτηση που σου κάνανε (εκτός αν μου διέφυγε), τι θα προσφέρει στους πελάτες αυτός ο νέος τύπος καταστήματος όπως λές;

Εγώ αν δε δω ημερομηνία λήξης ενός προϊόντος δε το αγοράζω.

όσο για τα φορολογικά, χαλαρώστε ρε παιδιά. Πόσοι συνταξιούχοι δουλεύουν καταστήματα στην ελλάδα τα οποία είναι στο όνομα της συζύγου; Οι μισοί συνταξιούχοι δουλεύουν έτσι

Δημοσ.

Εγώ έχω να πω ότι τα περίπτερα ήρθαν σε μια άλλη εποχή, εξυπηρέτησαν συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες (πρόσφυγες, ανάπηρους πολέμου, κλπ) και πλέον η εποχή τους έχει παρέλθει. Οι λίγοι ελεύθεροι χώροι που μας έχουν απομείνει, είναι εγκληματικό να καταλαμβάνονται από περίπτερα και οποιεσδήποτε άλλες τέτοιου τύπου ακαλαίσθητες κατασκευές!
Όποιος θέλει ας νοικιάσει κατάστημα σε ισόγειο γωνία, να ανοίξει ψιλικατζήδικο. Όποιος θέλει να πάει να πάρει τσιγάρα να περπατήσει 2 τετράγωνα άμα δε βρίσκει, καλό θα του κάνει. Όχι δεν θέλω στο πεζοδρόμιο που περπατάω με τα παιδιά μου να χρειάζεται να κατέβω στο δρόμο ή να στριμωχτώ στον τοίχο για να περάσω, επειδή υπάρχει το κιόσκι/παράγκα του περιπτερά.
Όχι, δεν έχω καμία όρεξη όταν απολαμβάνω μια κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία ή τον πεζόδρομο, να με τραβολογάνε κλαίγοντας τα πιτσιρίκια επειδή θέλουν να πάρουν κάτι από το περίπτερο, συνήθως ανθυγιεινού τύπου φαγώσιμο ή Δ' κατηγορίας παιχνίδι/τυχερή σακούλα κλπ...
Όχι, δεν χρειάζεται οι προσόψεις των λίγων νεοκλασσικών - διατηρητέων κτιρίων που έχουν απομείνει και κοσμούν τα κέντρα των πόλεων, να κρύβονται από τις μπαράγκες.

Καταδικάζω αυτού του τύπου τα μαγαζιά συλλήβδην! Δεν ταιριάζουν με την ελληνική αρχιτεκτονική, ούτε την αισθητική του ελληνικού φυσικού τοπίου.

Θα τα ανεχόμουν μόνο ως προσωρινές κατασκευές εξυπηρέτησης συγκεκριμένων αναγκών για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα διοργάνωση κάποιας υπαίθριας δραστηριότητας ως υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (εκδοτήρια, κυλικεία, πωλητήρια αναμνηστικών, αφοδευτήρια, κλπ)...τίποτε άλλο, πάντοτε κατόπιν εκδόσεως αντίστοιχης οικοδομικής άδειας (μικρής κλίμακας έστω) κατόπιν εγκρίσεως της επιτροπής αρχιτεκτονικού ελέγχου και της αρχαιολογίας (κλασσικών, βυζαντινών, νεότερων μνημείων κλπ).

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 13/8/2018 στις 1:12 ΠΜ, isay είπε

Ελλαδα: Πολλα βραδυνα εφημερευοντα φαρμακεία, είναι ανοιχτά αλλά με κατεβασμένη και κλειδωμένη σίτα (πως στο διάολο το λενε) και παιρνεις τα φαρμακα χωρις να μπεις μεσα. Το εχω δει προσωπικά σε Αθήνα, Σαλονίκη και κάποια νησιά

Τα φαρμακεία το βράδυ αργά κατεβάζουν τα ρολά και εξυπηρετούν απο το πορτάκι όχι γιατί δεν θέλουν να πουλήσουν , αλλά επειδή εχουν ναρκωτικά φάρμακα μέσα και το βράδυ έρχονται άτομα σε στέρηση και κινδυνεύουμε.

Είναι θέμα ασφαλείας-όχι καπρίτσιο 😉

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sstratos είπε

Τα φαρμακεία το βράδυ αργά κατεβάζουν τα ρολά και εξυπηρετούν απο το πορτάκι όχι γιατί δεν θέλουν να πουλήσουν , αλλά επειδή εχουν ναρκωτικά φάρμακα μέσα και το βράδυ έρχονται άτομα σε στέρηση και κινδυνεύουμε.

Είναι θέμα ασφαλείας-όχι καπρίτσιο 😉

Δεν έγραψα οτι ειναι καπρίτσιο, άλλα λογικό μέτρο προστασίας, οπως στην Αγγλία οι ληστές βενζινάδικων, στη Ρωσσία οι μεθυσμένοι, κλπ κλπ. Τα παραδείγματα ήταν για να καταλάβει ο ts οτι δεν ειναι κατι μοναδικό στη Ρωσσία, αλλα κοινό παντου γυρω μας. 

Δημοσ.

Don't worry φίλε , δεν παρεξηγήθηκα -ελπιζω ούτε εσύ- μάλλον ταίριαζε άλλη λέξη απο το καπρίτσιο 😀

Δημοσ.
3 ώρες πριν, spectaculator είπε

Περίπτερα τέλος! Πλέον δεν εκδίδονται νέες άδειες, οι υπάρχουσες μετά τη συνταξιοδότηση του ιδιοκτήτη δεν θα κληρονομούνται και τα περίπτερα θα κλείνουν. Μην περιμένετε να δείτε τέτοιου είδους κιόσκια.

Σοβαρα ισχυει αυτο; δεν το εχω ακουσει. Μακαρι. Ειναι καταλοιπα μιας αλλης εποχης

Δημοσ.

Πριν το καταλάβουμε θα υπάρχουν αυτά τα μαγαζιά από πολυεθνική χωρίς καν "μαγαζάτορα". Θα επιλέγεις από την οθόνη, θα πληρώνεις (με πιστωτική που είναι υποχρεωτική μόνο στην Ελλάδα) και θα παίρνεις τις... τσίχλες. Φυσικά θα εκχωρήσουμε το χώρο (δημόσιο) στέγασης έναντι αμοιβής (συνήθως όσο 12 κρουασάν) χωρίς διαγωνισμό. Κάτι σαν τους πωλητές με τα εισιτήρια ένα πράμα. Κουβέντες με τον περιπτερά, κλεισίματα ματιού και τέτοια κοινωνικά, τέλος. Άντε γιατί μείναμε πίσω...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Χαίρομαι που η επιχείρηση θα στηθεί με γερές βάσεις. Άσχετο αλλά για να κόβεις αποδείξεις (έστω και σπάνια) και γενικώς για να έχεις ταμειακή δεν πρέπει να έχεις κάνει έναρξη; Και για να γίνει αυτό δεν πρέπει να σταματήσει την σύνταξη; Εκτός αν μπλέξει και κανέναν άλλο σε αυτή την τρέλα.

Σε κάθε περίπτωση, με 1-2 προϊόντα ανά πελάτη ίσως να δουλεύει με την λογική του περίπτερου. Ζητάς, στο δίνει και τελείωσες. Αν κι με χαμηλότερη απόδοση πιστεύω. Εγώ από την άλλη που είμαι και κάπως περίεργος, δεν θα δεχόμουν να πληρώσω κάτι αν δεν το είχα πιάσει με τα χέρια μου. Πχ σε τέτοια μαγαζιά που δεν έχουν πολύ κίνηση κοιτάω πάντα ημερομηνίες λήξης. Σε τέτοιο μαγαζί δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα μπορούσα να το δω. Δεν θα πλήρωνα αν δεν το έλεγχα. Και για να το ελέγξω θα έπρεπε να τα πιάσω στα χεριά μου οπότε θεωρητικά θα μπορούσα να τα πάω και να φύγω. Τι θα έκανε ο "καταστηματάρχης"; Θα έβγαινε από το κουβούκλιο και θα με κυνηγούσε; Και βασικά χωρίς απόδειξη.... θα ήμουν και νόμιμος αν δεν πλήρωνα και απλά τα έπαιρνα.

Πέρα από αυτό όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όπως γράφεις στο post. Δεν θέλει πολύ για να γίνει έλεγχο σε αποδείξεις, σε αδήλωτη εργασία και πόσα άλλα. Σε φιλικό πρόσωπο με ταβέρνα στην επαρχία (κυριολεκτικά στην μέση του πουθενά) έκανε "τυχαία" έλεγχο η επιθεώρηση εργασίας. Το τυχαία πάει στο γεγονός ότι για να έρθουν για έλεγχο έκαναν περίπου 70 χιλιόμετρα. Πίσω από τον πάγκο ήταν ο ίδιος, η γυναικά του στην κουζίνα και τα παιδιά (ενήλικα) που βοηθούσαν (λάντζα και σερβίρισμα). Δηλωμένος ήταν μόνο ο ίδιος μιας και ήταν ιδιοκτήτης. Αποτέλεσμα; 10.000 πρόστιμο για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο. Σύνολο 30.000€. Ποσό που δεν βγάζει σε ένα χρόνο με την δουλειά που έχει. 

Κατάλαβα μια χαρά. Θα σου πω όμως το εξής. Την 1η φορά  που θα γυρίσει την πλάτη θα κλειδώσει το παραθυράκι. Την 2η επίσης. Δεν θα το κάνει όμως κάθε μέρα, όλη μέρα.

Είναι σίγουρο αυτό με το πρόστιμο; Η γυναίκα τουλάχιστον δεν χρειάζεται να είναι δηλωμένη απ'όσο ξέρω και έχω την εντύπωση ότι το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, zio10 είπε

Είναι σίγουρο αυτό με το πρόστιμο; Η γυναίκα τουλάχιστον δεν χρειάζεται να είναι δηλωμένη απ'όσο ξέρω και έχω την εντύπωση ότι το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά. 

Δεν γνωρίζω λεπταμέριες (πως εχει στηθεί η επιχείρηση στα χαρτια κλπ). Ίσως επειδή εχει και συνέταιρο να ισχύει κατι διαφορετικό. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι εφαγαν πρόστιμο και οι 3 με συνολικό ποσό 30.000€. Και αυτοί ανεφεραν ότι είναι οικογένεια κλπ αλλα οι ελεγκτές τους απαντησαν ότι θα επρεπε να είναι δηλωμένοι όλοι όσοι εργάζονται μεσα.. Εφόσον δεν..... πρόστιμο.

Σε καθε περιπτωση εχουν κανει ενσταση και περιμένουν. Αν δεν κάνω λάθος, ότι εχουν κλειδωθεί και οι λογαριασμοι τους μιας και τωρα φαίνονται να εχουν μεγαλες οφειλες προς το δημόσιο.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fingolfingr είπε

Δεν γνωρίζω λεπταμέριες (πως εχει στηθεί η επιχείρηση στα χαρτια κλπ). Ίσως επειδή εχει και συναιτερο να ισχύει κατι διαφορετικό. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι εφαγαν πρόστιμο και οι 3 με συνολικό ποσό 30.000€. Και αυτοί ανεφεραν ότι είναι οικογένεια κλπ αλλα οι ελεγκτές τους απαντησαν ότι θα επρεπε να είναι δηλωμένοι όλοι όσοι εργάζονται μεσα.. Εφόσον δεν..... πρόστιμο.

Σε καθε περιπτωση εχουν κανει ενσταση και περιμένουν. Αν δεν κάνω λάθος, ότι εχουν κλειδωθεί και οι λογαριασμοι τους μιας και τωρα φαίνονται να εχουν μεγαλες οφειλες προς το δημόσιο.

Τζάμπα την πάτησαν...ας το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος αλλά πρώτου βαθμού συγγένειας δεν χρειάζεται να είναι δηλωμένοι. Ίσως παίζει ρόλο πως είναι δηλωμένη η επιχείρηση όμως.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Τζάμπα την πάτησαν...ας το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος αλλά πρώτου βαθμού συγγένειας δεν χρειάζεται να είναι δηλωμένοι. Ίσως παίζει ρόλο πως είναι δηλωμένη η επιχείρηση όμως.

Το δίδαγμα είναι ότι ελεγχοι γίνονται. Είτε επειδή τυχαίνει να περάσουν είτε από καρφωτή.... γίνονται.

• Like 1
Δημοσ.

πρώτου βαθμού συγγένεια δεν χρειάζεται να κολλάει ένσημα ο εργοδότης αλλά πρέπει να ειναι δηλωμένος στην επιθεώρηση εργασίας.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fingolfingr είπε

Το δίδαγμα είναι ότι ελεγχοι γίνονται. Είτε επειδή τυχαίνει να περάσουν είτε από καρφωτή.... γίνονται.

Σίγουρα, απλά για αδήλωτους εκτός από αυτό με τη συγγένεια ισχύει και το ότι αν προσλάβεις τον αδήλωτο μειώνεται το πρόστιμο.

Δημοσ.

Τραγικό λάθος του λογιστή τους , έπρεπε να το ειχε τακτοποιήσει απο την πρώτη μέρα. Αυτός πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...