Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sstratos είπε

Τραγικό λάθος του λογιστή τους , έπρεπε να το ειχε τακτοποιήσει απο την πρώτη μέρα. Αυτός πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο

Σιγά μη το πληρώσει!

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sstratos είπε

Τραγικό λάθος του λογιστή τους , έπρεπε να το ειχε τακτοποιήσει απο την πρώτη μέρα. Αυτός πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο

Όταν λες τακτοποιήσει;

Αν εννοείς να τους εχει δηλωσει.... τότε λογικά ο λογιστής εκανε απλά ότι του είπαν. Από ότι καταλαβα δηλαδή δεν είναι ότι δεν γνωριζαν τι ισχύει. Απλά πιστευαν ότι δεν θα γίνει κατι. Και το λεω αυτό μιας και σε διαφορες εκδηλωσεις που γίνονται αραια και που στον συγκεκριμένο χώρο, όλο το προσωπικό εργάζεται μαυρα. Αν ο ελεγχος ερχόταν μια τέτοια μέρα..... θα είχε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Όταν λες τακτοποιήσει;

Αν εννοείς να τους εχει δηλωσει.... τότε λογικά ο λογιστής εκανε απλά ότι του είπαν.

Χωρίς παρεξήγηση , εδώ εχεις λάθος. Ο λογιστής ειναι υπεύθυνος για την σωστή λειτουργία του καταστήματος φορολογικά λογιστικά και σε θέματα εργασίας. Αφου το κόστος είναι μηδενικό για τον εργοδότη , έπρεπε να το ειχε κάνει απο μόνος του-δεν χρειάζεται να του δωσει εντολή ο εργοδότης. Δεν μπορεί ο κάθε εργοδότης να ξέρει αυτά τα πράγματα γιαυτό πληρώνουν τους λογιστές. Οχι για να κανουν την φορολογική μια φορα το χρόνο.

Το θέμα εδω ξεφεύγει απο το topic και θα μας κράξουνε !! 🤢

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, sstratos είπε

Χωρίς παρεξήγηση , εδώ εχεις λάθος. Ο λογιστής ειναι υπεύθυνος για την σωστή λειτουργία του καταστήματος φορολογικά λογιστικά και σε θέματα εργασίας. Αφου το κόστος είναι μηδενικό για τον εργοδότη , έπρεπε να το ειχε κάνει απο μόνος του-δεν χρειάζεται να του δωσει εντολή ο εργοδότης. Δεν μπορεί ο κάθε εργοδότης να ξέρει αυτά τα πράγματα γιαυτό πληρώνουν τους λογιστές. Οχι για να κανουν την φορολογική μια φορα το χρόνο.

Το θέμα εδω ξεφεύγει απο το topic και θα μας κράξουνε !! 🤢

Χωρίς καμια παραξήγηση όντως μπορεί να κανω λάθος μιας και δεν γνωρίζω. :)

Επεξ/σία από fingolfingr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, malmsteen1984 είπε

Σοβαρα ισχυει αυτο; δεν το εχω ακουσει. Μακαρι. Ειναι καταλοιπα μιας αλλης εποχης

Εδώ και καιρό. Το είχαν παρατραβήξει, αλλά θα μου λείψει η κυριακάτικη εφημερίδα ή μπύρα από το περίπτερο κάπου κοντά όταν όλα είναι κλειστά.

http://www.athensmagazine.gr/article/athens-guide/bestofathens/203038-telos-epoxhs-katargoyntai-ta-periptera-sthn-ellada-meta-apo-118-xronia-zwhs-poia-einai-h-agnwsth-istoria-toys

Ανάμεικτα συναισθήματα.

• Sad 1
Δημοσ.

δε βρίσκω λόγο ύπαρξης των περιπτέρων. μου τη δίνει να περπατάω στο πεζοδρόμιο και στριμώχνομαι να περάσω από πίσω.

εξάλλου λόγω κρίσης πολλοί (κι εγώ μαζί) είχαν κόψει τα πολλά πολλά με τα περίπτερα. δε θα στερηθούμε κάτι αν εξαφανιστούν. υπάρχουν και τα ψιλικατζίδικα. Θέμα συνήθειας είναι βασικά

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sstratos είπε

πρώτου βαθμού συγγένεια δεν χρειάζεται να κολλάει ένσημα ο εργοδότης αλλά πρέπει να ειναι δηλωμένος στην επιθεώρηση εργασίας.

Μπορεί λοιπόν ένας συνταξιούχος να βοηθάει στην ατομική επιχείρηση του παιδιού του?Εισαι σίγουρος για αυτό?

Ακουω διαφορετικές απόψεις για αυτό το θέμα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mechpanos είπε

Όχι, δεν έχω καμία όρεξη όταν απολαμβάνω μια κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία ή τον πεζόδρομο, να με τραβολογάνε κλαίγοντας τα πιτσιρίκια επειδή θέλουν να πάρουν κάτι από το περίπτερο, συνήθως ανθυγιεινού τύπου φαγώσιμο ή Δ' κατηγορίας παιχνίδι/τυχερή σακούλα κλπ...

Αν τη συγκεκριμένη παράγραφο την έβαλες για να δώσεις κάποιο χρώμα στο post σου πάω πάσο.

Αν όμως πραγματικά το εννοείς θα πρέπει να το σκεφτείς λίγο παραπάνω. Οι πειρασμοί πάντα θα υπάρχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και για τα "τραβολογήματα" σίγουρα δεν φταίνε τα περίπτερα.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, moure είπε

Μπορεί λοιπόν ένας συνταξιούχος να βοηθάει στην ατομική επιχείρηση του παιδιού του?Εισαι σίγουρος για αυτό?

Ακουω διαφορετικές απόψεις για αυτό το θέμα.

Σε φίλο που βοηθάει η μάνα του που είναι συνταξιούχος κάποιες ώρες - μέρες τη βδομάδα μου είχε πει ότι δεν χρειάζεται κάτι και είναι νόμιμο.

Δημοσ.
Στις 13/8/2018 στις 12:24 ΠΜ, NemeSis1990 είπε

Οσοι εχουν παει σε χωρες οπως η Ρωσια εχουν δει μινι-μαρκετ τετοιου τυπου, που ο πελατης δεν μπαινει μεσα οποτε ολοι η πλεμπα (κλεφτρονια, βλακες τις γειτονιας κλπ.) μενει απεξω. Ενω εσυ σαν σωστο αφεντικο εισαι μεσα με το ερ-κοντισιον σου αραχτος στο λαπτοπ με το φραπεδακι.

Αραγε στην Ελλαδα πως θα σας φαινοταν αν σιγα σιγα αρχιζε αυτη η μοδα; Εννοω μαγαζια σε οικοδομη που κλεινουν την βιτρινα τελειως και ζητας απο εξω τι θελεις.

F3CFJ8.jpg

Τα ψιλικατζίδικα Minimarket, μικροί φούρνοι κλπ εκτός από ευκολία, πετάγεσαι ένα λεπτό να πάρεις κάτι που σου λείφθηκε  έστω και σε τσιμπημένη τιμή, την βγάζουν και με αγορές impulse. θα δει ο άλλος που πάει για τσιγάρα, και θα τσιμπήσει την λακτα σε 150% τιμή supermarket, θα πάει ο γέρος για εφημερίδα και θα πάρει για τα εγγόνια βλακείες, παιδιά κάρτες ποκεμον με παγωτά πακοτίνια, πάς για ψωμί του 1 ευρώ και παίρνεις και κουλούρια 5 ευρώ που βλέπεις μπροστά σου στο φούρνο, έτσι ζούνε. Πολύ πιο δύσκολα θα τα ζητήσει κάποιος λεκτικά. "δωσε ρε ένα πακέτο μαλμπορο λαιτς και πιασε και 2 σοκοφρέτες από τις μεγάλες😃" . Οπότε για να κάνεις κάτι τέτοιο θα πρέπει η εγκληματικότητα να έχει περάσει κάποιο όριο όπου το κέρδος από την ασφάλεια και μικροκλοπές να υπερβαίνει την χασούρα από την μείωση των αυθόρμητων αγορών. Σε κάποιες γκετοποιημένες περιοχές κυρίως κέντρο Αθηνών ίσως συμφέρει. Καλύτερα βέβαια να κάνεις δουλειά αλλού, γιατί δεν θα σε προτιμάνε, συνήθως πάνε σε ομοεθνείς τους.

Δημοσ.

το ΠΑΣΟΚ ειναι ακόμα εδώ ενωμενο δυνατό.

ετσι θα παμε μπροστά αραγε? καμια ιδέα να παραγουμε τιποτα φέρνουμε απέξω ή απλά θα ανοίγουμε καφέ και μπακάλικα να πουλάμε πατάκια? 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

Εγώ αν δε δω ημερομηνία λήξης ενός προϊόντος δε το αγοράζω.

δεν θα ασχοληθω μαζι σου γιατι σαν πελατης εισαι 1 στους 1000

Επεξ/σία από NemeSis1990
Δημοσ.
3 ώρες πριν, haris_216 είπε

Αν τη συγκεκριμένη παράγραφο την έβαλες για να δώσεις κάποιο χρώμα στο post σου πάω πάσο.

Αν όμως πραγματικά το εννοείς θα πρέπει να το σκεφτείς λίγο παραπάνω. Οι πειρασμοί πάντα θα υπάρχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και για τα "τραβολογήματα" σίγουρα δεν φταίνε τα περίπτερα.

ΧΑΧΑΧΑ!!! Και για χρώμα, αλλά είναι ένας από τους λόγους πράγματι που μου την σπάνε τα περίπτερα...πας πλατεία και περνώντας σου σπάνε τα @@ 2 και 3 φορές και στο πήγαινε και στο φεύγα για τις αηδιες που πουλάνε :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mechpanos είπε

Εγώ έχω να πω ότι τα περίπτερα ήρθαν σε μια άλλη εποχή, εξυπηρέτησαν συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες (πρόσφυγες, ανάπηρους πολέμου, κλπ) και πλέον η εποχή τους έχει παρέλθει. Οι λίγοι ελεύθεροι χώροι που μας έχουν απομείνει, είναι εγκληματικό να καταλαμβάνονται από περίπτερα και οποιεσδήποτε άλλες τέτοιου τύπου ακαλαίσθητες κατασκευές!
Όποιος θέλει ας νοικιάσει κατάστημα σε ισόγειο γωνία, να ανοίξει ψιλικατζήδικο. Όποιος θέλει να πάει να πάρει τσιγάρα να περπατήσει 2 τετράγωνα άμα δε βρίσκει, καλό θα του κάνει. Όχι δεν θέλω στο πεζοδρόμιο που περπατάω με τα παιδιά μου να χρειάζεται να κατέβω στο δρόμο ή να στριμωχτώ στον τοίχο για να περάσω, επειδή υπάρχει το κιόσκι/παράγκα του περιπτερά.
Όχι, δεν έχω καμία όρεξη όταν απολαμβάνω μια κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία ή τον πεζόδρομο, να με τραβολογάνε κλαίγοντας τα πιτσιρίκια επειδή θέλουν να πάρουν κάτι από το περίπτερο, συνήθως ανθυγιεινού τύπου φαγώσιμο ή Δ' κατηγορίας παιχνίδι/τυχερή σακούλα κλπ...
Όχι, δεν χρειάζεται οι προσόψεις των λίγων νεοκλασσικών - διατηρητέων κτιρίων που έχουν απομείνει και κοσμούν τα κέντρα των πόλεων, να κρύβονται από τις μπαράγκες.

Καταδικάζω αυτού του τύπου τα μαγαζιά συλλήβδην! Δεν ταιριάζουν με την ελληνική αρχιτεκτονική, ούτε την αισθητική του ελληνικού φυσικού τοπίου.

Θα τα ανεχόμουν μόνο ως προσωρινές κατασκευές εξυπηρέτησης συγκεκριμένων αναγκών για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα διοργάνωση κάποιας υπαίθριας δραστηριότητας ως υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (εκδοτήρια, κυλικεία, πωλητήρια αναμνηστικών, αφοδευτήρια, κλπ)...τίποτε άλλο, πάντοτε κατόπιν εκδόσεως αντίστοιχης οικοδομικής άδειας (μικρής κλίμακας έστω) κατόπιν εγκρίσεως της επιτροπής αρχιτεκτονικού ελέγχου και της αρχαιολογίας (κλασσικών, βυζαντινών, νεότερων μνημείων κλπ).

Καλά πόσων χρονών είσαι να πούμε και κάθεσαι και λες αυτές τις αστειότητες; Αν δεν θες το περίπτερο επειδή θα σε τραβάει ο πιτσιρικάς να αγοράσει κάτι με την ίδια λογική να μην θες ούτε το σούπερ μάρκετ κοντά στο σπίτι σου ή οποιοδήποτε άλλο κατάστημα επειδή μπορείς να περάσεις με τον πιτσιρικά και να σε τραβάει για κάτι. Αυτές τις καραμέλες ορισμένων που διαβάζω κατά καιρούς στο internet οτι παντού και όπου περνάνε βρίσκουν μπροστά τους περίπτερα που τους εμποδίζουν και ρίχνουν κατάρες για τους περιπτεράδες και τα περίπτερα έχω βαρεθεί να τα διαβάζω και τα θεωρώ μόνο ως τζάμπα γκρίνιες. Πόσες φορές στην ζωή σου θα τύχει να πρέπει να στριμωχτείς ή να αντιμετωπίσεις πρόβλημα επειδή θα βρεις μπροστά σου ένα περίπτερο; Σε πια περιοχή μένεις και αντιμετωπίζεις τέτοιο θέμα; 

Όσοι κάθονται και τα βάζουν με τα περίπτερα και τους ιδιοκτήτες τους το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν τον μισανθρωπισμό τους. Είναι και αυτοί άνθρωποι που κοιτάνε πως θα επιβιώσουν από μια δουλειά-επιχείρηση και από την στιγμή που όλα γίνονται νόμιμα δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Αν δεν έχετε χώρο να περάσετε από ένα πεζοδρόμιο επειδή έχει καταληφθεί από περίπτερο τότε να αναζητήσετε τις ευθύνες στις αρμόδιες αρχές που χορήγησαν άδεια περιπτέρου στο συγκεκριμένο σημείο. Και για όλα τα περίπτερα απαιτείται άδεια, δεν γίνεται αλλιώς διότι δεν θα μπορείς να πάρεις ούτε ηλεκτροδότηση. Τα περίπτερα χρειάζονται και είναι αναγκαία σε κεντρικά μέρη και πλατείες που υπάρχει πολύς κόσμος αλλά και ελεύθερος χώρος χωρίς να εμποδίζουν την προσπέλαση του κόσμου. Έχω και εγώ συναντήσει τραγικές περιπτώσεις που έπρεπε να στριμωχτώ σε ένα μέρος για να περάσω το πεζοδρόμιο πίσω από ένα περίπτερο στην Σταδίου, στον δρόμο δεν μπορούσα να βγω γιατί ήταν λεωφόρος, απορούσα πως στήθηκε περίπτερο εκεί, ο περιπτεράς δεν έφταιγε σε κάτι, οι αρχές έφταιγαν που του επέτρεψαν να εγκαταστήσει εκεί το περίπτερό του.

Αρκετά περίπτερα τα τελευταία χρόνια έχουν αποξηλωθεί, κάποιο πρόβλημα δεν έχω συναντήσει, θα ήθελα πολύ να υπήρχε ένα περίπτερο μέσα στο πεδίον του άρεως όπως παλιά, τώρα πρέπει να βγεις μέχρι έξω από Μαυροματαίων για να βρεις. Οι άδειες περιπτέρων κακώς απαγορεύτηκαν για μένα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι περιορισμός και αυστηρός έλεγχος που θα εγκατασταθεί ένα περίπτερο, να μην δημιουργεί προβλήματα κυκλοφορίας στους πεζούς. Όσο για τα νεοκλασσικά, πλην λίγων και σημαντικών κτιρίων του κέντρου, τα περισσότερα ρημάζουν με ετοιμόρροπες και ασυντήρητες προσόψεις, ας κάτσει πρώτα το κράτος να δει τι θα κάνει με αυτό το θέμα και προς το παρόν ας αφήσουμε τα περίπτερα. Απ' την στιγμή που καταστρέψαμε όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας από το 50-60 και μετά, είναι γελοίο να καθόμαστε και να μιλάμε για το τι ταιριάζει και τι οχι στην Ελληνική αρχιτεκτονική. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...