Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα σταυρό μισής ίντσας σαν αυτό της φωτογραφίας

Cherbros-1190.jpg.dc9a644d1f24b57bd29d1fe84b649f81.jpg

Πάνω του θέλω να βιδώσω τρία βανάκια σαν τα παρακάτω:

2053807003_.jpg.f9c081f9ffa3700ad2d10e197763d29f.jpg

Υπάρχει κάποιο κόλπο ωστε όταν βιδωθούν να καταλήξουν όλα με τη βάνα προς τα πάνω, και όχι σε τυχαίες θέσεις?

Ερώτηση δευτερη: Χρησιμοποιώ ταινία teflon στα σπειρώματα. Πόσες γύρες χρειάζονται για καλή στεγάνωση? Βλέπω κάποιους οδηγούς στο internet που λένε 3-5 στροφές, αλλα με τόσες μου δακρύζει. Πρέπει να κάνω τουλάχιστον 10 ή και παραπάνω για να μην τρέχει. Κάνω κάτι λάθος?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάζεις αυτό 

gonia_arseniki_vidoti-250x250.jpg

Γωνιά αρσενική - θηλυκή ορειχάλκινη βιδωτή

Κανονικα οταν περνάει νερό θέλει κανναβι συνήθως 3-4 στροφές και είσαι οκ. Τελφον βαζουν σε αέρια κα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν είμαι υδραυλικός, οπότε περίμενε και καμιά άλλη απάντηση, αλλά προσωπικά έχω διαπιστώσει ότι δε γίνεται και δε χρειάζεται να σφίγγεις μέχρι το τέλος του σπειρώματος

δοκιμάζω αρχικά χωρίς τεφλόν/καννάβι πόσες βόλτες παίρνει, και όταν βάλω τεφλόν/καννάβι σφίγγω όσο πολύ πάει αλλά και τόσο όσο χρειάζομαι για να φέρω τη βάνα στη θέση που θέλω

τώρα αν υπάρχει και καμία μούφα, εκεί μπορείς να παίξεις λίγο ακόμα αλλά με προσοχή

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ.

3-5 στροφές τεφλόν είναι σαν να μην έχεις βάλει καθόλου, εννοείται πως μιλάμε για το λεπτό πλακέ και όχι για το επαγγελματικό που είναι σαν μακαρόνι.

Επίσης όσο περισσότερο τεφλόν βάλεις τόσο πιο σφιχτά θα βιδώνει, έτσι θα μπορέσεις να σταματήσεις πριν τερματίσει στο σημείο που θέλεις.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε μια γωνιά μέσα-εξω βόλτα (η αλλιώς αρσενικη-θηλυκη όπως την λέει ο κόσμος) και  ξέχνα το τεφλόν και βάλε κανναβι. Τεφλόν είναι για πιο ερασιτεχνικη χρηση :) καλυτερα σε τέτοια εξαρτήματα να βάζεις κανναβι.

Αν δεν ξέρεις να βάλεις κανναβι (δεν μπαίνει απλά γύρω γύρω,θέλει να ξέρεις λίγο,γιατί αν δεν το βάλεις όπως πρέπει,όταν  θα βιδωσεις θα φύγει) πήγαινε σε ένα μαγαζί με υδραυλικά να στο βάλουν στα βανάκια σου και να στα βιδωσουν,μισό λεπτό υπόθεση είναι για κάποιον που ξέρει.

Επεξ/σία από stelios18120
Η γωνιά που σου είπα την έχει βάλει ο DZ photographer τώρα το είδα.
Δημοσ.

εγω χρησιμοποιώ αυτο το εχω μερικα χρονια τωρα. Περιπου 10 € νομιζω ειχα πληρωσει αλλά με τον ρυθμο που το χρησιμοποιω θα ασπρισουν ττα μαλλια μου. 

Δημοσ.

Καννάβι απαραίτητα και από πάνω βάζεις 2-3 βολτες τεφλον για να φαινεται ποιο καλα. Με αυτά το σφίγγεις μέχρι εκεί που θές και δεν στάζει και καθόλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, DZ-Photographer είπε

Βάζεις αυτό 

gonia_arseniki_vidoti-250x250.jpg

Γωνιά αρσενική - θηλυκή ορειχάλκινη βιδωτή

Κανονικα οταν περνάει νερό θέλει κανναβι συνήθως 3-4 στροφές και είσαι οκ. Τελφον βαζουν σε αέρια κα.

Άψογος.

Ολοσωστη η τοποθέτηση σου.

Ωραίος! :)

συνάδελφος ο DZ?? 😁😁😎

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

συνάδελφος ο DZ?? 😁😁 😎

Στα νιάτα μου περασα για λίγο απο το επάγγελμα και θυμαμαι κάποια πράγματα αν ψάχνεις βοηθό να μου πεις 🤣🤣😎

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DZ-Photographer είπε

Στα νιάτα μου περασα για λίγο απο το επάγγελμα και θυμαμαι κάποια πράγματα αν ψάχνεις βοηθό να μου πεις 🤣🤣😎

Χαχαχαχα ωραίος

Εντάξει μέχρι στιγμής είμαστε πλήρεις.

Αν χρειαστεί σε έχω στα υπόψιν :) :)

Δημοσ.

Αν πω ότι δεν εχω καταλαβει τη λυση αυτη που λετε θα γελασετε? Το βρυσακι παλι μπορει τελικα να κατσει αναποδα ή δε το εχω με τπτ??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Αν πω ότι δεν εχω καταλαβει τη λυση αυτη που λετε θα γελασετε? Το βρυσακι παλι μπορει τελικα να κατσει αναποδα ή δε το εχω με τπτ??

Αν τα επιανες στα χέρια σου θα το έφτιαχνες σε 5 λεπτα. Απλά βιδωνεις τις γωνιές για να κοιτάνε όλες προς τα εσενα και από κάτω θα είναι η παροχή του νερού.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

εγω χρησιμοποιώ αυτο το εχω μερικα χρονια τωρα. Περιπου 10 € νομιζω ειχα πληρωσει αλλά με τον ρυθμο που το χρησιμοποιω θα ασπρισουν ττα μαλλια μου. 

Τέτοιο έχω  και εγώ.Βάλε μπόλικο μην το φοβάσαι .Να καλυφθούν τελείως οι βόλτες ώστε μετά το 2ο-3ο γύρισμα να σφίξει οπότε στην επόμενη στροφή σταματάς εκεί που θέλεις.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και κάτι ΣΟΣ που δεν είπε κάνεις το κανναβι πάντα το βάζεις στις βόλτες δεξιόστροφα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υδραυλικός δεν είμαι (πέρα από παιχνίδια ρόλων με ξαναμμένες νοικοκυρές) αλλά όταν δούλευα ευδαπ μου ειχε καμει εντύπωση που βάζανε και καννάβι και τεφλόν μαζί

1 ώρα πριν, DZ-Photographer είπε

Και κάτι ΣΟΣ που δεν είπε κάνεις το κανναβι πάντα το βάζεις στις βόλτες δεξιόστροφα.

έτσι, να γυρίζει 😎😎

Επεξ/σία από le vent nous porterAAAA

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...