Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kallair είπε

Αν δεν απαντησες στο παρακατω ποστ, σε ποιον απαντησες;

Με μια πιο προσεκτική ματιά στο post μου θα έβλεπες πως ξεκινάει με το το "Όσο για τον κάθε ιδιοκτήτη" οπότε θα είχες καταλάβει πως δεν απάντησα συγκεκριμένα σε κάποιον.

Όσο για τα περί δικαστηρίων, το μόνο συμπέρασμα που βγάζω από όσα γράφεις είναι ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για όλα αυτά, ο ενάγων είναι αυτός που θα χάσει πολλά, σε χρόνο και σε χρήμα τουλάχιστον.

• Confused 1
  • Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eισαστε ο ορισμος της παραπληροφορησης και του παραλογισμου εδω μεσα.

Οταν εχουμε να κανουμε με νομικα πλαισια πραγματικα δε μας απασχολει η γνωμη σας.

Σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο το να αναγκαστει ο ενοικιαστης να ξεβολευτει και να καθετε να ψαχνει για σπιτι,ειδικα σε εποχες που κυνηγαμε τους λογαριασμους και δεν περισευουν τα 2 ενοικια που ακομα ζηταει μπροστα ο επομενος ιδιοκτητης. Διολου αμελητεα τα εξοδα μετακομισης,μεταφορας ιντερνετ,νεας συνδεσης νερου/ρευματους κτλ.

Στην τελικη ομως το συμβολαιο εχει ληξει,δεν εχουμε παντρευτει τον ενοικιαστη και ο καθενας θα παρει το δρομο του εαν χρειαστει,οπως οριζει ο νομος.

Ξανα λοιπον,σε τετοια θεματα καλο ειναι να κρατατε τις γνωμες σας και τα "νομισματα" σας για παρτη σας,γιατι παραπλανειτε και φυσικα ενοχλειτε τον κοσμο.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

1.Με μια πιο προσεκτική ματιά στο post μου θα έβλεπες πως ξεκινάει με το το "Όσο για τον κάθε ιδιοκτήτη" οπότε θα είχες καταλάβει πως δεν απάντησα συγκεκριμένα σε κάποιον.

2.Όσο για τα περί δικαστηρίων, το μόνο συμπέρασμα που βγάζω από όσα γράφεις είναι ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για όλα αυτά, ο ενάγων είναι αυτός που θα χάσει πολλά, σε χρόνο και σε χρήμα τουλάχιστον.

1.απαντησες σε ατομο που ειχε κανει quote τον παραπανω.. Τοποθετησου τουλαχιστον ανοιχτα. συμφωνεις με τα γραφομενα ή οχι;

2.δλδ θες να μου πεις οτι, εφοσον εχεις ενα σπιτι το οποιο νοικιαζεις σε καποιον και θες να το πουλησεις/μεινεις ο ιδιος, εφοσον εχει ληξει το συμβολαιο, δεν θα μπεις στην διαδικασια να φτασεις μεχρι τα δικαστηρια;;

και επισης πως ακριβως ο ιδιοκτητης θα χασει σε χρονο και χρημα; προφανως εσυ δεν εχεις ιδεα..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Eισαστε ο ορισμος της παραπληροφορησης και του παραλογισμου εδω μεσα.

Οταν εχουμε να κανουμε με νομικα πλαισια πραγματικα δε μας απασχολει η γνωμη σας.

Σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο το να αναγκαστει ο ενοικιαστης να ξεβολευτει και να καθετε να ψαχνει για σπιτι,ειδικα σε εποχες που κυνηγαμε τους λογαριασμους και δεν περισευουν τα 2 ενοικια που ακομα ζηταει μπροστα ο επομενος ιδιοκτητης. Διολου αμελητεα τα εξοδα μετακομισης,μεταφορας ιντερνετ,νεας συνδεσης νερου/ρευματους κτλ.

Στην τελικη ομως το συμβολαιο εχει ληξει,δεν εχουμε παντρευτει τον ενοικιαστη και ο καθενας θα παρει το δρομο του εαν χρειαστει,οπως οριζει ο νομος.

Ξανα λοιπον,σε τετοια θεματα καλο ειναι να κρατατε τις γνωμες σας και τα "νομισματα" σας για παρτη σας,γιατι παραπλανειτε και φυσικα ενοχλειτε τον κοσμο.

Νομίζω πάντως ότι το διακύβευμα εν προκειμένω δεν είναι αν κάποιος μπαστακώνεται μέσα σε ένα σπίτι και δε κουνάει (κακώς πήγε εκεί το πράγμα)

Αν διαβάσεις λοιπόν το πως το θέτει εξαρχής ο TS, δε λέει πουθενά ότι του ζήτησα να φύγει αλλά αυτός δε φεύγει

Λέει ότι μπήκα στη διαδικασία να το δείχνω σε κόσμο και αυτός δε με διευκολύνει 

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Νομίζω πάντως ότι το διακύβευμα εν προκειμένω δεν είναι αν κάποιος μπαστακώνεται μέσα σε ένα σπίτι και δε κουνάει (κακώς πήγε εκεί το πράγμα)

Εγω απαντησα στους κλασσικους εξτρεμιστες  που γραφουν οτι τους ερθει στο κεφαλι και μιλανε για δικαιωματα,ξεχνώντας τις υποχρεωσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Εγω απαντησα στους κλασσικους εξτρεμιστες  που γραφουν οτι τους ερθει στο κεφαλι και μιλανε για δικαιωματα,ξεχνώντας τις υποχρεωσεις.

Συμφωνώ μαζί σου, και ανέφερα και σε προηγούμενα post μου 

Ερχόμενος όμως στη θέση του ενοικιαστή, και επειδή όπως έγραψα παραπάνω έχω βιώσει αντίστοιχη περίπτωση, σκέφτομαι ότι είναι και ψυχοφθόρο να μπαίνεις στη διαδικασία του να μη ξέρεις πότε θα σου πει ο άλλος "άδειασέ μου τη γωνιά"

Κατά τη γνώμη μου το πιο τίμιο θα είναι ο ιδιοκτήτης να δώσει ένα χρονικό διάστημα στον ενοικιαστή για να αποχωρήσει

Γιατί αν θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, μπορώ να σου πω ότι ο πονηρός ιδιοκτήτης που ενδεχομένως να κάνει και ένα χρόνο να το πουλήσει (μπορεί και παραπάνω, ξέρω αρκετά σπίτια που είναι προς πώληση πάνω από δύο χρόνια τώρα...) σκέφτεται ότι κρίμα είναι να χάνει και τα νοίκια κάθε μήνα ;)

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση οτι πλέον οι δικάσιμες είναι άμεσες για τα θέματα αυτά (1-1,5 μήνες).Το πιο σωστό για εμένα είναι να ξανακάνεις μια κρούση στον ενοικιαστή αφού μιλήσεις πρώτα με δικηγόρο και να τον ενημερώσεις οτι ναι μεν είναι άμεσα οι τακτικές δικάσιμες για τα θέματα αυτά αλλά οτι εσύ προκειμένου να κερδίσεις αυτό το χρόνο προτίθεσαι να παρέμβεις στον νέο αγοραστή ωστε να γίνει ανανέωση του μισθωτηρίου εάν δεν το θέλει για να μείνει ο ίδιος.Και σε περίπτωση άρνησης κάνε ότι σε έχει συμβουλέψει ο δικηγόρος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Ερχόμενος όμως στη θέση του ενοικιαστή, και επειδή όπως έγραψα παραπάνω έχω βιώσει αντίστοιχη περίπτωση, σκέφτομαι ότι είναι και ψυχοφθόρο να μπαίνεις στη διαδικασία του να μη ξέρεις πότε θα σου πει ο άλλος "άδειασέ μου τη γωνιά"

Το εχω βιωσει και εγω 3 φορες,τη μια ασχημα,και ενδεχεται να το περασω και σε αυτο το σπιτι μολις ληξει το συμβολαιο μου.

3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Γιατί αν θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, μπορώ να σου πω ότι ο πονηρός ιδιοκτήτης που ενδεχομένως να κάνει και ένα χρόνο να το πουλήσει (μπορεί και παραπάνω, ξέρω αρκετά σπίτια που είναι προς πώληση πάνω από δύο χρόνια τώρα...) σκέφτεται ότι κρίμα είναι να χάνει και τα νοίκια κάθε μήνα ;)

Δεν το σκεφτονται,αυτο γινεται συχνα σε περιπτωσεις που ο ενοικιαστης ζηταει μια μικρη μειωση και αυτοι δεν τη δεχονται απο εγωισμο,καταληγοντας ετσι με ενα σπιτι ανοικιαστο μερικους μηνες,απλα για να μην τους πεσει η μυτη.Το ποσα λεφτα χανουν  βεβαια σε σχεση με το ποσα θα εχαναν με τη μειωση δεν το υπολογιζουν.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα επαγγελματικη στεγη στα 2300 πολλα χρονια,ο ενοικιαστης ζητησε μειωση στα 2000 λογω κρισης,ο νοικοκυρης αρνηθηκε το ακινητο "ενοικιαζεται" κοντα 7 χρονια τωρα. Καλοφαγωτα !

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, AristidisZ said:

Αν είναι τόσο ψυχοφθόρο γιατί δεν ανανεώνει το συμβόλαιο πάλι για 3ετία και το αφήνει αορίστου?

Αν ο ιδιοκτήτης έχει επιφυλάξεις για κάτι τέτοιο, είναι ένδειξη ότι παίζει το κάνει κάποτε...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Αν είναι τόσο ψυχοφθόρο γιατί δεν ανανεώνει το συμβόλαιο πάλι για 3ετία και το αφήνει αορίστου?

Πιθανοτατα δεν το σκεφτεται.

ΕΙμαστε λαος της τελευταιας στιγμης,καμια σχεση με προνοηση και πλανα :P

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kallair είπε

και επισης πως ακριβως ο ιδιοκτητης θα χασει σε χρονο και χρημα; προφανως εσυ δεν εχεις ιδεα..

Ο ενάγων είναι αυτός που πληρώνει για μήνυση/αγωγή, δικηγόρο, κάθε είδους χαρτόσημα και δεν ξέρω τι άλλο, ο ενάγων είναι αυτός που διαθέτει χρόνο για να τα κάνει όλα αυτά, ο εναγόμενος απλά θα παραβρεθεί στη δίκη. Και για να σε προλάβω μην μου πεις πως όταν κερδίσει τη δίκη θα τα απαιτήσει από τον εναγόμενο, γιατί θα σου απαντήσω το ουκ εν λάβεις του παρά μη έχοντος.

Όσο για τα υπόλοιπα που ρωτάς βαρέθηκα, όσο επιμένεις να μην θες να καταλάβεις δε πρόκειται να καταλάβεις ποτέ.

Δημοσ.

Πλακα εχει παντως το πεισμα καποιων, που ενω τους εχουν υποδειξει  κ με λινκ τι λεει ο νομος, συνεχιζουν τις αερολογιες και να μην απαντανε επι της ουσιας σε αυτα που τους ρωτανε, απλα κ μονο για να ευχαριστησουν το εγω τους και να μην παραδεχθουν οτι εχουν πει πατατα επειδη δεν εχουν επιγνωση επι του θεματος.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kallair είπε

Πλακα εχει παντως το πεισμα καποιων, που ενω τους εχουν υποδειξει  κ με λινκ τι λεει ο νομος, συνεχιζουν τις αερολογιες και να μην απαντανε επι της ουσιας σε αυτα που τους ρωτανε, απλα κ μονο για να ευχαριστησουν το εγω τους και να μην παραδεχθουν οτι εχουν πει πατατα επειδη δεν εχουν επιγνωση επι του θεματος.

Εαν ολους αυτους τους κανατε αγνοηση και δεν τους απαντουσε κανεις,θα σταματουσαν να γραφουν παπαριες..

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, talibanakos είπε

Εαν ολους αυτους τους κανατε αγνοηση και δεν τους απαντουσε κανεις,θα σταματουσαν να γραφουν παπαριες..

τελευταιο για να μην βγαινω τελειως οφφ τοπικ.

Καποια πραγματα δεν γινεται να μην τα απαντησεις. θα γραψει στην αναζητηση ο ΑΛΦΑ για να ψαξει για το θεμα κ θα πεσει στην αποψη/γνωμη του ΒΗΤΑ. Αν δεν εχει γραφτει η σωστη γνωμη κ δεν εχει απαντηθει το θεμα, θα πιστεψει οτι η παπατζα που εγραψε ο ΒΗΤΑ, ειναι σωστη και στο τελος θα βρεθει να πληρωνει κερατιατικα επειδη δεν απαντησε κανενας στον ΒΗΤΑ κ τον ειχαν κανει αγνοηση..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kallair είπε

τελευταιο για να μην βγαινω τελειως οφφ τοπικ.

Καποια πραγματα δεν γινεται να μην τα απαντησεις. θα γραψει στην αναζητηση ο ΑΛΦΑ για να ψαξει για το θεμα κ θα πεσει στην αποψη/γνωμη του ΒΗΤΑ. Αν δεν εχει γραφτει η σωστη γνωμη κ δεν εχει απαντηθει το θεμα, θα πιστεψει οτι η παπατζα που εγραψε ο ΒΗΤΑ, ειναι σωστη και στο τελος θα βρεθει να πληρωνει κερατιατικα επειδη δεν απαντησε κανενας στον ΒΗΤΑ κ τον ειχαν κανει αγνοηση..

Σωστο και αυτο,αλλα εαν αγνοουμε ολους αυτους γενικοτερα τοτε θα παψουν να γραφουν καποια στιγμη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...